Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » MIG/MAG/Co2 hegesztő készülékek házilag
Lapozás: OK   230 / 276
(#) fly1443 válasza Jurij Dolgorukij hozzászólására (») Márc 2, 2019 /
 
Szia! Nincs véletlen képed a belsejéről?!
Amúgy köszönöm mindenkinek a bátorítást ! Rakok be most 4x6800uf kondit, meg egy fojtót! Aztán meglátjuk!
(#) ati790731 válasza fly1443 hozzászólására (») Márc 2, 2019 /
 
Az enyémbe 120000uf van, régebben 50000uf körül volt, de nem volt tökéletes! Most az!
Úgy sikerült beállítani a fojtót is, hogy a legnagyobb fokozaton (kb 180-200A) sem fröcsköl számottevően..
(#) fly1443 hozzászólása Márc 2, 2019 /
 
Nos ,bent a fojtó, meg 4x6800uf kondi. Hegeszteni hegeszt de hernyókat csinál ..Gondolom kevés a kraft benne .. Több menettel a fojtón még nagyobb hernyókat,kevesebbel picit fröcsköl de nem akkorák a hernyók... lehet ebből több, jobb vagy ez ennyi ? A hangja is pattogós, mintha akadozva hegesztene
(#) gulyi88 válasza fly1443 hozzászólására (») Márc 2, 2019 /
 
0. Rozsdás szart illetve hoganyzott szart nem hegesztünk soha. Csiszold fémtisztára a hegesztési teületet.
Az az utolsó varrat a "sarokban" már alkalmasnak néz ki kasztnizáshoz.
A pattogás szerintem abból ered, hogy megszakad az áram.
Elsőnek ellenőrizni kell, hogy a tolás folyamatos lüktetésmentes-e, vagy hat rá a hegesztőáram. Ha ez rendesen tol, akkor növeld kicsit a sebességet. Ha nem akkor ezt még fejleszteni lehet.
A fojtó meg legyen akkora, hogy már éppen ne vagy csak kicsit fröcsköljön.
(minnél nagyobb annál kevebé fröcsköl).
Aztán szerintem ez a trafó angyjából ennyire képes.
(#) fly1443 válasza gulyi88 hozzászólására (») Márc 2, 2019 /
 
Felcsiszolt fém tiszta részen toltam ,ez csak a vége. Képen nem jön át de, kb 3-5mm vastag a hernyó..nem égeti be rendesen ..Illetve mintha az élő tolás pulzálna ....(ez a legbosszantóbb) 0.6mm huzallal illetve több kondival javulna? Ha növelem a fojtót mintha gyengébb lenne ...
(#) Phile80 válasza fly1443 hozzászólására (») Márc 2, 2019 /
 
Sok a huzaltolás, kevés a kondenzátor és CO2 kevert gáz helyett. Ennyi a baj.
(#) Ge Lee válasza fly1443 hozzászólására (») Márc 2, 2019 /
 
Szerintem meg kevés az előtolás. Ha pattog a kondi miatt, és hernyókat csinál, akkor nincs elég előtolás. Próbáld meg hogy picit feljebb tekered, bár ez csak úgy fog menni ha a trafó is ki tudja szolgálni.
(#) Phile80 válasza Ge Lee hozzászólására (») Márc 2, 2019 /
 
Akkor pattog ha sok a huzal és nem olvad be, azért ilyen magas a varrat.
(#) fly1443 válasza Ge Lee hozzászólására (») Márc 2, 2019 /
 
Co2 gázom van tiszta. Előtolást próbáltam mindenhogy...mintha a trafó lenne inkább kevés
(#) fly1443 hozzászólása Márc 2, 2019 /
 
Az a baj sehogy nem olvad be ..
(#) gulyi88 válasza fly1443 hozzászólására (») Márc 2, 2019 /
 
Mérjél majd egy feszültséget a pufferen hegesztés közben meg üresen is. Meg legalább szemmel ellenőrizd, hogy a tolómű fordulata hegesztés közben lüktet-e (akassz egy műszert a tolómotorra és annak a stabilitását, változását is nézd meg.)
Az lenne a legtutibb ha ezt le is tudnád videózni esetleg és feltolni valahova hogy mi is lássuk a történésket
Jut eszembe, ha ez a trafó alkalmatlannak bizonyul, még kereshetsz mondjuk a méhbe 2 egyforma mikrótrafót és azzal meg némi átalakítással ki lehetne váltani...
(#) Phile80 válasza fly1443 hozzászólására (») Márc 2, 2019 /
 
Elvileg 90A-t tud a trafó, annak bőven elégnek kell lennie még egy zártszelvényhez is. A fojtó valamennyit megfog, de lemezhez ennek elégnek kell lenni. Egy reduktormelegítővel lehetne valamit javítani a helyzeten. A fojtó biztosan a kondenzátorok után van bekötve?
(#) gulyi88 válasza fly1443 hozzászólására (») Márc 2, 2019 /
 
Én úgy látom a képről, hogy beolvadt egyébként.
Csinálj egy új varratot 1es lemezdarabkán majd vágd keresztbe a varratot felxel, csiszold fel lamellás koroggal, és kend be sósavval(?) a felületet (ahogy a neten is látni hegesztős videókban), elvileg kivehető lesz, hogy beolvadt-e vagy sem.
(#) fly1443 válasza gulyi88 hozzászólására (») Márc 2, 2019 /
 
Holnap megpróbálok videót készíteni. A trafón az aluhuzal csak egy réz saruba van préselve, most elnézve mozog is...Sőt langyos is volt ott... Az lehet gond? Hozzá teszem a hegesztés hangja stb a porbelesel is ugyan olyan akadozott volt,a pisztolyt is lökdöste mintha ki hagyogatna . Ez most sem változott. A puffer után van a fojtó. Mellesleg leszedtem egy varratot olyan mint a drótkefe belül.
(#) Jurij Dolgorukij válasza fly1443 hozzászólására (») Márc 2, 2019 /
 
heló itt most nincs de hétfőn be fotózom majd. Ez sok segítséget jelent majd ha látod a szisztémát így hogy egyben van. Meg mutatok fotót hogy ezzel az egyébként ratyi géppel milyen szép a varrat!
Elmondom még a kimeneti feszültségeket. Hátha segít. Négyféle kapcsolási variálást tud ez a gép.
Legnagyobb fesz 34V aztán jön a 30 aztán 27 végül aszem 25 körül mértem. Ez persze csak terhelés tehát a hegesztés nélkül!
50 ezer mikro csavaros elkó van benne három egységként. És négy bazi dióda mert a trafó közép leágazást meg szüntettük. Előtoló tápnak aszem húsz voltos smps táp!
Hétfőn berakom a képeket majd meglátod. És jut eszembe nálad lehet az is a baj hogy a porbelesre tervezett trafóban van még sönt. Mert a kézi ívhegesztés másféle áramforrás viselkedést igényel. Meg mást a CO is. És lehet a porbeles rendszernél áram generátoros üzemre konstrukciózták a trafót? Nem akarok hülyeséget írni! De ez is lehet probléma!
(#) fly1443 válasza Jurij Dolgorukij hozzászólására (») Márc 2, 2019 /
 
Köszönöm várom! Kissé fura nekem is..ha mondjuk nem látnám hogy most co2 akkor a hangja ugyan olyan mint amikor még porbeles volt..semmit nem változott, mintha valami szaggatná az ívet folyamatosan . A pisztoly is lökdös mintha valaki kapcsolgatná . Ráadásul 90 amperen megy csak ,75 amperen csak villog szinte.
(#) Jurij Dolgorukij hozzászólása Márc 2, 2019 /
 
Ha lökdösi a huzalt az mindig rossz előjel. Ott hiba van.Lehet ez a huzaltoló hiba és lehet hogy gyenge az áramkör nem olvad le időben a huzal. Még egy baj lehet. Ha a munkakábel huzalvezetése rossz akkor rugózik a drót a vezetőspirálban és a miatt szenved. De az általad írottak szerint azt gondolom hogy inkább az áram kevés a szekunder oldalon!
(#) dB_Thunder válasza fly1443 hozzászólására (») Márc 2, 2019 /
 
Gyanítom nem stabil a huzaltolás sebessége, mert a főtrafóról megy. Annak meg nagyon beesik a feszültsége, mert gyenge.
Jobb esetben csak rosszul van beállítva a huzaltolás
(#) fly1443 válasza dB_Thunder hozzászólására (») Márc 2, 2019 /
 
Próbáltam minden beállításon, sőt menetközben hang alapján is. Lehet külön táp kéne? A spiralban úgy gondolom szépen megy a huzal.
(#) mpisti válasza fly1443 hozzászólására (») Márc 2, 2019 /
 
"Illetve mintha az élő tolás pulzálna ..." Hát igen. Amikor a feltöltött puffer feszültsége leesik csúcsértékről kb.effektív érték közelébe hegesztés közben,akkor bizony az előtolás sebessége is leesik a kezdő sebességhez képest,ez okozza a pulzálást. A pulzálás tetten érhető kondi nélkül is, de akkor nem annyira zavaró, mert a varrat kezdetekor a huzal nem "turbó" tempóban érkezik a hegesztendő anyaghoz. A megoldás az lehet hogy egy 8A-es Graetz-kockát teszel a főtrafó szekunderre,és a tolásszabályzó tápfeszültségét-ami eddig a szekunder egyenirányítóról kapta a tápot-átteszed erre a kis graetzre. Így a pufferkondi által megemelkedett hegesztőfeszültségtől némileg függetlenítheted a toló sebességét. A másik lehetőség a független segédfesz trafó,de ez a megoldás lényegesen több átalakítással jár. Én a külön graetzes megoldást már sokszor sikerrel alkalmaztam.
(#) fly1443 válasza mpisti hozzászólására (») Márc 2, 2019 /
 
Külön van egyenirányító neki, sőt mintha stab táp is lenne neki csinálva. De holnap jobban át tanulmányozóm.
(#) mpisti válasza fly1443 hozzászólására (») Márc 2, 2019 /
 
Az az egyenirányító amit lefotóztál csak a vezérlőáramköré, a huzaltolás DC tápfeszültsége a szekunder egyenirányítóról érkezik erre a kártyára. Legalább is azon a pár tíz
-száz gépen, amivel eddig találkoztam ebből a kategóriából. Na ezt a tápfeszt kellene a kondizott szekundertől függetleníteni egy graetzkockával.
(#) fly1443 válasza mpisti hozzászólására (») Márc 2, 2019 /
 
Ez gyárilag ac gép. A kis kerek graetz a toló motoré .
Azért gondolom mert többen írták hogy kis 1A graetz sokszor leégeti a motor. Ezt a gépet már en egyenirányítottam / puffereltem .
Esetleg ezekhez mit szóltok?
(#) dB_Thunder válasza fly1443 hozzászólására (») Márc 2, 2019 /
 
Mindenképp külön táp, trafóstul!
(#) mpisti válasza fly1443 hozzászólására (») Márc 2, 2019 /
 
Olyant még nem hallottam hogy az 1A-es graetz leégeti a motort, de olyant igen,hogy a motor már az induláskor megeszi az 1A-es graetz egyenirányítót, ugyanis az indítási árama lényegesen több mint 1A. Tudom hogy te pufferelted a gépet(olvasva a korábbi hozzászólásaidat), de ez a lényegen mit sem változtat. A 3 konditípus közül én kizárólag a Mallory-t építeném be.A Sprague-nek kicsi a feszültsége, ez az Epcos pedig nem hegesztőgépbe való típus.
(#) Jurij Dolgorukij hozzászólása Márc 2, 2019 /
 
Életlen a fotó, az a kövér kék Mallory mekkora is valójában? Volt, mikrofarád.

Amikor a tipmiget kellett át alakítani első volt a segédtáp a tolómotornak. Olcsó de rossz megoldás amikor a hegesztős feszültségről megy az előtolás. Szüntesd meg. Igaz hogy plusz munka de nagyon megéri!
(#) mpisti válasza Jurij Dolgorukij hozzászólására (») Márc 2, 2019 /
 
41000µF 50V
(#) fly1443 válasza mpisti hozzászólására (») Márc 2, 2019 /
 
A graetz ég le ! De lehet akkor ezt rosszúl értelmeztem ezt Bővebben: Link
Amúgy ez egy porbeles hegesztő volt! a kék pufi kondi 41000uf
(#) Jurij Dolgorukij hozzászólása Márc 2, 2019 /
 
41 E µF 50V tökéletes!
(#) ati790731 válasza fly1443 hozzászólására (») Márc 2, 2019 /
 
Szerintem több kondi kell bele, azért pukkadozik, mert leesik a feszültség, emiatt nem is ég be rendesen! 40000uf a minimum ami kellene bele, de ha több azzal csak jobb lesz!
Következő: »»   230 / 276
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem