Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Műhelyünk felszerelése, szerszámai
Téma, a műhelyünkben előforduló készülékek, anyagok, szerszámok, eszközök bemutatására, kitárgyalására.
Lapozás: OK   127 / 196
(#) Alkotó válasza freddyke hozzászólására (») Jan 24, 2019 /
 
EBAY-on ingyenes szállítással 300 Ft alatt van.
(#) freddyke válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 24, 2019 /
 
Nálad mennyit mutat szállításra? $1.03-ért rendeltem kettőt (Ausztria). Ennyiért szinte ingyen van, postaköltség ide vagy oda. Az összértéket nézem (szállítással együtt) és mérlegelem, hogy ki tudom-e várni a szállítási időt. Kis értékű áruknál lehet az áru értékéhez viszonyított magas postaköltség. Ha kicsit nagyobb értékben rendelsz, gyakran ingyen küldik vagy elenyésző a postaköltség aránya. Akárhogy is nézzük, Kínából a postaköltség is olcsóbb szokott lenni, mint akár országon vagy Európán belül.
Ha az áru értéke riaszt el, szerintem sok vesztenivaló nincs rajta. Ha sérülten jön vagy használhatatlan, akkor küldesz egy videót és nyitsz egy vitát. A pénzt nekem még mindig visszaadták. Bár kérdés, hogy 200 forint alatt megéri-e reklamálni.
Sokminden rendeltem már onnan, elég vegyes a tapasztalat. Leggyakrabban olyan is, amennyibe kerül. Más esetekben itthon többszöröséért kapod meg teljesen ugyanazt.
(#) freddyke válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 24, 2019 /
 
Ebay-en gyakran kínai eladók árulnak hasonló jellegű termékeket. A termékek szerintem ugyanazok, csak a szállítási idő rövidebb (közelebbről küldik) és az ár (jóval) magasabb. Ettől eltérő esetekben ki szokták hangsúlyozni a gyártás helyét (az árban is megnyilvánul).
(#) lokátoros válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 24, 2019 /
 
Engem is. De most itt a lehetőség:
TME 6Ft-ért szállít ha péntekig rendelsz
(#) pistyu hozzászólása Jan 24, 2019 /
 
Sziasztok. Van egy műszerész esztergám ,eddig jól működött. Szabályozható a forgás fordulatszáma ,fokozatosan ,most meg azt csinálja ,hogy állítás közben hirtelen nagyon gyorsan kezd forogni .Nekem fontos a kis gép . Gondoljátok hogy javítható ,én egyébként nem igazán értek ,csak kicsit, az elektronikai alkatrészekhez . Ki kellene venni a panelt és lefényképezni ? Várom a segítségeteket .
(#) Gafly válasza pistyu hozzászólására (») Jan 25, 2019 /
 
Leírásod alapján nekem valami hasonló ugrott elő a lelki szemeim előtt.
Ha tudnál egy képet csinálni a gépről, netán szétszedve a "tekerentyű" mögötti "elektronikáról", az sokat segítene.
Nagyon meg lennék lepve, ha egy porszívónál komolyabb cucc lenne benne, valamint ha eltört/repedt a potenciométer pályája, az szerintem pont hasonló tüneteket okoz...
Adatlapod szerint "séta" távolságban legalább öt olyan fórumtárs lakik, aki "meg tudja szakérteni".
Kivéve én, mert nem értek hozzá.
(#) pistyu válasza Gafly hozzászólására (») Jan 25, 2019 /
 
Szia . Szétszedtem ,de szerintem a potméter ,ahogy mondtad , tekerem olyan mintha valami csiszolódna ,és a középső kábel mozog ,tekerés közben. ebayon láttam 100 fontért panelt . Igaz kínai áru ,de talán olcsóbban megúszom . A közeli társ előny.
(#) yulo5310 válasza pistyu hozzászólására (») Jan 25, 2019 /
 
Viccelsz!,egy ilyen panel 6-8 ezer pénz,tudom,mert két ilyen esztergám halt be,most lépcsős tárcsát tettem rájuk,és 1 lovas mosógép motorokat!
(#) SALáta válasza pistyu hozzászólására (») Jan 25, 2019 /
 
100 fontért kapsz használt vfd t. Veszel hozzá egy 3 fázisú 3x230 ról menő motort és jobb is lesz. A többit meg kidobod/elajándékozod/eladod.
(#) yulo5310 válasza pistyu hozzászólására (») Jan 25, 2019 /
 
Ó,bakker,forintot olvastam! Jól lement az ára,ezelőtt 6 évvel még 8e volt,azért is variáltam át,mert már untam a feteket cserélni
(#) pistyu válasza yulo5310 hozzászólására (») Jan 25, 2019 /
 
Én is nyugdíjas órás vagyok ,nem azért vettem több százezer Ft-ért ,hogy átalakítsam . Majd 20 év múlva ,lehet róla szó.
(#) yulo5310 válasza pistyu hozzászólására (») Jan 25, 2019 /
 
Hát az enyéim lassan annyiak lesznek,én még 114 ezerért vettem őket! Most építem át az egyiket,14000 rpm-es mosógép motor gyepszellőztető lassító áttéttel,230 voltos,nyomatéktartós fordulatszám szabályzóval,nna az erős lesz!
(#) Gafly válasza pistyu hozzászólására (») Jan 25, 2019 /
 
Az igazat megvallva, sokkal egyszerűbbre számítottam.
De nem félek elismerni, hogy ehhez sem értek.
Idézet:
„de szerintem a potméter ,ahogy mondtad , tekerem olyan mintha valami csiszolódna ,és a középső kábel mozog ,tekerés közben.
Szabályozható a forgás fordulatszáma ,fokozatosan ,most meg azt csinálja ,hogy állítás közben hirtelen nagyon gyorsan kezd forogni”

Ahogyan tekered mindig ugyanott és ha tovább tekered akkor ugyanúgy változik?
Vagy ha nyomogatod erre-arra, akkor hirtelen begyorsul?
Legyél szíves olvasd le a felcsavarozott "háromlábúak" feliratát, és a velük szemben lévő IC (2x14 láb) feliratát.
Valamint a potenciométerét is.
Mindet úgy, ahogyan látod, minden betű és szám fontos.
100 Fontért ne vegyél másikat. Nem Te vagy az első.
(#) ferci válasza pistyu hozzászólására (») Jan 25, 2019 /
 
Cseréld ki azt a potmétert.
(#) Gafly válasza ferci hozzászólására (») Jan 25, 2019 /
 
Ha leolvassa a szöveget róla (és megméri a méretét)), akkor azt is meg tudjuk mondani hol (és mennyiért) kap hozzá (vagy van a fiókban).
De ugyanakkor ahogy nézem, ez azért nem 99% garantált siker...
(#) ferci válasza Gafly hozzászólására (») Jan 25, 2019 /
 
Meglehet... de a ha a csúszka megkopott azon a részen és ráadásul mozog is a kivezetés, bármi lehet. Ha pedig a poti "alja esne ki a feszültségosztásból, maximális feszültséget táplál be a panel bemenetére.
Ez lenne a legolcsóbb 1. próba, ezen nem spórolnék, akár egy hasonlóval, teszt jelleggel..
(#) pistyu válasza Gafly hozzászólására (») Jan 25, 2019 /
 
Először köszi hogy foglalkozol a problémámmal. Balról " S 8025 L alatta A 6. : + még egy : X DEC alá -902 alá MUR 1660,alá két függőleges vonalszemben egy-egy nyíl ,ebből három darab ,IC 324 alá e 012106 ,potméter WX 14-12 4K7 +-5 %.
(#) Gafly válasza pistyu hozzászólására (») Jan 26, 2019 /
 
Ránézésre ez jó is lehet. 550 Ft. Vonattal a Keletiig, onnan 4-es metró Újbudáig, majd kis séta.
Próbálgatásnál vigyázz, mert szerintem a hálózattal közvetlen kapcsolatban lehet. Nehogy megrázzon...
(#) pistyu válasza Gafly hozzászólására (») Jan 26, 2019 /
 
Szia. Ma reggel jártam arra ,a Budafoki út -Körtér .
(#) BarnaPili válasza yulo5310 hozzászólására (») Jan 26, 2019 /
 
Szia!
Erről az átalakításról tudsz feltenni képeket?
Nekem van egy a képen látható esztergám,egy teljes mértékben házi gyártmány ,úgy saccolom,hogy a 70-es években készülhetett.A festése most lett megcsinálva,szétszedtem,le lett takarítva,rozsdamarózva,festve,ahol kell zsírba lett téve.100 mm-es tokmány van rajta,a vele kapott motor egy 2-300 Wattos segéd és indítókondis motor,ezt le szeretném cserélni egy szinte fokozatmentes szabályzásra.Van itthon 2 db elektromos hajtóműből kiszedett 24V-os DC motorom,hasonló teljesítménnyel,de gondoltam az általad említett mosógép motorra is,mint lehetséges meghajtás.A DC motort a saját szabályzójával tudnám meghajtani,de annak nincs visszacsatolása,és a megfelelő áramerősséghez kellene egy combos tápegység is.
István
(#) yulo5310 válasza BarnaPili hozzászólására (») Jan 26, 2019 / 1
 
Szia! Képet sajna nem tudok feltenni,mert a kutya elrágta az adatkábelt a telónak,és ez volt a fényképezőgépem átjátszó kábele is! A legtöbb értelmét a mosógép motorosnak látom,viszonylag csendes,könnyen szabályozható,egyszerű az irányváltás! Neked indulásnak akár egy porszívó PWM-es szabályozója is megteszi,idővel a hirdetéseket figyelve lehet megcsípni egy nyomatéktartós szabályozót. Szerezni kell egy legalább 450-550 Wattos,14-16 ezret pörgő mosógép motort,és úgy áttételezni,hogy a tokmány 2500-at pörögjön!
(#) BarnaPili válasza yulo5310 hozzászólására (») Jan 26, 2019 /
 
Köszönöm!
(#) pistyu válasza Gafly hozzászólására (») Jan 26, 2019 /
 
Nem tudom megrendelni a potmétert, nem tudok regisztrálni ,nem fogadja a írásomat.
(#) Gafly válasza pistyu hozzászólására (») Jan 26, 2019 /
 
Szerintem sétálj el a mintadarabbal (jegyezd fel a bekötést mielőtt szétforrasztod!).
1 km távolságban (Újbuda és Gellért tér megálló között) három bolt is van ahol szerintem kapsz. Bercsényi úton kettő, Budafoki úton egy.
Meg a klasszikus Lomex a Lehelnél.
(#) pistyu hozzászólása Jan 26, 2019 /
 
Megpróbáltam írni nekik ,kíváncsi vagyok válaszolnak -e rá. Azt írták e-mailba is lehet rendelni ,meglátjuk . Bercsényibe van egy a pincében is ,réges-régen voltam ott ,a Budafoki úton is jártam mint vevő . Réges-régen-régen csináltam fény orgonát ,erősítőt ,de már nem igazán. Rátok bízom !!!!
(#) pistyu hozzászólása Jan 29, 2019 /
 
Sziasztok. Elmentem ,megvettem ,beraktam és SZUPERÜL MŰKÖDIK.Köszönöm a segítséget , Gafly-nak ,ferci-nek . Nagyon örülök a sikerhez. Még egyszer köszi.
(#) freddyke hozzászólása Feb 2, 2019 /
 
Két Knipex (11 02 160, 11 06 160) és egy Wiha Z 55 0 09 közül választanék egy, a linkeken látható típusú kábelcsupaszolót. A VDE-nek van értelme, a krómozásnak nem biztos (könnyen sérül).

A Knipex-ekkel elbizonytalanodtam. Az állítócsavar kilazulására és a vágóélek tompaságára panaszkodnak többen (valaki szerint egyenesen állnak a vágóélek, ezért vág nehezen - régebben ferdén álltak). Elszúrták volna az újabb kiadású fogókat? A Wiha-ról nem tudni semmit (jó tapasztalatom van vele, általában).

Melyiket ajánlanátok?
A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2019
(#) fastaction hozzászólása Feb 2, 2019 / 1
 
Akinek hiányzik a szerszámai közül egy trafós hegesztő , az keressen rá a Hetra márkára a ..fogáson ! Most van fent 6.000.- tól , de ipari kivitelt is láttam 10.000.- / db áron . Nem lenne három , most biztosan vennék !
A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2019
(#) jani1987 válasza fastaction hozzászólására (») Feb 2, 2019 /
 
Az enyém is eladó sorba van bár ez nem a reklám helye.
Következő: »»   127 / 196
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem