Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3199 / 3556
(#) zolika60 válasza jani1987 hozzászólására (») Szept 23, 2020 /
 
Nem egy barátomtól veszem, aki Mádon borász. Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Szept 23, 2020
(#) bbb válasza Bakman hozzászólására (») Szept 23, 2020 /
 
Szerencsére már megkövetelik a kétfaktoros azonosítást. Korábban ezt úgy játszották ki, hogy egy validnak látszó banki bejelentkező oldalra küldték a delikvenst (adathalász e-mail keretében), ott beírta a belépő adatait. Ekkor a hamis oldal elküldte az adatokat (miközben le is mentette persze) az igazi banki oldalnak, s ment a riasztás is a csalónak, hogy kapás van, az áldozatot meg átirányította a saját hamis oldalának a visszaigazoló részére. A bank küldte az SMS-t, amit a hamis oldalra beírva jött egy bocs ez nem sikerült üzenet, próbáld meg később... A csaló meg a markába röhögve belépett az azonosítókkal és csinált amit tudott (ha szerencséje volt, akkor az utaláshoz nem kellett ismét megerősítés).
Ehhez persze időben észnél kellett lennie a csalónak és az áldozatnak se volt szabad, hogy feltűnjön a dolog, szóval ez szerencsére nem túl egyszerű dolog (meg a legtöbb utaláshoz már kell a megerősítő kód). Minden esetre jó lenne, ha az oktatásban (kb. általános iskola vége fele, amikor már lehet a gyereknek saját "számlája") az ilyen esetek kivédésére is nevelnék a gyerekeket (kibertudatosság). Meg persze az se lenne rossz, ha lenne ilyen tanfolyam felnőtteknek. Talán megtanulnák az emberek észre venni a különbséget az enbankom.nu és az enbankom.hu között (igen, három pixel a különbség, meg a mögöttes tartalom).
(#) FIGIRI válasza bbb hozzászólására (») Szept 23, 2020 /
 
Nekem a bank kért öt, azaz öt aláirásmintáta gépre,és ha kézzel utalok át akárhova is, a kártyás és személyis azonositás után ellenőrzi az aláirásomat automatice a rendszer. Volt hogy szólt az ügyintéző hogy irjak ujra alá, mert nem egyezik egyikkel sem.
(#) Alkotó hozzászólása Szept 24, 2020 /
 
Lerajzoláshoz szükségem lenne a PH1-2-3 és a PZ1-2 kereszthorony szabványos alakjára és méreteire.
Hosszas böngészés után sem találtam semmilyen erre vonatkozó információt.
Ha valakinek van ilyen a birtokában, vagy tud elérhetőséget, azt kérem ossza meg velem is a tudást.
(#) Gafly válasza Alkotó hozzászólására (») Szept 24, 2020 /
 
Az a baj, hogy ezt az ISO 1173 szabvány irja le, az pedig 58CHF leszurkolása után tölthető le.
Tudom hogy nem pontosan ezt a választ szeretted volna olvasni.
(#) sargarigo válasza Alkotó hozzászólására (») Szept 24, 2020 /
 
Megméregessem neked? Véletlenül van itt pár dolog ha az segít.
(#) Alkotó válasza sargarigo hozzászólására (») Szept 24, 2020 /
 
Bitem és csavarom nekem is van kéznél. Azért lenne jó a "hivatalos" álláspont, mert a méregetésekben is lehet hiba, meg a gyártásban is (nem mintha a rajzon ez számítana).
Ha nem lesz előírás, akkor majd megsaccolom milyen legyen (és onnantól olyan lesz).
(#) Tomi94 válasza bbb hozzászólására (») Szept 24, 2020 /
 
Oké, naivnak naiv, de hülyének ettől még nem mondanám..

Egyszerűen tényleg az van, hogy ennyire gyorsan változik a technológia, és aki nem ebben nőtt fel / ezzel foglalkozik, az nem tartja vele a lépést. Fogalma nincs arról, hogy mi az a távoli asztal-elérés, pláne, ha még angolul sem tud jól. Béna hasonlat, de kb. az a helyzet, mint ahogy az indiánok sem voltak felkészülve a lőfegyverekre..

Valaki kicsit később írta, hogy iskolában tanítani kéne ezeket. Nem lenne rossz, de a 40+ éves korosztályt (ez persze nem derül ki a cikkből, de ilyesmire tippelek) pont nem fogja elérni sajnos..
A hozzászólás módosítva: Szept 24, 2020
(#) bbb válasza Tomi94 hozzászólására (») Szept 24, 2020 /
 
Én írtam az oktatást és ha kicsit figyelmesebben olvasod, akkor azt is odaírtam, hogy felnőttoktatás keretében is kellene tartani kibertudatosító tanfolyamot.
Hülyének pedig egyáltalán nem neveztem senkit, hanem direkt a naiv jelzőt használtam. A cikk alapján "nem tárol semmit a gépen", cserébe odaenged egy vadidegent, hagy nézze meg mikor beüti a jelszavát... Ha már hasonlat, akkor inkább a kisgyerek és a cukrosbácsi esetét mondanám. Itt a tudatosítás a jó védekezés, de amíg az emberek nem hajlandóak tenni a saját tudatosságuk érdekében, addig mindig lesznek hasonló esetek.
Amúgy meg a 40+ korosztály már pont bele kellett volna nőjön ebbe a történetbe, inkább az 50+ a határ
(#) sargarigo válasza bbb hozzászólására (») Szept 24, 2020 /
 
Csak távolról érinti a témát, de engem az ügyfélkapu szívatott meg.
Kaptam tőlük levelet, hogy változtassak jelszót, mert lejár. Ez egy dícséretes dolog, figyelnek az ember kiberbiztonságára.
Nosza, akkor fogjunk neki! Van egy bejáratott rendszerem, amivel mindenhol más jelszót használhatok, de mégsem keverem össze őket. Itt is rutinosan előállítottam az aktuális jelszót, nem jó. Túl rövid. Következő, kell bele több szám, több kisbetű, több nagybetű, már a hieroglifáknál tartottam éppen mikor végre elfogadta. Tényleg atomerős lett, de ember nincs aki ezt megjegyezze. Semmilyen rendszer szerint. Felírtam. Szakosan a képernyő sarkára PostIt-re. Picit sikerült túltolni a biztonsági követelményeket, pont az ellenkezőjét sikerült elérni. Pedig én aztán soha sehova nem írom fel a jelszavakat. Mostanáig

szerk: nem bbb-nek, csak félrenyomtam.
A hozzászólás módosítva: Szept 24, 2020
(#) kameleon2 válasza bbb hozzászólására (») Szept 24, 2020 / 1
 
Szerintem okosabb lenne a bűnözőket rács mögött tartani... Ez régen jól működött.
(#) mnyugger válasza kameleon2 hozzászólására (») Szept 24, 2020 1 /
 
Nincs hely, ráadásul perelnek, hogy kicsi a TV. STB.
(#) szs válasza mnyugger hozzászólására (») Szept 24, 2020 1 / 2
 
Ha nincs hely, hát csinálni kell. Inkább ott tartsuk (és tartsuk el) őket, mint idekint.
Ha perelnek, hát pereljenek. Nekünk legyenek jogaink velük szemben, az ő vélt jogaikat én annyiba sem veszem, mint ők a mieink.
(#) szs válasza kameleon2 hozzászólására (») Szept 24, 2020 /
 
Idézet:
„a bűnözőket rács mögött tartani”

Helyes. De az embereket fel kell akkor is készíteni rá, hogy vannak férgek, figyelmeztetni őket a módszereikre, hogy kevesebbet károsíthassanak meg.
A hozzászólás módosítva: Szept 24, 2020
(#) mnyugger válasza szs hozzászólására (») Szept 24, 2020 1 / 2
 
Perelnek és nyernek. Milliós kártérítéseket.
Felháborító.
(#) szs válasza mnyugger hozzászólására (») Szept 24, 2020 1 / 4
 
Természetesen felháborító.
Mint az ezt megváltoztató törvény akadályozása is.
(#) tbarath válasza mnyugger hozzászólására (») Szept 24, 2020 /
 
Nem azért, mert kicsi a TV, hanem azért, mert túlzsúfoltak a börtönök. Magyarország (is) aláírt olyan nemzetközi szerződéseket (tán EU, de fene tudja), ami alapján minden rabnak a cellában 4 m2 területet kell biztosítani. Lehet azon vitatkozni, hogy ez sok vagy kevés, egy ágy elviszi ennek kb. a felét.
Az elítéltek elkezdtek perelni, az itthoni jogorvoslati lehetőségeket kimerítették, mentek az (nem vágom, hOGY pontosan mi a neve, kb.) európai emberi jogi bírósághoz, ott meg jelentős kártérítéseket ítéltek meg nekik. Ez a (mostani) magyar kormánynak nem tetszett, és erre nem azt csinálták, hogy építenek még börtönöket, hanem csináltak egy törvényt, miszerint ilyen jogsértésért napi 1200-1600 Ft kártérítést kaphatnak, ami nyilván sok év alatt szép összeg is tud lenni (évi 585e). Persze ezt sokszor nem az elítélt kapja, hanem az, akinek kártérítéssel tartozik.
De nyilván jár ez a pénz a törvények szerint, nyilván futószalagon születtek az ilyen ítéletek, aztán ebből politikai ügyet csináltak, amibe itt inkább nem mennék bele.
A hozzászólás módosítva: Szept 25, 2020
Moderátor által szerkesztve
(#) bbb válasza kameleon2 hozzászólására (») Szept 24, 2020 /
 
Igen, ha már elkövették a bűnt, akkor meg lehet próbálni őket lakat alatt tartani. Ámde a bűnmegelőzésre fektetve a hangsúlyt kevesebb embert tudnak eleve megkárosítani.
Az átverős csalásos bűntetteket egy erre jobban felkészített, valamivel tudatosabb társadalomban nehezebb elkövetniük, hátha vissza is szorul az efféle cselekmény és elmennek vele mondjuk Nigériába a herceghez
(#) Bakman válasza tbarath hozzászólására (») Szept 24, 2020 1 / 4
 
Az azért egy kicsit felháborító, hogy jobb körülmények között élnek odabenn, mint valamelyik tanyán Marinéni és még nekik áll feljebb. Ha már okkal kerültek oda, ahova, legyen már egy kicsit kényelmetlen nekik!
(#) mnyugger válasza Bakman hozzászólására (») Szept 24, 2020 1 / 1
 
Kényelmetlen?
Várbörtönt nekik. Elvégre büntiben vannak.
A hozzászólás módosítva: Szept 24, 2020
(#) zolika60 válasza mnyugger hozzászólására (») Szept 24, 2020 /
 
Inkább exportáljuk őket Szibériába.
(#) Alkotó hozzászólása Szept 24, 2020 / 5
 
Kimondottan nem szép dolog trafikot kirabolni, és elvinni a teljes bevételt (82.314 Ft). És ha ezért jár egy kis elzárás annak van is visszatartó ereje.
De engem az is zavar, mikor "bűnös" emberek egész néprétegeket lehetetlenítenek el, milliárdokat herdálnak el kétes üzletek mögé bújva, vagy akár csak halálba küldenek néhány 10-100-1000 embert a döntéseikkel. Ilyenek miért nem kapnak elzárást? Sőt még bűnösnek sem mondják őket.
A hozzászólás módosítva: Szept 24, 2020
(#) Remci válasza Alkotó hozzászólására (») Szept 24, 2020 / 2
 
Mert ők hozzák a törvényeket.
(#) nagym6 válasza Alkotó hozzászólására (») Szept 24, 2020 /
 
Idézet:
„halálba küldenek néhány 10-100-1000 embert a döntéseikkel.”
Milliókat is.
(#) Bakman válasza Alkotó hozzászólására (») Szept 24, 2020 /
 
Olyan ez is, mint a korrupció, ami csak akkor az, ha kimaradsz belőle.
(#) szs válasza Alkotó hozzászólására (») Szept 24, 2020 / 2
 
Látod, engem pedig a demagógia zavar.
Pontosan erre a demagógiára alapoznak, akik az úgymond "kis" bűnözőket mentegetik, milliókkal jutalmazzák, és közben ujjal mutogatnak a törvényhozókra, hogy azok sokkal nagyobb bűnösök, netán bűnözők.
Bizony, zárjuk el a bűnözőket, ha másként nem hagynak fel a bűnnel, nem ad felmentést, hogy vannak nagyobb bűnözők. Az nagyon is a bűnözők önfelmentő dumája, hogy ő csak azért, mert a nagyok másként nem hagyták őt élni. Nem hiszünk nekik.

Idézet:
„Kimondottan nem szép dolog trafikot kirabolni, és elvinni a teljes bevételt (82.314 Ft). És ha ezért jár egy kis elzárás annak van is visszatartó ereje.”

Hát, ezért nem kis elzárás kell járjon. Egy rablás az legalább tasti sértésse, vagy élet elleni fenyegetéssel jár (azért rablás, nem pedig lopás). Azért súlyos büntetés kell járjon.
A hozzászólás módosítva: Szept 24, 2020
(#) mnyugger válasza zolika60 hozzászólására (») Szept 24, 2020 / 1
 
Szibériának vannak kimondottan jó területei is.
Ugye a sarkkörön túlra gondoltál, vagy Kamcsatkára?
(#) Alkotó válasza szs hozzászólására (») Szept 24, 2020 / 2
 
Úgy vélem nem értettél meg. Én semmilyen bűnt nem akarok felmenteni, vagy legitimálni. Sőt, tágítanám a kört, a "nagyok"-kal.
(#) mnyugger válasza Alkotó hozzászólására (») Szept 24, 2020 /
 
Mert ők a hatalom?
(#) szs válasza Alkotó hozzászólására (») Szept 24, 2020 1 / 1
 
Azt elhiszem néked, hogy nem akarsz felmenteni, csak az írásod sugallta azt, amelyben a bizonyosan rablót elintézted két sorban, a feltételezett bűn háromszor annyiban fejtetted ki.
Erre alapoznak a demagóg bűnpártolók is. Kázmérkát mentegetik, homályosan vagy kevésbé homályosan a törvényhozókat és (pl) a rendőröket vádolják bűnnel.
A hozzászólás módosítva: Szept 24, 2020
Következő: »»   3199 / 3556
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem