Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3061 / 3546
(#) Kovidivi válasza sargarigo hozzászólására (») Aug 3, 2019 /
 
Kivéve telefonról. De őszintén: jobb is!
(#) Gafly válasza Ge Lee hozzászólására (») Aug 3, 2019 /
 
Az igazat megvallva, én személy szerint vadászok Proli007-re.
Nem azért mert több lájkot gyűjtött be, hanem mert szeretném meghívni ingyen ebédre. Ha már Solt esetében nem jött össze...
A hozzászólás módosítva: Aug 3, 2019
(#) enree hozzászólása Aug 3, 2019 /
 
Bocsánat, ha hülyeséget kérdezek és volt már róla szó, de idén lesz találkozó?
(#) lóri hozzászólása Aug 3, 2019 / 3
 
Én nem haragszom a lemancsozásra, mert Hofit idéztem, így őt mancsozták le. De a mondanivalójának lényege, ami lemaradt, hogy a feljelentő névtelen. Itt se lehet tudni, hogy ki kérte a moderációt. Beszéltem még a 90-es években a Kürt kft egyik vezérével (én voltam a Kálvin téren a wc-s néni és beugrott pössenteni) és azt mondta, hogy itthon posztkommunizmus van. Nem tudtam mit jelent, így utánanéztem. Post= Power On Self Test. Na mondtam magamban, agyára ment a programozás. Szerintem egy p-vel írják, mert törölték a hsz.-t. Feltételezem, hogy a moderátorokat azért választották ki a közösségből, mert kiemelkedő szakmai és erkölcsi érzékük van. Ha csak úgy kimoderálnak valakit, mert a haver kérte, akkor az részrehajlás lenne. Meg milyen lenne már, amikor a kocsmában találkozik a modi és a kimodolt, aztán kérdezné, hogy miért. Akkor azt kéne mondani, hogy tudom, hogy igazad volt, de hát a haver kérte. Ezt azért nem feltételezem. Gondolom a moderátori beavatás lényege volt, hogy felesküdtek az Ohm törvényére, miszerint bármekkora itt a feszültség és az ellenállás, betartják az áramlás helyes arányát.
(#) Bakman válasza enree hozzászólására (») Aug 3, 2019 /
 
Az elmaradás(ok) oka(i):
Idézet:
„A találkozó elmaradásának is vannak objektív okai. Első körben talán azt kell megemlítenem, hogy jelentősen megemelkedtek a költségek a tavalyi évhez képest, különösen a teremé. A kaja beszállító sem tudta vállalni az időpontokra a főzést, amivel az elmúlt évben is gond volt (minőség). Rengetegen "hőbörögtek", hogy a börzére ugyan azok, ugyan azokat (vagy épp egyre silányabb minőséget) hoztak ki, egyre drágábban (igen nagy tisztelet a kivételeknek!), és ezek a látogatók nem ezért a "börzéért" jöttek, fizettek. Ezen felül néhány árus (és ingyen elvihető dolgot felajánló) nem vette a fáradtságot rá, hogy a megmaradt dolgokat elvigye, így az iskola "szemetesét" kellett használni, aminek - lévén veszélyes hulladéknak minősülő termékek is voltak közöttük! - érthetően nem örült az iskola (hogy finoman fogalmazzak). Mindezeken túl pedig elég nagy (nem pár száz, vagy ezer Ft-ról beszélek) deficittel zárt a tavalyi találkozó, ami - ugyancsak érthető okokból - senkitől nem várható el, hogy "saját zsebből" megfinanszírozza.”
Bővebben: Link.
(#) enree válasza Bakman hozzászólására (») Aug 4, 2019 /
 
Ahh, értem, köszi.
(#) Gafly válasza enree hozzászólására (») Aug 4, 2019 /
 
Lehet hogy még vannak egyéb okok is, de amit Bakman mester hivatalos forrásból beidézett, az pont elég...
Számomra például ebből nem "jön le", hogy akkor 2020-ban mi fog történni?
(#) enree válasza Gafly hozzászólására (») Aug 4, 2019 /
 
Majd meglátjuk...
(#) Gafly válasza enree hozzászólására (») Aug 4, 2019 /
 
Időnk mint a henger.
(#) granpa válasza Gafly hozzászólására (») Aug 4, 2019 /
 
Mármint: úthenger! Mi meg a békák.
(#) sany hozzászólása Aug 5, 2019 /
 
Lakkozott, festett bútorokkal való tüzelésről, illetve fűtésről mi a véleményetek? Én azt vallom, hogy tönkreteheti a kéményt kazánt és a kályhát is.
A hozzászólás módosítva: Aug 5, 2019
Moderátor által szerkesztve
(#) antikzsolt válasza sany hozzászólására (») Aug 5, 2019 /
 
Ha jó nagy huzata van és ép a bélés a kályha és a kéménybe is akkor szép nagy hővel ég. És pont ezért veszélyes nagy hőt termel hirtelen.
(#) ronin75 válasza sany hozzászólására (») Aug 5, 2019 /
 
Sokan megteszik, sajnos.
Azt mondják, hogy pl. fenyővel sem jó tüzelni, a gyantatartalma miatt. Szüleimnél közel 20 méteres fenyőnek az öles törzsét, lepucolt àgait senki sem akarta elvinni, még a brazilok sem. Közben meg valaki azt mondta, hogy nagy tűzbe kell rakni, akkor hirtelen kiég belőle a gyanta, nem csinàl bajt.
(#) mnyugger válasza ronin75 hozzászólására (») Aug 5, 2019 /
 
Mindent el lehet égetni, csak megfelelő hőfok és elegendő levegő szükséges.
(#) antikzsolt válasza mnyugger hozzászólására (») Aug 5, 2019 /
 
Talán a rakétakályha a legjobb hozzá. b
(#) Bakman válasza sany hozzászólására (») Aug 5, 2019 /
 
Ez nem vallás kérdése, hivatalosan csak a kezeletlen fát szabad otthon elégetni (kazánban, szabadban stb.).
(#) nedudgi válasza Bakman hozzászólására (») Aug 5, 2019 /
 
Egyre bővül a veszélyes hulladékok köre.
(#) ronin75 válasza mnyugger hozzászólására (») Aug 5, 2019 /
 
Igen, csak kérdés, hogy égetés közben illetve utána mi keletkezik belőle. És tipikusan, akik ezeket a dolgokat égetik, nem arról híresek, hogy gondoskodnak a magas hőmérsékletről és egyebekről. Kedvencem mikor télen este kimegyek sétálni és egy-két háznál a füst szinte "leesik" miután kijött a kéményen.
(#) mateatek válasza ronin75 hozzászólására (») Aug 5, 2019 /
 
Erdélyben nem nagyon tudnak mással fűteni, mint fenyővel. persze van kevés bükk is arra, de jellemzőbb a fenyő. De nincsen problémájuk vele. Mifelénk, ahol több a "jobb" fajta tüzelő, lenézik a fenyőt. Persze, nem a legjobb, mert hamar elég, nincsen parazsa. de kárt nem tesz a kályhában, kazánban. Szárazon probléma mentesen égethető. 20 éve azzal fűtöm a műhelyemet. Akad, aki ingyen odaad egy 20 méteres törzset, csak vigyem el.
(#) mnyugger válasza ronin75 hozzászólására (») Aug 5, 2019 /
 
Az a légnyomás függvénye.
(#) ronin75 válasza mnyugger hozzászólására (») Aug 5, 2019 /
 
Pár házzal odébb meg már más a légnyomás?
(#) nagym6 válasza sany hozzászólására (») Aug 5, 2019 /
 
A faforgácslemezek közel 40%-a műgyanta, a bútorok zöme ebből készül. Fának néz ki, mert van rajta 1mm falemez.
(#) mateatek válasza nagym6 hozzászólására (») Aug 5, 2019 /
 
Nincsen bennük közel sem 40 százalék. De ettől eltekintve nem engedélyezett az, hogy bútorlappal fűtsél. A természetes anyagokkal fűthetsz, akármennyire is füstöl. Faforgács, dióhéj, szalma, meg ilyenek elégethetőek. Ha valakinek nem tetszik, akkor kihívhatják a katasztrófa védelmet is akár, de nem lesz semmi. Bútorlapot, rétegelt lemezt, vagy akár festett fát már nem szabad égetni, mert tartalmaz olyan anyagot, aminek a mikéntjét nem ismerjük. Ezért tilos.
(#) Ge Lee válasza mateatek hozzászólására (») Aug 5, 2019 /
 
Nem sokára inkább az lesz a kérdés hogy meddig. Az EU már pedzegetett valami évszámot amitől végleg betiltaná a szilárd tüzelést, aztán lassacskán a gázt is.
(#) sany válasza Bakman hozzászólására (») Aug 5, 2019 /
 
És az is jó, ha száraz. Hiszen a vizes fa is elég káros a fűtőberendezésre nézve.
(#) bbb válasza Ge Lee hozzászólására (») Aug 5, 2019 /
 
S végül marad a fél lábon ugrálgatás magadat csapkodva, hogy ne fagyj meg
(#) sany válasza mnyugger hozzászólására (») Aug 5, 2019 /
 
Sajnos sokan meg is teszik ezt, szó szerint mindent elégetnek. ( Azt is tudom, hogy nem mindenki teheti, hogy tüzelőt vegyen. ) Ha nem nappal, akkor sötétben égetnek veszélyes hulladékot.
(#) sany válasza Bakman hozzászólására (») Aug 5, 2019 /
 
Én óvakodok is a nem "tiszta" fától. Élőben láttam már kéménytüzet. Igaz ott a kazánba szó szerint majdnem mindent elégettek. Zsákszámra műanyag flakonokat, festékes hígítós flakonokat, stb..
(#) SALáta válasza ronin75 hozzászólására (») Aug 5, 2019 /
 
Legjobb anyag, csak hamar ellobban. Fél óra alatt a hideg házat 20 fokra felfűti. 1 óra és 23-25, aztán jöhet a keményfa. Szigetelés nincs még.
(#) jani1987 hozzászólása Aug 5, 2019 /
 
Dolgoztam anno Szolnokon ahol rétegelt lemezeket csináltunk műtrágyás ragasztóval. Még olyan is volt hogy a hulladékot meg lehetett venni. Ami a fa víztartalmát illeti anyámnak nedves fa kellett mert az tovább ég. Püff.
Következő: »»   3061 / 3546
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem