Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Érdekességek
 
Témaindító: Gatery, idő: Szept 5, 2006
Lapozás: OK   271 / 585
(#) llax válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Ápr 7, 2019 /
 
Érzésre kicsit olyanok ezek, mint az első, olcsóbb (vagy a mostani nagyon gagyi) háztartási LED-es fényforrások. Vakítanak, de látni nem lehet mellettük (mint pl. a törött búrás HgLi). Néhány helyen lehet egész jókat is látni, de ahol eddig láttam, több a rossz, mint a jó...
(#) Inhouse hozzászólása Ápr 9, 2019 / 2
 
Kábelek hangja...
(#) Udvari Zsombor válasza llax hozzászólására (») Ápr 9, 2019 /
 
Én Balatongyörök fölött "Becehegyen" tudok ilyenekről, ott egész normálisak (1-2 darabot leszámítva mindegyik üzemel). Én csupán a véleményemet írtam, uigyanis szerintem ha választani kellene akkor szerintem már ezeknek is "puhább" fényük van mint a LEDeseknek. (Az új modern LEDesek eléggé éles fényűek.)
(#) granpa válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Ápr 9, 2019 /
 
B.Györök felett Zsöllehát (Mogyorós út), Kis-hegy van, Becehegy kicsit odébb (Szép-kilátó után; 1.5-3 km) van.Na, legközelebb megnézem (a Panoráma és a Felső utat) hogyan is világítanak. Szerintem, az én utcámban nem ilyenek vannak.
A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2019
(#) Secret válasza Inhouse hozzászólására (») Ápr 9, 2019 / 7
 
Neked ez újdonság?
Tapasztalat, de a szaktopicban is olvasható, az árnyékoló- és védőharisnyával burkolt, hajlítható kígyóuborkából készült hangfalkábel produkálja a legszebb hangot.
Sajnos hamar megromlik, sűrűn kell cserélni, de a hangzás miatt megéri.
Kígyóuborkával kapod a legrészletezőbb, szellős, de mégis tömör hegedűhangot, a természetes színpadképet.
Kórusra nem igazán jó, ott kicsit keménnyé és puhán zavarossá teszi a hangképet, oda kolbásztököt kell használni.
A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2019
(#) tothbela válasza Secret hozzászólására (») Ápr 9, 2019 / 1
 
Szia!
Gondolom a hangszórók lengőjére, és a csöves (mert úgy látom) erősítő primer/szekunder oldalára felcsévélt drót is legalább ilyen átmérőjű, mert úgy gondolom a sok vezeték közül azok a leghosszabbak, így azok hatása dominál.
(#) Secret válasza tothbela hozzászólására (») Ápr 9, 2019 /
 
Jól látod, valószínűleg Te is audiofül szakember vagy.
(#) nagym6 válasza Inhouse hozzászólására (») Ápr 9, 2019 / 3
 
Esetleg az erősítő a hangfalba, vagy közvetlen mögé, nem kell kábel, pár milliót spórolunk.
(#) proba válasza Inhouse hozzászólására (») Ápr 9, 2019 / 2
 
Igazi audiofil erről a helyről menekül. Mi az hogy egy hagyományos dugvillán keresztül kap áramot az egész? Vagy a háttérben látható konnektor nem ide szolgál?
(#) Secret hozzászólása Ápr 9, 2019 /
 
Itt többet olvashatsz erről, főleg a hozzászólások érdekesek:

Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2019
(#) Secret válasza nagym6 hozzászólására (») Ápr 9, 2019 /
 
Ááááá! Rontod az üzletet.
(#) ktamas66 válasza tothbela hozzászólására (») Ápr 9, 2019 / 1
 
Láthatod, hogy lufi az egész . Ha nem így lenne, felborulna az asztal.
(#) Secret hozzászólása Ápr 9, 2019 /
 
Itt is sok értékes hozzászólás olvasható:

Bővebben: Link
(#) mateatek válasza Secret hozzászólására (») Ápr 9, 2019 / 3
 
Vajon egy ilyen rendszer beállítása és bejáratása után hány millió forint kidobását jelentheti egy-két szál fülszőr kivágása?
(#) ronin75 válasza mateatek hozzászólására (») Ápr 9, 2019 / 1
 
Az esetleges esti fülmosásról nem is beszélve. Bár biztos ezt is meg lehet tanulni, mert létezik a tanult hallás is.
(#) mateatek válasza ronin75 hozzászólására (») Ápr 9, 2019 / 3
 
Nekem van tanult hallásom. A feleségem is tudja. Azt viszont nehezen értette meg, hogy egy bizonyos ár-érték arány után már kifizetődő fület mosni.
(#) Secret válasza ronin75 hozzászólására (») Ápr 9, 2019 / 1
 
Én reggelenként szoktam fület mosni. Szerinted ez helytelen gyakorlat lenne audiofül szempontból?
(Éjszaka egyébként is alszom, nem szoktam zenét hallgatni, ezért a reggeli fülmosás.)
A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2019
(#) ronin75 válasza Secret hozzászólására (») Ápr 9, 2019 / 1
 
Audiofüle válogatja, ahány ház, annyi hallás.
(#) Secret válasza ronin75 hozzászólására (») Ápr 9, 2019 / 1
 
Tiszta fül, rendes ház.
(#) kameleon2 válasza proba hozzászólására (») Ápr 9, 2019 /
 
Oyaide High_end betáp kábel, . Tudnék mesélni. Volt főnökömnek egy 50 MFt-os rendszere volt. A lényeg, hogy ez már azért nem jó, mert minden hibát meghallasz. Eléred a technikai tökéletességet és felfedezed, a zavaró sóhajokat, zörgéseket a háttérben és meár nem tudsz a zenehallgatás élményére koncentrálni. Ezt azonban az AKG Float, Modell Twoo egyedi prototípus fejhallgatóm is tudja. Igaz 2db van belőle a világon. A másik a Modell One a testvéremé volt.
A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2019
(#) Kovidivi válasza kameleon2 hozzászólására (») Ápr 10, 2019 / 2
 
Túl tökéletes hangcucc Mert a füled is tökéletes, nem?
Majd ha az agyamba közvetlenül besugározzák a zenét, a fül kihagyásával, majd akkor lehet a tökéletességről beszélni. Amíg van egy átviteli "eszköz/testrész", ami hibák tömkelegét tartlmazza, addig nincs miről beszélni. 2 év alatt változik annyit a hallás karakterisztikája (főleg idősebb korban), hogy nem mondhatod a hangrendszeredre, hogy tökéletes, mivel már másnak kell hallanod! Ha pedig utánállítod a füledhez, akkor másnak nem lesz tökéletes...
A hozzászólás módosítva: Ápr 10, 2019
(#) kameleon2 válasza Kovidivi hozzászólására (») Ápr 10, 2019 /
 
A "tökéletes" ebben az esetben azt jelenti, hogy nincs kompromisszum a rendszeredben. Nem az számít, hogy mennyi pénzből vásárolsz eszközöket és nem lehetséges, hogy az átviteli útban van technikai akadály. Ez minden fülnek egyforma, mert az alapja technika és technológia. Nincs olyan tápfeszültségprobléma, ami torzulást okozhatna. Nincs olyan felvétel, ami a legkevésbé is rontaná az összképet. Nincs olyan hangforrás, aminek a dinamikája, a jelszintje, a kábelezése, a kábelek keresztmetszete, anyaga és minősége ronthatna az összképen. Nincs olyan előfok, végfok, hangfal, ami ne a készítője legnagyobb szakértelmével készült volna. Ebben az esetben ez jelenti a tökéletességet. Az ember mindig tökéletlen lesz. Az említett audio rendszer kétféle hangforrásból dolgozott. Vagy Michell lemezjátszóról jött a hang, vagy 24bites SACD-ről. Arany interconnect kábelekkel, monoblokkokkal, EAR Yoshino V12 végfokkal vagy Parasounddal, mikor melyik volt éppen bekötve. Parasound esetén természetesen a saját előfokjával. Mindehhez fonott, ezüst hangszórókábelek. A rendszer Mana állványon, a helyiség akusztikailag borítva hangterelő akusztikus csapdákkal. A végfokon Shakti kő , a hangfalak ProAC Response 4-esek.. Mindehhez lemezmosó és rengeteg LP és SACD. Úgy gondolom a rendszer minden eleme etalon valamilyen szinten. Tudod volt annak idején az az érzés, amikor egy szerdai Trabantot vettél magadnak. A hétfői még nagyon nyögvenyelősen ment, a keddinél még nem pörögtek fel az emberek, a szerdainál már megvolt a ritmus, a csütörtöki, pénteki, már a közelgő hétvégéknek a jegyét hordozta magán. Az ilyen rendszerek minden eleme úgy készült, hogy aki készítette nem volt a napi pénzhajhászás malmában, hanem éppen igazán jót akart készíteni. Van, hogy több is készül és te megkapod belőlük azt ami a legkevésbé tartalmaz rosszat - ezt jelenti a kompromisszum mentesség. Emiatt kerül annyiba amennyibe, nem azért mert annyi az anyag és a munkadíj ára. Persze ez messze nem az anyagiakról szól, hanem arról, hogy valaki mindennél jobban vágyik a tökéletességre. Ez is emberi tulajdonság. Az is, hogy van aki ezt meg tudja adni olyan módon, hogy készít ilyen készülékeket. Ennek ellenére - én megmaradok a szerény fejhallgatómnál, mert ahhoz is 80 oldalas leírást mellékeltek a kábeléhez, ami mellesleg közel 30 éve nem tört meg és kifejezetten stúdiókba szánták zaj visszahallgatásra. Ha a fent említett High-End (nem HiFi) élményt akarom megélni, csak beteszek egy Bach DDD-s felvételt a kommersz CD lejátszómba és elmerengek, miért nem hallom hangfalon is az orgonista első sóhaját és a körme koppanását más hangfalakon. Mert bár romlik az én hallásom is, de ami ott van - az halható.
(#) tbarath válasza kameleon2 hozzászólására (») Ápr 10, 2019 / 3
 
Azért azt megnézném, hogy duplavak A-B tesztben hány audiofül hallja meg, hogy az erősítőn ott van-e az a Shakti kő, vagy épp nincs...
(#) kameleon2 válasza tbarath hozzászólására (») Ápr 10, 2019 /
 
Nem tudom. A fiziológiáját értem. A hatása is fizikai alapú. Hogy hallható-e az erősen szubjektív, mert ahány fül.... De a lényeg a kompromisszum-mentesség. Ha egy kis esélye is van annak a zavarnak - ki kell szűrni - ez a vezérelv. Nem hittem túlzottan a ferrites szűrőkben sem. "Mi a fenének az a kábelre?" . Aztán elmentünk mérni. Kicsit precízebb műszerekkel, mint ami itthon van. Már értem. A Shakti is ilyen. Ha van hozzá megfelelő mérőberendezés - akkor van miről beszélni. Amíg csak "hallomásból" tud róla az ember, az olyan, mint az anyósviccek. Akinek van - az érti.
A hozzászólás módosítva: Ápr 10, 2019
(#) Inhouse válasza kameleon2 hozzászólására (») Ápr 10, 2019 / 2
 
2 millió Ft-ért csak egy pixeles képet tudnak felrakni róla (ProAC Response 4) a weboldalra?
Erről a fejhallgatóról lehetne valamit még? Elsőre azt hittem, hogy csak egy vicc...
De pl. a Hifimagazin tesztje is elég szórakoztató olvasmány.
A hozzászólás módosítva: Ápr 10, 2019
(#) proba válasza kameleon2 hozzászólására (») Ápr 10, 2019 / 2
 
Olvasva a sok szépet s jót, csak egy kérdésem van, a BEAG gyár melyik mikrofonjával rögzítették a műsort?
(#) ronin75 válasza kameleon2 hozzászólására (») Ápr 10, 2019 / 2
 
Idézet:
„A lényeg, hogy ez már azért nem jó, mert minden hibát meghallasz. Eléred a technikai tökéletességet és felfedezed, a zavaró sóhajokat, zörgéseket a háttérben és meár nem tudsz a zenehallgatás élményére koncetrálni. Ezt azonban az AKG Float, Modell Twoo egyedi prototípus fejhallgatóm is tudja.


Most akkor ez egy annyira jó fejhallgató, hogy már rossz?
A hozzászólás módosítva: Ápr 10, 2019
(#) lazsi válasza kameleon2 hozzászólására (») Ápr 10, 2019 / 2
 
Idézet:
„Nem tudom. A fiziológiáját értem. A hatása is fizikai alapú.”

És pontosan mi is a fiziológiája egy elektronikus eszközre helyezett tárgynak? (fiziológia = élettan)
Mit jelent a felirat: "elektromágneses stabilizátor"? Mit stabilizál?
(#) Secret válasza lazsi hozzászólására (») Ápr 10, 2019 / 1
 
Akkurát ugyanezt miafenézem én is. Pontosan mit csinál egy kő az erősítőn?

Lenyomja a tranzienseket?
A hozzászólás módosítva: Ápr 10, 2019
(#) Kovidivi válasza Secret hozzászólására (») Ápr 10, 2019 / 1
 
Lefolytja a levegő útját, ha pont ott vannak a szellőző nyílások
Következő: »»   271 / 585
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem