Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   49 / 1268
(#) Bonanza02 válasza Mikrosilver hozzászólására (») Jún 17, 2008 /
 
Jajj, ne!

Lehet toldani! Én már ezerszer cseréltem nagyfesz kábelt, ha nem húzható ki a trafóból. Megfelelően szigetelni kell, ez a titka. Minél közelebb kell a toldásnak lennie a sorkimenőhöz. 5 perc alatt meg lehet javítani, az új trafó meg több ezer Ft.
Egy szigetelési ajánlat: fogsz egy vastagabb filctoll kupakot, a végét kifúrod, úgy rakod össze, hogy a toldás a kupak közepére essen. Utána fogod a melegragasztó pisztolyt (műanyag rudacskákat megfolyósít, lehülés után a műanyag megszilárdul) és telenyomod finoman a kupak belsejét.
ÖRÖK ÉLET +1 NAP!!
(#) Fery válasza Bonanza02 hozzászólására (») Jún 17, 2008 /
 
Persze meg lehet, lopni sem szabad mégis lopnak.
Hivatalosan TILOS.
Azonkivül akinek van megfelelő szervizgyakorlata az meg tudja csinálni, de aki nincs felkészülve ilyen jellegű munkákra az nem tudja ezt biztonságosan megoldani.
Nem fogok amatőröknek olyan fogásokat ajánlani amit szervizkörülmények között én megtudok csinálni, mert alkalmasak rá az eszközeim. Próbáljátok már megérteni azt, hogy ha rosszul csinálja meg mégis valaki, az nem fogja beismerni azt, hogy eltolta hanem azt fogja mondani, hogy itt olvasta, és Ő csak megcsinálta amit itt leirtak. És ez erősen felveti a felelősség kérdését.
Fery
(#) Bonanza02 válasza gubík gábor hozzászólására (») Jún 17, 2008 /
 
A képcső a leírtak alapján JÓ!
De könyörgöm: a screent AV, ismétlem AV üzemmódban állítsd be, ne monoszkópnál, mert monoszkónál hangyakakit sem ér. Feltekered és visszaveszed addig, amíg a csíkok eltűnnek. Szóval pont addig a határig állítod.
A zöld színvégfok része hibás. Ki kell cserélni a következő alkatrészeket benne:
Q555, Q553, Q554
Ha van türelmed, akkor a következőt csináld: kiindulási pont az,amikor az ellenállások lábait (R-G-B) kiemelted a panelből és végignéztem egyesével a képcső ágyút a piros vezérlésével.
Maradjunk most egyedül a képcső piros ágyújánál. (rá is forraszthatsz a piros ágyú kivezetésére egy vezetéket)
Szóval megcseréled Q555-öt és 558-at. Ha most a panel piros(R) vezérlésébeől nem jön ki jel, vagyis nem látsz képet ,akkor rendelj egy BF423-as tranzisztort.
Ha továbbra is a zöldből nem jön ki vezérlés, akkor hagyd így a BF423-akat és gyerünk tovább.
Következik a BF 871, vagyis Q553 csere Q556-al.
A tesztelés ugayanaz.
Ha még mindig nem vezérli a panel zöld (G) kimenete a piros ágyút,akkor Q557 csere Q554-el.

Kérlek ezt játszd végig, mielőtt kidobnád a tv-t.Hátha egy 100 Ft-os tranyó okozza a gondot.

(ugyanis nekem gyanús,hogy erről van szó.A többi monoszkópon látható probléma beállítás kérdése, ha már van RGB vezérlés rendesen)
(#) Bonanza02 válasza Fery hozzászólására (») Jún 17, 2008 /
 
) és megintcsak )

Ez a fórum távsegítség. Mindenki a saját felelősségére javítja (pardon barkácsolja) a Tv-jét. A régebbi készülékek házára rá is volt írva "a készülék burkolatának eltávolítása életveszélyes! Csak szakember végezheti"
Figyusz!
Ha leveszi egy amatőr a tv hátulját, akkor nem ütheti agyon az Amper szerinted? Már az is életveszélyes ha hozzáér a primer kör valamelyik alkatrészéhez működés közben. De ha kihúzza és a tápkondi nem sült ki, akkor az is elég megrázó tud lenni, nemde?

Szóval, ha megfelelő tanácsot adunk neki, akkor nincs baj. Mivel nem mi végezzük a javítást, a felelősség az övé.
Ahogy láttam, azért mégsem olyan katasztrófális a helyzet, ezért nem írtam le alap dolgokat, hogy pl. a BF423-at kikapcsolt állapotban cserélje ki. ))

A nagyfesz kábel toldása pedig egy barkácsmesternek nem okozhat gondot, nem igényel Rádió és TV szerelői ismereteket szerintem.Elég, ha ismeri a melegragasztót és van némi forrasztástechnikai ismerete.
A sorkimenő cseréjével is lehet veszélyes dolgokat művelni. Ha pl. nem forrasztja be rendesen valamelyik lábat, akkor ott már ívet is húzhat, abból is lehet tűz.
Soroljam még? Én már láttam gyakorlott tv szerelőnél is olyan dolgokat, hogy pl. fordítva tette be a kondit. Durrant rendesen megsüketültünk mellette egy darabig és csak néztük a papírt, amint úgy szállingózott a műhelyben, mintha hóesés lenne.Az alumínium háza a kondinak pedig mint a puskagolyó repült és csattant.
Most gondolj bele, hogy egy ilyen durranás alatt te éppen a sorvég tápfeszt méred, hogy rendben van-e. (Jóleső dolog...)
És akkor még nem is beszéltem "nagyapáink" cin átkötős tv szereléséről és a két újjal helyettesített 2 Megás ellenállásáról sem!
(#) Fery válasza Bonanza02 hozzászólására (») Jún 17, 2008 /
 
Szia.
Szia na itt van az a dolog ahol tévedsz.
Idézet:
„Mivel nem mi végezzük a javítást a felelősség az övé.”

Ez nem teljesen igaz. Nemcsak az övé, de én ezen nem akarok vitatkozni tovább. Ha Te úgy gondolod nyugodtan adj ilyen jellegű tanácsokat én nem fogok.
De ennek a felelősségét is Te viseled.
Nézz utána, mi azt tanultuk az iskolában is, hogy nagyfeszkábelt, hálózati kábelt toldani, szigorúan TILOS. Én is megtoldottam már nagyon sokszor a huszonegynéhány év alatt, mióta TV szereléssel foglalkozom, de én valóban a saját felelősségemre tettem, meg te is a saját mühelyedben. De ha ide leirod neki akkor, az az oldal és a Te felelősséged.
Fery
(#) Bonanza02 válasza gubík gábor hozzászólására (») Jún 17, 2008 /
 
Kedves Gábor!

A segítségnyújtást Te hogy értékeled? Ha megráz az áram, vagy ha valami miatt leégne a tv, akkor az a hibás, aki az ötletet nyújtotta a javításhoz?
Kíváncsi vagyok a véleményedre, mert Fery a segítségnyújtó fórum motivációját kérdőjelezte meg ezzel szerintem.
(#) Bonanza02 válasza Fery hozzászólására (») Jún 17, 2008 /
 
Csak egy érdekes momentumot szeretnék még leírni és ezzel lezárni a témát Gábor véleményéig:
Magyarország első "Távjavítás üzenőtábla" nevű javítási segítségnyújtó fórumát én indítottam el az Elektronline oldalon. Amikor kitaláltam, akkor sosem gondoltam volna arra, hogy ha távjavítási segítséget nyújtok valakinek,akkor azzal valami rosszat követnék el. A weboldalon beindult azonnal a fórum, hatalmas érdeklődést váltott ki, és követték más fórumok is (nem csak M.o.-on).
Ennyi. Sajnos az ötletért ezidáig nem kaptam 1 Ft-ot sem......!
(#) Fery válasza Bonanza02 hozzászólására (») Jún 17, 2008 /
 
Szia
Eszembe sem jutott megkérdőjelezni, sőt értékelem is a dolgot és amikor csak tudok segitek én is, sőt az egész weboldalam is arról szól, hogy segitséget nyújtsak azoknak a hobbistáknak akik szeretnék megjavitani a készülékeiket. Az Elektro online-on is gyakran előfordulok ugyanis néha én is megakadok egy egy készülékkel. Nagyon is jó, én egyszerüen csak azt irtam le, hogy vigyázni kell azzal, hogy milyen tanácsot adunk. Sajnálom ha rosszul értelmezted.
Fery
(#) _ampervadasz_ válasza Bonanza02 hozzászólására (») Jún 17, 2008 /
 
Teljesen egyet kell hogy értesk Fery -vel! Kiállok mellette! (sajnos az ilyen tippek miatt, már egy ember élet mullott majdnem! (tapasztalatból mondom!))
szerintem forumszabályzatba kéne foglalni, és aki vét a szabály ellen, azonnali kitiltás legyen a jussa!!! A nagyfeszültéggel, nem játszunk, főleg nem felelőtlenül, és szaktudás nélkül ajángatunk életveszélyes "műveleteket"!!!

Ajánlom minden kezdőnek nézzen el ide , én ezt átéltem, nemkivánom hogy más is megtapasztalja!
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Jún 17, 2008 /
 
elnézés az OFF -ért, de ez nem vicc, de nem is akarom hogy veszekedős topic legyen! Elnézést kérek, a moderátoroktól, de úgy látom nem lehet elégszer elmondani mit szabad és mit NEM!
ON!
(#) Mikrosilver hozzászólása Jún 17, 2008 /
 
Helló bocsánat hogy vitát generáltam de én miatam ne legyűnk itt ellenségek mivel én ezt a kókányolást meg csináltam még mielődt informálódtam volna és csak utána kérdezősködtem szerintem ez saját felelőségem
mivel én tettem rá az uj kábelt .
ja amugy villanyszerelő vagyok ezért vágtam le olyan merészen a kábelt a trafó közvetlen közelében és tetem rá az uj kábelt és szigeteltem nekem ez a megoldás jónak tünt de még egyszer elnézést kérek hogy ilyen nagy vitát csináltam .
Ez a fórum jó és az egyértelmü mindenki saját magának javit nem másnak szerintem.De nem vagyunk
egyformák és tényleg fórum szabájnak kellene behozni
hogy mindenki saját felelőségére javit.Ha nem igy van
nyugoddtan irjátok meg és felfogom! Nem akkarok vitázni mert ez a fórum nem erőlszol.
(#) _ampervadasz_ válasza Mikrosilver hozzászólására (») Jún 17, 2008 /
 
szerintem semmi probléma nincsen, és én is villanyszerelő vagyok, de sajnos van aki úgy próbál segíteni, hogy azzal mások testi épségét veszélyeztetheti, mert bedöl az első hsz.-nak! Ennek megfelelő figyelmet kell fordítani, mert csak egyzser kell hibázni és megvan a baj!(RTLhirek.hu -n a maesti hirekben ott van egy nagyon jó példa! Megis halt egy ember, 20kV -os áramütést kapott!!!)
(#) Mikrosilver hozzászólása Jún 17, 2008 /
 
Ha valaki hozányul a tvhez de nem ért hozzá mint pl.én akkor válalja a felelőséget .
(#) _ampervadasz_ válasza Mikrosilver hozzászólására (») Jún 17, 2008 /
 
Ez jól, is van!
Mindezt azért irtam le, mert más is olvashtja a topicot (-vagy az oldalt)!
(#238578) ...Ja teljesen egyet kell hogy értsek!
(#) Fery hozzászólása Jún 18, 2008 /
 
Nem cimezném ezt a Hsz-t egyikőtöknek sem, mert nem akarok semmilyen vitát ezzel kapcsolatban. Írtam egy korábbi Hsz-ben Bonanza02-nek is, hogy eszembe sem jut megkérdőjelezni az önzetlen segitségnyújtást a fórumon. Csak és kizárólag arra szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy nekünk öreg rókáknak kell figyelnünk arra, nehogy a tapasztalatlan kezdők bajba kerüljenek egy esetlegesen rosszul megfogalmazott, félreérthető hozzászólás miatt. Meg én egy kicsit talán óvatosabb vagyok ebben az ügyben, lehet már a korom teszi.

Ampervadász. Kicsit félreérthetően fogalmaztál mivel Bonanza02 hozzászólásaiból úgy vettem ki, hogy szerintem igen jó szakember. Az, hogy speciel egy dologban nem értünk egyet...hát ilyen van, de attól még Ő NEM felelőtlenül és szaktudás nélkül írta a hozzászólását. Voltak persze mások akik igen, de az egy másik történet. / de azokra a modik is rászóltak, nagyon helyesen. /
Fery
(#) _ampervadasz_ válasza Fery hozzászólására (») Jún 18, 2008 /
 
Én kérek elnézést, a folgalmazásom általános volt!
Nem akrtam ezzel senkinek, megkérdőjelezni, a szaktudását! (Én nemismerem, Bonanza02 -öt, csak amit ír abból tudom megitélni, hogy "mire képes"!)
Az is igaz,(ahogy az egyik link alatt is irtam),hogy amatör elektrósnak, ne TV-t, stb.-t javítson, mert ennek is van egy sorrendje!
üdv amper
(#) gubík gábor válasza Bonanza02 hozzászólására (») Jún 19, 2008 /
 
jajjaj remelem nem kaptok ossze. tisztaban vagyok azzal mi van a TV burkolata mogott. én magam muszereszkent végeztem de csak amator amolyan hobbiszinten folytattam itthon. mar kozepsulis koromban TV-ket butykoltem tobbnyire sikerrel de azt még apamtol sajatitottam el. viszont bizony azok mégcsak a regi elektroncsoves korszakbol voltak de nagyon jol tudom h hová nyulhatok es hova nem mialatt mukodik a TV. sajnos technikailag nem vagyok tulsagosan felszerelve ami a muszerezettseget illeti de ebben a pici faluban joforman csak en foglalkozom a temaval igy ram harulnak ezek a feladatok es csak azert regisztraltam erre az oldalra h tapasztalatot gyujthessek nalam joval okosabb emberektol. sztem az ember ugy tanul sokat ha masok megosztjak vele tapasztalataikat tudasaikat(ezt iskolanak is hivja a koznyelv) soxor bizony csak a magam tudasara kellett alapoznom ahogy Ferynek is de mivel itt nalunk senkivel sem tudom a tapasztalatokat megosztani igy orultem h van egy hely ahol csak errol dumalhat az ember thx az oldalert. Mar nemis tudom mit akartam mondani
(#) maszekcsavo hozzászólása Jún 20, 2008 /
 
Üdv mindenkinek!

Az én problémám a következő:

Van nálam egy hibás Hyundai 37 cm-es TV. Annyi a baja, hogy ha nézek egy adott csatornát, és Teletextre váltok, akkor csak annyi történik, hogy a Teletext számlálók a képernyő tetején bevillannak egy pillanatra, aztán pattan egyet a hangszóró, a kép teljesen elmegy, de az adott tv-csatorna hangja továbbra is megy. Ebből az állapotból csak a kikapcs gombbal lehet kizökkenteni a TV-t.

Mi okozhatja?

Én eddig 2 dologra gondoltam, az egyik talán a fő TV-chip video-keverő része, ahol ugye van egy belső CVBS bemenet a Teletext részére, a másik meg lehet maga a TXT dekóder IC, hogy az adta meg magát!

Előre is köszi mindenkinek!
(#) Mikrosilver hozzászólása Jún 21, 2008 /
 
Heló mindenkinek a filc tolas+ragasztó pisztolyos megoldás nagyon tökéletes a tv képe szebb mint előte teljesen elcsendesedett (nem fütyöl)nem huz át sehol
a tipet nagyon köszönöm!!!
(#) lajcsi18 hozzászólása Jún 26, 2008 /
 
Üdvözlet mindenkinek!!
lenne egy problémám!
Van egy Phillips hordozható tv-m és amikor nézek rajta egy csatornát akkor a képernyő közepén feketés-szürkés folt jelenik meg vízszintesen!!
De ez csak pár csatornára igaz!!
A többi csatornán normálisan lehet nézni az éppen aktuális adást!!
Meg olyat is szokott csinálni hogy ha egy csatornán vagyok akkor elugrik egy másikra magától!!
Kérlek titeket,segítsetek nekem!!
Előre is köszönöm!!
(#) gtk hozzászólása Jún 26, 2008 /
 
Sziasztok !

Van egy Contec (regi) tv-m. Kabel TVvel jol mukodott( nehany adot kiveve), most belterirol megy vagyis kellene menjen, de fut a kep es szinkron hibak is vannak. Van amikor jol megy, meg nem tudtam eldonteni hogy sotet vagy vilagosabb kepnel all a hiba elo.

Mit lehetne csinalni neki?
(#) Bonanza02 válasza gtk hozzászólására (») Jún 26, 2008 /
 
Beltéri AV kábellel van összekötve, és a TV-n AV-re kapcsoltál?
(Ha AV-n is ugyanazt a videojelet kapja meg még a tuner felöl is, akkor meghülyül és fut a kép csatornán(nincs szinkron). AV-ra kapcsolva megszűnik a gond.
(elvileg)

(#) Bonanza02 válasza lajcsi18 hozzászólására (») Jún 26, 2008 /
 
Tennél fel egy képet?
Finomhangolást próbáltad a "csíkos" műsornál?
(#) gtk válasza Bonanza02 hozzászólására (») Jún 26, 2008 /
 
Tunerbe van kotve.
(#) lajcsi18 válasza Bonanza02 hozzászólására (») Jún 26, 2008 /
 
Most nem tudok sajnos képet feltenni!!
A finomhangolást a sorvégtrafónál kell állítani igaz??
Vagy van máshol is finomhangolási lehetőség??
Holnap megpróbálok képet feltenni a képről!!
(#) Bonanza02 válasza lajcsi18 hozzászólására (») Jún 26, 2008 /
 
Ajjaj!

Ampervadász írta:
"Az is igaz,(ahogy az egyik link alatt is irtam),hogy amatör elektrósnak, ne TV-t, stb.-t javítson, mert ennek is van egy sorrendje!"
Ezt tartsd tiszteletben!

Finomhangolás - Fine Tuning
Távirányítóval vagy a készülék elején lévő gombokkal.

TE NE VEDD LE A TV HÁTULJÁT!!!!!!
Először Flipp-Flopp - ledek villogjanak, utána továbbléphetsz.
Addig ne matass a sorvégtrafó (sorkimenő) körül!

Tanács: vidd el egy tv szerelőhöz inkább.
(#) Fery válasza Bonanza02 hozzászólására (») Jún 26, 2008 /
 
Mélységesen egyetértek minden szavaddal. Lajcsi18 : Ezzel a felkészültséggel, neki se állj, ez a tevékenység ilyenformán ÉLETVESZÉLYES.
Fery
(#) gubík gábor hozzászólása Jún 27, 2008 /
 
hat ezek a gyartok tényleg direkt rakjak a táp életfontosságu elkóit valamien hoforras mellé. aminap csereltem egy Mascom tvben egy ien kondenzatort 47mikrofaradbol elveszitett 40-et es ez boven eleg volt ahoz h ne fusson fel a táp. kicsereltem oket 105 fokosra most egy ideig remelem mukodni fog.
(#) gubík gábor válasza Bonanza02 hozzászólására (») Jún 27, 2008 /
 
irtam vélemenyt ahogy kérted
(#) Bonanza02 válasza gubík gábor hozzászólására (») Jún 27, 2008 /
 
Köszönöm. Éreztem előre, hogy lehet benned bízni. Mint pl. a 105 fokos esetében sem az a kérdés nálad, hogy akkor vízszinteshez képest 105 fokban kell állnia a kondinak (?).
Tehát nálad már a villogó led-ek és a fine tuning is meghaladott fogalom.

Tényleg nem értettem először Fery-t, de mostmár elismerem, hogy a moderátoroknak kellene egy figyelemfelhívó üzenetet feldobniuk a belépéskor, hogy

"Az itt olvasható szakmai segítségek kizárólag csak megfelelő végzettségű szakembereknek szólnak olyan esetekben, ahol halálos áramütés veszélye léphet fel!."
Következő: »»   49 / 1268
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem