Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Plazma TV
 
Témaindító: scampi, idő: Jan 30, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   11 / 15
(#) sepu666 hozzászólása Feb 18, 2019 /
 
Kijelzőn lévő matrica szerint a vs 207v. Fel emeltem ennyire. Kicsit javult a helyzet. Már nincs annyi fekete szín elmosodás. De a zöldes árnyalatok még mindig meg vannak.
(#) kadarist válasza sepu666 hozzászólására (») Feb 18, 2019 /
 
Sajnos rajzot nem találtam hozzá, így a kondenzátort nem tudom megnézni. A panel hátulján lévő címkén milyen feszültségértékek vannak feltüntetve?
(#) kadarist válasza kadarist hozzászólására (») Feb 18, 2019 /
 
Próbálj módosítani a Va és Vs értékeken, felfelé, lefelé. Ez a sustain kisütő-feltöltő mechanizmus egy rezonáns folyamat, úgyhogy lehet, hogy a tisztességes működéshez tényleg kellene az a kondenzátor.
A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2019
(#) eyess válasza sepu666 hozzászólására (») Feb 18, 2019 /
 
Kövesd vissza a nyák hátulján , hogy hova megy annak a kondenzátornak a két pontja .Mert gyanús nekem , hogy ugyan olyan kell oda mint a C5092 es kondenzátor.
(#) sepu666 válasza eyess hozzászólására (») Feb 18, 2019 /
 
Pár huzamos a c5092-vel. De ami jelölése van a lap tetején. Inkább a c5054-re tipelek. Át neztem az egész panelt. Mérési pont rengeteg van. De fel írat hogy mennyi egy darab sem. A vs-t a tápon vagy azen is meg mérjem? Ezen csak egy vs service tp van a borda alatt. Ja meg egy vscan potival.
(#) sepu666 hozzászólása Feb 18, 2019 /
 
A y-sus vs service tp -100v. Üzem közben is állithatom le-fel az értéket? Vagy inditsam mindig újra? Nem tudom higy befolyásolja esetleg?
(#) sepu666 hozzászólása Feb 18, 2019 /
 
Még egy valamit észre vetem. Elége zugó hangja van a z-sus panelnek. Eddig nem figyeltem. Hütő bora felöl jön.
(#) kadarist válasza sepu666 hozzászólására (») Feb 18, 2019 /
 
Azt írtad, hogy kicserélted-ellenőrizted a kondenzátorokat. Volt köztük rossz? Próbálj a többi potméteren is tekerni, de jelöld meg, hogy eredetileg hogy álltak. Lehet, hogy már valaki korábban szétcsavargatta őket.
(#) sepu666 válasza kadarist hozzászólására (») Feb 18, 2019 /
 
Volt köztük olyan ami már elége meg volt gyengülve. De még nem volt zárlatos. A vs200-215v-ig probáltam. Va 57-59v-ig. De semmi változás. A vscan -178v probáltam azt is -180v ahigy a kijelző adatai vannak. De nem járt sikerel.
(#) sepu666 hozzászólása Feb 18, 2019 /
 
Kolégámtól kaptam a tv-t. Ki akarták dobni. Elviték szervizbe és ott azt mondták nekik higy kijelző cserés. Meg hogy gazdasági totálkár. Akkor a kép 3/4 zöld volt. Most hogy már kicsit foglalkoztam vele ilyen. De ahogy utána néztem ez nem kijelző hiba.
(#) kadarist válasza sepu666 hozzászólására (») Feb 18, 2019 /
 
Egy elektrolitkondenzátor inkább elveszti a kapacitását és megnöveli a belső ellenállását, minthogy zárlatos legyen. Cseréld ki az összes elkót mindkét sustain panelen, nem egy ökör ára.
Ha ere sem javul meg, akkor annak a hiányzó kondenzátornak a nyomára kellene bukkanni. Milyen sorszám, típusszám van az Y-panelen?
(#) sepu666 hozzászólása Feb 18, 2019 /
 
Úgy fest jó lett. A vs:213v, va:60v, vscan: -181v köszönöm szépen a segitségeket. De egy dolgot még mindig nem értek. Mi a franc lett azal az egy kondival. Miért lett levágva. Nem hiném hogy a gyár igy adja ki a panelt.
(#) kadarist válasza sepu666 hozzászólására (») Feb 18, 2019 /
 
Lehetne még javítani rajta, de szódával elmegy.
(#) sepu666 hozzászólása Feb 18, 2019 /
 
Még állitotam rajta.
(#) sepu666 hozzászólása Feb 18, 2019 /
 
A va feszel medig leģet felmebni meg a vscan-el? A tápon a va 57-59-t ír. Most 60v van. A vscan -182v.
(#) minitrue válasza sepu666 hozzászólására (») Feb 18, 2019 /
 
A c5089-cel kapcsolatban lehet, hogy ez segít (angol, a képek egy részének megtekintéséhez regisztráció kell). A gugli egyéb találatokat is ad a samsung c5089 keresésre.
(#) sepu666 hozzászólása Feb 18, 2019 /
 
Köszönöm szépen a segitséget. Még rá nézek. Elége idegesit hogy mi lehet az a kondi. De ami a képen van fólia kondi maradványai alapján. Méretre úgyan akkora mint amit irtam is c5054. De mindjárt neki leselkedek még én is. De ez már siker. Hogy tudom nem kijelző hiba.
(#) sepu666 hozzászólása Feb 18, 2019 /
 
Meg is találtam a kondit. Köszönöm még egyszer a segitséget.
A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2019

IJYknJr.jpg
    
(#) sepu666 hozzászólása Feb 20, 2019 /
 
Jó napot mindenkinek. Eddig tartot a teszt üzem. A beteg fel adta. Reggel haza jötem éjszakából. El alvásnak nézni akartam egy kicsit. De 10 perc után kétt patanó hangot halotam és el ment a kép. Gyorsak ki húztam és neki áltam. Égési sérülés, repedés, duranási nyom nincs. Így maradt a mérés. A ball oldalon halotam a bukanásokat így a z-sus-ra nyanitotam. És van három dióda ami szöges. Lehet hogy el fáradt és ez okozta a problémát eddig is? Vagy a értékek változtatásával lett előidézve? Vissza álitotam a vs, va, vscan-t is. A c5089-es kondi még nem került beépítésre. El nézést ha enyit akadékoskodok. De plazmát még nem javítottam. A diódákat remélem lehet itthon kapni. Kijelző károsodhatot?
(#) sepu666 hozzászólása Feb 20, 2019 /
 
A z panel tápot lezúztam. A vs 50v a va 0v-3v közt ingázik. A vscan -50v-t. Probbál indulni de nem tud. Gondolom hiányolja a z panelt.
(#) sepu666 hozzászólása Feb 20, 2019 /
 
Találtam egy videot hogy ha le huzom a y panel tápot fel kell állnia a tv-nek. Sajna ez nem. Rá kötötem egy dvd-t. Nincs hang akár mitt csinálok. Gondolom nem ál fel. Ha a y rajta van akkor semi feszko nincs a vs, va mérésen.
(#) Near hozzászólása Márc 30, 2019 /
 
Sziasztok! Ilyennel még nem találkoztam ezért kérnék egy kis segítséget. Adott egy LG 42PC1RR típusú nyugdíjas beteg. Indul a tv de képet adni nem szeretett eddig. Előző “mester” kivett egy kondenzátort a tápról. Pótoltam, és minden anomáliát amit találtam fixáltam. Most ott tartok, hogy a kép szép lassan jobb oldalról balra, sötéten és fakón ugyan de megjelenik. Ha a z-sust lehúzom a helyzet változatlan, viszont ekkor csak a képernyő felén jelenik meg a kép.
Amit észrevettem. A kép néha villan egyett (világosabb lesz egy pillanatra.) ezzel együtemben egy halk pattanás szerű hang halattszik a z-sus ról. Illetve ha pár percig bekapcsolva hagyom az y-sus hibridje felmelegszik üzemi hőre, míg a z-n hideg marad. Minden biztosíték gyári, kimenve egyik sincs. Ami még furcsa, hogy a fő tápcsatlakozóján a z-susnak az 5v os pinjénél a műanyagon van egy kisebb égésnyom.

Remélem nem a hibrid makkant meg mert az szívás lenne, ezt tudom ellenőrizni valahogy?

Előre is köszönöm.
(#) Factis hozzászólása Máj 22, 2019 /
 
Sziasztok!

Van egy LG 60PZ950-es TV-m. Nincsen rajta kép sajnos, és a hangot sem tudom kipróbálni, de látszólag működik és egy-egy halvány kisebb bevillanás van rajta helyenként. Reagál a távirányítóra. Y-SUS, Z-SUS panel-eken jók az IGBT-k, FET-ek, diódák és az összes biztosíték.

VA, VS feszültségek rendben vannak.

A kondenzátorokat holnap cserélem. Van esetleg valami amit még addig megnézhetnék?

Köszönöm!
(#) kadarist válasza Factis hozzászólására (») Máj 22, 2019 /
 
Szia!
A logic és a main board-ok SMD elkói is hajlamosak az értékvesztésre, ezeket is át kellene nézni.
(#) Factis válasza kadarist hozzászólására (») Máj 23, 2019 /
 
Szia!

Köszönöm, megnézem. Sajnos elkó cserére sem változott. Tulajdonképpen egyáltalán nincs kép. Buffer nem zárlatos. Az Y-SUS és Z-SUS panel is kellemesen zizeg, úgy tűnik üzemel, még sincs kép . Bufferen esetleg bármiféle mérést el tudok végezni? Láttam, hogy van rajtuk waweform nevezetű, szerintem teszt pont. Szkóppal rá kéne nézni?
(#) kadarist válasza Factis hozzászólására (») Máj 23, 2019 /
 
Lehet, hogy a középső logic boad nem működik. Ezen a lapon van valamilyen LED, amely villog, ha gond van a vezérléssel? Ha sötétben nézed, akkor van van valamilyen halvány derengő fény a kijelzőn?
(#) Factis válasza kadarist hozzászólására (») Máj 23, 2019 /
 
Derengő fény van rajta. Nem tudom, hogy van-e led ami hibát villog. A középső logic board-on van egy led ami villog, de manual szerint annak kell is. Van rajta egy 3.3V-os stab amit ír, hogy meg kell mérni, azon is jó a feszültség.
(#) kadarist válasza Factis hozzászólására (») Máj 23, 2019 /
 
Ha van fény, akkor elvileg a sustain boardok valamilyen szinten működnek. A manuálban szó esik a tesztábra bekapcsolásáról? Ezt a logic board kapcsolójával lehet előhozni a Samsungoknál. Meg kellene nézni, hogy ennél az LG-nél hogyan van ez.
(#) Factis válasza kadarist hozzászólására (») Máj 23, 2019 /
 
Elvileg kell hozzá egy szervíztávirányító, hogy bejöjjenek a tesztábrák.
(#) Factis válasza kadarist hozzászólására (») Máj 23, 2019 /
 
Viszont elvileg megtaláltam a kódtáblázatát, szóval lehet, hogy tudok hozzá csinálni valamiből.
Következő: »»   11 / 15
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem