Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Realtime GPS nyomkövető
Lapozás: OK   2 / 2
(#) Attila86 válasza Bakman hozzászólására (») Feb 5, 2017 /
 
Köszönöm! Közben rájöttem hogy ez egy Windowsos (vagy Linuxos, MacOS-es) program, ezt nem tudom a webtárhelyemen futtatni. Valami hasonló kellene csak php alapokon. Ismer valaki ilyet?
(#) Attila86 hozzászólása Dec 16, 2017 /
 
Aki használ Google accountot, az Google térképen meg tudja osztani a pozícióját bárkivel. Be lehet állítani hogy bizonyos ideig vagy örökké (amíg ki nem kapcsoljuk) láthassa a másik fél a pozíciónkat. Nagyon jó, mert nem hívogat mindig a zasszony hogy elindultam-e már haza a munkából, elég csak ránéznie a térképre hogy lássa merre járok. No de hogy jön ez ide?!
Nagyon szuper lenne, ha mindehhez nem egy Androidos vagy iOS-es okostelefon kellene, hanem működne egy GPS modul+mikrovezérlő+GSM modul+SIM-kártya kombóval is. Gyakorlatilag nem kellene szerver a nyomkövetéshez mert ezt a Google elintézi.
Csak a baj az hogy fogalmam sincs meg lehet-e ezt csinálni egyáltalán, vagy ha igen akkor hogyan. Van esetleg ötlete valakinek? Sajnos az ilyen netes meg Google API-s dolgokhoz nem értek.
De ha valahol le lenne írva hogy mit és milyen formátumban kell beszélgetni a Google szerverével, onnantól meg tudnám csinálni. Mennyivel jobb lenne már ez annál, amikor a nyomkövető kütyü SMS-ben elküldi a koordinátákat!
A hozzászólás módosítva: Dec 16, 2017
(#) Ivan93 válasza Attila86 hozzászólására (») Dec 16, 2017 /
 
Szia! Közvetlenül a Google account-hoz úgy tudom elég nehéz hozzáférni a titkosítások miatt. Egy olyan lehetőséget tudnék elképzelni, hogy a saját szerveredre küldöd az adatokat, a weboldaladra beágyazol egy térképet, ami a tárolt adatokat jeleníti meg. Ehhez kell egy api-key a Google-től.
Itt van a dokumentációja a Maps API-nak. Viszont most megzavart ez az oldal, mert nem minden esetben ingyenes a használata, meg kellene nézned, hogy Te melyik esethez tartozol (Pricing and Plans). Többet segíteni nem tudok, amikor érdekelt a lehetőség, csak eddig néztem utána.
(#) pont válasza Attila86 hozzászólására (») Dec 16, 2017 /
 
Feladatnak nem rossz, de hát, egy okostelefon olcsóbb.
(#) KBal76 válasza pont hozzászólására (») Dec 16, 2017 /
 
Neki már egy kész rendszere van (amit láttam is, szép munka ), amibe integrálná a plusz tudást.
(#) bogar89 hozzászólása Nov 13, 2018 /
 
Sziasztok,

Szeretnék GPS-t szerelni az Etetőhajómra, de nem nagyon tudom feldolgozni a 150e-200e-es gyári árakat.

Ráadásul észre vettem, hogy az egyik úgy mond gáyri amit megnéztem egy Wayteq GPS antenna bemenetébe volt egy antenna és a vélhetőleg "gps module" RF-en küldte a jelet rá.

A kérdésem az lenne, hogy van nekem is otthon egy használt GPS készülékem meg e tudnám valósítani ezt és ha igen milyen eszközökre lenne szükségem?

Előre is köszönöm
(#) HA5AWS válasza bogar89 hozzászólására (») Nov 13, 2018 /
 
Szia!
Meglévő készülékkel összehozni kicsit nehézkes. Ha neten rákeresel Pet gps -re pár ezer Ft-tól találsz megoldást.
Üdv: Gábor
(#) borvendeg válasza bogar89 hozzászólására (») Nov 13, 2018 /
 
Ráteszel egy telefont ami megosztja a lokációját, egy másik telon meg látod hol van. Vezetni ettől neked kell de tudod hol van...
(#) kissi hozzászólása Feb 3, 2019 /
 
Sziasztok!

Egy barátom számára kellene GPS nyomkövetőt beszerezni/beszerelni...Kérnék egy kis segítséget, hogy milyen típust ajánlanátok, ami közvetlenül LAN-ra köthető és "ipari" kivitel, azaz üzembiztos ?!

Előre is köszi a segítséget!
A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2019
(#) Inhouse válasza kissi hozzászólására (») Feb 3, 2019 /
 
Húzni fogja magával a vezetéket?
(#) kissi válasza Inhouse hozzászólására (») Feb 3, 2019 /
 
Az nem biztos , de így akar egy számítógépre csatlakozni, ahonnan már van GSM ( és azt nem akarja duplázni !) ! Lehetne szerintem RS232 is, de erre kérdezett rá ...!
(#) Doky586 válasza kissi hozzászólására (») Feb 3, 2019 /
 
Tehát van az autóban egy meglevő számítógép mobil internet kapcsolattal..?

Ekkor bármilyen GPS eszköz megteszi. Soros portos, usb-s, vagy bluetooth (soros nmea kimenet). Csak az a baj hogy a PC-t ha kikapcsolják vagy ellopják.. Pont az értelmét veszti el az egész.
A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2019
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem