Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Opensprinkler magyarul, érthetően
Lapozás: OK   1 / 1
(#) merlingerin hozzászólása Máj 29, 2020 /
 
Sziasztok!

Itt a tavasz, és elhatároztam, hogy kiváltom itthon a régi vezérlőt egy OpensprinklerPI-ra. Persze nem kívánom megvenni a KIT-et, ha már szabad forrású, és sok haszna nincs, azon kívül, hogy szép NYÁK-on van.

Gondolom, nem vagyok egyedül ezzel a tervemmel, nagyon jónak tűnő projekt. Azonban olyan sok az információ róla, hogy gyakorlatilag nem lehet "megszűrni" az internetet, és elveszek az adatokban.

Jelenleg ott tartok, hogy a PI él, open sprinkler telepítve, web interface, SSH, konfig rendben. Most jönne a HW. Ebben kérnék segítséget olyanoktól, akik ezt már átrágták, esetleg megépítették, és működik nekik.

Aki nem ismeri, néhány infó: Ez egy open source web alapú öntözés vezérlő, én a málna alapút építem meg.

Kérdéseim:
-Mi van, ha a gyári panelen található RTC-t nem építem bele.
-Mi a helyzet az LCD kijelzővel? Mi a legegyszerűbb módja, hogy legyen egy sima 2*16-os, vagy hasonló kijelző is rajta, esetleg vészleállító gomb, vagy azonnali indításra gomb, stb. Csinált valaki ilyesmit?

Mivel málna a vezérlő, illene hozzá valami "szünetmentes" tápegység is, debian nem szereti, ha kilövik alóla a villanyt. Erre van valami bevett, egyszerű megoldás?

Egyenlőre nekem 16 csatorna kell, rendeltem ebay-ről 16 csatornás relé modult, ilyet: Bővebben: Link

A shift regiszterek kis öcsipanelre kerülnek.

Van valakinek jó tanácsa, mire figyeljek, stb?

Köszönöm!
(#) Bakman válasza merlingerin hozzászólására (») Máj 29, 2020 /
 
Sok a kérdés.

RTC: Áramszünet esetén a dátum és idő onnan folytatja, ahol abbahagyta. Ha ébredéskor/bekapcsoláskor vagy bármikor kap internetet, lekérdezi a dátumot és időt (NTP). Ha a SW addig nem vezérel semmit, amíg a pontos idő nincs tisztázva, nagy gond nem lehet. Ha nincs RTC, kell az internet. Ha egyik sincs, akkor minden áramszünet esetén a kiesett idő hozzáadódik a késéshez.

LCD kijelző: Kb. olyat raksz rá, amilyet akarsz, a net tele van forrásokkal, kb. SW kérdése ez is.

UPS: Ha a tápegység feszültsége beállítható az akku nyugalmi feszültségére, túlterhelésre áramgenerátoros üzemmódba lép nem pedig lekapcsol, továbbá több áramot tud szolgáltatni mint a DC/DC konverter fogyasztása és ezt az akku is bírja, készen is vagy az egyik felével. Pl. Mean Well HDR-15-15 -> dióda -> 9 Ah-s savas akku -> DC/DC koverter.
Idézet:
„Van valakinek jó tanácsa, mire figyeljek, stb?”
Erre mit lehet válaszolni? Melyik részlettel vagy gondban? Pl. a Raspberry-t illik galvanikusan elválasztani a vezérelt résztől, a GPIO portok korlátozottan terhelhetőek.

Csak személyes vélemény: ha már Raspberry, legyen már rajta valamilyen grafikus kijelző. Raspberry-re karakteres kijelzőt rakni nekem olyan, mint Hamupipőke lábára crocs papucsot húzni.
(#) merlingerin válasza Bakman hozzászólására (») Máj 29, 2020 /
 
Szia!

Akkor nem lesz RTC....
Galvanikusan el lesz választva a PI a reléktől optocsatolt modult rendeltem.

Kijelző: az a baj ezzel, amit írtam. Olyan nagy a választék, hogy nem tudom, mi legyen. Karakteres van itthon sok... Azért gondoltam erre. Ha valami grafikusat teszek, azt rendelni kell.

Te megépítetted? Mit tettél rá? Megosztod esetleg milyen script hajtja? A kísérletezgetés hetek, amíg megjön kínából...
(#) Bakman válasza merlingerin hozzászólására (») Máj 29, 2020 /
 
Nem, nem építettem meg de pár RPi projekten túl vagyok. Egy nyilvános itt látható: Bővebben: Link. Nem script, hanem komplett alkalmazás fut rajta, a Raspberry-re ingyenes Xojo-ban készült.
Idézet:
„A kísérletezgetés hetek”
Ha nem akarsz ezzel "vesződni", akkor a megvásárolható kész megoldások közül tudsz választani.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem