Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   391 / 570
(#) JZoli válasza neger84 hozzászólására (») Nov 14, 2018 /
 
Azt a mikrokapcsolót működtető "mechanizmust" kellene megnézni.
(#) konop válasza neger84 hozzászólására (») Nov 15, 2018 /
 
Szia,

Valószinüleg a membrán lyukadt ki, látatlanban erre tippelek.
https://www.gepeszbolt.hu/membranok/14532-vaillant-membran-komplett...5.html
(#) tarbela777 hozzászólása Nov 16, 2018 /
 
Sziasztok! A következő problémám van:
Viessmann Vitopend 100 kazánom van, néhány napja el kezdett csöpögni. Ha csak melegvizet használtam kicsit, ha fűtést is, jobban. Felhívtam a szerelőt, aki csak kb. két hét múlva tud kijönni, ő azt javasolta, hogy vegyem le minimálisra a nyomást és úgy használhatom nyugodtan amíg kijön. Viszont tegnap este már sokkal jobban folyt, illetve melegvíz bekapcsolása után néhány másodperccel felmegy a nyomás kb 3 bárra és a kazán kikapcsol. Mi lehet a hiba? A szerelö szerint tágulási tartály csere lesz, ami 60 ezer+ Áfa, plussz beszerelés 10 ezer+ Áfa. Ez most ünnepek előtt nem jó hír. Szerintetek is ez a gond?
(#) zamatőr válasza tarbela777 hozzászólására (») Nov 16, 2018 /
 
Lehet csak nincs jól elzárva a feltöltő csap (elzárni- nyomást leengedni), vagy elszökött a levegő a tartályból (felpumpálni). Olcsóbb lenne kűlső tartályt szereltetni kb. 20e Ft
A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2018
(#) Zeusz1212 válasza tarbela777 hozzászólására (») Nov 16, 2018 /
 
Mennyire értesz hozzá? Szét tudod szedni? A fentebb javasoltakat meg tudod csinálni?
(#) tarbela777 hozzászólása Nov 16, 2018 /
 
Sajnos laikus vagyok, de visszább olvastam a tartály feltöltést, szerintem meg tudom csinálni. Holnap lesz a napja, majd beszámolok az eredményről. Köszönöm a segítséget!
(#) Zeusz1212 válasza tarbela777 hozzászólására (») Nov 16, 2018 /
 
Ha esetleg készítesz fényképeket, tudunk segíteni mi micsoda. A szivárgás helyének a megkeresése a legfontosabb, akkor többet tudunk mondani.
(#) tarbela777 válasza Zeusz1212 hozzászólására (») Nov 16, 2018 /
 
A szivattyú hátsó, fekete részéböl folyik. Ha valaki tud 70 ezer+ Áfánál olcsóbb megoldást és eljönne Szolnokra megcsinálni, annak kifizetném az útiköltséget, munkadíjat, alkatrész költséget.
(#) Zeusz1212 válasza tarbela777 hozzászólására (») Nov 16, 2018 /
 
Ne haragudj, de a képen nem kivehető.
A folyás ezek szerint a szivattyúban belül van, nem valamelyik cső vagy fedél csatlakozàsánál?
(#) tarbela777 válasza Zeusz1212 hozzászólására (») Nov 16, 2018 /
 
Ahol a szivattyú két része össze van csavarozva. Az a nagy gondom, hogy a szerelővel csak telefonon beszéltem, ő ez alapján elmondta, hogy tágulási tartály és szelep csere lesz, 70.000+Áfa. Majd jön. Itt vagyok 3 gyerekkel, most még okés az idő, de jön a lehülés. Se fűtés, se melegvíz. Ráadásul baromi jó lesz ha esetleg nem is az a baja amit mondott.
A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2018
(#) Zeusz1212 válasza tarbela777 hozzászólására (») Nov 16, 2018 /
 
Próbáld meg a szivattyú két felét összefogó csavarokat meghúzni.
(#) tarbela777 válasza Zeusz1212 hozzászólására (») Nov 16, 2018 /
 
Csináltam egy jobb képet a folyás helyéről, ha kinagyítod látod is, hogy nedves.
(#) tarbela777 válasza Zeusz1212 hozzászólására (») Nov 16, 2018 /
 
Meghúztam, folyik, elindul, felmegy a nyomás a kazán kikapcsol.
(#) zamatőr válasza tarbela777 hozzászólására (») Nov 16, 2018 /
 
Bővebben: Link
Itt egy magyar leírás ha nem lenne meg. A robbantott rajzokon megtalálod a tágulási töltő ellenőrző csonkját. A csepegés lehet a túl nagy nyomás plusz hibás tömítés és vagy laza csavarkötés a szivattyúházon.
(#) tarbela777 válasza zamatőr hozzászólására (») Nov 16, 2018 /
 
Köszönöm
(#) zamatőr válasza tarbela777 hozzászólására (») Nov 16, 2018 /
 
A tágulási tartály gyárilag beállított előnyomása 0.8 bar.
Bővebben: Link
Itt érdeklődhet a "szerelő"ha tartály kel.
A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2018
(#) tarbela777 válasza zamatőr hozzászólására (») Nov 16, 2018 /
 
Akkor ez most azt jelenti, hogy az általad említett "szerelő" át akar vágni? Marha jó, aki régebben szerelte megígérte, hogy jön. Nem jött, telefonon azóta sem érem el. A másik meg át akar vágni több, mint dupla áron akar alkatrészt rám sózni, ráadásul 2-3 hét beszerzési időt mondott, itt meg 2-3 nap ingyenes kiszállítással. Szuper világot élünk.
(#) VIM válasza tarbela777 hozzászólására (») Nov 16, 2018 /
 
Szia! Azt nézd már meg ha lehet, hogy honnan folyik, vagy ereszt a rendszer, mert ahová lefolyik a víz az a vége a víz útjának. Az oldalsó, szivattyú házat összefogató csavar is oxidos, talán felülről ereszt a tágulási vagy a légtelenítő vagy a csatlakozásoknál valamelyik tömítés a túl magas nyomás miatt.
(#) szucs_g hozzászólása Nov 16, 2018 /
 
Tisztelt Fórumtársak! Baj van a Vaillant VUI 282-7 r3-as gázkazánnal, ill. HMV készítésével. Nyáron fűtéskorszerűsítés volt nálunk, utána sokáig zörgött a kazán, jelenleg szépen csendesen jár, fűt is. A HMV készítésnél csak langyos vizet termel. Ugye ez egy rétegtárolós kazán, van benne egy 20 l-es tartály. A kazán visszatérőbe szereltünk egy Fernox F1-et, de úgy gondolom, hogy ennek ellenére felkapott valami szemetet (a feltöltés előtt át volt a rendszer mosva, radiátoronként). Ugyanis HMV használatnál elindul a kazán, melegítené a vizet, majd felmegy a hője 89-90 fokra, kikapcsol s majd amikor visszahűl kapcsol be újra . Folyamatos használat mellett a víz hőfoka csökken. Vagy vízköves? Eddig viszont működött. Szerelő meg vagy egy hónapja nem jön.
(#) farkas16 hozzászólása Nov 16, 2018 /
 
Sziasztok
10en pár éves Junkers Euromaxx gázkazánnal kapcsolatosan tudtok itt segiteni ?
köszönöm
(#) zoszka válasza farkas16 hozzászólására (») Nov 16, 2018 /
 
Zwc-1, 2?
(#) farkas16 válasza zoszka hozzászólására (») Nov 16, 2018 /
 
zwc 24-1mfk
(#) farkas16 hozzászólása Nov 17, 2018 /
 
Sziasztok
Az alábbi problémával küzdök Junkers Euromaxx zwc 24-1mfk típusú kombi gázkazánommal. De lehet hogy nem is probléma
Szóval adott ez a típusú egység és a szivattyúja már 1es fokozatban is berezonáltatja a kazánt. de nem folyamatosan és nem állandóan hanem néha elkezd rezonálni majd abbahagyja.
a kazán szivattyúja folyamatos állapotban van vagyis amíg fűt addig megy.... nagyon idegesítő mert olyan helyen van a kazán ahol ez nem kellemes...
A másik gond hogy hangos az égése illetve "puffog" azt vettük észre hogy az égősor végén néha ( általában közepes lángon) hol begyullad egy pici láng hol nem... de rendesen ég és rendesen fűt...
Nem tudom ezt se megmagyarázni..de most az égősor végén lévő lukacsos lemezt ( ami az össze égősorra rápattan ) katalógus szerint valami gyors-égető híd mintha elmult volna ez a "puffogás" ...
De a legborzasztóbb inkább a szivattyú által keltett zaj...
Ebben kérem segítségeteket
Köszönöm
(#) VIM válasza farkas16 hozzászólására (») Nov 17, 2018 /
 
Szia! A szivattyú fokozatait nem kell kapcsolgatni azt a legnagyobb III. fokozaton hagyd. A rezonálás az engem is zavart és elég sokára találtam meg, mert ha levettem a burkolatot, már volt amikor megszűnt. Szóval van ott egy horganyzott lemez a főégő alatt amit le lehet venni, csavarozva van. A széle alig észrevehetően hozzáér egy csőhöz és az "zenél" ilyenkor. Én reszeltem bele ott egy kis ívet, hogy ne érjen hozzá és azóta csend lett. Persze nem biztos, hogy nálad ugyan ez okozza a zajt de nagy a valószínűsége, mert máshol nem találtam hasonló közelségben lemezt a csőrendszerhez amit a szivattyú vibrációja életre kelthet.
A puffogás az más eredetű probléma lesz, talán el van koszolódva a fúvókák többsége és a lamellák is felül. A jövőhéten tervezem tisztítani a készüléket, majd csinálok róla képeket ha addig nem találnád meg a zaj forrását.
(#) farkas16 válasza VIM hozzászólására (») Nov 18, 2018 /
 
Szia
Nagyon kedves vagy hogy igy segitesz ... Várom a visszajelzést hogy mi lett a tisztítás vége...
Mi kitakarítottuk a kazánt és tiszta mint a salamon.... de ennek ellenére van érdekes dolga
Ha van valakinek "lefekvőbe" 1 db 10es számu tőmitése..... szivesen átveszem...
Illetve valaki meg tudja mondani hogy a 6os számú lukcsos lemezek mire szolgálnak ?
köszönöm

tomites.jpg
    
(#) sixtysix hozzászólása Nov 18, 2018 /
 
Szia Mindenkinek! Olyan gondom van, hogy a hat radiátorból csak egy vagy kettő megy. Mindegyik radiátort már leszedtem, - kivéve egyet, mert az nagyon nagy, és hozzáférni is csak a csapokhoz lehet -, kimostam, a kimenő és visszatérő vezetékeket is átmostam. Mindegyiknél műkődik az, hogy akár a melegvíz akár a fáradt víz eljut a kazánig, meg vissza. Légtelenítettem ezerszer, lassan 1 m3 vizet használtam fel a mosáshoz és a leengedésekhez, feltöltéshez. A keringtető szivattyú megy, a váltószelep is teszi a dolgát. Már csak egy tippem maradt, a keringtető szívattyú teljesítménye legyengült valami miatt, hogy nem tudja az összes radiátorhoz kinyomni a melegvizet? Ez egy Nectra 3.23 kazán, tudom nem a legjobb konstrukció, de most kivételesen nem ő a hibás, eddig minden évben vele volt baj, most nem. Ha valakinek van valami tippje, akkor írja meg, előre is köszönöm.
(#) VIM válasza farkas16 hozzászólására (») Nov 18, 2018 /
 
Ezen a rajzon a 6. számmal jelzett de a perforált lemez alsó része okozza zajt, mert hozzáér a csőhöz. Ez pedig a kiindulási ábrasor. A kérdésre a válasz: az a "gyors égető híd" a tömítés az passz ... de valami speciális lehet.
A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2018
(#) farkas16 válasza VIM hozzászólására (») Nov 18, 2018 /
 
SZia
Köszönöm
És mi van akkor ha kiveszem ezt a gyors-égető hidat ? Kivettem egy napra és elmúlt a "puffogás"
Ennek vajon mi értelme lehet ? Mármint a hídnak? Ennek a lukcsos lemeznek ...
(#) briki válasza sixtysix hozzászólására (») Nov 18, 2018 /
 
Termosztatikus radiator szeleped van? Lehet be vannak ragadva. Le kell szerni a termofejet es megnezni a kis rud mozog e benne. Ha be van nyomodva akkor lezart allapotban van. Fogoval ki kell huzni ha van hol megfogni.
(#) Levandel hozzászólása Nov 19, 2018 /
 
Sziasztok, teljesen laikusként kérdezem, hogy a Junkers Euroline kazán feltöltőcsapját merre találom. Tudom, hogy a jobb oldalon kellene lennie, de semmi csapra emlékeztetőt nem találok ott (a leengedőcsapon kívül). Leesett a víznyomás, néha csak sokadik próbálkozásra sikerül elindulnia.
Következő: »»   391 / 570
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem