Fórum témák
» Több friss téma |
Hello!
Arra keresek megoldás, hogy ha megcsörgetek egy mobiltelefont tudok -e levenni valahonnét hívásfogadásfogadás(csak csörög) közben 5 voltot? Azért nem méricskélek mert különböző telefonoknál szeretnék ilyen megoldást és gondoltam talán valaki már csinált ilyet. Hát ha valakinek van ilyennel kapcsolatban tapasztalata, kérem össza meg velem. Köszönettel! ![]()
Ez kell neked!
Meg ott a telókban a háttérvilágítás, lekötöd a LED-et, és ott a vezérlőjeled! Teszel rá egy optocsatolód (biztos ami biztos) és a keletkező jelet úgy használod fel ahogy akarod. üdv
Én a rezgető motor jelét használom a kapunyitóm indítására. Optocsatolóval.
5 V-ot biztosan nem, mert az akku sem annyi.
Kevesebbet (3 ... 3.3 V), ha csak csörgés, azaz rezgőmotor nincs, akkor nem nagyon. A mobiloknak nem szokott lenni hívásjelző vonal a csatlakozási pontjain (legfeljebb belül valahol, de azt ki találja meg). Bontás nélkül egy mikrofon kell a készülék mellé, azzal (szűrés, erősítés után) lehet jelet generálni, vagy adatkábel, és pollingozás AT-parancsokkal, majd eredmény alapján kivezérlés. Esetleg a hangszóró vezetékeinek kivezetése, és az alapján egy áramkör, de itt már beleszólhat, hogy mire akarod használni. Ha a "szokásos" megcsörgetéses vezérlés (pl. kapunyitó, stb.), akkor meg a háttérvilágítást kell optóval figyelni, még van is róla kapcsolás a fórumon.
Köszönöm a hozzászólásokat!
Müszi ötlete nagyon tetszik!!! Ezt a kapcsolást ismerem. A LED-es dolog amit szerintem használni fogok. Az optocsatoló fontos?
Azért ajánlott, mert akármi is lesz a vezérelt ágon, beleértve a táp tranzienseit is, annak nem lesz visszahatása a mobil (elég érzékeny) elektronikájára.
Ez nagy ötlet
![]() Tehát van egy privát telefonszámod, amit csak a "kapu" ismer, felhívod és nyílik a kapu ? ![]()
Mielőtt berakod letelefonálod ,termeszetesen rejtett számmal nehogy eszébe jusson valakinek visszahívni.Egyébbként a kapunyitó topicban is volt róla szó, a rezgő motor helye + hívásszűrés jobb mert azt nem keveri meg a szolgáltatói SMS.
Köszi !
Így már biztonságosnak tűnik véletlen félretárcsázás ellen is. Ha eszembe jut valami kérdés erről, akkor majd a kapunyitós topicban teszem fel. |
Bejelentkezés
Hirdetés |