Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Idézet: „Jóval többet dolgozom, mint amikor a melóhelyen vagyok.” Cserébe nincsen igazán látszatja a dolognak. És bizonyitani akarod, hogy de én tényleg dolgozom. Nem jó ez igy, nem is gondoltam hogy ez nő ki belőle. Idézet: „a kertet meg ne is emlegessük.” A bab meg a borsó már kikelt. A többire még várni kell. Hetente egyszer locsolva van. Nyáron kétszer is lesz. A hozzászólás módosítva: Ápr 20, 2020
Egyedül vagyok este az utcákon, így veszélytelen. Vagy miattam nem mer senki kimenni.
Furcsa hogy erre északon meg egész másként álltak hozzá a dolgokhoz. Mondjuk itt sem engedik az 50 -nél nagyobb létszámú rendezvényt de pl múlt hétvégén kimentünk kirándulni a családdal a közeli erdőbe. Mit mondjak parkolót alig találtam, szinte több volt az ember mint a fa. Tegnap pedig gyerekeknek volt szervezve kincskeresés egy kicsit távolabbi erdőben, amerre mentünk az emberek kint grilleztek, piknikeztek. Általános iskolák sem zártak be , egyetem, főiskola az zárva.
Azért itt sincs börtön. A legtöbb bolt, mindegy milyen 15 óráig nyitva van. Legalább is itt ebbe a kis városba , vidéken, ahol lakok. Az általános, középiskolákban csak ügyelet van, tanuló nincs, otthonról tanulnak. Kijárási korlátozás van, 65 év felett,csak 9 és 12 óra között, lehet a boltokban vásárolni. Sajnos így a nagyobb árúházak előtt délután elég sok 65 évnél fiatalabb ember jelenik meg. Szerrintem sokak csak pihennek. Horgásznak, futnak, stb. persze ezek a tevékenységek nem tiltottak, a megfelelő távolságok megtartása mellett.
Sajnos Budapest más dolog. Akik most lakótwlepen laknak ,azokat most nem irigylem, ebben az időszakban.
A lakótelep mindenképp szivacs egy kertes családi házhoz képest. Sétálni, bringázni, futni azért szabad, csak ne "bandázz".
A boltok nyitvatartási ideje szerintem ebben a formában elbaltázott dolog, mert a nyugdíjasok általában korán kelnek, korábban mennének vásárolni és még ők is sokallják a 3 órás intervallumot. Többen mondták, hogy nekik tök jó lenne 8-tól 10-ig. Olvastam, hogy 496 helyszíni bírságot szabtak ki és 425 feljelentést tettek a rendőrök. A figyelmeztetések száma tízezer feletti. Vajon mit kell tenni egy bírsághoz? Gondolom, hogy "meg kell dolgozni" érte. ![]() Tehát a rendőrnek előadott "majtecsak nemonddmegnekem, hogy mikorhovamennyek" kezdetű monológ valószínűleg nem biztos, hogy célravezető... A hozzászólás módosítva: Ápr 20, 2020
Idézet: „65 év felett,csak 9 és 12 óra között, lehet a boltokban vásárolni” Maszek boltokban van egy kis kapu: oda állsz az ajtó elé és mondod, hogy mit kérsz.
Ráadásul a korlátozás csak az élelmiszer boltra, patikára, drogériára vonatkozik.
Ruházati boltra, Postára nem. Márpedig a nyugdíjasok (legalábbis felénk) imádnak a csekkekkel sorban állni, holott bármelyik hozzátartozója el tudná utalni a befizetendő összeget mobilról, számítógépről, porszívóról, akármiről. (Természetesen nem akarok általánosítani.) Idézet: „a nyugdíjasok általában korán kelnek, korábban mennének vásárolni és még ők is sokallják a 3 órás intervallumot. Többen mondták, hogy nekik tök jó lenne 8-tól 10-ig.” Szerintem nem véletlen lett így! Pont mivel a nyugdíjasoknak sem igazán jó ez az idő, ők sem használják ki. Aki nem nyugdíjas annak ugye nem is lehet, tehát ennyivel kevesebb ember mászkál el. Én becsuktam a nyugdíjasaimat a kapun, és hetente hordom nekik amit kérnek. A többit meg videón. A hozzászólás módosítva: Ápr 20, 2020
Nem kellene feltennem, de tanult kolléga mai jelentése:
Idézet: „BKK-s sofőröknél nyílván más a helyzet, de nálunk full üresen járnak a buszok. Előttünk megy el a Kunszentmiklós-Dunaújváros vonal. Ehhez hozzájárul mondjuk, hogy Újvárosban katonák vannak a buszpályaudvaron és igazoltatják a leszállókat, és megkérdezik, hogy dolgozni mennek-e?” Próbálom praktikus szempontból elképzelni azt a honvédi intézkedést, ami akkor történik, ha azt mondja valaki, hogy "nem". ![]() Vagy ha azt mondja hogy "igen", de mégsem. ![]() Nálunk a Nemzeti Dohánybolt előtt bandáznak az alkeszok, az árokparton ülve. És röhögik körbe a szomszédos henteshez maszkban bandukoló nyugdijasokat.
Itt is így van. Élelmiszer bolt mellett, dohánybolt. Kis járda. A többi gondolható, mi van ott.
Sajnos van,aki nem tartja be.
A múlt héten voltam az egyik nagyobb áruházban. Helyileg korlátozva van,hogy egy bevásárló kosárat egy ember tolhat, és a tömeg elkerülése véget egy családból egy családtag mehet be vásárolni. A tiltás ellenére anyuka és apuka is bement vásárolni . Az anyukánál tele kosár volt, az apuka pedig tolta utánna az üres kosarat. A biztonsági őr nem hagyta szó nélkül. De még az apuka volt felháborodva, hogy mit képzel,stb.. Kivételek mindig lesznek. A hozzászólás módosítva: Ápr 20, 2020
Én vehettem volna hasonlót. Nem tettem mert 300 as anyag vágása is kell. Használt/új ár közt nem sok a különbség ... Ha úgy lesz veszek újat. Addig meg ami kell barátomnál, munkahelyen levágom ami olyan.
Nálam szempont: Alapból vízhűtés, danhaler motor vagy frekvenciaváltó és szöghajtásos. + Beépítek majd egy védőrelét mert égett már le egy céges fűrész fáziskiesés miatt. A keményfém megvezetés és az erős váz illetve a félautomata működés alap követelmény, azaz így van előtolás is. Fémiparba vagyok pár éve, sejtem mi kell nekem. Bár nálad bevállhat, de kicsi a kerék rajta és törhet a szalag. Mivel te inkább lakatoskodsz még jó is lehetsz. Egy szalag kb olyan fűrészre amire vágyok 6-8000 forint. Nem sok mert termelésbe hetekig megy.
Amíg a fejekben nem sikerül rendet rakni, addig ez lesz.
Épp tegnap este mondtam a nejemnek (egy hónap helybentopi után), hogy milyen furcsa lesz majd, ha egyszer visszamehetek végre a munkahelyemre ahová akkor már visszajöhet mindenki és kezet foghatok végre a kollégáimmal, a barátaimmal...... A hozzászólás módosítva: Ápr 20, 2020
Home office? Az mi? Nálunk dübörög az építőipar folyamatosan, leállás nélkül. Azt nehéz lenne otthon ülve megoldani.
Kicsit mássá fog vállni a világ az már biztos, de nem tudom jobb lészen-e?
A hozzászólás módosítva: Ápr 20, 2020
Ezekre a kérdésekre sajnos momentán senki sem tud válaszolni.
Párommal nézünk egy filmet, és megjegyezte, amikor a gyereknek tartottak egy étteremben szülinapi bulit, hogy ott nincs karantén?
Ja, ez csak film. Annyira meg van már szokva, már több, mint 1 hónapja karanténban ül az egész család.
Jó kérdés. Ha itt állna előttem a Teremtő, akkor ezt biztos megkérdezém tőle.
A hozzászólás módosítva: Ápr 20, 2020
Szerintem most napvilágra kerülnek a globalizáció hátrányai. A helyi termelés túlzott fojtása, leépítése nem mindig előny az ottlakóknak.
Tanúlt kollégám mesélte, hogy gyerekkorukban náluk a faluban, a boltban olyat nem tartottak, hogy krumpli, meg répa. Hülyének is nézték volna azt, aki bemegy és ilyet kér. Mert az mindenkinek természetesen ott van a kertben, meg eltéve a pincében/verembe.
![]() Most meg Kinábol hozott fokhagymát veszünk a szupermarketban. Cserébe van gyep a kertben, kiülővel és automata locsolórendszerrel. Nem annyira öreg a Zoli mellesleg, tehát ez a változás eléggé hamar lezajlott... A hozzászólás módosítva: Ápr 21, 2020
A teljes kiszolgáltatottság állapota. Mindent veszünk amíg van miből, azaz van fizetőképes munkahely. Ha ez megszűnik, még a fenekünket sem tudjuk mivel kitörölni.
Szervusztok.
Tanácstalan vagyok, mert rendeltem az eb...ról egy IDE – SATA ATA ATAPI HDD kölcsönös átalakítót, de a "vásárlási előzmények" menüből eltűnt minden. Így azt sem tudom, hogy kitől rendeltem és kinél érdeklődjek. A múlt héten még megvolt és tudtam követni a csomag útját. Más is járt így, vagy én szúrtam el valamit az oldalon? Köszönöm.
Gyerekkoromban a húsbolt hetente egyszer volt nyitva, akkor is protekcióval volt hús. Zöldséges nem létezett mifelénk. Senki nem volt kétségbeesve, otthon volt minden, sőt ez igazi élelmiszer volt.
Csak az utóbbi xx nap eseményeit mutatják, a többit eldugják. Ott van az valahol.
Főleg az nem, aki elől felvásárolták az összes wc papírt
Afrikában élőknek sokaknak még vizük sincs. Mit szóljanak szegények.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

Annyira meg van már szokva, már több, mint 1 hónapja karanténban ül az egész család.