Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Terminator dongle kábel

Témaindító: Kriss, idő: Máj 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Kriss hozzászólása Máj 13, 2008 /

Nincs valakinek kapcsrajza terminator dongle kábel készítéséhez?
(#) Ricsi89 válasza Kriss hozzászólására (») Máj 13, 2008 /

Helló
nekem van egy teljes zip-em róla. Benne van a Pic programja is, és azthiszem gyári nyákterv is van. Remélem jó lesz.
(#) Kriss válasza Ricsi89 hozzászólására (») Máj 13, 2008 /

Igen ez tökéletes, köszi szépen! Viszont megcsinálni elég macerásnak látszik, azt hittem kevesebb elektronika van benne. Én igazából egy nck kódot szeretnék kiolvasni SE T230 telóból megoldható lenne ez egyszerűbb módon is vagy csak a terminator kábellal?
(#) Ricsi89 válasza Kriss hozzászólására (») Máj 14, 2008 / 4

Helló
Tényleg bonyolult egy kicsit. Ha nem akarsz máskor is telefonok szoftverfrissítésével, és függetlenítésével foglalkozni, csak ezt az egy telót akarod függetleníteni, akkor egy DSS-25 kábel elég lesz. A kábelt meglehet csinálni otthon is, de a telefonhoz csatlakozót nem fogsz találni. :no: Ha jól tudom az árakat olyan 1500Ft-ért kapsz ilyen kábelt mobilos boltban. De ha van valami ötleted, hogy hogy tudnád összekapcsolni a telefont a kábellel akkor itt van a rajz hozzá.Bővebben: Link
Ja és ezt a kábelt Semctool-lal lehet használni. Ha jól tudom az is tud NCK-t olvasni.
(#) Kriss válasza Ricsi89 hozzászólására (») Máj 14, 2008 /

Ez már mindjárt jobban hangzik! Köszi szépen a segítséget!!!
(#) Ricsi89 válasza Kriss hozzászólására (») Máj 14, 2008 /

Szivesen segítettem. Kösz a pontot. Ha valami problémád lesz akkor írjál és megpróbálok segíteni, vagy nézd meg azSE-portál fórumát. Ott is sokan vannak akik szívesen segítenek bármiben.
(#) Kriss válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jún 3, 2008 /

Sajnos egyáltalán nem működik. A dtr és rts - a gnd pedig +. Pont fordítva kellene legyen mert így az ic nem is kap áramot. Megpróbáltam külön táppal működtetni az ic-t de semmi, se a program se a gép nem érzékeli a kábelt. Mondjuk a kapcsrajz fölé oda is van írva hogy NOT tested.
(#) Ricsi89 válasza Kriss hozzászólására (») Jún 3, 2008 /

Helló
A kábelt nem is fogja érzékelni a gép, mivel ez soros portra megy, és ott nincs felismerés. Szerintem külső tápról járasd, és kösd össze a telefonnal is. És még írd már le milyen programmal próbáltad. A terminátor programjával nem fog menni. Most így fejből nem tudom milyen program kell hozzá, de estére megnézem.

USB-smart Semc Tool v 8.4-el csináltam. A programban beállítottam a phone menüben hogy T290 / T230 interface-nél pedig DSS-20/DSS-25. A COM Port-nál végig próbálgattam mindet mert nemtudom hogy melyikre kellene beállítani. Az eszközkezelőben sem jelenik meg új port amikor bedugom a kábelt.

Nem is fog jelezni semmit, mivel a soros port nem jelez vissza. Próbáld meg rádugni a telót és megnézni mit csinál. És ezt próbáld végig mindegyik porton. A semctool az jó lesz hozzá.

Folyamatosan ezt írja ha bevan dugva a kábel ha nincs :Connect to phone
ERROR: Phone not power up. Pedig be van kapcsolva a telefon is.

a telefont ki kell kapcsolni és amikor kiírja hogy connect to phone akkor röviden megnyomod a bekapcs gombot.
Ja és oldalt ki kell pipálni a "read all codes"-ot. Ezzel fogja kiolvasni az nck kódot.
Még annyit, hogy a sebességet a legkisebbre vedd le.

Sebességet hol lehet állítani?
(#) Kriss hozzászólása Jún 3, 2008 /

Amúgy az USB-smart nem arra akar utalni hogy usb-s kábel kéne hozzá nem soros portos?

Sebességet ott tudsz változtatni, ahol a com portot választod ki. Alatta van egy ugyanolyan választórész, ott vedd le 115200bps-re. Amúgy ezzel lehet usb-s kábellel, meg soros kábelle is kiolvasni kódokat. Neked a DSS-25-öt kell választani a listából.

Nekem olyan nincs.
(#) Kriss válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jún 4, 2008 /

Honnan tudnék letölteni olyan verziót amiben a sebességet is lehet állítani? Sajnos amiket eddig találtam azokban nem lehet.
(#) Ricsi89 válasza Kriss hozzászólására (») Jún 4, 2008 /

Lehet hogy azért nincs mert nekem a 3.3-as van meg. Abban benne van. felteszek egy képet, hogy kell beállítani a programot.

semctool.JPG

(#) Kriss válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jún 5, 2008 /

Hát szerintem előbb fogok rájönni tippelgetéssel a kódra minthogy ez a program bármit is kiolvasson. Talán egy gyári kábellel képes lenne rá de ezzel biztos hogy nem. Azért kíváncsi lennék rá hogy valakinek sikerült e már ezzel a rajzzal és programmal elérni valamit.
(#) Ricsi89 válasza Kriss hozzászólására (») Jún 5, 2008 /

Helló
Ennek a rajznak, ha jól csináltad meg, mennie kell. Ez van ugyanis a gyári szervízkábel belsejében is. Még annyit tennék hozzá a rajzhoz, hogy egy dolgot nem rajzoltak bele. A 9-es lábat a teló csatlakozóján a tápfeszre kell kötni. Ez engedélyezi ugyanis a flash IC-t. Most csináltam egy homemade csatit, hogy ki tudjam próbálni a rajzot.
(#) Kriss válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jún 5, 2008 /

Akkor azért nem működött mert a teló 7es és 11 es csatlakozója nem volt összekötve? Vagy anélkül is működnie kellett volna? Miből csináltad a csatit? Én csak simán ráforrasztottam a drótot a telóra, nem sajnáltam. De már vagy negyedszerre kellett forrasztani mert közben használom is. A következő próbához nekem is gyártanom kell egy csatit mert több forrasztást már nem hiszem h kibír szegény T230.
(#) Kriss válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jún 9, 2008 /

Jutottál vele valamire?
(#) Ricsi89 válasza Kriss hozzászólására (») Jún 10, 2008 /

Mostanában nem próbálkoztam vele, mivel évvége van és javítani kellett volna(ami nem jött össze). Ki is próbáltam volna, de anyu nem adja ide a telóját.
A csati az egyszerű. Csak egyszerűen egy vastagabb műanyagba lyukakat fúttam, ahová érintkező kell, majd mint a CD-ROM-ban van IDE csatlakozó olyanból kiszedtem az érintkezőket és beleragasztottam a lyukakba. majd erre jó bőven kétkomponensű ragasztó. Utána forrasztás és kész.Majd megpróbálom kipróbálni. de régebben egy rossz T20-as telót akartam feléleszteni, de ott valami hibaüzenetet írt ki, hogy a telónak annyi. Szóval elvileg észrevette a telót. ja és annál a telónál én is csak ráforrasztottam a panelra a vezetékeket.
(#) Kriss hozzászólása Jún 30, 2008 /

Tudna adni valaki egy működőképes kapcsrajzot sonyericsson t 230-as szervízkábeléről?
(#) Auf válasza Kriss hozzászólására (») Márc 21, 2011 /

Szia!
Én ezt építettem meg. Nekem bevált. 8éve mobilozok, igaz főképp nokiával, de megfordult jópár más telefon is a kezembe.Jópár SE is.
Én ezt ajánlom. Nemrég SMD- ben ujraépítettem a szerkentyűt, csatolom azt is.
Ha valami nem megy, csak kérdezz!
Remélem segítettem!
(#) Latsza válasza Auf hozzászólására (») Nov 7, 2018 /

Szia Auf!
Tudom kicsit régi a legutóbbi hozzászólásod. Szeretnék egy Ericsson T20 telót életre kelteni, tudsz segíteni benne?
Üdv,
Laca
(#) Auf válasza Latsza hozzászólására (») Nov 13, 2018 /

Szia!

A T20 is régi. Próbáljuk meg.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem