Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombinált gáztűzhely
 
Témaindító: hosszutoll, idő: Jan 9, 2011
Témakörök:
Lapozás: OK   4 / 5
(#) granpa válasza aramis hozzászólására (») Máj 25, 2018 /
 
Ennek fuss neki még egyszer, de már helyesen, érthetően.
Tisztítás, beállítás. Amúgy tényleg piezós, vagy villamos gyújtás? (sokan összetévesztik)
A hozzászólás módosítva: Máj 25, 2018
(#) aramis válasza granpa hozzászólására (») Máj 25, 2018 /
 
Piezos, mert leválasztva a hálózatról is pattog. Látszik a szikra, de nem gyújt. A gáz áramlik, érezni és hallani is lehet.
A hozzászólás módosítva: Máj 26, 2018
Moderátor által szerkesztve
(#) Inhouse válasza aramis hozzászólására (») Máj 25, 2018 /
 
A helyén van a gázrózsa? Egyéb eszközzel meg tudod gyújtani és szépen, egyenletesen ég körben?
(#) kovacspista hozzászólása Nov 30, 2018 /
 
Sziasztok! Van egy INDESIT K6T52S(W)/I kombinált tűzhely. A gondom, hogy lekopott a gombok körüli
felíratok. Nem találtam hozzá maszkot, ezért ha valakinek lenne egy fotója egy ilyen tűzhelyről, tegye már fel ide, arrol felíratozhatnám. Köszönöm ! Van még egy számszor rajta: 199.199.199
(#) VIM válasza kovacspista hozzászólására (») Nov 30, 2018 /
 
Szia! Ez egy inox külsejű és ezen is alig látszanak a feliratok de hátha elég lesz számodra.
(#) kovacspista válasza VIM hozzászólására (») Nov 30, 2018 /
 
Köszi!
(#) oimuka hozzászólása Márc 14, 2019 /
 
Vásároltunk egy Hansa márkájú 5 égős főzőlapot. Még nincs bekötve, csak gondoltam, kipróbálom, hogyan adja szikrát. Bedugtam a konnektorba, és a gázcsapot elfordítva majd benyomva szikráztattam. A kérdésem az lenne, hogy nem annál az égőnél kéne adja a szikrát, aminek a csapját kezelem? Össze vissza észlelem a szikrát, de csak 3 égőnél, 2 égőnél viszont nem hallom a kattanást. Hogyan is működik ez a folyamat? Vagy az a gond, hogy még nincs rákötve a gázra? Vagy semmi köze ahhoz?
(#) deandras válasza oimuka hozzászólására (») Márc 14, 2019 /
 
Mindegyik rózsánál kell szikráznia, de csak az gyullad be, aminek a csapját megnyitod.
(#) oimuka válasza deandras hozzászólására (») Márc 14, 2019 /
 
Értem, köszi.
(#) Teaway válasza Inhouse hozzászólására (») Jún 16, 2020 /
 
Ezt már sosem tudjuk meg...
(#) bole hozzászólása Szept 21, 2020 /
 
Sziasztok!Van egy ismerősöm aki a hegyen PELGRIM MK 424K kombinált tüzhelyt is használt de hazahozta ithol csak a kapcsolós időzitő órája villog, mellette van a hőfokszabályzó kapcsoló és a sütésfunkció kapcsoló, szerintem amit ha bekapcsolok működni kéne állitólag jó volt! Kérdésem aki ismeri ezt a tűzhelyet tényleg csak a hőfokszabályzót kell és a sütésprogram kapcsolót kapcsolni vagy köze van az órának? köszi

Mellékelem a képet:
Fénykép
(#) Bakman válasza bole hozzászólására (») Szept 21, 2020 /
 
Nem biztos, hogy elindul az időzítő nélkül. Ha mást nem, a pontos időt be kell állítani rajta, vagy legalább azt elérni, hogy ne villogjon a kijelző. A tekerhető gombbal lehet beállítani az időt.
(#) bole válasza Bakman hozzászólására (») Szept 21, 2020 /
 
SZia!Azt már próbálgattam de nem megy de állitólag a hegyen a tulajdonos felesége szokta használni már idősebb de csak a két kapcsolót a hőfokszabályzót és a sütésfunkció gombot használta! Elötte mindig ki volt húzva!De én is arra gondoltam valamit kézire kell váltani de nem működik!Viszont a sütésfunkció gomb olyan mintha kilenne kopva és könnyen lehet forgatni annak erősebben kéne kattogni!Azért gondoltam talán valakinek van vagy szerelt ilyen tipust!Mert addig nem akarom szétszedni mig biztosra nem megyek!De azért köszi !Sajnos használati utasítást se találok róla
(#) Bakman válasza bole hozzászólására (») Szept 21, 2020 /
 
Ha könnyen forog a gomb, akkor le is tudod húzni a tengelyről és látni fogod, hogy a gomb belső része kinyílt.

Nem minden sütő kívánja az időzítőt ahhoz, hogy be is induljon.
(#) csapo1002 hozzászólása Márc 11, 2021 /
 
Üdv, sziasztok. A következő problémával fordulnék Hozzátok: vásároltunk egy Gorenje gáz-elektromos tűzhelyet. Tegnap jött a szaki bekötni a gázba (úgy él a garancia), viszon mikor próbálta volna a sütőt, ahogy bedugtam a konnektorba, levágta a FI relét! Le kellett kötni a gázról, hogy ki tudja a sütőt próbálni! Miután a szaki elment, én felszereltem egy falon kívüli dugaljat, hogy arról üzemeljen a sütő, de ugyanaz volt a jelenség! Majd jött az ötlet: kikötöttem a dugaljban a földelést, és lám működik! Mi lehet a probléma, hogy földeléssel levágja a FI relét ha a gázra rá van kötve? Nem tudom van-e jelentősége, panellakásról van szó.
(#) VIM válasza csapo1002 hozzászólására (») Márc 12, 2021 /
 
Szia! Próbáld már meg fordítva bedugni a dugvillát.
(#) Gafly válasza csapo1002 hozzászólására (») Márc 12, 2021 /
 
Majd jött az ötlet: kikötöttem a dugaljban a földelést, és lám működik! Mi lehet a probléma, hogy földeléssel levágja a FI relét ha a gázra rá van kötve? Nem tudom van-e jelentősége, panellakásról van szó.
(#) csapo1002 válasza Gafly hozzászólására (») Márc 21, 2021 /
 
Ez valami válasz akart lenni?
(#) Gafly válasza csapo1002 hozzászólására (») Márc 21, 2021 /
 
Szerintem ez egy teljesen korrekt és segitőkész válasz volt.
Úgy nem javitunk "leveri a FI relét" hibát, hogy kikötjük a készülékből a védővezetőt.
Szerintem hivjál villanyszerelőt, és nézze át a bekötéseket (tűzhely, FI relé és az EPH-t is, ha már úgyis ott van).
(#) balint730 hozzászólása Máj 29, 2021 /
 
Sziasztok.
Figyelt kérdés
Pár éves fagor gáztűzhely kontakthibás lehet, mert a hőelemeken kimértem a mV-os feszültséget melegítés hatására. Ha leveszem az előlapot, ahol a láng tekerői vannak égve marad az összes és jól működik, ha visszarakom már egyik gázrózsa sem marad égve. Hol kell keresnem a kontakthibát?
(#) Gafly válasza balint730 hozzászólására (») Máj 29, 2021 /
 
(#) vision61 válasza balint730 hozzászólására (») Máj 29, 2021 /
 
Szia!

Ha egy égőnél lenne ez a hiba, még lehetne is kontakthiba a termoelem és a mágnes közötti csatlakozásnál, na de 3 vagy 4 égőnél egyszerre? Azt nézd meg, hogy az előlapot visszatéve gombok nélkül égve marad-e. Találkoztam már olyannal, hogy az előlapot nem tették vissza rendesen, és a csapokat nem lehetett csap ütközésig benyomni (felfeküdt az előlap lemezén), ezáltal a termomágnes nem rögzítette a szeleptányért.
(#) balint730 válasza vision61 hozzászólására (») Máj 29, 2021 / 1
 
Köszönöm szépen. A gombokkal volt a baj itt is. Az előlap pozíciónálo furatai voltak nagyobbak a kelleténél.
(#) renegat1 hozzászólása Szept 25, 2021 /
 
Sziasztok!
Adott egy Gorenje K55303 IW kombimált tűzhely. A sütő funkció kapcsoló egyik állásban sem működik. Kikopva nincs, mindegyik állásba rendesen bekattan. Merre kellene keresgélni, hogy mi a hiba?
(#) zolika60 válasza renegat1 hozzászólására (») Szept 25, 2021 /
 
Méregess feszültséget, hogy honnan hová jut el. A betáptól kezdd. Bár ha így messziről kell tippelni akkor van benne egy hőbiztosíték és az ment tönkre.
(#) Teaway válasza renegat1 hozzászólására (») Szept 26, 2021 /
 
1. beállítod a programórán a pontos időt.
2. Ha a programóra nélkül szeretnéd a sütőt használni, nem szabad az "A" jelnek világítania. Ha világít, akkor egyszerre nyomd meg a [+] és [-] gombot.
(#) renegat1 hozzászólása Szept 27, 2021 /
 
Sziasztok!
Köszönöm a tanácsokat. Végig néztem mindent, és úgy néz ki, hogy a programóra reléje ment tönkre.
(#) Tomi111 hozzászólása Szept 30, 2021 /
 
Sziasztok!

Nem elektronika, de látom vannak itt gázos szakik is: mora gáztűzhely csapjainál kicsit szivárog a gáz. A forgatógombokat lehúzva a tengely mellett van egy kis állítócsavar, amivel a kis láng méretét lehet állítani. E csavarok mellett szivárog két csapnál is. Hogy tudnám eltömíteni? A csavarokat kivéve gumigyűrű van rajtuk? Még nem vettem ki, nehogy rosszabb legyen. Ha tekerek rá tömítőzsinórt ( loctite tömítőzsinór van itthon), jó lehet? Vagy hőálló tömítőpaszta ( 260fokig jó)?? Nem szeretném még kidobni a tűzhelyet.
Üdv! Tomi
A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2021
(#) Imi68 hozzászólása Feb 2, 2024 /
 
Sziasztok! Gorenje K5341WH-B kombinált tűzhely elektromos sütője. Nem működik, a sütő világítás sem. Bedugva a relé kattan, a kijelző működik, a hőfokszabályzó jó.Szét lett bontva, méregettem a sütés mód választó,mintha kissé kontakt gyanús lenne. De ami még érdekesebb,a bekötő vezetéknél nullához érintve a műszer egyik érintkezőjét,a fűtőszálról lehúzott vezetékhez érintve is és a fűtőszálon fent hagyott vezetéken is 240 Voltot mértem.
(#) VIM válasza Imi68 hozzászólására (») Feb 3, 2024 /
 
Szia! Szerintem jobb volna ha egy 100W-os próbalámpával vizsgálódnál, mert azon látni lehetne a fényerő csökkenést ha valami átmeneti ellenállás vagy kontakthiba okozna teljesítménycsökkenést. Az elektronika tápellátásában azt a "nagy fehér" kondenzátort (a panel szélénél) lehet még gyanúsítani, hogy az értéke nem a ráírtnak felel meg és csak azt kell kicserélni.
Következő: »»   4 / 5
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem