Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv! Van egy számítógépem, amin W 10 van. Külföldről, legális forrásból és szoftverrel. Az ismerkedési napokban találtam benne néhány apró betegséget, ami miatt nem vezetem be fő gépnek. Egyelőre bízok a frissítésekben, hátha kijavítja.
Ha nem tenné: Tudom-e újratelepíteni a rendszert és mi a feltétele? A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2020
Van Win10 matrica rajta?
Microsofttól töltsd le a Media Creation Tool nevű programot.
Matrica nincs. Valószínű tömeges telepítés volt, mert ez csak egy gép a lecserélt két tucatnyi közül.
Az adatok a rendszerből nem nyerhetők vissza? Csak annyi van, ami a képen is látszik. A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2020
A szériaszámot talán meg lehet nézni, de ezzel nagyjából semmire sem mész. Arra kell figyelni, hogy ugyanazt a verziót telepítsed újra - majd az első frissítésnél aktiválódik. A digitális licence ugyanis hardverhez kötődik, és be van regisztrálva a Microsoft adatbázisába. Tehát ha jogtiszta, és eddig aktivált volt akkor újra az lesz, ha pedig valami trükközött (okosított) példány, akkor sajnos nem.
Szia.
Ha biztos vagy benne hogy eredeti, akkor csinálhatsz pl. egy outlook.hu-s e-mail fiókot. Ott beregisztrálod a gépet. Majd ha újratelepíted, akkor a telepítés végén az aktiválásnál, beírod az e-mali címet és a jelszót.
A win10 már nem őrzi magában a kulcsokat mint az elődei.
Ha tartós kulcsal (nem mak/kms és hasonló céges) van akiválva, akkor egy tiszta reinstall után automatikusan beaktiválja magát (fiók sem kell hozzá), csak válaszd a "nincs kulcsom" lehetőséget a telepítés közben. Csak nem szabad eltéveszteni hogy home vagy pro van-e rajta jelenleg. (link) A hozzászólás módosítva: Jan 31, 2020
Ha ez OEM win10, akkor esélyes, hogy a BIOS-ban benne van a kulcs és azzal aktiválja magát.
Üdv! Azt írta, digiális liszenszel aktíválva. Pro. Visszaállítottam teljesen alapra. Megtette. Még sokmindent nem találk, mert bűvész tervezte a rendszerbeállításkat. Mindent elvarázsolt a heteshez képest.
Én is csak úgy találom meg a dolgokat, hogy fel van rakva a classic shell, ezzel a régi start menüt kapod meg, oda pedig a keresőszavakat írom be, mint egér hang lemez, stb. és kidobja ami kell.
Futtasd le a Belarc Advisor programot (ingyenes). Minden adatot, így a szoftver kulcsokat is mutatja.
Ha gyárilag telepített Win van a gépen, akkor a kulcsot az AHCI táblába írja be a gyártó (nem mindig). Ezt nem lehet törölni, vagy felülírni. Ez azért jó, mert nem kell matrica, és egy újratelepítésnél automatikusan bekerül az Op rendszerbe. De ha van másik kulcs, avval is telepíthető a Windows, csak azt kell megadni, mint új kulcsot. Az új rendszerű UEFI Bios is tárolhat adatokat, de az a Reset-tel törölhető. Pont ezért nem ide írnak a gyártók. Ha a Win10 megjelenése nem tetszik, az baj. Vagy megszokod, vagy használsz egy átalakítót (Open-Shell, régi néven Classic-Start). Korrekten megy Win10 alatt, nagyon sok opció átállítható. A beállítások elmenthetők, így nem kell tökölődni egy újratelepítésnél, hogy mi hogy volt.
Ezeket kipróbálom. Köszi! Kovidivi-nak is!
Idézet: „Az új rendszerű UEFI Bios is tárolhat adatokat, de az a Reset-tel törölhető” Az a flash-ben van és nem törli a reset, a normális bios frissítés sem, csak, ha külső programozóval írod felül a teljes tartalmát.
Vagy megyitod a vezérlőpultot és ugyanúgy ott vannak a dolgok, meg a gépház használata sem valami bonyolult.
Sziasztok,
Nem kifejezetten hiba, de bosszantó. USB-s HDD-t használok szinte mindenre. Gondom az, hogy 1 (egy) perc nemhasználat után elmegy alvó módba. Ha megint szeretnék hozzáférni, meg kell várnom, hogy felpörögjön. Win7 alatt már próbáltam mindenféle beállítást ellenőrizni, sikertelenül. Van erre valami megoldás?
Ez érdekelne engem is. Én a DVD meghajtó helyére rakott HDD-nél tapasztalom ugyanezt Win 10-nél.
Az is szuper lenne, ha minden program és minden felhasználó alapból rendszergazdai jogokat kapna, ezt még nem sikerült beállítanom. A biztosági csúszka már le van húzva legalulra, mégis a Totalcommander a C meghajtón bizonyos mappákban fájlokat törölni csak akkor tud, ha jobb kattintással kiválasztom a "futtatás rendszergazdaként" opciót.
Ehhez negedélyezni kell a rendszergazda fiókot, majd a megfelelő jogsultságokat is be kell állítani.
Az USB problémáját az energiagazdálkodásnál kell keresni.
Az energiagazdálkodás opcióban van egy olyan lehetőség , hogy a meghajtókat kikapcsolhatja a gép , hogy energiát takarítson meg . Ott lehet azt választani , hogy soha ne kapcsolja ki az adott meghajtót.És akkor nem fog ilyen előfordulni többet.
Beállítottam a kép szerint, most várom a hatást.
Idézet: „USB-s HDD-t használok” A helyedben én az ilyen külső usb meghajtón nem állítanám el, ha leáll az csak pozitívum. Az ilyen usb hdd sokszor arrébb van lökve mozgatva ha útban van. Ha ez akkor történik ha épp ír v olvas róla az os akkor szinte garantálható pár tucat bad szektor születése (amit lehet csak hetekkel később veszel észre). Hard Disk Sentinelben meg egyenként megadható a belső hddkre a kényszerített leállás tiltás. (birizgálás)
Értem az aggodalmat, beérném azzal is ha be lehetne állítani pl. 5 vagy 10 percre a leállást. Az már beleférne a felhasználói szokásaimba.
Sajnos semmi változás, ugyanúgy leáll. Itt valami a HDD-ben van állítva.
A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2020
A tipped megnézem később. Nekem nem USB-s a meghajtó, hanem a DVD SATA csatijára van rádugva egy adapterrel.
A merevlemezek leállítását már régen kikapcsoltam az energiagazdálkodás résznél, de nem használ. Van egy kis kapcsoló a HDD Caddy-n, csak annyit írnak róla, hogy ha a leállás/ébredés nem működik megfelelően, akkor át kell kapcsolni. De hogy pontosan mit csinálhat? Lehet pont ezt befolyásolja?
Ha ez egy gyárilag egyben kapható USB-s HDD, amiket a WD árul például, akkor saját maga csinálja az biztos. Koccanás esetén azért jól jön, ha parkolópályán van a fej. Ha ez zavar, használj belső HDD-t.
![]()
Rendben, nem erőltetem a dolgot, marad így.
Tehát Note book? Energia gazdálkodásban a legnagyobb teljesítmény és beállításnál egy kis spórolás.
Üdv.
Tablet elromlott, valószinűleg garanciás csere. A benne lévő adataim mennek valahova? Mivel bekapcsolni sem lehet, nem tudok törölni. Ilyenkor mi van?
Ha nem szólsz előre, akkor könnyen lehet, hogy mindent törölnek, vagy éppen azt cserélik, ami az adatot tárolta, stb.
A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2020
Kiveszed a memóriakártyát és bízol a szerelőben.
Törölhetik semmi nem kell -máshol megvan-, csak más is hozzáfér, ez nem tetszik.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |