Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » UV-B mérése

Témaindító: wg_kezdo, idő: Jún 22, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) wg_kezdo hozzászólása Jún 22, 2008 /

Keresgéltem a fórumon stb, de sajnos nem találtam egyértelmű választ a venti kérdésre.
Az érdekelne, hogy létezik-e olyan alkatrész amivel meg lehet mérni az UV sugárzást (A és B). Kb úgy képzelem ahogy az Infrát is mérik ellenállás vagy valami hasonló formában.
Egy AVR-re szeretném majd a későbbiekben rákötni és nem a pontos értékre van szükségem amit a "szakemberek" használnak, hanem itthon bizonyos időben és bizonyos helyeken szeretném megnézni, hogy egymáshoz viszonyítva hol mekkora a sugárzás.

A téma komolyságát kislányom rendkívül érzékeny bőre adja aki 50+-os naptejjel is leég 15-20 perc alatt még a nem kritikus időszakban is. Kérem a moderátorokat, ha van ilyen téma irányítsanak oda, ha nincs hagyják fent.
(#) aygo válasza wg_kezdo hozzászólására (») Jún 22, 2008 /

Itt találtam.
Bővebben: Link
(#) juppi válasza wg_kezdo hozzászólására (») Jún 22, 2008 /

Nekem ilyen van:

LINK

Én még 5k-ért vettem, de látom lement 3k-ra. Amúgy jó.
(#) Zerocross hozzászólása Jún 21, 2009 /

Hali mindenkinek!
Nem tudom, olvassa-e még valaki ezen témát. Nos engem az érdekelne, hogy van-e esélye, hogy házilag építsen az ember valamiféle detektort. Példa képp, én úgy képzelem, hogy talán egy régebbi fémtokos tranzisztort megskalpolva a nyílás elé egy színszűrőt helyezve, csak az áteresztett (UV) tartalmat mérve, talán el lehetne indulni.
(#) Zerocross válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jún 22, 2009 /

Ez jó- és rosszhír egyben! Jó, mert nem itthon kell kókányolni, de rossz, mert borzasztó ára van .
Lehet, sokat kérek, de netán tudsz egy kapcsolást is hozzá? Vagy egyszerűen az áramát kell mérni?
(#) Laslie74 hozzászólása Jún 13, 2010 /

Egy kis segítség amatőr UV-mérőknek. A Scientific American Magyar kiadásának egyik régebbi számából.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem