Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD TV probléma
 
Témaindító: ReFi, idő: Szept 17, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   142 / 208
(#) Gabó hozzászólása Jan 12, 2019 /
 
Adott egy háttér világítás hibás LG 50LA6208 típusú tv.
Meg is van a hibás led sor. Az ilyen esetekben hogy szokás cserélni a háttér világítást? Egyben, azaz mind a 6 sort, vagy elég csak a hibás sort? Ugye a csöves megvilágításúaknál célszerű volt az összeset, ez a ledeseknél hogy szokás?
Gondolom célszerű az egészet cserélni.
Ahogy néztem, ebben a tv-ben 2 körben van a világítás. 30 led van sorban az egyik körben, és 30 a másikban. Egy sor 10 ledes. A világítás ugyan úgy lekapcsol miután a hibás sort kiiktattam. Tehát a jó sort is lekapcsolja. Ezt így kell csinálnia?
Ez a világítás: Bővebben: Link
Ha esetleg van valakinek elfekvő ledje, vagy komplett világítása, és eladná, kérem jelezze
A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2019
(#) yohnsee válasza Gabó hozzászólására (») Jan 12, 2019 /
 
Szia!
A legtutibb az lenne, ha kompletten cserélnéd mind. De egy 50" tv már az a kategória, ahol gazdaságilag én is meggondolom, hogy mindet kicseréljem-e, vagy csak a hibás led(ek)et. Persze itthoni forrásra gondoltam, mert ahogy a linked látom, ott nem egy hatalmas összeg (a tv értékéhez képest). Viszont ott ott van, hogy várni kell rá. Ha saját részre kell, és nincs nagy nyomás a család részéről, én várnék rájuk. Ha ügyfélnek kell, akkor más a helyzet.
A TV jól működik, ha lehúzol egy led sort, akkor ő azt szakadásnak érzékeli, így tiltja a komplett hátteret. Egyébként lehet, hogy megköveznek érte, de ajánlanék egy áthidaló módszert. Ha megvan a hibás sor, keresd meg a hibás LED-et/LED-eket. Ha szerencséd van, csak 1 szakadt meg. A keresés mikéntjét szívesen leírom, ha nem tudod. Lepattintod a diffúzort, leveszed a hibás ledet, áthidalod egy darab vezetékkel, és kipróbálod. A vezérlésnek nem szabad letiltson, és ha tényleg csak 1-2 led ment tönkre (ráadásul nem is egymás mellett), nem igen lesz észrevehető különbség a háttérvilágításban. Próbáld ki, magamnak valószínű, így csinálnám.
(#) Gabó válasza yohnsee hozzászólására (») Jan 12, 2019 /
 
Szia!
Köszi az infókat, akkor maga a világítás vezérlése nem adta be a kulcsot. Sajnos több ledet is ellőtt, így az áthidalós megoldás nem lenne jó.
A tv saját használatra menne, tehát nyomás csak annyi van, amennyire én akarom
Igen a kínai "forrás" nem drága, csak hosszadalmas... Főleg, hogy ha jól rémlik jön a kínai újév is, és akkor az megint +1 hónap.
(#) yohnsee válasza Gabó hozzászólására (») Jan 12, 2019 / 1
 
A vezérlés nagyon ritkán megy tönkre. Itt a ledek szoktak a gyenge láncszemek lenni.
Ha több is kuka, akkor tényleg nincs mit tenni.
Gondolom azóta utánanéztél, de ideírom jótanácsként neked, és mindenkinek, akinek LED-es tv-je van. Vegyétek le a háttérvilágítást, gyárilag sok készülék 100%-ra van állítva, és azt nem viselik jól a ledek. Visszavéve a meghajtásukat, jelentősen meg lehet hosszabbítani az élettartamukat.
(#) Banyo hozzászólása Jan 14, 2019 /
 
Van valakinek arra ötlete, hogy mi az oka annak, ha este kikapcsolom a smart tv-t, reggel bekapcsolom, és azt írja nincs videó jel, viszont hang van! A menük megjeleníthetők! Ha kihúzom a 230V-ból, és visszadugom, akkor minden rendben, megjön a kép is. Valami zavarjelet szedhet fel? Zavarszűrés kellene a hálózatra? Esetleg tuner táp? Kábel TV szolgáltatásról megy...
(#) Szilvi1 hozzászólása Jan 15, 2019 /
 
Sziasztok, ha valaki ért a Sony tv-hez kérem jelezzen, kuldhetek videot, akár fotókat. Antenna bekötése nélkül a megjelenő menü feliratai is el el villognak és futnak...
(#) Szilvi1 hozzászólása Jan 15, 2019 / 1
 
sony kdl40nx 723 5 villagás a hibakódra mit takar?
(#) Doky586 válasza Szilvi1 hozzászólására (») Jan 15, 2019 /
 
Kapcsold ki a 3D funkciót, vagy 3D szemüveggel nézd..

Nem tudom mi az a villagáz..
(#) Szilvi1 válasza Doky586 hozzászólására (») Jan 15, 2019 2 /
 
te oktondi! enyhe kifejezés, nem működik a tv rendesen. Mit nézzek? Te szokktál ilyet nézni?
(#) Gabó válasza Szilvi1 hozzászólására (») Jan 15, 2019 / 1
 
Látom, előszeretettel szólsz le másokat, akik segítenének... Na meg minek is ez az új téma? Már a másikba el lett kezdve ez a tv kitárgyalása. Bár látom, sikerült még jobban elrontanod...
(#) rihekopo32 hozzászólása Jan 15, 2019 /
 
Leirtam máshol hogy tudod összekapni. Sznepcseten tovább segithetek
Ha küldessz fotókat magadról, meglessük. Segitünk.
A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2019
(#) Amatördög hozzászólása Jan 18, 2019 /
 
Üdvözlök mindenkit!

A következő problémával fordulnék hozzátok.
Adott egy Technika 40"904A DLED FHD SS14 tipusu készülék, mely a napokban egyik pillanatról a másikra mindenféle előzmény nélkül meghibásodott mégpedig az alábbi formában..:

Film közben egyszer csak elment a kép, és csak a hang hallatszott. Furcsa volt..
Ki kapcs - Be kapcs --> ekkor ismét van kép, de rövid idő után megismétlődik a folyamat.

Ekkor el kellett mennem kikapcsoltam a tvt. Hazaértem, addigra el is felejtettem mi történt. Be kapcsoltam a készüléket, és képet már egyáltalán nem adott. Gyorsan feljöttem a netre és elkezdtem keresgélni mi lehet a gond, mekkora a baj. Láttam ötleteket, de azok inkább LCD TV-re vonatkoznak ez pedig LED.

Addig eljutottam, hogy bekapcsolt állapotban belevilágítottam kívülről és halványan látszódott a kép.
Innentől szeretném kérni a segítségeteket, hogy hogyan tovább! Szeretek szerelgetni, örülnék ha megtudnám csinálni magamnak
Előre is köszönök mindent --> Amatőr
(#) Gabó hozzászólása Jan 18, 2019 /
 
Megadta magat a hattervilagitas. Nem lesz konnyu eset
(#) yohnsee válasza Amatördög hozzászólására (») Jan 18, 2019 /
 
Szia!
Ahogy Gabó írta, háttérvilágítás hibás. Egy (vagy több) led úgy döntött, hogy megszakad.
Nézz utána a youtube-n, milyen művelettel jár, hogy szétszedd a készüléket olyan szinten, hogy hozzáférj a háttérvilágításhoz. Ekkor le tudod olvasni a típusát a benne lévő led csíkoknak, és tudsz rendelni újat. A szétszedés nagyon kényes művelet, és a kijelző méretével arányosan nehezedik is a kijelző méretével, mert az lcd panel nagyon könnyen sérül. (Itt jegyezném meg, az LCD és a LED tv kijelzője ugyanazon technológián alapul, csak a háttérvilágítás más - CCFL cső vs. LED), csak a köznyelv meg az eladhatóság miatt rá lehet tenni a LED TV matricát a boltban. Ha a videók után nem vagy biztos magadban, ajánlom, inkább keress egy szakit a közelben, aki megcsinálja neked. Ha szerencséd van, akár ledjei is lehetnek, és egyesével is cserélhető. Persze itt az élettartam mégsem garantálható úgy, mint egy komplett új háttérvilágításnál.
Üdv
A hozzászólás módosítva: Jan 18, 2019
(#) uniman válasza Amatördög hozzászólására (») Jan 18, 2019 /
 
Hello! Ez is "LCD TV"...csak LED-es háttérvilágítással, nem pedig CCFL.
Legegyszerűbb komplett LED csíkokat cserélni: Bővebben: Link
Azonban gyakorlat híján egy 40 collos LCD panelt sérülésmentesen szétszedni és azt összerakni...én nem ajánlom.
(#) cupika97 hozzászólása Jan 21, 2019 /
 
Sziasztok. LG 32lf510b tv olyat csinál, hogy éjszaka mikor ki van kapcsolva - azaz stand by- módban van elfelejt mindent. Bekapcsolom a tv-t és az alap beállítások jönnek be. Néha elég neki annyi is hogy kikapcsolom, és egyből be, elfelejt mindent. Mit lehetne vele kezdeni? Lenne benne valami elem mint a gépekben a BIOShoz tartozó kis elem? Ha tudtok segíteni azt megköszönném.
(#) Szilvi1 hozzászólása Jan 21, 2019 /
 
Hello, Lg lcd led tv, mellékelem a fotót, logó bejön, hang van, kép nincs tiszta fekete....Elsősorban táp, inkább tuner vagy utolsósorban háttérvilágítás is lehet?
(#) yohnsee válasza cupika97 hozzászólására (») Jan 21, 2019 /
 
Szia. Szerintem az eprom ezen része sérült. Ki kellene forrasztani, lementeni amíg még lehet, és egy új chip-be beleírni.
(#) yohnsee válasza Szilvi1 hozzászólására (») Jan 21, 2019 / 1
 
Szia. Háttérvilágítás lesz.
(#) Szilvi1 válasza yohnsee hozzászólására (») Jan 21, 2019 /
 
rendben tegyük fel le tudom bontani odaig a dolgokat hogy a ledeket megtalálom. Honnan fogom tudni melyik kör, vagy melyik sor vagy melyik led égett ki ami tilthatja gondolom a rendszert? Hogy találom meg? Mit mérjek? Egyenként szedegessem le?
(#) yohnsee válasza Szilvi1 hozzászólására (») Jan 21, 2019 /
 
Ha nincs gyakorlatod az LCD tv szétszedésében, akkor bízd olyanra, aki ért hozzá. Nagyon könnyen gallyra vághatod az LCD panelt, és akkor oda az egész. Ledek tesztelésére vannak jól bevált módszerek, milyen felszerelés áll rendelkezésre? Labortáp, multiméter, esetleg labortáp helyett más áramforrás? Egyenként semmiképpen ne szedd le őket.
(#) Szilvi1 válasza yohnsee hozzászólására (») Jan 22, 2019 1 /
 
Van gyakorlatom sok mindent javítottam már, a ledeket még nem cseréltem, tehát leírod?
(#) Szilvi1 válasza Szilvi1 hozzászólására (») Jan 22, 2019 2 /
 
Megkérném azokat az embereket, akik nem tudnak vagy akarnak segíteni, kioktató hangnemben ne is írjanak, hogy mit tudnék és mit nem tudok,. Llehetőleg aki csinált ilyet és segíteni akar, az írjon. Köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2019
Moderátor által szerkesztve
(#) kadarist válasza Szilvi1 hozzászólására (») Jan 22, 2019 /
 
Szia!
Kell egy áramkorlátos tápegység, amellyel egyenként tudod tesztelni a LED-eket. Lehet, hogy találsz a típusodhoz való szerelési videót is. Háttérvilágítás javítás..
(#) yohnsee válasza kadarist hozzászólására (») Jan 22, 2019 /
 
Megelőztél
Egyébként a kérdező nem válaszolt, hogy milyen felszerelése van. Ha egyáltalán semmi, akkor egy 9V elem + ellenállással is meg tudja nézni, melyik led világít, melyik nem. A legkevésbé destruktív módja, ha a led előtt és mögött megkaparod a nyákon a lötstop réteget, hogy picit kilátszódjon a réz vezetősáv. Majd odateszel neki áramkorláttal egy kis delejt, és látod, hogy világít vagy sem. <- ezt az utolsó 2 mondatot a kérdezőnek címeztem.
(#) jozsefka hozzászólása Jan 22, 2019 /
 
Sziasztok! Volna két kérdésem...
1. Van egy új Thomson tv-nk aminek idönként pattogo hangot ad a hangszoroja mikor be van kapcsolva.Ha a némito gombal lenémitom akkor abba hagyja...ha vissza teszem a hangot akkor meg pattog....valaki találkozott már ilyen jelenséggel?

2. Lg 55LE5500 tv kb 8 éves decemberben gondolt egyet és nyugdijba ment a HDMI vezérlö...de többi bemenet jo volt.
kb 1 hete viszont bekapcsolásnál már csak az lg logoig jutott és onnan sehova tovább...mit lehet vele tenni?
(#) Szilvi1 válasza yohnsee hozzászólására (») Jan 22, 2019 /
 
kKöszönöm szépen.
A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2019
Moderátor által szerkesztve
(#) yohnsee válasza jozsefka hozzászólására (») Jan 22, 2019 /
 
Szia!
A Thomson-nál nézd meg, ha minden kábelt kihúzol belőle, és pl. pendrive-ról játszol le valamit, akkor is pattog? Ha nem, akkor valamelyik bemeneti kábel/műsorforrás a ludas. Ha így is csinálja, akkor pedig ha nagyon új, akkor garancia, ha nincs már rá, akkor szerviz. Vagy magad szeretnéd javítani?

LG: A logo után újraindul, lefagy, mit csinál? Reagál bármire?
(#) jozsefka válasza yohnsee hozzászólására (») Jan 22, 2019 /
 
a thomson ha csak a tápkábel van bedugva és semmi más akkor is pattog....
az lg meg csak kikapcsolásra reagál semmi másra
(#) Gabó válasza jozsefka hozzászólására (») Jan 22, 2019 /
 
Thomsonnál megnézném a táp részét is, nincs e valami hibásodó félben lévő elkó...
Tudnak okozni furcsa dolgokat.
Az LG meg szerintem alaplapos. Esetleg nem történt valami szoftverfrissítés előtte?
De itt is megnézném a tápot azért, hogy azt kizárhassam.
Következő: »»   142 / 208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem