Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   390 / 441
(#) (Felhasználó 122012) válasza niedziela hozzászólására (») Júl 25, 2018 /
 
Köszönöm.

Tulajdonképpen a \AppData\Roaming\CadSoft\EAGLE\lbr mappa tartalma törölve lett - adsk.eagle_library mappák - és így nem duplikálódig semmi.

Generálódik a törlés, majd a program indítása után egy libraries.rc fájl ilyen tartalommal:
# EAGLE Parameter File (generated by EAGLE Version 9.1.1 - DO NOT EDIT!)
és működik rendesen minden.
(#) Alkotó hozzászólása Aug 10, 2018 /
 
Megoldást keresek olyan esetre, amikor egy kapcsolási rajz két panelen valósul meg, és e miatt a panelok között kapcsolatot kell teremteni. Ez a kapcsolat biztosítja az elektromos kötést, és egyben a mechanikai tartást is.
A kihívást az jelenti, hogy a kapcsolási rajzon nem látszik a két panelen való megvalósulás. Tehát nincs ott egy sorozat csatlakozó, vagy tüskesor, vagy ilyesmi.
Kigondoltam önerőből is egy megoldást, ami látszatra remekül megfelel az elvárásomnak. Próbáltam ezt szemléltetni a mellékelt ábrán, aminek felső sorában a panel Bottom oldaláról készült képek láthatóak rétegenként, az alsó sorban pedig a Top oldalé azonos módon.
A saját kitalációm szerint utólagosan tettem fel PAD-eket, amiket elneveztem az adott vezetéknévre, és mintha átkötések lennének úgy funkcionálnak. Ezzel a PAD-es megoldással elértem, hogy mindkét oldalon beköthető a pont, illetve ha valamiért az alapgondolat helyett huzalozottan kerülne a két panel összekötésre, akkor ezek a lyukak ezt elősegítik.
De elsősorban nem huzalozás a cél, hanem a vezérlő panel élének és a kijelző panel lapjának a közvetlen csatlakoztatása, a panelon lévő szigetecskéket felhasználva. A szigetek jelenleg a PAD-ek köré rajzolt téglalapok. Gondoltam a poligonra is, de a sima téglalap praktikusabbnak tűnt.
Kérdezem a programot és a panelgyártási lehetőségeket tőlem jobban ismerőket, látnak-e valamilyen buktatót, hibát, esetleg egyéb anomáliát a megoldásomban, illetve van-e ettől praktikusabb megoldás a feladatra?
(#) kaqkk válasza Alkotó hozzászólására (») Aug 10, 2018 /
 
Keresd meg Atila86-ot ő szinte minden készülékét térben építi ,és profi módon alkalmazza az általad most "feltalált" megoldást . Tőle kérdezd a buktatókat-lehetőségeket ...
(#) Kovidivi válasza Alkotó hozzászólására (») Aug 11, 2018 /
 
Én hosszabbra venném a téglalapokat, hogy a másik nyákot mindkét oldalról meg tudjam forrasztani (nagyobb stabilitás). Egyébként nincs vele gond.
(#) Gránátalma hozzászólása Aug 12, 2018 /
 
Sziasztok!

Gyárttatni szeretnék pcb-t,a cég gerber formátumot és excellont kér zipben. Az lenne a kérdésem, hogy a PCB belteületére kerülő marást hogyan exportáljam? (46 Milling)
A helpjükben erre nem találtam infot. gondolom nem outline-ba
(#) niedziela válasza Gránátalma hozzászólására (») Aug 12, 2018 /
 
Mint a többi réteget,gerberben.
(#) Gránátalma válasza niedziela hozzászólására (») Aug 12, 2018 /
 
Oké de hova melyikbe?
(#) niedziela válasza Gránátalma hozzászólására (») Aug 12, 2018 /
 
Van egy Gerb274x-mil-drill,cam feladat, azt futtasd
(#) Alkotó válasza Gránátalma hozzászólására (») Aug 12, 2018 /
 
Azt neked kell tudnod melyik rétegre rajzoltad ezeket a belső marásokat. Én a 46-os használnám erre, és ha így van, akkor bármelyik CAM feladatot kiegészítheted ennek a rétegnek a gerberével.
(#) Sick-Bastard hozzászólása Aug 12, 2018 /
 
Üdv!

Gránátalmához hasonlóan én is kipróbálnám a gyártatást.
Jól jönne nekem is egy kis visszajelzés, hogy a panelek jól vannak e gerber formátummá alakítva?

Ezt a funkciót még nem használtam.

SB

terv.zip
    
(#) Kovidivi válasza Sick-Bastard hozzászólására (») Aug 13, 2018 /
 
A jlcpcb.com-nál van beépített gerber néző. Amit azon látsz, azt fogod a gyártatás után is kapni. Én mindig így ellenőrzöm a terveket, mert a szövegek sajnos elcsúsznak kicsit... Megrendelés nélkül is használható, csak el kell kezdeni egy megrendelést leadni, feltölteni minden fájlt zip-be tömörítve.
A hozzászólás módosítva: Aug 13, 2018
(#) Alkotó válasza Kovidivi hozzászólására (») Aug 13, 2018 /
 
A szövegeket vektorosra célszerű beállítani. Ez pontosan azonos marad minden leképezésnél, tehát nem lesz semmilyen előre nem várt meglepetés, illetve az én szememnek még jobban is teszik, jobban olvasható, egyértelműbb karaktereket tartalmaz.
A szövegek ratio-ját is át szoktam állítani 15-re, amitől kicsit ducibbak lesznek, ami szintén segíti az olvashatóságot (főleg kicsi betűmagasságnál).

szöveg.png
    
(#) Kovidivi válasza Alkotó hozzászólására (») Aug 13, 2018 /
 
Egy baj van csak a vektoros szöveggel: sajnos csúnyácska.
A hozzászólás módosítva: Aug 13, 2018
(#) Alkotó válasza Kovidivi hozzászólására (») Aug 13, 2018 /
 
Én inkább szépnek látom. De az ízlés egyáltalán nem objektív, ez mindenkinek sajátja, és én el tudom fogadni ha valaki mást lát szépnek mint én.
(#) Gránátalma válasza Alkotó hozzászólására (») Aug 13, 2018 /
 
Ezt vágom, na de akkor ujra, képpel.
Szóval van két marásmintám, milling layeren (46).
Ezt szeretném exportálni a gerber csomagba, de a layert melyik fájlformátumra exportáljam? Mivel minegyik más és ilyen nevű fül nincs egyik letöltött meg beépített CAM jobban sem?!?

Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Aug 13, 2018
(#) Kovidivi válasza Alkotó hozzászólására (») Aug 13, 2018 /
 
Módosítanám a véleményem: nem csúnya, de a nem vektoros szebb. Alkatrész értéknek tökéletes, de te is saját logót használsz, nem véletlenül. Én mindig ráírom a nyákjaimra a dátumot, a nevem, meg hogy egyáltalán mire is használható, ezeknek pedig szépnek kell lenniük. Nagy gondot igazából nem okoz, minimális az eltérés. Alkatrészekhez vektorost fogok használni ezentúl.
(#) Alkotó válasza Gránátalma hozzászólására (») Aug 13, 2018 /
 
Mellékeltem mit csinálnék én ha ilyen feladat előtt állnék. De ez nem egy kipróbált dolog, nem gyártattam még ilyen panelt.
(#) Gránátalma válasza Alkotó hozzászólására (») Aug 13, 2018 /
 
Köszönöm!
Megpróbálom.
Mielőtt kérdeztem próbáltam outline-ra rakni, meg drillingre, de excellonból nem nyitja meg, nem történik semmi, az outline meg szerintem szigorúan kontúr vonal.
Szikraköz lesz amúgy a PCB belső részén.
Kipróbálom a te módszereddel mit mutat.
(#) Gránátalma válasza Gránátalma hozzászólására (») Aug 14, 2018 /
 
Ugyan az a helyzet ezzel a módszerrel is, mint ha outline-ként teszem rá.
(#) Gránátalma válasza Gránátalma hozzászólására (») Aug 14, 2018 /
 
Ha esetleg másnak is lenne ilyen gondja, ezt találtam:
Bővebben: Link
(#) Alkotó válasza Gránátalma hozzászólására (») Aug 14, 2018 /
 
Korábban sem értettem, de most már olyan sokszor mondod, hogy rákérdezek. Mit jelent "...outline-ra rakni..." vagy "...outline-ként teszem..."?
Ha generálsz egy gerbert RS274X formátumban és csak a belső marások vannak rajta az miért nem jó neked?
(#) Gránátalma válasza Alkotó hozzászólására (») Aug 15, 2018 /
 
Azt, hogy a 20as dimension(ami a pcb gyártóknál az outline) azzal egy gerber fájlba exportálom.


Nem nekem nem jó, én egy csúnya txt-vel is megelégednék, amiben benne van az összes koordináta, engem ugyan pont nem érdekel. A PCB gyártót annál inkább, mert a belső marást nem rakja rá a PCB-re ha nem megfelelően(neki megfelelően) kerül a gerberbe.
Ahogy végigolvastam a PCB gyártók support lapjait igazából arra jöttem rá, hogy majdnem mindegyiknek egyedi kívánalmai vannak ilyen téren, hiába szabvány meg gerber....

Végülis megoldottam a problémát, de csak tegnap 1.5-2órám ment rá,

Szerk.: Ja és a "van egy gerber fájlod amiben a belső marások vannak" gondolat nekik pont nem jó.
A hozzászólás módosítva: Aug 15, 2018
(#) Alkotó válasza Gránátalma hozzászólására (») Aug 15, 2018 /
 
Az a lényeg, hogy sikerült megoldani.
Én még nem akartam ilyet gyártatni, de még mindig nem érzem a dologban a problémát.
Behúztam pár vonalat egy panelbe, majd teljesen csak az ötletelgetés szintjén, egy beépített CAM feladatot kiegészítettem egy új "réteggel", amire feltettem a 46-os réteget. Legeneráltam őket, és ennek az új rétegnek egy szövegszerkesztővel kiraktam a tartalmát.
Nem tudom mi kell a gyártóknak, de ez ránézésre egy egészen normális vezérlőkód lista, egy tökéletesen egyértelmű koordinátasorozattal. Látszatra használhatónak gondolnám. A koordinátákat le is ellenőriztem, éppen a vonalak végeit vagy kanyarpontjait jelzik.
A hozzászólás módosítva: Aug 15, 2018

ötlet.png
    
(#) Sick-Bastard válasza Kovidivi hozzászólására (») Aug 17, 2018 /
 
Köszönöm a tippet! Eddig nem tudtam, hogy használható az előnézetük.
(#) Gránátalma válasza Alkotó hozzászólására (») Aug 17, 2018 /
 
Próbáld ki ide feltöltve, hogy ott van-e a milling réteg
Bővebben: Link
(#) Alkotó válasza Gránátalma hozzászólására (») Aug 17, 2018 /
 
Félre értettél. Nem nekem, hanem neked kellene feltölteni, mert valójában téged érdekel a dolog. Illetve ha már van jobb megoldásod, akkor azt kell használni.
Hangsúlyozva, hogy nem ismerem a gyártásnak ezt a mellékvonalát, az ilyen "bemarást" nem tudom kell-e a megjelenítőnek mutatnia. Attól inkább azt várnám, hogy a valós rétegeket mutassa meg. A bemarás az nem egy szó szerinti rajzolat, hanem egy koordiánáta sorozat, legalábbis nálam az lett, kiegészítve egy 2 mm-es marómérettel (én találomra ilyet választottam).
A hozzászólás módosítva: Aug 17, 2018
(#) Gránátalma válasza Alkotó hozzászólására (») Aug 17, 2018 /
 
Azért mondtam, hogy lásd, hogy nincs ott. én feltöltöttem az enyémet legalább 30x már mindenféle próbálkozással, és az a helyzet, hogy egyet kivéve sehogy nem jelent meg a gerber vew-n a milling réteg.

A gerber view-on szerintem látni kell, hiszen ott hiányzik a pcb-ből egy darab. Ezzel az erővel a kör alakú pcb is négyzet, meg a tégla is négyzet. Vagy fordítva. ezen látszik is már a kéát 0.1es körvonal ami 2 lyuk lesz.
A hozzászólás módosítva: Aug 17, 2018
(#) Alkotó válasza Gránátalma hozzászólására (») Aug 17, 2018 /
 
Majd játszok vele egy kicsit, hátha találok módot a láttatásra.
(#) niedziela válasza Gránátalma hozzászólására (») Aug 20, 2018 /
 
Amit a milling rétegen rajzolsz az miért ne jelenne meg ?
Még az online gerber néző is mutatja rendesen.
(#) Gránátalma válasza niedziela hozzászólására (») Aug 31, 2018 /
 
Nekem nem mutatta. Átkoncertráltam outline-ra, meg is érkezett és ott van.
Következő: »»   390 / 441
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem