Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
A Lomex-ben "Radiális" néven találod.
Hello! A HEStore-ban is találsz ilyeneket.
Köszönöm a megtisztelő válaszokat, de álló biztosíték néven megtaláltam.
Sziasztok!
Az működő kapcsolás, ha valaki mondjuk 3.2V-os névleges feszültségű, és ehhez tartozó, 350mA-es névleges áramfelvételű ledeket működtet sorba kapcsolva 100db-ot, úgy, hogy a hálózati 231V-ot graetz-híddal egyenirányítja, majd egy 560µF/450V-os elektrolit kondenzátorral puffereli azt, és esetleg egy védőellenállást is tesz a ledekkel sorba, (kis értékűt)? Vagy mondjuk a forgalomban gyakran kapható, és darabolható Led-strip-eket 100 részre vágja és sorba köti? Egyébként egy relés lágyindító-val gondoltam mindezt... Tranziensekkel nagy probléma lenne? És ha esetleg ezeket a ledeket egy Mosfettel "dimmeli" is? Az nagy zavarokat kelt? Köszönöm a válaszaitokat!
Mindent lehet, de ha nincs az áramkör a hálózati feszültségről leválasztva, akkor.hiba esetén óriásit pukkan, vagy ha megérinthetők egyes részei, akkor életveszélyes. Én nem szórakoznék ilyennel, sokszor még a galvanikusan leválasztott világítás is veszélyes... 10-50W-os LED-es, galvanikusan leválasztott világítást már egész olcsón lehet vásárolni.
Az 560µF puffer biztosan nagyon kevés a simításhoz 350mA mellett.
Helló.Valaki tudna infót ìrni Videoton 4630 rádiósmagnóban lévő C101 nyáklapi felìrással ami egy 10V 220µF elektrolit kondenzátor.Mi okból nem a helyére van betéve hanem egy átkötésre csatlakozik rá?Több képen is úgy van mikor a nyáklapon másutt van tervezve.
A szocializmus az oka. Más volt odatervezve, de ehhez fértek hozzá.
Ha jól látom a panel tervezésbe egy kis hiba csúszott: A kondenzátor tervezett helye alatt egy felerősítő csavarnak való furat van a panelen.
Vagy fekvő kondi van oda tervezve, de állót tudtak beszerezni.
Sziasztok!
Talán furcsán hangzik egy kezdő szájából, de keresek egy rádiós adó/vevő egységet vagy transceiver-t,(nem biztos hogy jól írtam) ami stabilan működik kb. 200 m-en belül. vagy 100 m + 3*10cm fal (gázbeton, fa, nem vasbeton!!!). Amire szükségem lenne : 5V tápfeszről működjön, SPI ,I2C vagy soros TTL kommunikációval. Ha lehet 2,4 GHz . Előre is köszönöm!
Szia! Hiba alatt mit értesz? Valami konkrét szituáciot?
![]()
Ez teljesen triviális... itt a nagyobb feszültség, és az esetleges bekapcsolási/kikapcsolási tranziensekre irányult a kérdés.
Meg, hogy a földelt csillagpontu kisfeszültségü hálozattal mennyire lehet ezt a kapcsolást összeegyeztetni...
Szia! Ha megfelelö helyen laksz, merem ajánlani a LoraWan-t. Nem is drága, meg sok az info rola a neten. Meg ezzel igazábol az ország másik végére is tudsz adni/venni...
Jó szerencsét! Érdemes lenne a kommutátort, keféket megtisztítani, felcsiszolni, 'beszabályozni'.
Kösz azoknak akik válaszoltak.Akkor lehet több tipusú készülékekbe is belehetett szerelni ezt a panelt.Gondolom a furatok azért kerültek oda is.Mindenesetre fura megoldás.A kondenzátor nem álló tipusú,direkt elvágtak a lábából hogy állóba kerüljön bele.
A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2018
Zárlat, fordított kondi bekötés, stb. Hiba.
Köszönöm,megpróbálom...
Sziasztok!Egy kissé bizonytalan vagyok a következő dologban.Pl van egy CC,CV modulom, amivel amint tudjátok szabályozni lehet kimenő feszültséget és áramot is.Ha pl beállítom a kimenő feszültséget 42 V-ra, a kimenő áramot 2 A-re akkor így tudok tölteni egy 36V-os litium aksit...De mi történne, ha a kimenő vezetékeket rövidre zárnám?A fent leírtakból arra következtetek, hogy nem égne ki semmi, hisz az áramkorlát az 2 A-re van állítva, tehát annál nagyobb nem mehet át a két vezeték között.Ez igaz???
Sziasztok!
Szerintetek ezt a PCR606J-t mivel tudnám helyettesíteni, ami azonos lábkiosztású, és gyorsan megkapom, nem külföldről rendelve? Eredeti szerepe volt, hogy egy kondi amikor elérte a kb. 100V-ot, söntölte, persze nem ez tette tönkre, még az sem biztos, hogy megdöglött. A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2018
Szia! Másik, hasonló tirisztorral helyettesítheted.
Köszi!
![]() Tudnál rá példát mutatni? Eddig nem sok tirisztorral volt dolgom.
Sziasztok, egy kis segítséget kérnék. Ez életem első nyák-ja, kérem ne nagyon bántsatok érte.
![]() Köszönöm szépen előre is a segítséget!
Nem látok problémát.
Ügyes munka. Simán, egy egyenes tömör, ónozott vezetékkel, a fóliamentes oldalon. A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2018
Egy-két apróságot javítanék de ha ez az első ilyen terved, jóval több, mint jó. Az átkötéstől nem kell félni, én nem vesződék vele.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |