Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki hol gyártatja a NYÁK-ot ?
 
Témaindító: kaqkk, idő: Ápr 16, 2018
Témakörök:
Lapozás: OK   18 / 66
(#) testack19 hozzászólása Máj 23, 2019 /
 
Akkor csak pechem lehetett, hogy megfogtak. Már arra gondoltam, hogy esetleg ez a 19.47-es végösszeg szúrt valakinek szemet, hogy túl közel van a 20-as határhoz (persze az euro, ez meg dollar...). Remélhetôleg hamarosan kiderül, hogy nem szabnak ki semmi extrát rá.

Minden esetre köszi az infókat!
(#) diginewl válasza testack19 hozzászólására (») Máj 24, 2019 /
 
Üdv!
Nekem is volt már hasonló estem. Nem JLCPcb-s, de a lényeg ugyanaz. A csomag méretre nagy volt, de értékre kicsi. Megfogták a vámon. Minden csomagon van egy telefonszám. Ha ezt jól írta rá a JLCPcb, akkor ahogy fennakad, már küldik is az sms-t neked. Aztán rá egy-két munkanap után jön a postás vigyorgó arccal, hogy, nos akkor itt a vámáru nyilatkozat levél, tessék csak fizetni
A megadott e-mail címre (tárgyba a csomagszámot írva) szépen kitöltve a nyilatkozatot aláírva, elküldöd. Mellékeled a JlcPcb-től a számlát (ami már végre jól megvan), meg a banki utalásról/fizetésről a másolatot, print screen-t, vagy hasonlót.
Mivel alatta vagy a vámeljárási díjnak, így megnézik, lesz 6-7 pecsét a csomagon, és már nem is foglalkoznak tovább vele, küldik. Ilyen esetben, mivel bizonyítottad, hogy az összeg alacsony, NINCS vámkezelési díj sem - amennyiben a Magyar Postás rendszeren keresztül jött. DHL-nél nem tudom a működést.
Szóval agódalomra semmi ok.
(#) testack19 válasza diginewl hozzászólására (») Máj 24, 2019 /
 
Szia,

Köszi a részletes infókat! Most egy kicsit megnyugodtam.

Üdv,
G
(#) Bartos77 hozzászólása Máj 24, 2019 /
 
Az én 16 dodós JLCPCB-s csomagomat is megfogták múltkor. Okostelefonnak nézik a röntgenen a panelektet... Lényeg, hogy azonnal küldeni kell a fizetési igazolást, meg a kitöltött vámkezelési nyilatkozatot. Ha az megvan két hétig elvacakolnak vele, majd továbbküldik. Így a két hetes szállításból lesz 4, ha megfogják a vámon.

Érdekes módon a 22, meg a 24$-os rendelésemet nem fogták meg...
A hozzászólás módosítva: Máj 24, 2019
(#) job335577 hozzászólása Máj 26, 2019 / 2
 
Sziasztok!
Én kizárólag cégként rendelek a JLCBCB-től. Minden csomagom DHL-el érkezik. Az alap, hogy a fizetésnél azonnal el kell rakni az átutalás igazolását, hogy azonnal kéznél legyen, amikor a VÁM kéri. A JLCPCB oldalán azonnal letölthető a számla, ez is kell. Főleg akkor, ha a csomagba - mert ez is előfordul - egy olyan számlát tesznek, amin nincs szállítási költség. Mivel ez is ÁFA alapot növeli, erre azt mondja a VÁM, ha nem tudod igazolni, mennyit fizettél a szállításra, akkor a napi árfolyamot veszik figyelembe, ami egy csomagnál biztos több, mint az a cég, aki naponta több 100 csomagot ad fel.
Még egy dolog... ha cégnek rendelsz, és az ÁFA-t a DHL futárnak adod oda, akkor még k. 5500 +ÁFA-t fizetsz, ami az a költség, hogy Ő fog eljárni a NAV felé. Ha TE egyből a NAV-nak utalod az import ÁFA-t, akkor nincs ez a költség, 2-3 nap cserébe, amíg a NAV kiadja az igazolást, hogy kézbesíthető. Én idén kb. 20 csomagnál járok, (nem csak NYÁK) Amit eddig megspóroltam, valamivel több, mint 100 E Ft.
Ha ez ügyben Valakinek kérdése lenne, szívesen válaszolok.

Üdv
T.
(#) superuser válasza job335577 hozzászólására (») Máj 26, 2019 /
 
Hello!
Engem pont érdekel ez a kérdés, mert a héten várok egy céges számlára rendelt JLC-s nyákot.
Amiket magánszemélyként rendeltem, azokra kapásból felszámolt 6.000 Ft körüli vámügyintézési díjat a DHL.

Amit írtál azt úgy kell érteni, hogy cég esetében megkerülhető a vámügyintézési díj, ha direktben a NAV-nak utalsz?

Az ügymenet ilyenkor is azzal kezdődik, hogy a DHL a csomag érkezése előtt megkeres emailben?
(#) Baxi hozzászólása Máj 26, 2019 /
 
Hi Mesterek!
Elakadtam a jlcpcb -nél a greber file feltöltésénél. Lemaradt mindig a beültetési oldal.Azaz a greber wiever-nél csak a botom oldalon látszik a nyák, a top-nál semmi sincs. Valaki járt már így, vagy mit ronthatok el?
Ugyanúgy csinálok mindent mint a súgóba van a splay6 nál , legalábbis szerintem. Nekem ami aktív mind bepipáltam, a többit nem engedi a prg. Az lehet a gond?
Segítséget előre is köszönöm
A hozzászólás módosítva: Máj 26, 2019

Névtelen.jpg
    
(#) superuser válasza Baxi hozzászólására (») Máj 26, 2019 /
 
Az elnevezés. A kiterjesztés utaljon a layerrre:

tap.apr - aperture
tap.DRR - drill
tap.GBL - bottom layer
tap.GBS - bottom solder
tap.GKO - keepout
tap.GPB - ?
tap.GPT - ?
tap.GTL - top layer
tap.GTS - top solder

ps.: figyelj rá hogy legyen egy layered a panel körvonalával. Én vagy valamelyik mechanical layerre (pl. .GM1) teszem, vagy keepoutra.
A hozzászólás módosítva: Máj 26, 2019
(#) kaqkk válasza Baxi hozzászólására (») Máj 26, 2019 /
 
A gerber generálásnál nem pipáltad be a top oldalt, ha nem engedi a program bepipálni akkor lehet hogy nincs is tervezve semmi arra az oldalra ? Tedd fel ide a tervet ha nem titkos ...
A hozzászólás módosítva: Máj 26, 2019
(#) Alkotó válasza Baxi hozzászólására (») Máj 26, 2019 /
 
Csak azok a rétegek aktívak, amin van valami, az üreseket nem lehet kiválasztani.
Egyértelműen hiányzik a kontúrt leíró réteg. A kép alapján üres, ezért nem lehet aktiválni.
Az alsó rézoldalhoz általában csak felső rajzolat tartozik, de nem zárja ki semmi hogy alul is legyen rajzolat.
A kontúron kívül még furatokra is szükség van, amit máshol kell generálni.
(#) Alkotó válasza superuser hozzászólására (») Máj 26, 2019 /
 
Erre semmi szükség. Az alapértelmezett rétegneveket nekem még mindig elfogadták és megértették (mert szó szerint leírja a réteget, tehát ideális).
(#) majkimester válasza Bartos77 hozzászólására (») Máj 27, 2019 /
 
22EUR, ez alatt VÁM és ÁFA mentes.
22EUR és 150EUR között VÁM mentes, de ÁFA köteles, viszont jó tudni, hogy 10EUR vagy kisebb terhet nem kell megfizetni. (2017. évi CLII. törvény 162.§.(5) bekezdése alapján)

Erre hivatkozva 37EUR-ig (kb. 41$) összegig áfa köteles, de nem kell megfizetni.

1x próbáltam és a posta elfogadta és a 3500Ft-os vámkezelési díját sem kellett igy megfizetnem. (37USD NYAK volt)

Lásd még: Link
(#) testack19 hozzászólása Máj 27, 2019 /
 
Update: gyorsak voltak a fiúk... Meg is jött a levél (noha SMS-t nem kaptam). Viszont ez 3 opciót ír a vámeljárás lefolytatására, amik közül egyet muszáj választani:
- Postai vámkezelést kérek - ennek a szolgáltatási díja 3500 Ft
- Címzett általi vámkezelés (NAV) - ebben az esetben a Magyar Postának 1100 Ft vámközvetítési díjat kell fizetnem
- Közreműködőt bízok meg a vámeljárás lefolytatására - szintén 1100 Ft vámközvetítési díjat fizetek a Magyar Postának

Tehát ezek alapján mindenképpen fizetek. Van ezzel kapcsolatban valakinek tapasztalata? Megéri a 2. opciót választani? Az első opció duplázná a PCB árat. Persze tudom, ez az itthon rendelt PCB árakhoz képest még így is töredék, de mégis duplája annak, mint amennyit fizettem a panelekért.
(#) niedziela válasza testack19 hozzászólására (») Máj 27, 2019 /
 
Ha minden amit fizettél 20$ akkor nincs se ÁFA sem VÁM.
Ha 20$ a panel + 20$ a posta akkor már ÁFA gyanús.
A hozzászólás módosítva: Máj 27, 2019
(#) testack19 válasza niedziela hozzászólására (») Máj 27, 2019 /
 
A levél tanúsága szerint pont ez a lényeg. Ez se nem ÁFA, se nem VÁM. Ez a szolgáltatási díja a vámeljárásnak. Márpedig ha akarom az árut, akkor a vámeljárást le kell folytatni, tehát a szolgáltatási díjat ki kell fizetnem így is, úgy is...
A kérdés csak az, hogy érdemesebb -e a NAV-ost választani, mert akkor "csak" 1100Ft-ot fizetek a postának pluszban a vámközvetítés miatt. Itt a kérdés még az, hogy a NAV-nak mit fizetek még pluszba ki a vámeljárás végett? És hogy mennyivel lesz lassabb, ha őket választom...
A hozzászólás módosítva: Máj 27, 2019
(#) superuser válasza testack19 hozzászólására (») Máj 27, 2019 /
 
Hívd fel őket, hátha sikerül egy segítőkész embert kifognod.
Én a magam részéről ragaszkodnék hozzá, hogy nem vámköteles az áru, nem fizetek a vámkezelésért. Jó hogy nem kérnek pénzt azért is, hogy megröntgenezik a csomagot...
(#) Baxi válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 27, 2019 /
 
Szia, nem gond nem titkos. Még annyi hogy ez a sp 5 verzióval készült, csak ebben nyitottam a geber miatt. A nyak egy oldalas, s amit hiányolok az a beültetés oldalon az alkatrészek pozíció jelölései.Bocs ha rosszul fogalmaztam. Amit láttam kész nyákot azon rajta voltak az alkatrész rajzok s gondolom Én ezt a geber nézegetővel meg is lehet nézni.
Előre is köszönöm a segítséget
A hozzászólás módosítva: Máj 27, 2019

gym.lay6
    
(#) Alkotó válasza Baxi hozzászólására (») Máj 27, 2019 /
 
A feliratokkal kapcsolatban vannak bizonyos megkötések. Ezek egy része technológiai, másik része pedig célszerűségi. A szöveg méretének, és a rajzolatot képező vonalak vastagságának egy határ felett kell lennie. Javaslok minimum 1,5 mm nagyságú betűket, ami automatikusan magával hoz egy már értelmesen olvasható vonalvastagságot is. A nálad lévő 0,5 mm magas betű finoman szólva is butaság. Használj értelmes rövidítéseket, és akkor kevesebb karakterre lesz szükség, ami már elférhet.
Egyébként a panel leképezésével nincs probléma, csak hiányzik a kontúr fájl. A feliratok nem olvashatóak, mert azok tükrözve vannak.
Mellékeltem a terved alapján készült panel képét mindkét oldalról (szándékosan nem piszkáltam bele, ez pont az amit rajzoltál).
A hozzászólás módosítva: Máj 27, 2019
(#) diginewl válasza testack19 hozzászólására (») Máj 27, 2019 /
 
Érdekes, hogy itt nem kapsz azonnal egzakt választ.
Ha elolvasod szépen a dolgokat, ez ugye jogi szöveg: fizetni csak akkor kell, ha megállapítják. Nálad viszont nem fogják megállapítani, mert alatta vagy, de ezt egyenlőre csak te tudod, mert nálad vannak az iratok ezt a tudást kell a Hatósággal megosztani.
Az első-t ikszeld, és hamarabb érkezik a csomagod.
(én is azt ikszeltem A: postai vámkezelés, aztán azon belül: A.1 rendelt küldemény.)
Amit küldesz ímélt, a címben csak a csomagszám legyen benne (RP.....)
(#) testack19 válasza diginewl hozzászólására (») Máj 27, 2019 /
 
Valószínűleg azért én is túlparázom, mert még nem voltam ilyen szituban...
De köszönöm a konkrét infókat, remélem hamarosan lezárul a dolog!
(#) diginewl válasza testack19 hozzászólására (») Máj 27, 2019 /
 
Le fog. Az a lényeg, hogy tényleg 35-40 Dollár alatt légy szállítási költséggel együtt.
Ide hozzám, az e-mail elküldése után 2 nappal itt volt a sokpecsétes csomag, semmi pluszz díjat nem kellett fizetni.
(#) testack19 válasza diginewl hozzászólására (») Máj 27, 2019 /
 
Úgy legyen!

Köszi szépen!
(#) Bartos77 válasza testack19 hozzászólására (») Máj 27, 2019 /
 
Az A opciót X-eld be, mert megszívod. A 3500Ft-ot nem kell kifizetned 37eur-ig. (ptk-val együtt értendő). Nekem se kellett. Nem számolják fel az áfa/vámkezelési díjat, ha nincs áfa, meg vám. Ja és ne nagyon húzd az időt vele, mert 20 nap után automatikusan visszaküldik a feladónak. Ebbe benne van az ő vacakolásuk ideje is, szóval a lehető leggyorsabban intézd el a dolgot...
A hozzászólás módosítva: Máj 27, 2019
(#) Bartos77 válasza Baxi hozzászólására (») Máj 27, 2019 / 1
 
Egy oldalas nyák esetében a gerber nézegetőjük nem jelenít meg a top oldalon semmit (SP6-ból generált gerbereknél legalábbis). Ennek ellenére, ha pl 3D gerber viewer-el jó a nyák, akkor feltöltheted. Legyártják és jó lesz... Ha valami bajuk van, akkor úgyis írnak emailt...

Nekem teljesen jól legyártották az 1 oldalas nyákot is.
A hozzászólás módosítva: Máj 27, 2019

no image.gif
    
(#) Bartos77 hozzászólása Máj 27, 2019 /
 
Ja egyébként érdekes módon furatfémezett lett az 1 oldalas nyákom is. A furatok falán határozottan van fémezés. Ez olyan érdekes nekem. Így csinálták meg. Ezt azért nem árt tudni...

Ma megjött a 24 dodós csomi is. 30db piros nyák, meg 5db zöld (ez az 5 pont egy oldalas). Nagyon szépek lettek egyébként, elégedett vagyok a minőséggel.
A hozzászólás módosítva: Máj 27, 2019
(#) pipi válasza Bartos77 hozzászólására (») Máj 28, 2019 /
 
A megrendelésnél hány rétegű nyákot jelöltél be?
(#) job335577 válasza superuser hozzászólására (») Máj 28, 2019 / 1
 
Írtam!
(#) Bartos77 válasza pipi hozzászólására (») Máj 28, 2019 /
 
Nyilván 1 rétegűt jelöltem be...
(#) zsoltee0001 hozzászólása Máj 29, 2019 /
 
Sziasztok

Először próbáltam rendelni nyákot.
JLCPCB-től
Diptrace/gerber file/winrar úgy ahogy kérte.
Erre visszaír, hogy törölve a megrendelésem formai hiba miatt, küldjem újra.
Idézet:
„Hi Sir/ Madam, Sorry to tell that your order was canceled due to that we cannot open your file, could you please kindly check?? You can change it into the format of Gerber RS274X version that we can o”


Valaki tudna segíteni, hogy mi a probléma?
Üdv
(#) superuser válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Máj 29, 2019 /
 
Milyen programmal készítetted a nyákot? Aki ismeri biztos segít majd, hogy milyen beállításokkal generáld a gerbert.
A gerber nézegetőjükben látszott a nyák?
Egyébként nem .zip-be kell tömöríteni a feltöltéshez?
Következő: »»   18 / 66
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem