Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Soros port kezelése Visual Basic-ben
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Glean hozzászólása Jún 18, 2008 /

Sziasztok!

Elnézést hogy emiatt új témát nyitottam, de már beleőrülök, hogy seholse találok semmi használhatót ebben a témában.

Amit szeretnék megvalósítani:
Végcél: soros porton keresztül vezérelt mikrovezérlő (PIC)

Amire szükségem lenne, valami kiindulási pont, hogy hogyan tudnám megvalósítani ezt.
Az RS-232-ről hallottam már, és be is szereztem egyet, csak jólenne valami iromány, mert programozás téren gyéren állok!

Nagyon köszönöm előre is a segítséget!
(#) feki00 válasza Glean hozzászólására (») Jún 18, 2008 /

Idézet:
„Az RS-232-ről hallottam már, és be is szereztem egyet”

Csak hogy a fogalmával tisztába legyél az rs-232 nem egy kézzelfogható dolog, mert az rs-232 egy szabvány!

Ez pedig sajnos egy elektronikai fórum. Használj guglt a nyakamat teszem rá hogy lehet találni egy leírást amivel jutsz valamire :vigyor3:
(#) Glean válasza feki00 hozzászólására (») Jún 18, 2008 /

Oké oké "Errare humanum est! (tévedni emberi dolog)

Hidd el hogyha milliószor nem gugliztam volna át az egész világhálót akkor egyszerse Már csak végelkeseredésembe fordulok hozzátok.

Az éjszaka folyamán végülis sikerült annyira kikupálnom magam, hogy string adatot ki tudok küldeni soros porton.
Ezt hogy tudnám fogadni egy pic-el? hogy illesszem a pic-et a soros portra?
(#) balint1993 válasza Glean hozzászólására (») Jún 18, 2008 /

Bővebben: Link
A topik vége felé keresd a VB részt
(#) eSDi válasza Glean hozzászólására (») Jún 18, 2008 /

Üdv!

Hát akkor valamit nagyon rosszul írhattál be a keresőbe, mert én is mendent a netről szedtem.
VB-ben alapba csak STRING-et lehet küldeni, ha ez nem felel meg(szerintem felesleges proci idő a PIC számára), akkor Byte-ot kell küldeni. Ez úgy valósítható meg, hogy letrehozol egy 1 elemes tömböt amit Byte ként kell declarálni és ezt küldöd ki a soros portra.

Én azt mondom, hogy olvasd át a sorosport programozása topic-ot.

Illetve azt javaslom, hogy tegyük át oda ezt a pár hozzászólást, persze csak ha valamelyik modi ráér egy percre...
(#) dcsabi válasza Glean hozzászólására (») Jún 18, 2008 / 4

Én ezzel oldom meg a PIC felé és a PIC-ről "várt adatok"
kezelését, több mindennel próbálkoztam, nekem ez a "legkezesebb eddig"...
Fontos hogy a pic-ben a kommunikációra szánt Byte-k száma egyezzen meg a Pc-oldalon kezelendő Byte-ok számával... nekem ez tutira müködik, még úgy is hogy két különböző "cimre" beállított Pic-et használok és nem keverednek össze...
A cim csak a Pic-ben fontos, csak akkor reagál a kommunikáció kezdeményezésre, ha passzol a cim (általában 3-4 byte-ot is használok)

RSCheck.exe

Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem