Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » MIG/MAG/Co2 hegesztő készülékek házilag
Lapozás: OK   246 / 276
(#) betetes hozzászólása Jún 18, 2020 /
 
Sziasztok!

Gondban vagyok. mert van egy Güde mig 172/6W co2 hegesztőm. Tönkrement a fokozat kapcsolója, ahogy már korábban is írták nem lehet kikapcsoni a gépet, nekem még a fokozat csökkentést sem engedte.
Az a gond, hogy mechanikailag megjavítottam a fokozat kapcsolót, a " szükevény " rugókat is összeszedtem, kivétel amelyik ismeretlen helyre távozott. Azt pótoltam tollbetét rugóból.
Kicsit lezsíroztam a csúszó mozgó alkatrészeket most már megy megfelelően oda-vissza, csak a metszett tárcsák megfelelő helyzetét nem tudom összehozni.
Ha esetleg valaki meg tudná adni, akár egy táblázatban, hogy melyik fokozatban melyik érintkezőket kell zárnia?
Vagy a tekercsek elvi bekötését, a 6 fokozathoz azt megköszönném.
A fokozatkapcsoló típusa: HZ8B - 20/3/4
1 fázisú gép.
próbálok képet feltenni a kapcsolóról...
Köszönöm.
(#) Moderátor hozzászólása tufatofu hozzászólására (») Jún 26, 2020
 
Ennek fuss neki még egyszer, de most már úgy, hogy a magyar nyelv szabályainak is megfeleljen! (Tagolás, chat-szleng mellőzése, nagybetűk használata, stb.)
(#) user1914 válasza betetes hozzászólására (») Jún 26, 2020 /
 
Hi!
Nem ez véletlen. Valószínű a kimeneti feszültséged a fokozat emelésével kismértékben emelkedik.
Üdv. M.
(#) alex0 válasza betetes hozzászólására (») Jún 26, 2020 /
 
Szia!
ITT van egy ilyen kapcsoló, fényképekkel, kapcsolási táblázattal.
Alex
(#) boby78 hozzászólása Júl 1, 2020 /
 
Sziasztok!Ehhez a géphez mit szóltok?
(#) boby78 válasza boby78 hozzászólására (») Júl 1, 2020 /
 
Ezek még lemaradtak.
(#) mpisti válasza boby78 hozzászólására (») Júl 2, 2020 /
 
Ez a márka(Oerlikon) ma Air Liquid néven gyárt hegesztőberendezéseket és hegesztéstechnikai célgépeket. Valaha gyártott ilyen kis masinákat is, manapság inkább 1000A körüli fedőporosokban van a topon. Jó gépeik voltak, nagyjából az NDK-ból hozzánk szállított Co gépekkel egyidőben('70-es évek)kerültek az országba. A hegesztők szerettek vele dolgozni, mert jó minőségűek voltak, könnyű volt az optimális munkapontot belőni. Szerintem a fotón szereplő példány is abból az időből származik, de ezt valószínűleg lomisok hozták Ausztriából. Ez nem pejoratív jelző akart lenni, de pontosan tudom hogy milyen sok ilyen régebbi darab kerül be az országba és megy valamelyik aukciós portálra. Ha a súlya nem zavar, akkor még 100 évig is használhatod.
(#) boby78 hozzászólása Júl 2, 2020 /
 
Elvileg 10 éve nem volt használva...tulaj akkor halt meg...Ha bedugják zúg,de nem értenek hozzá.Valami elromolhat benne?1,vagy 3 fázisú?hány ampert vehet ez fel hegesztés közben?
(#) boby78 hozzászólása Júl 2, 2020 /
 
A súlya nem zavar,elfér egy sarokban.Nem akarom huzigálni.
(#) mpisti válasza boby78 hozzászólására (») Júl 2, 2020 /
 
Hálózati kábel csak van rajta? Abból lehet látni hogy 220 vagy 380 V-os. Ha kétcsapos dugvilla akkor egyfázisú, ha ipari többpólusú van rajta akkor nagy eséllyel 2 vagy 3 fázisú. Az ominózus pédány főtrafóját lefotózod, abbol az derül ki hogy 1,2 vagy 3 fázisú. Ha 3 fázisú akkor 3 oszlopos a trafó, bár az adattáblán 3 féle feszültségérték szerepel:220V;380V;és 500V. Ebből elvileg a 3 fázisú változat lenne logikus, de a típusjelzés -AD 150/180-,inkább arra enged következtetni hogy 1 fázison 150A, 2 fázison 180A a maximális terhelőáram. Korábban több gyártó is készítette a gépeit mindkét feszültségértékre, de jellemzően csak a magasabb, azaz a 380V-os kapcsok működtek, mivel a 220V-os kivitel túl sok áramot kívánt. Pl. a Fronius Frowig 160DC előlapján szerepelt a 220V, de csak a 380V-os állásba lehetett a főkapcsolóját kapcsolni már gyárilag.
(#) boby78 válasza mpisti hozzászólására (») Júl 2, 2020 /
 
A dugvilla 3 fázisú,de az egyik képen ezt a jelet láttam."1~".3×10 Amperem van az egyik telepen,otthon pedig 3x16A,mindkettő c típusú,lomha.Ezek vajon elbírják?
(#) boby78 hozzászólása Júl 2, 2020 /
 
Gondolkodtam már azon is hogy a Mig 250-es géphez veszek corigon palackot,és rozsdamentes huzalt inox hegesztéshez.1-2 mm-es lemezhez kellene.Mi a véleményed,melyiket ajánlod inkább?Mondjuk alut is kellene néha hegeszteni.Teherautó oldalfala szokott néha törni,repedni...
(#) mpisti válasza boby78 hozzászólására (») Júl 2, 2020 /
 
A rozsdamenteshez és az aluhoz is tiszta argon kell. A corgon az acélhoz kiváló ,lényegesen jobb mint a szénsav.Valamint mindkét fémhez(RM és alu) teflon huzalvezető és más-más áramátadó fuvóka kell.
(#) mpisti válasza boby78 hozzászólására (») Júl 2, 2020 /
 
Szinte biztos hogy nem. Nekem 3x32A van, de pl. a Fronius Frowig 160 előfordult hogy leverte bekapcsoláskor. Nem tudom a tied milyen szabályozású, (primer vagy szekunder) ha primer akkor lehet hogy elmegy, de ha a főtrafó mindig megy akkor bekapcsoláskor elviheti az automatát. Ezesetben kell egy lágyindítás hozzá. Nekem van egy 6kVA-es szabályzótrafóm, azt lágyindító nélkül be sem tudom kapcsolni.
(#) boby78 válasza mpisti hozzászólására (») Júl 3, 2020 /
 
Nem corgont írtam,hanem corigont.Ezt ajánlják mig gépekhez saválló hegesztéshez.Ebben 97.5%argon,2.5% co2 van.
(#) boby78 válasza mpisti hozzászólására (») Júl 3, 2020 /
 
Azt tudom hogy kell külön huzalvezető,fúvóka,csak azt nem,hogy lehet e vele szépen hegeszteni,úgy mint az awival.A mig250-es megvan,az megy 3x 10 amperrel,az awit meg most venném...Azon agyalok,hogy melyikkel tudnék szebben dolgozni.Sürgősen kellene hegesszek valamit,gyorsan kellene döntenem.
(#) mpisti válasza boby78 hozzászólására (») Júl 3, 2020 /
 
A varratkép nem csak gép, hanem kéz kérdése is. Ha valakinek megvan a megfelelő képessége akkor szép varratot tud húzni fogyóssal is. Az AWI kétségtelenül szebb tud lenni de ehhez is kell tudni kezelni a pisztolyt. Az AWI jellemzően jobb minőségű, de jeletősen költségesebb technológia. De nincs korlát lefelé a lemezvastagságban, -feltéve ha van HF gyújtás. A jobb AWI gépek már 3 A-tól indulnak áramerősség tekintetében,fogyós gépnél ez kb. 50A nál kezdődik. Tehát finom munkákhoz mindenképpen AWI, tömegmunkához pedig fogyós gép. Alu esetén már AC/DC-s gép kellene AWI-nál, fogyósnál viszont a kivánalom a 4 görgős toló, "U" vájatos továbbítógörgő, és az amit korábban már felsoroltam. De ha ez megvan akkor már olcsóbban lehet hegeszteni az alut fogyóssal, igaz, nem lesz olyan szép egyenletes a varat. Ha ez nem elvárás akkor a fogyós olcsóbb mint egy AC/DC-s gép.
A hozzászólás módosítva: Júl 3, 2020
(#) Phile80 válasza boby78 hozzászólására (») Júl 3, 2020 /
 
Teherautó oldalfalát felejtsd el fogyóelektródással. Ahhoz TIG kell és legalább 250A vagy több. Hatalmas a tömeg és a felület, elveszi a hőt az ívtől, mivel az alu elég jó hővezető.
(#) boby78 hozzászólása Júl 3, 2020 /
 
Ajánlani nem tudtok esetleg valami olcsóbb jó gépet?
(#) betetes válasza alex0 hozzászólására (») Júl 3, 2020 /
 
Üdv!
Köszönöm ezt én is láttam, de az enyém belül kicsit másképp fest.
3 nap türelemjáték és sikerült megcsinálni. Jobb lett mint új korában.
Kis kenőanyag a mozgó alkatrészekre, sok ügyeskedés a rugókkal és érintkezőkkel, aztán megy rendesen.
Szerintem nem volt rendesen összerakva, mert 6-os fokozaton lerúgta a 25-ös biztit is egyből amint ívet fogott.
Most már nem veri le a biztosítékot, és nem melegszik túl.
Dolgozik ahogy kell.
Kapott egy főkapcsolót, hogy ne kelljen a fokozatkapcsolót mindig tekergetni.
Már értem a kapcsolási rendjét is, nem bonyolult, csak rá kellett jönni...
(#) mpisti válasza boby78 hozzászólására (») Júl 4, 2020 /
 
Olcsón jó gépet esetleg valamelyik aukciós portálon foghatsz ki, bár erre is már egyre kisebb az esély, hiszen némely eladó szinte új áron akar 20+ éves gépeket eladni. De próbálkozni kell, hátha összejön.
(#) boby78 válasza mpisti hozzászólására (») Júl 4, 2020 /
 
Alfaweld TIG 200P ac/dc,tele argon palackkal,kocsival,pálcákkal,wolfrámmal sikerült venni.A gép alig használt,,szinte csak kipróbálták.Ezek jó gépek?
(#) boby78 hozzászólása Júl 5, 2020 /
 
Lehet gyors volt a vétel...Tig módban az áramerősségmérő 0-át mutat.Hegesztéskor mutatja az áramerősséget.MMA módban jól működik.
(#) boby78 hozzászólása Júl 5, 2020 /
 
Van még két led rajta.1 piros,ami túlmelegedéskor gyúl ki.Ez nem világít.Mellette van 1 zöld,az világít.Azt írja a haszmálati útmutató,hogy vigyük szervízbe!
.
(#) mpisti válasza boby78 hozzászólására (») Júl 5, 2020 /
 
Szerintem akkor kellene szervizbe vinni ha az nem világítana, ugyanis az a hálózatra kapcsolt állapotot jelzi. Hogy az ampermérőnek milyenkor kell mutani, azt nem tudom megmondani, de ha van hozzá kezelői kézikönyved akkor ott az erre vonatkozó leírást szerintem megtalálod. A legtöbb komolyabb gépnél van előbeállítási(preset)lehetőség, ez azt jelenti hogy a főáram poti tekergetésére az A mérőnek reagálni kell, azaz mutatni kell a várható íváram nagyságát. Hegesztés közben pedig a valós íváramot. Ismerd meg először a gépedet, próbáld ki minden üzemmódban, kérd olyan ember segítségét aki jártas az AWI technológia rejtelmeiben. Szinte biztos hogy a te környezetedben is van ilyen ember. Végső lehetőségként az alfaweld bizonyosan tud segíteni telefonon a géped működését illetően. Úgy tudom korrekt szervizháttérrel rendelkeznek.
(#) erbe válasza mpisti hozzászólására (») Júl 5, 2020 /
 
Szomszédnak 0,5-0,8-as rozsdamentest kellett hegeszteni elég nagy tételben (bortartály 50-300l.) Normál CO2-es gép legalsó fokozatban. Az áramot 4-5 m spirálba feltekert 4-es vashuzallal állítottuk be. Az egyik végét felhegesztette az asztalra lefelé lógatva. A csipeszt oda akasztotta rá, ahol megfelelt az áram. Szépen tudott dolgozni vele és sokkal hatékonyabb volt, mint az AWI. Azzal a hibákat javította.
(#) boby78 válasza mpisti hozzászólására (») Júl 5, 2020 /
 
MMA módban üresjáratban a potit ha tekergetem,reagál rá,mutatja a várható íváramot.Tig módban üresjáratban nem reagál a poti tekergetésre,csak hegesztéskor mutatja az íváramot.
(#) boby78 válasza mpisti hozzászólására (») Júl 5, 2020 /
 
A zöld ledre azt írja a gépkönyv,ha világít túl nagy primer áramot kapott,kapcsoljuk ki,várjunk míg lehül,utána kapcsoljuk be.Ha még mindíg világít,portalanítsuk ki a belül,ha akkor sem alszik ki,vigyük szervízbe.
(#) mpisti válasza boby78 hozzászólására (») Júl 5, 2020 /
 
Már megbocsáss,de én még olyan villamos készüléket(hegesztőgépet se) nem láttam, ahol zöld leddel hibát jeleznek ki. Hibajelzésre a piros led szolgál, figyelmeztető jelzésre pedig a sárga. Zöld leddel az üzemkész állapotot szokás jelezni. A régi gépeknél kizárólag piros ledeket használtak üzemállapot jelzésre, mivel akkor még nem volt sárga-zöld-kék- narancs led, csak piros. A túlmelegedés lednél logikus azt megvárni amíg kihül a gép, de primer túláramnál legfeljebb a pufferkondik kisülését kellene megvárni. Tehát vagy a gépköny fordítása pocsék vagy én nem láttam elég csodát.
(#) boby78 válasza mpisti hozzászólására (») Júl 8, 2020 /
 
Felhívtam a szervízt,tényleg a gépkönyv fordítás rossz!A zöld lámpa a bekapcsolt állapotot jelzi.A z íváramot pedig csak működés közben jelzi.
Következő: »»   246 / 276
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem