Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Idézet: „Szerintem van is róla fent kép.” Van jó pár oldallal visszább. nagym6: A kályha füst csöve rövid, direkt kötésű a falba. Vele szembe takarító járat van. kameleon2: a fal 45 centi körül van de nem mindenhol. Mellesleg normális alapja sincs az egésznek. VALAHOGY alá lett öntve és kész. Van ahol beton alap sincs. A két szoba lenne fűtve és a köztes részek hamar kiesnének a rendszerből. tbarath: márciusig l
Az energia átalakítása az mindig veszteséggel jár, plusz az ilyen vizes rendszereknek annál rosszabb a hatásfoka minél melegebb vizet csinálsz. Mint általában annak a háznak az elrendezése sem jó, az lenne az igazi ha a szobák egymás mellett lennének, a cserépkályha meg a kettő között a falban.
Szigetelésre általában a hagyományos külső szigetelés nem a legjobb megoldás, és drága is. Ami jó lenne az egy olyan, hogy a belső falra ragasztani a szigetelőanyagot, és utána még húzni rá belül egy vékony belső falat, mondjuk 10cm-es ytongból. Alul ugyanúgy, mert a meleg a talaj felé is gyorsan eltávozik ha nincs ott szigetelés. Viszont ezt csak akkor lehet megcsinálni ha a tartófalak teljesen szárazak, azaz tökéletes a talajvíz elleni szigetelésük. Általában nem az, mert régen csak terítettek alá egy fóliát, vagy egy kátránypapírt, ami mostanra már biztosan szétmállott, repedezett stb. Egyetlen cserépkályhával is lehet 24-25 fokos meleget is csinálni egy 70-80m2-es házban is, amennyiben a falak és a nyílászárók nem vezetik ki gyorsan a meleget. A téglafal gyorsan kivezeti, akárki akármit mondjon is... Vagy ahogy a piócás ember mondta, akármit is mond a kormány. A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2020
Cserépkályha patkóval tudhatja ezt. Ha megfelelően választod ki a radiátort és a csöveket, akkor még keringető szivattyú sem muszáj.
Nem elektronika, inkább programozás. Mitől lehet az, hogy az alábbi kódban az első netrádió működik, a második nem? VLC-ben vagy más hasonló szoftverben mindkét link működik, azaz mindkét rádió szól.
A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2020
Lehet hogy nem minden rádió támogatja a beágyazott (http) lejátszást. A vlc és társai meg lehet hogy streamként indítják. Erre tudok gondolni, de nem értek hozzá.
Az az érdekes, hogy régebben mindkettő működött a böngészőből, és a lejátszó programokból is. De valami megváltozott. A radio80.ru-t szoktam hallgatni, semmi szöveg nincs rajta, csak 80-as évek zenéi, jó lenne ha valahogy meg lehetne oldani hogy újra működjön a böngészőből is.
Idézet: „Az energia átalakítása az mindig veszteséggel jár,” Nyilvánvaló, de az a plusz 40...60 W amit egy keringető fog napjába néhány órát menni, és fogyasztani, az a havi villanyszámlán alig lesz észrevehető. És itt megjegyezném, hogy átalakítja azt a hőt, amit amúgy víz formájában valahol máshol ugyan úgy házon belül lead. Tehát nincs (vagy csak elenyésző) a vesztesége. Sőt ha elmélyedünk benne egy picit talán még jobb is lesz a hatásfok, mivel a vízteres kályha/kandalló oldalfala, csöve nem lesz feleslegesen 3...400 °C körüli, nem püfékeli ki a világba a kémény feleslegesen, -mivel a melegebb hő igyekszik a hidegebb víztér felé áramlani és hőt közvetít neki. Így a rendszerre kötött radiátorok ezt valahol a többi helységekben le is adják. Tehát a házban egyenletesebb lesz a hőelosztás, magasabb lesz a komfortérzet. Idézet: „Szigetelésre általában a hagyományos külső szigetelés nem a legjobb megoldás, és drága is. Ami jó lenne az egy olyan, hogy a belső falra ragasztani a szigetelőanyagot, és utána még húzni rá belül egy vékony belső falat, mondjuk 10cm-es ytongból.” ![]() Ez biztos? Ha így lenne, mindenki belülre rakná, rakatná fel a dryvit rendszert (a melóhoz nem kéne állványozni, nem időjárásfüggő, valamint jóval kevesebb alapanyag is kéne, mint a külső falak felülete, cserébe alig marad hasznos m2 a házon belül valamint sérülékenyebb is a fal, polcokhoz stb. hosszabb dűbel kéne.) A valóságban mégis miért rakják kívülre a hőszigetelő rendszert? Nem az utolsó negatív szempont végett. Azért, mert ha a hőszigetelő anyagot éri a hideg, akkor nem képződik páralecsapódás, viszont, ha belülről kap szigetelést, akkor a fal soha nem (vagy csak nagyon picit) fog felmelegedni, ezáltal rögtön a fal és a szigetelőanyag között nyirkossá fog válni, bebüdösödik, majd elkezdi magáról hólyagosan ledobni a vakolatot, később táblástól elválik a falról. Számtalan kísérlet, próbálkozás volt már erre, rendre megbuktak. Ráadásul a szigetelőanyag véd az oldalirányú eső, szél, napsütés, reggeli lecsapódott pára ellen is. Valamint a fal a tömegénél fogva így ezáltal hőkondenzátorként funkcionál. jani1987 : Amennyiben nem tudni pontosan miből is épült a ház fele ilyen-olyan netán tuti, hogy javarészt vályog, akkor csak is a kőzetgyapot/ásványgyapot kerülhet a falra! EPS nem. Jóval drágább, de légáteresztő, és kitűnő hang, hőszigetelő. Tűzálló! Felrakás, száradás, és dűbelezés után pedig nem megvárni az esőt, hanem legalább egy vékony filmrétegnyi glettel +hálóval telibehúzni.
Jánosnak nem tégla háza van, innentől kezdve szerintem eléggé korlátozottak a lehetőségek.
Ahogyan emlékszem víz/pára ellen sem igazán védett.
0,2 mm vastag nylon szálat hol lehet vásárolni? Olyanra lenne szükségem, amiből pl. a fogkefék sörtéjét készítik, vagyis "tartása" is legyen azért.
A válaszokat előre is nagyon szépen köszönöm. A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2020
Az az érdekes, hogy így pl működik ha a böngésző címsorába írom be:
http://radio80.ru:7777/;?80 de ha ugyanezt a linket berakom a html <audio> tag-be forrásként akkor nem indul el
Bármely horgászboltban. 20-as horgászzsinór (damil), monofil. Ha nem sürgős, keresek a cájg között, mivel már nem horgászom.
Akkor veszed a halat?? Na, tiszta csalódás, pedig úgy értesűltem róla, hogy igen profi horgász voltál-/lennél/
Köszönöm szépen a választ, már vettem is.
A felajánlást is köszönöm!
Csak voltam. Már szinte halat sem eszem. Mindkettő gusztustalanul megdrágult.
Mogyoróvessző, férc cérna, hajlított gombostű nem játszik?
Az volt, kb. '54-'55-ben, náddal. Akkor még olyan nád volt a Balatonon, hogy 10-15 dg-os veresszárnyút is ki lehetett vezetni/emelni vele. Aztán jött csak a kőris, -mogyoróvessző.
Volt olyan nád! A nádtorzsákon csámpáztunk be a nádfal széléig. Zsebpeca feltekerve a nádra. Egy kapás egy nád egy hal. De rég volt . (még a 70 es években is ment).
Kedves Mindenki!
A kért beszúrható szimbólumok bekerültek a fórum hozzászólás író ablakába, a gombsor végén [±..β] névvel megtalálható. A könnyű használhatóság érdekében nem a teljes görög ABC került bele, hanem igyekeztünk előfordulás alapján sorrendezni, hasonlóan ahogy Skori tette a példájában. Ha esetleg valami karakter még hiányzik, akkor jelezzétek bátran. ML
Köszönjük! Ω
A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2020
Méghogy mogyorófa vessző. Hát még egy jobbacska levágott bambusz szál, olyan másfél centi vastag egyenesen csúcs!
Ez nagyon jó ötlet volt tőletek és Skoritól. Köszi nektek.
Esetleg még az Orosz ABC betűit lehetne betenni, mert több fórumozó szokott itt-ott orosz elkatrészekkel és azok beazonosításával itt segítséget kérni,mellesleg sokak ma már nem is ismerik a ciril betűket és azok jelentését sem. /Orosz félvezetők, főleg elektroncsövek jelei is ciril betűt használnak/ Így ha a keresett szimbólumot ha megtalálja a delikvens amikor a kérdéses kódot -jelölést kérdezi, akkor szerintem sokkal jobban és gyorsabban meg is leli a sorban. Valamint, ha érdekes lehet, még több fizikai mértékegység jelölés szinbólumot fel lehetne később tenni ha van rá igény. Üdv.: Attila A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2020
A русские клавиатуры bele van építve a Windows-ba. Az álneve: érintőbillentyűzet.
Engedélyezni kell, és telepíteni az orosz billentyűzetet. Egérrel kezelhető.
Szerintem más se. Emiatt ne gyötörd magad
Illetve; nem érintő képernyőhöz, képernyő-billentyűzet (egérrel tapizandó).
Hát épp ezért írtam, hogy nyugodtan be lehetne tenni a ciril betűket és a többi görög szimbólumot is. Én akár mit csinálok sehogy nincs nekem orosz betű ahogy fentebb irták, de nem is érdekel most. Ha itt lenne ilyen is akkor nem kéne pont ezzel is kinlódni (mert kinlódás).
|
Bejelentkezés
Hirdetés |