Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   919 / 1119
(#) villanyipi válasza Epu2 hozzászólására (») Ápr 2, 2021 /
 
Mikor épp felvesz valamit, gondolom csak ki ír valami infót, esetleg elmenti valahová a dolgait, a mentési helyen ha új mappát hoz létre vagy a mentett kép jobb kattintásos tulajdonságaiban ránézel legtöbbször kiderül ki rakta oda a file-t.
(#) Udvari Zsombor válasza Epu2 hozzászólására (») Ápr 3, 2021 /
 
Én sem tudom ennyiből, hogy mi lehet ez, de a "Fraps"-ot használom, ha olyanból kell képernyőképet csinálni, ahol a "PrintScreen" gomb hatástalan. Természetesen tud képernyő-videót is rögzíteni, csak ott lesz a kép tetején, hogy "fraps.com" és aktiválás nélkül limitált a felvételi hossz (én a limitet még sose értem el). Természetesen a gombok szabadon beállíthatóak.
Tippem, hogy esetleg nézd át a telepített programok listáját a vezérlőpultban, hátha beugrik neked valami, hogy melyik program lehetett az.
(#) Epu2 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Ápr 3, 2021 /
 
Az eredeti problémám megoldódott. Amire nem gondoltam a FormatFactory. Van erre alkalmas menüje. Hangot is vesz a kijelölt forrásból.
A hozzászólás módosítva: Ápr 3, 2021
(#) antiktelefon válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Ápr 3, 2021 1 /
 
Mi lenne, ha 2021-ben nem frapst meg minden hulladékot javasolnál, amikor az OBS projekt teljesen ingyen elérhető és sokkal több funkciót tud, a felvétel minőségét pedig minden hardverhez be lehet állítani.
(#) villanyipi válasza antiktelefon hozzászólására (») Ápr 3, 2021 / 1
 
Ha mindenki friss alkalmazást és korhű hardver/driver párost használna, totálisan el unnánk az életünk
(#) antiktelefon válasza villanyipi hozzászólására (») Ápr 3, 2021 /
 
Jó, de a hardver pénzbe kerül, valamilyen szinten megérthető. Itt ingyenes, jogtiszta szoftverekről van szó, amik régi és új hardverhez is beállíthatóak. OBShez végtelen sok plugin létezik és bármit meg lehet oldani vele, úgy vesz fel,ahogy akarod akár 4K-ban is, olyan algoritmust használ amilyet akarsz, minden teljesen állítható, mégis felhasználóbarát. Jó hogy nem bandicamot javasolnak már
(#) Chipmunk1960 válasza sunside hozzászólására (») Ápr 6, 2021 /
 
Boztosan nagyot esett.
(#) vladcepes hozzászólása Ápr 9, 2021 /
 
Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne hogy egy Lenovo-ba cseréltem alaplapot ,fel raktam rá a Windowst 10-et persze már az első boot-nál ki írta hogy "Efi Network 0 For IPv4 Boot Failed " be is állítottam, el is mentettem. Újraindítás után minden frankó, (nincs benne akksi) aztán kikapcsoltam, megint beindítottam megint működik. A probléma ott adódik hogy áll egy egész éjszaka kikapcsolva és megint kiírja ezt. Mi lehet a baj? Alaplapi elem? Válaszokat köszönöm.
(#) Fülöp Ferenc 49 hozzászólása Ápr 9, 2021 /
 
Kedves kollégák , olyan kérésem lenne , hogy van-e arra lehetőség hogy tudjam ,amikór frissít autómatikusan egy program , hogy látnám melyiket frissíti a gép , van egy kis net-monitorom a sarokban , de csak azt látom , hogy ölik befele az adatok tömege , de fogalmam sincs hogy hova megy? Van -e ilyen segédprogram ami megmutatná hogy mi frissít - előre is köszönöm ha válaszolnátok
(#) Epu2 válasza vladcepes hozzászólására (») Ápr 9, 2021 /
 
BIOS elem állapota? Ha kimerült, megtréfálhat.
(#) vladcepes válasza Epu2 hozzászólására (») Ápr 9, 2021 /
 
Most nem vagyok a gép előtt, de hazamegyek megnézem. Még az is el képzelhető hogy nincs is rajta elem? nem figyeltem csak beszereltem.
(#) Epu2 válasza vladcepes hozzászólására (») Ápr 9, 2021 /
 
Eredetileg lenni kellene.
(#) vladcepes válasza Epu2 hozzászólására (») Ápr 9, 2021 /
 
Ezek gondolom ugyan úgy 3V-osak mint az asztali PC-ben?
(#) Epu2 válasza vladcepes hozzászólására (») Ápr 9, 2021 /
 
Nem törvényszerű.
(#) deebo válasza vladcepes hozzászólására (») Ápr 9, 2021 /
 
Az "egy lenovo" nem éppen típus, elég nehéz úgy segíteni, hogy semmi érdemi infót nem adsz a masináról. Amúgy, ha valami modernebb gép, akkor esélyes, hogy nincs is benne elem, ha belső, nem cserélhető akksis, akkor szinte biztos.
(#) vladcepes válasza deebo hozzászólására (») Ápr 9, 2021 /
 
Bocsánat! Lenovo G50-45 holnap szétkapom és megnézem.
(#) bbb válasza vladcepes hozzászólására (») Ápr 9, 2021 /
 
Abban csak egy akku van. Véletlenül van nálam egy hozzá való széttört ház (még nem dobtam ki, de arra vár), meg egy hibás alaplap
Ami meg az elemet illeti, van benne - a memóriafoglalatok mellett az alaplapra forrasztva. Ez csak forrasztással cserélhető, hegesztett füles darab!
(#) pittti válasza bbb hozzászólására (») Ápr 10, 2021 /
 
CR1220-as elem. Lehet ilyet kapni, csak az a baj hogy forrfüles kivitelben nem! Hál istennek nem sok ilyet cserélek, de ha rászorulok akkor egy éles szikével leműtöm a két forrfület, a szigetelőgyűrűt átteszem az újra, majd ponthegesztéssel rögzítem a füleket.

(Vigyázat, 1,5 mp-nél hosszabb impulzussal nem szabad dolgozni, mert az elem felrobbanhat!)
(#) Dióda válasza pittti hozzászólására (») Ápr 10, 2021 /
 
Bővebben: Link

Létezik foglalat is hozzá.
(#) Udvari Zsombor válasza Dióda hozzászólására (») Ápr 10, 2021 /
 
Csak nem biztos, hogy elfér egy laptopban, amiben a rendelkezére álló hely igen csak korlátozott. Amúgy panelba forrasztható elentartó verziónak vízszintesre kihajtogatni a lábait, eredeti elemhez vezető vezetősávokat megkapargatni, hogy forraszthatóak legyenek, utána kövér forrasztással rögzíteni. (Megkapargatás az eltérő lábtávolság miatt kellhet.) Esetleg forrasztás előtt lehet kétoldalas ragasztót tenni az elemtartó alá, hogy pici extra stabilitást adjon.
(#) pittti válasza Dióda hozzászólására (») Ápr 10, 2021 /
 
Tudom hogy vannak ilyen foglalatok (majdnem mindegyik elemhez), de ezek a laptopok néha elvetemült konstrukciók - annyira ki van a hely cipőkanalazva, hogy egyszerűen nem fér bele. Úgy is megoldható lenne, hogy a leforrasztott elem helyére vezetéket teszel, a másik végére pedig lengő elemtartót - dehát ez is barkácsolás.

A legjobb lenne, ha ilyen speciális elemeket is forgalmazna valaki!
(#) vargaf válasza pittti hozzászólására (») Ápr 10, 2021 /
 
Idézet:
„A legjobb lenne, ha ilyen speciális elemeket is forgalmazna valaki!”

Forgalmazza is:
CR1220/VCN
A hozzászólás módosítva: Ápr 10, 2021
(#) pittti válasza vargaf hozzászólására (») Ápr 10, 2021 /
 
Kb. 5 éve néztem ezt az oldalt, már akkor is csak utánrendeléssel volt rendelhető.
Ez sajnos azt jelenti, hogy nincs készleten - vagy lesz belőle, vagy nem...

(ezért oldottam meg a fentebb leírt módon - egyszerűbb, olcsóbb, és főleg gyorsabb!)
(#) antiktelefon válasza pittti hozzászólására (») Ápr 10, 2021 /
 
Egyszerűbb olyan elemet rakni bele, ami gyárilag kábeles bekötésű és zsugorcsövezett. Van egy olyan érzésem, hogy egy pár éves használt gyári elem tovább fogja bírni, mint egy olcsó bolti, hacsak nem a tme-től rendeled 1000Ft-ért. És a mérete is nagyobb, valószínűleg a kapacitása is.
(#) vladcepes hozzászólása Ápr 10, 2021 /
 
Nagyon köszönöm a sok jó hozzászólást! Tegnap este rendesen bekapcsolt, ma reggel megint! Hátha nem fogja többet csinálni,ha igen akkor mégis csak szétszedem aztán valamelyik verzió lesz amiket itt leírtatok. Köszönöm!
UI: az én gépemen van egy Minecraft játék(gyerek játéka-megvásárolt) elmentve. Ezt hogyan tudnám átrakni az ő gépére? Azt értem hogy letöltöm a megvásárolt oldalról majd bejelentkezik csak hogy onnan tudná folytatni az ő gépén ahogy az enyémen abba hagyta. Lehetséges?
(#) bbb válasza pittti hozzászólására (») Ápr 10, 2021 /
 
Barkácsolás bizony, amit én is elkövettem saját laptopomon
Bővebben: Link
(#) pittti válasza antiktelefon hozzászólására (») Ápr 10, 2021 /
 
Nem vagyok sznob, de azért odafigyelek a minőségre. Nagykereskedőtől veszem, 20-50db esetén az ár kb. 300Ft/darab. Varta, vagy Panasonic - most éppen az utóbbi van itthon.
(#) antiktelefon válasza pittti hozzászólására (») Ápr 10, 2021 /
 
Hát a nagy tételnek megvan az előnye, az biztos
Ezek jóféle elemek.
Esetleg van jó forrásod 2-3mm-es 30m körüli jóféle ónszívó szalagra is, ami nem egy vagyon?
Illetve Amtech fluxra, 30-150cc
A hozzászólás módosítva: Ápr 10, 2021
(#) pittti válasza antiktelefon hozzászólására (») Ápr 10, 2021 /
 
Én újabban a lenti flux-ot használom, a Lomex forgalmazza. Meglepően jó az ára, és könnyű vele dolgozni. Alapállapotban ecsettel kenhető, kevés terpentin hozzáadásával hígítva pedig fecskendővel is jól adagolható. Ónszívó szalagot is tartanak, de csak 1,5 méterest.
(30 métereset nem is tudom hol lehet kapni - még nem volt ekkora mennyiségre szükségem)

Cynel-1.jpeg
    
(#) antiktelefon válasza pittti hozzászólására (») Ápr 10, 2021 /
 
Ez gyanta alapú lemosandó flux, amire nekem kell, olyan kéne, amit nem gond, ha nem lehet teljesen eltávolítani, és rá sem ég a lapra. Azért kell 30m, mert 1.5m baromi drága, és 100ft kiszerelésben kapni olcsóbban pl techspray ónszívót, ami 33m.
Ezt te használod bgahoz is, vagy csak sima smd ickhez?
Következő: »»   919 / 1119
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem