Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » CNC építése házi alkatrészekből az alapoktól
Lapozás: OK   335 / 372
(#) devergo74 hozzászólása Feb 14, 2020 /

Pali79, kameleon2 köszönöm mindkettőtöknek az infókat a kérdésemmel kapcsolatban.
Feltelepítettem a UGSplatform64 programot, de egy ilyen hibaüzenetet dob ki: Error while processing response, pedig a port rendesen be van állítva, amikor összekapcsolom érzékeli is, viszont csak ezek a hibaüzenetek jönnek sorba. Nem tudom mi lehet a gond? Valakinek valami ötlete?
A hozzászólás módosítva: Feb 14, 2020
(#) sargarigo válasza kameleon2 hozzászólására (») Feb 15, 2020 /

Ez nagyon szép gép lett! Mennyire rezgésbiztos a szerkezet? Nem vékony? Lehet a következő ilyen lesz nekem is
(#) kameleon2 válasza sargarigo hozzászólására (») Feb 16, 2020 / 1

Sajna a gyárilag letöltött Thingiverse modellek nagyon vékonyak. megérne egy átméretezést, mert például az elemek sarkaihoz túl közel vannak a csavarok és a PLA miatt nagyon könnyen képes letörni. Én inkább kocka formára terveztem volna, ami ugyan több anyag, nem ilyen szép, kifinomult szerkezet, de legalább erős. A 16-os talicskatengely is egész jó, de sajnos tud vakrozsdásodni. Ennek ellenére szépen fut a gép. Egy magyarország térképet nagyban kirajzoltam már vele tollal, 5000-es sebességen. Na azt már nem bírták a műanyag sarkok. Maga a gép elboldogult vele. ézernek is biztosan jó lenne, marni azért inkább csak nyákot egy jó szintbeállítás után. Amit gyenge pontnak érzek mindegyik gépnél, az a munkaasztal. Ennek fa az alapja, így sose lesz teljesen sík, vetemedhet stb. Ha ez egy alulapra lenne szerelve, vagy acél lapra, az más tészta, akkor nyilván a rezgésekkel is kevesebb lenne a gond. Ami nagyon megtetszett ebben a konstrukcióban, hogy szinte bármekkorára megépíthető, csak akkora csövet kell vágjon az ember. Ha kell 1mx1mx1M-es 3D nyomtató is készíthető belőle. Most úgyis lesz szakkör, oktatás, oktatógépnek tökéletes lesz a gyerekeknek játszani, tanulni és ha valami tönkremegy, majd újranyomtatom .
(#) sargarigo válasza kameleon2 hozzászólására (») Feb 16, 2020 /

Köszönöm a választ, erre voltam kíváncsi!
Szerk: Rozsda ellen esetleg a petróleum segíthet! Nekem elég jól be szokott válni (ugyan más területen).
A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2020
(#) devergo74 hozzászólása Feb 17, 2020 /

Elkészült a dvd meghajtókból épített rajzoló gépem. Egy arduino uno+Motor Driver Shield L293D + Mini Micro 9G SG90 RC Servo Motoregységből áll. Sikerült működésre bírni. Azt szeretném kérdezni, ezt az összeállítást ki lehet váltani lézerrel, itt a tollra gondolok? Ha igen, tudna valaki küldeni működő kódokat amivel kipróbálhatnám?
(#) kameleon2 válasza devergo74 hozzászólására (») Feb 19, 2020 /

Én az USB - soros chiped driverére gyanakodnék. CH340 driver esetleg?
(#) devergo74 hozzászólása Feb 20, 2020 /

Az lehetséges, hogy a Laser GRBL nem működik együtt a Motor Driver Shield L293D-evl, csak a CNC V3.0 shield Module-al? Mert sehogyan sem sikerül rábírnom a működésre.
(#) erik001 hozzászólása Feb 26, 2020 /

Sziasztok
CNC szeretnék épiteni de kész elemekből, kit-ekből.
Kinéztem ezt a szettet. Ehhez milyen vázat ajánlotok ? Gravírozni , marni szeretnék fába vagy esetleg aluminiumba, később Lézerrel égetni. Ez a szett milyen nagy munka területet tud mozgatni biztoságosan,pontosan hogy precíz legyen?
Vázat tudtok hozzá linkelni ami ezzel kompatibilis?
Köszönöm előre is segítséget.
(#) Pali79 válasza erik001 hozzászólására (») Feb 26, 2020 / 1

Szerintem ez egy borzasztóan rossz összeállítás. A vezérlő 3A-t tud biztonságosan a motoroknak 4A kellene. Ráadásul a tápról nem is tudni semmit. Szerintem jobban jársz ha használt alkatrészeket összeszedsz. A lézerhez kell a legegyszerűbb mechanika, ott nincsenek nagy erők. A marás, gravírozás már más kérdés. Ekkorra motorok elbírnak egy 50*50cm területű gépet, főleg ha áttételt is teszel bele.
(#) Medve válasza erik001 hozzászólására (») Feb 26, 2020 / 1

Szia. Ennek az összeállításnak nincs adata a munkaterületéről, az a vezérlésen múlik, hogy mekkora számokat tud kezelni. Szóval 10 méter is lehet. A biztonság, pontosság megint csak a szoftveren, vagy a vason múlik, a vezérlő tud microsteppet, ez jó. Kompatibilis váz sincs, 3D-ben mozgassa a szerszámot és ennyi, ahogy kívánod, tágak a lehetőségek. Ha marni is akarsz, akkor "erős", merev váz kell, robosztus főorsóval, legalább acél zártszelvényből készüljön. Ha veszed, a motorok tengelyátmérőjét és a rögzítő furatainak kiosztását nézd. Meg van a motorokon az illesztő karima, az is jó, ha beleül a fészkébe.
A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2020
(#) Zoli_bácsi válasza erik001 hozzászólására (») Feb 26, 2020 / 2

Ez a vezérlő egy trágya fos! Ilyet, és egyáltalán TB65xx, 66xx vezérlőket ne vegyél, mert nem jók. Ajánlom helyette a DM, Lichuan vezérlőket. Azok jók!
(#) devergo74 hozzászólása Feb 29, 2020 /

Sziasztok!
Elkezdtem építeni egy lézergravírozót, az alkatrészek már megérkeztek: Nema17 Stepper Motor 42 +cnc Shield V3 +4pcs A4988 Driver. Viszont nem tudom pontosa milyen tengelyeket, rögzítőket kellene beszerezni még a vázhoz, motorok felfogatásához? Tudna valaki infóval, beszerzési lehetőséggel szolgálni?
Előre is köszönöm.
(#) csavarkulcs hozzászólása Márc 1, 2020 /

Sziasztok!
Nemsokára kész lesz a műhelyem.
Egy cnc plazmavágót szeretnék építeni.
Mire kell figyelnem egy ilyennél, milyen alkatrészeket használják?
Én laptoppal, arduinot, léptetőmotorokat és golyósorsót szeretnék használni.
1m*2m hosszban tudnék dolgozni vele.
Megbecsülve mennyiből lehet kihozni egy ilyet?
(#) Firefighter1 hozzászólása Márc 1, 2020 /

Sziasztok!

200*200-as hasznos méretbee építek egy ilyen gépet...
Motorjavaslatokat szeretnék kérni, saját kútfőből egy RC Brushless motorra gondoltam.
A cél plexi réteglemez alu réz inkább kisebb fogással több menetbe
(#) kaqkk válasza Firefighter1 hozzászólására (») Márc 2, 2020 /

Egyszer már ezt javasoltam neked ... Nálam bevált . Nyákot fúrtam csempét üveget plexit gravíroztam vele . Pici hobbigépre nem kell ennél erősebb (nagyobb) motor és a szerszámbefogás is tökéletes .
A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2020
(#) erik001 válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Márc 3, 2020 /

Akkor lenne egy ilyen motor vezérlő, egy ilyen motor ettől kéne erősebb ?
Maró motornak ezt néztem ki. Vezérlő az ez lenne, Vázat kompletten valaki tudni belinkelni esetleg? Vezérlőbe még néztem usb-s et is laptopot használok jobban és ezen nincs usb kivül más csatlakozó.
(#) András123 hozzászólása Márc 7, 2020 /

Sziasztok!
Készítettem magamnak egy kis lazítás"-ként egy Tojásfestő CNC-t ami Eggbot néven található meg az interneten. Már elég sok rajzot csináltam vele ,letöltött svg fájlokból, de most hogy jön a húsvét magam is szeretnék rajzolni valami egyedit. Az Inscape programmal lehet szerkeszteni hozzá saját fájlokat 3200x 800 px méretben. Eddig csak vonalas rajzokat sikerült csinálnom hozzá, olyat ami teljesen kiszínezi az alakzatokat, sajnos még nem. Ha a rajzot több rétegre bontanám ,akkor lenne lehetőség különböző Layer-ek eltérő színre rajzolásához. Tudna valaki ebben segíteni, esetleg valami jól értelmezhető videó is számításba jöhet
(#) sargarigo hozzászólása Márc 7, 2020 /

Picit off, de remélem belefér! Ez a manusz tud valamit! Bővebben: Link
(#) Firefighter1 hozzászólása Márc 11, 2020 /

Sziasztok.

Milyen néven találom azt az aluprofilt aminek a nutjába tud futni a "kúpos csapágy"? Mert ha jol látom akkor annak a profilnak nem sima, hanem ugyanugy csapott a nut belső oldala... vagy elmegy az a sima profilba is??
(#) bbalazs_ válasza sargarigo hozzászólására (») Márc 11, 2020 /

Azért 8:28-nál látszik, hogy a keresztszán mozog fel-le rendesen.
(#) sargarigo válasza bbalazs_ hozzászólására (») Márc 11, 2020 /

Dehát a hosszanti szán még nincs rögzítve! Azért van ott erőkar hogy megmozgassa azon a 20 centin. A végén amikor össze van rakva, akkor kár hogy nem rángatta meg, de nekem erősnek tűnik. Na nem mintha értenék hozzá-
(#) reishi válasza Firefighter1 hozzászólására (») Márc 11, 2020 /

(#) kaqkk válasza Firefighter1 hozzászólására (») Márc 11, 2020 1 /

A cnc re ne akard a vslot megoldást maradj a támasztott (talpas) tengelynél . A Vslot maximum lézerhez jó műanyag kerekekkel , nagyobb terhelést marómotort nem igazán fog bírni (vagy csak folyamatos után állítással)
(#) Firefighter1 válasza reishi hozzászólására (») Márc 12, 2020 /

Köszönöm.
(#) Firefighter1 válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 12, 2020 /

Nem cnc re akarom rakni..
Első körbe egy 400x400 as "ceruzásplottert" szeretnék csinálni.
Az elfér az asztalon és "tanulni jo lessz"
Utánna tennék rá egy lézer modult (kicsit) ezzel a cél a gravírozásig és a kartonpapirvágásig eljutni..
Aztán ha ezek megvannak akkor jönne egy nagyobb modul vagy egy pici cső.
Az "álmom" az az hogy 4-6 mm réteglemezt tudjak vágni lézerrel...
Ami lehetetlen mert társasházba lakunk.

Cnc-re ilyen görgő?? Dehogy is..uda sima alu "T" profilt használok élén futtatva v nutos csapágyal...
(#) Firefighter1 hozzászólása Márc 21, 2020 /

Sziasztok!

Egyre több építésnél látom ezt a sint..
tud erről valaki valamit? Létezik hogy ez olyan pontos lenne hogy akár hobbikategóriára elég??
Első ránézésre ebbe 2-3 milliméter biztos van....
(#) kokozo válasza Firefighter1 hozzászólására (») Márc 21, 2020 /

Persze hogy nem Ez kb olyan mint a fióksínből készített cnc-k..
(#) kaqkk válasza Firefighter1 hozzászólására (») Márc 21, 2020 / 1

C sínnek hívják és villanyszerelők használják ,erre rakják a dobozban a kismegszakítókat és egyéb szerelvényeket . A pontossága elhanyagolgató kb mintha egy hidegen hajlított u vasat vennél .
A hozzászólás módosítva: Márc 21, 2020
(#) kaqkk válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 21, 2020 /

Kalapsínnek is nevezik
(#) dB_Thunder válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 22, 2020 /

...és ez a megfelelő neve!
Következő: »»   335 / 372
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem