Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3175 / 3692
(#) Alkotó válasza tbarath hozzászólására (») Júl 21, 2020 /

Azt még csak-csak el tudom képzelni, hogy a levegőben figyelik a labda mozgását. Ott vannak bennem a kérdőjelek, honnan tudják mikor ér talajt a labda pontosan. És itt a pontosan az valóban pontos kell legyen, mert éppen ezen múlik, hogy kint vagy bent lesz az ítélet. Ráadásul még össze is nyomódik a labda, tehát egy "elkent" talajérintkezésre számítunk.
A talajérintés előtt és után akár több cm távolságon is csak tizedekre van a talajtól a labda, amit optikailag aligha lehet megbízhatóan lekövetni. A több cm esetleges hiba itt elfogadhatatlan.
Nem tudom mi a valós megoldás, de vannak kétségeim a tisztán optikai érzékelés kapcsán.
(#) szs válasza Alkotó hozzászólására (») Júl 21, 2020 /

Idézet:
„össze is nyomódik a labda, tehát egy "elkent" talajérintkezésre számítunk”
.
De ha már "nyomódik, elkent", akkor már biztosan talajt ért...
És ha elég sok képkockát tud másodpercenként az a kamera, hát az első minimális "behorpadás"-nál megvan a várt, vagy nem annyira szívesen várt eredmény.
A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2020
(#) zolee1209 válasza Alkotó hozzászólására (») Júl 21, 2020 /

Bővebben: Link
Feltételezem, hasonló módon detektálják a labda mozgását, amiből megállapítható az érkezési pont.
(#) Alkotó válasza zolee1209 hozzászólására (») Júl 21, 2020 /

Zseniális a nyíltábla.
Nekem ez sajnos idegenül van, de a képek alapján nem derült ki hogyan érzékeli a mozgó tárgyat az a kör alakú "akármi" (amiből kettő is látszik a videón).
(#) sargarigo válasza Alkotó hozzászólására (») Júl 21, 2020 /

6db 4K-s kamera, lövi a képeket másodpercenként 260-szor infrában. Ebből számolja ki 200ms alatt az érkezés várható helyét, és oda mozgatja a táblát. Vízszintesen egyenes, függőlegesen pedig parabola a lövedék (nyíl pályája).
A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2020
(#) Remci válasza Alkotó hozzászólására (») Júl 21, 2020 /

Vagy esetleg olyan kamerával figyelik, ami beállítható vonal átlépés figyelésre. Bővebben: Link
(#) Gafly válasza Alkotó hozzászólására (») Júl 22, 2020 /

És akkor van ez forditva is, például Arthur.
Hogy mi minden van a világon/mit meg nem lehet már csinálni kis "okossággal".
A hozzászólás módosítva: Júl 22, 2020
(#) mek-elek hozzászólása Júl 22, 2020 /

Bocsi mindenkitől!
A ki mit építetből estem ide a csevejjel.

No igen.
Eltűnődöm időnként, ha utcán járok a családi házakon, azok falain, hogy mennyi mindent szereltek
kívülre, aminek belülről kellene szerelve lenni.
Egy emlékem....
Valamikor kezdő autósként egy barátommal, családostul felmentünk világot látni a Kékestetőre,
autókkal. Akkoriban divatos volt a CB-s kapcsolattartás. Nekem nem volt gyári mobilantennám, így
csak egy tubusba ragasztott hurkapálcára tekert drót volt zsugorcsővel lezárva, a kihangolt
antennám, a csomagtartóra rögzítve. Lefele megálltunk egy strandnál. Épp le akartam szerelni,
amikor a barátom odajött, és mondja, hagyjad már, kinek kellene egy ilyen vacak….
Mikor kijöttünk a strandról, a kocsihoz érve ott fityegett az antenna letörve.
(#) Gafly válasza mek-elek hozzászólására (») Júl 22, 2020 /

Idézet:
„Mikor kijöttünk a strandról, a kocsihoz érve ott fityegett az antenna letörve.”

Igaza volt, hiszen nem vitték el.
(#) sany válasza mek-elek hozzászólására (») Júl 22, 2020 /

Ami mozdítható, azt el is viszik.
(#) mek-elek válasza sany hozzászólására (») Júl 22, 2020 /

A nyolcvanas évek végétől sokat "fejlődött" a világ, azonban akkor még szocizmus volt, tele öntudattal, és mégis....
Azt szoktam mondani, aki nem épít, annak rombolni kell, hogy maradjon utána valami....
(#) bbb válasza Alkotó hozzászólására (») Júl 22, 2020 /

Bővebben: Youtube
Így működik a sasszem. Ha bekapcsolod az automatikus fordítást, akkor majdnem érthető feliratot kapsz. A lényeg, hogy jó minőségű kamerákat használ képfeldolgozással.
A hozzászólás módosítva: Júl 22, 2020
(#) sany válasza mek-elek hozzászólására (») Júl 22, 2020 /

Nálunk a kapucsengőt lopták le, a 90-es évek elején. Csak azt nem tudom, hogy tudta úgy leszedni, hogy ne szólaljon meg a csengő véletlen.
(#) mek-elek válasza sany hozzászólására (») Júl 22, 2020 /

Lehet, hogy kivárta, még elmennek otthonról, vagy az vitte el aki felszerelte.
(#) sargarigo válasza sany hozzászólására (») Júl 22, 2020 /

Idézet:
„ne szólaljon meg a csengő véletlen.”

Vagy az volt a véletlen, hogy nem szólalt meg
(#) nagym6 válasza sany hozzászólására (») Júl 22, 2020 / 1

Nálunk csak a nyomógomb van, csengő nincs belül. Gyereksereg nyomkodja naponta ötször, utána kaján vigyorral elszalad. Én meg vigyorgok, ha látom őket.
(#) sany válasza mek-elek hozzászólására (») Júl 23, 2020 /

Lehet, örök rejtèly hova tűnt.
(#) SALáta válasza Kovidivi hozzászólására (») Júl 25, 2020 /

Értem. Amiket én látok azok bőven 22 km/h fölött mennek. De legalább minimál térdvédő/sisakba hajtja.
Én nyugdíjas kinézetű mélyvázast hajtok, nos bőven 22 fölött megy. Van táblázat kerék/gumi összeférhetőségre. Kerékpárnál hasznos . De az sem 100% , csak a méret stimmel. Nekem 1 napos gumim nyílt szét pedig márkába szuper, kivitelre sok sok tpi s, táblázatba tökéletes méret, felni nem olcsó fajta . És mégis. Lefordult és bumm.
Vettem rá egy kendát hirtelen, és amig nem jött meg a Continental addig hajtottam azt.
Kerékpárnál pl az e ready gumik vastagabbak.
Megértem jó lenne ez, de nem nőtt fel hozzá sok ember még.
Előnyt is értem, de igazából a közlekedő felek 80% a elítéli mert van egy egy "művészlélek" aki az utcát használja sportpályának. Reggel világítás és mindenféle láthatóság nélkül hangtalanul orrom előtt 40-50 el áthúzó delikvens beállít a 80% os táborba. Tényleg nem láttam...

Az akku , nos lehet vége a savasaknak. Ilyen helyen biztos. Még indítóba azért elmegy. De az áruk is brutálisat ugrott. Nem a környezetvédelem fogja rávenni az embereket az ólomakkuk kerülésére hanem majd az ár.
(#) Kovidivi válasza SALáta hozzászólására (») Júl 25, 2020 /

Az mondjuk tényleg nagyon zavaró, amikor hangtalanul elsuhan mellettem valaki, a teslat is ezért utálom, meg minden elektromos, hangnélküli autót. Az enyémnek van hangja, észreveszik Lánchajtás, de a motornak is meg van a jellegzetes hangja.
Biciklivel lazán lehet 30km/h felett tekerni.
A hozzászólás módosítva: Júl 25, 2020
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Júl 25, 2020 /

Annyi csapadék esett, hogy túlcsordult a kerti csapadékmérő!
(#) nagym6 válasza Kovidivi hozzászólására (») Júl 25, 2020 / 1

Idézet:
„nagyon zavaró, amikor hangtalanul elsuhan mellettem valaki”
Pedig az csak a technikák tökéletlensége, hogy hangosak a gépek. Ideális a hangtalan lenne mindenből, csak megszoktuk, hogy minden dübörög, ezért furcsa a hangtalan, a sok zajos gép között egy csendes. Szerintem.
(#) Kovidivi válasza nagym6 hozzászólására (») Júl 25, 2020 /

Jogos. Viszont akkor a hangtalan de gyors járműveket le kellene zárni a gyalogosoktól. Jelenleg egy helyen mehetnek.
(#) tbarath válasza Kovidivi hozzászólására (») Júl 25, 2020 / 1

Egy bicikli simán képes 30-40 km/h sebességre, hangja annak se nagyon van...
(#) SALáta válasza tbarath hozzászólására (») Júl 25, 2020 /

Teljesen igazad van, ha jelzem hogy izé szeretnék a helyemen menni 2 lehetséges kimenetel van. Az egyik hogy elém ugrik.
Persze most a korlátozások miatt nincsenek sokan a nyaralók. Akik jogosan elengedik magukat ,nyaralnak. De no nem osztott bicikliút, járda is. Persze a sima bicikliútra is letévednek, gyerekestől a vizet nézni. Csak ciki hogy ha bármennyivel megy az ember a patakmedernél ahol a kanyargós bicikli út van... 120 kg megállitása nem fél méter. 5 km/h val is veszélyes.

De mindegy. Lehet ahol lehet gyorsan menni.
(#) Gafly hozzászólása Júl 27, 2020 / 1

rapid warning method across cultural and linguistic boundaries
Idézet:
„In theater, GLARE lasers have been proven to save lives of both civilians and soldiers by providing a rapid warning method across cultural and linguistic boundaries.”

Igazándiból én is abbahagynám a hőzöngést, ha megjelenne a homlokon egy szines pötty (és ez nem nyelv/kultúra függő).
A hozzászólás módosítva: Júl 27, 2020
(#) bbb válasza Gafly hozzászólására (») Júl 27, 2020 /

Idézet:
„Igazándiból én is abbahagynám a hőzöngést, ha megjelenne a homlokon egy szines pötty (és ez nem nyelv/kultúra függő).”

Ha észreveszed, hogy a homlokod közepén ott egy olyan pötty, ami nem fáj, nem viszket, nem látod, nem melegít, ... Ennyi erővel a hátad közepére is irányíthatnák
Ez max. akkor hatásos, ha van veled valaki, aki figyelmeztet rá (persze eddigre neki is ott virítana a pötty a homlokán).
(#) sargarigo válasza bbb hozzászólására (») Júl 27, 2020 /

Idézet:
„neki is ott virítana a pötty a homlokán”

Így aztán lassan feltartott kézzel mindketten jelezhetik a másiknak, hogy ideje megállni pihenni egy kicsit
(#) Mackrim hozzászólása Júl 27, 2020 /

Sziasztok! Építettem egy speciális akkumulátortöltőt, mellyel a teljesen tönkrement ólomsavas akkumulátort is vissza lehet tölteni, tehát korábban nem tudott töltőáramot felvenni. Én csak az akkumulátor töltéssel foglalkoznék ha lenne rá piac, tehát magát a töltőt nem árusítanám. A töltőre, hogy ezt vállakozásszinten tudjam csinálni, kell-e CE tanúsítvány, illetve ezt a tevékenységet milyen engedélyekkel tudnám folytatni? Előre is köszönöm a segítséget!
(#) Alkotó válasza Mackrim hozzászólására (») Júl 28, 2020 / 1

Minimális tapasztalatom van a témában, de ez alapján nagy biztonsággal azt gondolom, hogy egy bizonyos pont után már nem lehet az akkumulátort racionális szintig helyreállítani.
Ez független a töltő milyenségétől és a töltési karakterisztikától.
Azt meg lehet tenni, hogy feltöltöttnek tűnik az akkumulátor, de ha megméred a valós kapacitását (én is építettem ilyen eszközt), akkor hamar kiderül milyen távol áll az elvi adattól.
A "buherált" aksi csak átmeneti megoldás lehet, és elkerülhetetlen a csere.
Egy ilyen vitatható tevékenységre nem célszerű vállalkozást építeni.
A hozzászólás módosítva: Júl 28, 2020
(#) mek-elek válasza Alkotó hozzászólására (») Júl 28, 2020 /

Mintha az elektrolit kondikról lenne szó....
Következő: »»   3175 / 3692
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem