Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Anyám föld csere után mindig lefújja Chemotox-al a cserépben lévő földet.
Létezik valami talajfertőtlenítő granulátum, amit a komposzthoz is használok, de a nevét csak kedd táján tudom megnézni. Kertészeti boltokban lehet kapni.
Ez jó cikk volt
Ezeken már túl vagyunk. Amit még ki akarunk próbálni, az a virágföld rovarirtóval való lekezelése, de nem szeretném, ha a növény is megsínylené. A hozzászólás módosítva: Okt 9, 2021
Akkor elugrok hétfőn a kertészeti boltba, és tanácsot kérek. Nekik muszáj, hogy legyen valami szerük...
Ezentúl alkalmazni fogjuk. Az új virágföld volt tele lárvákkal.
A hozzászólás módosítva: Okt 9, 2021
Csak ötlet. Ha nem nagy mennyiség, a föld kiterítve hőlégfúvóval jól megmelegítve, minden bogár lárva elpusztul a melegtől. Vagy sütőben, tepsiben. Nincs vegyszer. A kipárolgott víz pótolható.
Sajnos nagyon sok virág lett átültetve/pótolva a földje ezzel a muslincással.
Adott egy felül töltős mosógép amit ma hoztak. Hogyan oldanátok meg azt, hogy ne legyen önjáró? Centrizéskor úgy mozog hogy ihaj.
Vagy sok benne a ruha, vagy nincs kiszintezve, vagy már teljesen tropa benne a lengéscsillapító.
Ha ez egy békebeli Hajdú akkor ez az alap üzemállapota.
Lehet, hogy nem vettétek ki a dobrögzítő csavarokat a hátuljából beüzemeléskor? A leírásban szerepel!
Vagy a lábain kell állítani,hogy szintbe álljon. Ha az is jó, és úgy is elmászik,akkor egy gumilap alá.
Indesit.
Dokidoki: azt nem néztem. Remci: a csavarok szintezve vannak. A két állítható talp tövig becsavarva. Gumi alátét van. Idézet: „Lehet, hogy nem vettétek ki a dobrögzítő csavarokat a hátuljából beüzemeléskor?” Ezt a lehetőséget már leírta előtted dokidoki Idézet: „Ezt a lehetőséget már leírta előtted dokidoki” Ebben neked tökéletesen igazad van, de szerinted megértette és felismeri a kérdező azt, amit el kell távolitani? ![]() Ezen a linken legalább van pár szemléltető ábra, mert sok csavar van ám egy mosógépben. ![]() Mellesleg a hozzászólásodban nem éreztem segitő szándékot... A hozzászólás módosítva: Okt 11, 2021
Mozgasd meg a teleszkópokat, mert beragadhatnak.
Inkább Jani fórumtárs ugráló mosógépe mint ez a gyerekes civakodás - egymás heccelése.
Megköszönjük, ha befejezitek.
Üdv néktek, festő szaki van köztetek?
Szükségem volna (porszürke) RAL7037 számú spray festékre, itt a városban már vagy öt helyen voltam, sehol sincs pont ez a számú. Na most az volna a kérdés, hogyan lehet megállapítani, színben fényességben és árnyalatban melyik a hozzá lehető legközelebb eső szürke? Van erre valami kalkulátor, vagy táblázat, vagy akármi? Mert a sorszámozás az bizony nem az árnyalatot követi. A szemel való összehasonlítás nem játszik, főleg, hogy nincs mivel összehasonlítani... Nem kell nagy mennyiség, csak egy flakonra volna szükség, úgy meg nem igazán éri meg +1000 Ft postaköltséget fizetni, ha online rendelném meg. Az egyedi keverés is kb +1000 Ft, ha kérem...
Nyíregyházán nincs piktor. Vagy csak nem tudok róla?
A hozzászólás módosítva: Okt 12, 2021
Nem tudhattam, hogy Nyíregyházán keresed.
Szerintem már Jani is tudja, mit keressen, ezzel a kérdést el is napolhatjuk.
Idézet: Én is pont így láttam, ezért nem vettem ki. Leírásában nem szerepelt. Miután a mosógép plafonig ugrált kivettem, és akkor láttam, jól tettem. „Ami felületesen nézve a készülék szerves részének látszik”
Pedig a használati utasítás első oldal első sorai ezzel kezdődnek ...
De a régi beidegződések még élnek bennünk ... Vettünk egy TV -t, Rádiót, Mosógépet és "szégyellni való volt" ha el kellett olvasni a használati utasítást. Nem értesz hosszá, nincs semmi műszaki érzéked, stb ... - Bedugod - Bekapcsolod - Működik - Örülsz - Használod (évtizedekig) Manapság már a dobozból való kiszedéshez is leírás, használati utasítás kell. Némelyik olyan furmányosan van hajtogatva, hogy széttépés nélkül művészet a kicsomagolás.. Egy TV - ha be is kapcsolható - távirányító nélkül olyan, mint a Windows egér nélkül. Forgószék, lapraszerelt bútor összeszereléshez kapott "kulcs" -ból már eladó is van a fiók mélyén. Igazából nem is éri megtartani, mert "egyszerhasználatos" a minősége.
Idézet: Annál a gépnél nem. Sehol egy szó sem róla. Gondoltam a dologra, de nem mertem kivenni a hátsó nagy méretű "kereszttartót". „Pedig a használati utasítás első oldal első sorai ezzel kezdődnek ...”
Az igazi férfi nem olvassa el a user manuált, előbb kibontja, elkezdi nyomogatni, rájön hogy valami nem jó, de nem adja fel, még nyomogatja, már nem tudja mit csinált eddig, nagy levegő... És megalázza magát a user manuállal, és az első sorban írják hogy mit _nem kellett volna_ csinálni, már az első lépésben
Pedig szégyenszemre én is a mosógépnek elolvastam a használatiját, mikor hazahoztam
A dobot rögzítő csavart meg nem találtam volna, ha nem tudom hol és hogy egyáltalán kell keresni.S szégyenszemre nyomtatónak is néztem már meg az így helyezzük üzembe papírját, pedig nem egy fordult már meg a kezeim között. Csak egyszerűen nem akartam elhinni, hogy valóban az a műanyag darabka ami külön lófrált a csomagolásban, azt nekem kell odarakni a tálcához, s csak a lélek fogja tartani - gyárilag így tervezve, gratulálok xerox. De amikor először cseréltem helyzetjelző izzót az autóban, akkor is elolvastam a kézikönyvet. Na persze csak azért, mert nem akartam elhinni, hogy tényleg úgy kell, ahogy én gondolom, azaz fényszóró kivesz - biztos van észszerűbb megoldás, s az benne lesz a könyvben is. Tévedtem, a kézikönyv is azt mutatta, hogy tekerjem ki a három csavart, majd szedjem ki a fényszórót! Persze olyan is van, amikor elfelejtenek kitérni a kézikönyben valami hasznos dologra - pl. láncfűrésznél volt egy kis fekete műanyagdarabka, ami a láncot fogta. Ezt első indítás előtt ki kellett volna venni belőle, de persze nem szólt róla a könyv. Az öreg, akihez vittem, hogy állítsa be az alapjáratot (ez az első indítás után volt, de még használat előtt), azzal kezdte, hogy hopp ez nem kell ide... |
Bejelentkezés
Hirdetés |

Ezeken már túl vagyunk. Amit még ki akarunk próbálni, az a virágföld rovarirtóval való lekezelése, de nem szeretném, ha a növény is megsínylené.