Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Elnézést hogy emiatt új témát nyitottam, de már beleőrülök, hogy seholse találok semmi használhatót ebben a témában. Amit szeretnék megvalósítani: Végcél: soros porton keresztül vezérelt mikrovezérlő (PIC) Amire szükségem lenne, valami kiindulási pont, hogy hogyan tudnám megvalósítani ezt. Az RS-232-ről hallottam már, és be is szereztem egyet, csak jólenne valami iromány, mert programozás téren gyéren állok! Nagyon köszönöm előre is a segítséget! Idézet: „Az RS-232-ről hallottam már, és be is szereztem egyet” Csak hogy a fogalmával tisztába legyél az rs-232 nem egy kézzelfogható dolog, mert az rs-232 egy szabvány! Ez pedig sajnos egy elektronikai fórum. Használj guglt a nyakamat teszem rá hogy lehet találni egy leírást amivel jutsz valamire :vigyor3:
Oké oké "Errare humanum est! (tévedni emberi dolog)
![]() Hidd el hogyha milliószor nem gugliztam volna át az egész világhálót akkor egyszerse ![]() Az éjszaka folyamán végülis sikerült annyira kikupálnom magam, hogy string adatot ki tudok küldeni soros porton. Ezt hogy tudnám fogadni egy pic-el? hogy illesszem a pic-et a soros portra?
Bővebben: Link
A topik vége felé keresd a VB részt
Üdv!
Hát akkor valamit nagyon rosszul írhattál be a keresőbe, mert én is mendent a netről szedtem. VB-ben alapba csak STRING-et lehet küldeni, ha ez nem felel meg(szerintem felesleges proci idő a PIC számára), akkor Byte-ot kell küldeni. Ez úgy valósítható meg, hogy letrehozol egy 1 elemes tömböt amit Byte ként kell declarálni és ezt küldöd ki a soros portra. Én azt mondom, hogy olvasd át a sorosport programozása topic-ot. Illetve azt javaslom, hogy tegyük át oda ezt a pár hozzászólást, persze csak ha valamelyik modi ráér egy percre...
Én ezzel oldom meg a PIC felé és a PIC-ről "várt adatok"
kezelését, több mindennel próbálkoztam, nekem ez a "legkezesebb eddig"... Fontos hogy a pic-ben a kommunikációra szánt Byte-k száma egyezzen meg a Pc-oldalon kezelendő Byte-ok számával... nekem ez tutira müködik, még úgy is hogy két különböző "cimre" beállított Pic-et használok és nem keverednek össze... A cim csak a Pic-ben fontos, csak akkor reagál a kommunikáció kezdeményezésre, ha passzol a cim (általában 3-4 byte-ot is használok) |
Bejelentkezés
Hirdetés |