Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   488 / 570
(#) saab82 válasza jpuskas99 hozzászólására (») Máj 27, 2021 /
 
Köszi a segítséget!
Hogyan tudom ellenőrizni, hogy jól müködik?
(#) qut88 válasza saab82 hozzászólására (») Máj 27, 2021 /
 
A kérdés az, hogy amikor kinyitod félig a csapot, a modulációt vissza veszi-e a legkisebbre ? Tehát a lángjelnél csak az első fokozat legyen. Teljes nyitáson rendesen működik ?
(#) Ronin hozzászólása Máj 28, 2021 /
 
Valaki meg tudná mondani hogy ez eredeti Wilo vagy nem? Bővebben: Link Én úgy gondolom nem.
(#) VIM válasza Gafly hozzászólására (») Máj 28, 2021 /
 
Nagy mókamester vagy ...
A tágulási mizériát megtalálod a képek között ha rákeresel. Az iszapleválasztó .... hát nem is tudom, hogy kell e a Te esetben de szerintem nem szükséges. Inkább inhibítort kellene betölteni, például ezek közül lehetne választani a rendszerednek megfelelő mennyiségben. A betöltés az úgy történhet, hogy egy könnyen hozzáférhető radiátor csatlakozásánál felülről (a belőle leürített víz mennyiség helyére) lehet betölteni., a többit elvégzi a keringető szivattyú.
(#) VIM válasza Ronin hozzászólására (») Máj 28, 2021 /
 
Ha megnézel egy szakkereskedésbeli darabot akkor ott nem lehet festett csavarokat látni és a kapcsoló dobozon nem arab számokkal vannak jelölve a fokozatok. Elég elnagyolt kivitelezésű darab ez a "jófogásbeli" darab, lehet, hogy a tulajdonos is belefutott ebbe a hamisítási dologba és ezért akar tőle megválni. A Grundfossról már hallani hasonló "fake" darabokról, ezért jól gondolod, hogy ezek sem lehetnek kivételek ez alól.
(#) saab82 válasza qut88 hozzászólására (») Máj 28, 2021 /
 
30 fokra van állítva a hőmérséklet, ha megnyitom a melegvizet akár fél állásba ,akkor is felmegy a kijelzőn is a láng meg a kazánba is.Miután felmelegedett a víz kb.40 fokra szépen kezdi elvenni a lángot. A legkissebb lánggal is túlmelegíti a vizet. De ha lehúzom az egyik vezetéket a gázszelepről, akkor mégkissebb lesz a láng.
(#) beers hozzászólása Máj 28, 2021 /
 
Sziasztok!
Ki volt húzva 2 hónapra egy Biasi Basica 24 A kazán!
Most be kellett volna üzemelni, de sajnos nem akarja az igazat!
Fel lett töltve 1,5 bar-ra!
Melegvizet nem tudok vételezni, csak hideg jön belőle!
Próbálkozik, de letilt!
Olyan mintha nem is gyújtana be!

Video
Video2

Köszönöm az ötleteket!
(#) Ronin válasza VIM hozzászólására (») Máj 28, 2021 /
 
Nekem is RS 25/6 van, de az nem pont ilyen, csak már kicsit remeg, gondolom el van kopva a csapágy kicsit. A kondija jó, de azért kipróbáltam másikkal is.
Nem tudod van ezekhez felújító szett? Én nem találtam.
(#) VIM válasza Ronin hozzászólására (») Máj 28, 2021 /
 
Az is lehet, hogy csak ki kellene tisztítani a csapágy felületeit ha a rendszerben vasiszapos volt a víz. Alkatrészt azt nem nagyon találni hozzá, főleg csapágyat. Érdeklődni kell szivattyú javítással foglakozókat, hogy végülis mennyibe kerülne egy ilyen irányú felújítás ... lehet, hogy egy új vétel kifizetődőbb.
(#) Ronin válasza VIM hozzászólására (») Máj 28, 2021 /
 
Először az lesz, szétszedem és megnézem mi a helyzet. Szervizbe biztos nem viszem ezért, 15-25 között lehet venni jó állapotút, eredetit.
(#) attila1 hozzászólása Máj 28, 2021 /
 
Sziasztok! Sok éves Baxi Eco Combi 24Kw-os kazánom hmv membránjánál gond lehet,cseppen belőle a víz. Ha minden igaz,a linken lévő kell bele: Bővebben: Link Jól néztem az alkatrészt?Most nem szedtem még szét,hátha tud valaki infóval szolgálni. Már régen cseréltem,és mintha ilyesmi lett volna. Köszönöm előre is a választ!!
A hozzászólás módosítva: Máj 28, 2021
(#) qut88 válasza saab82 hozzászólására (») Máj 28, 2021 /
 
Akkor pedig két lehetőség. Megkellene figyelni - hallgatni, hogy a váltószelep mozog-e rendesen. Mindkét irányban mozognia kell, fűtés is és HMV is. Ha nem tud átváltani lehetséges, hogy a bypass ágon nagyon gyorsan felmelegszik a víz.

Ha a váltószelep motor mozog rendesen, akkor még a HMV hőcserélő savazása az ajánlott, keresztmetszet szűkülés miatt.
(#) qut88 válasza attila1 hozzászólására (») Máj 28, 2021 /
 
Ez a fűtési membrán, a HMV a kisebb 45 mm. Érdemes még tömszelencét is cserélni a membránnal együtt.
(#) szerviz válasza qut88 hozzászólására (») Máj 29, 2021 /
 
Nem kötözködésként, de a "nagy" és középen lyukas a HMV (vízoldali) membrán, és a "kicsi" a fűtési!
(#) szerviz válasza attila1 hozzászólására (») Máj 29, 2021 /
 
Jól meg kell nézni, hogy tényleg a membránnál csöpög-e!
Mert vízházból három tömszelencénél ("O" gyűrűnél) is szivároghat és lefolyik a membránház aljára!
(#) attila1 válasza szerviz hozzászólására (») Máj 29, 2021 /
 
Sziasztok! Köszönöm a válaszokat! Viszont kénytelen leszek szétszedni akkor,hogy pontosan mi is van vele.Tartalék membrán nélkül szerettem volna elkerülni ezt,mert ha jobban megsérül,tuti nincs melegvíz,míg az új ide nem ér.Most annyit látok,hogy a vízház alsó csavarjánál csöppen ritkán egyet.
(#) attila1 válasza szerviz hozzászólására (») Máj 29, 2021 /
 
Hát sajnos ez a membránnál cseppen. Sérülés nincs rajta,de elképzelhető,hogy annyira összelapult az évek folyamán,hogy már nem tömít a két félház között?
(#) qut88 hozzászólása Máj 29, 2021 /
 
szerviz:
Igaz, sorry. A nagy membránház van az emberrel szemben ha nézi.

A pereménél csöpög a víz a csavaroknál ?
(#) VIM válasza attila1 hozzászólására (») Máj 30, 2021 /
 
Szia! A membrán alsó csavarjánál (mondhatni azt, hogy) sohasem csepeg, ellenben a tömszelencénél kiszivárgó víz az pontosan ott fog majd lecseppenni az alsó csavarnál. A HMV vételezés pedig azon múlik, hogy a membrán ki tudja e nyomni ill. visszahúzni a mikrókapcsolót működtető stiftet. A mikrókapcsoló vált HMV és fűtés között (talán barna-kék-fekete vezetékek csatlakoznak rá). Szerintem lehet, hogy csak tömszelencét kell cseréli.
(#) szerviz válasza VIM hozzászólására (») Máj 30, 2021 /
 
De bizony, előfordul, hogy a membrán pereme megöregszik, megkeményedik és csöppenni kezd.
Mivel az alkatrészek túlnyomó része utángyártott, erre egyre nagyobb számban számítani lehet.
(#) madaraszbela hozzászólása Jún 4, 2021 /
 
Sziasztok!

Van egy Renova 24CF-es kazánom, és olyan problémám van vele, hogy hosszabb állás (6-8 óra)után mikor kinyitom a meleg vizet, akkor a fűtéscsőbe/radiátorba kluttyogó/bugyorgó hangot hallani 1-2 másodpercig.(valamennyi levegő megy a radiátorba.)
Víz folyást nem találok, és nagyjából tartja a nyomást is.(kb. 4 havonta kell egy keveset utána tölteni 1,5 barról leesik 1 bar-ra a nyomás.)
Mi lehet a probléma?
Hogy tud egy túlnyomásos rendszerbe levegő menni?

Előre is köszönöm a segítséget.
(#) Gombszem válasza madaraszbela hozzászólására (») Jún 4, 2021 /
 
Szerintem a légtelenítéssel van gond. El van zárva, vagy hibás a légtelenítő(k). Ha "kluttyog", ott levegő van. A vízből folyamatosan válik ki elnyelt levegő. Ha ez nem tud távozni, ilyen jelenség lehet. Ha utána töltesz, a légbuborék összenyomódik, de ott marad.

Ha alsó csövezésű a rendszer, akkor a szivattyú nem biztos, hogy ki tudja hajtani a levegőt. Minden fűtőtestet külön kell légteleníteni. Még megoldás: az összes fűtőtest elzárása egy kivételével. Meg kell hajtani a szivattyúval (persze jó légtelenítővel), majd felváltva, egyenként egymás után nyitni, illetve zárni a többit. Jónak kell lenni ezek után.
(#) Profisixx hozzászólása Jún 4, 2021 /
 
Üdv! A cirkónk melegvíz megnyitása után, ha csak néhány másodperc volt is, az utánkeringetésnél olyan hangja van mintha forrna a víz a cirkóban. Ez a hang végig megmarad amíg a szivattyú motor működik. Mi lehet itt a hiba?
(#) attila1 válasza VIM hozzászólására (») Jún 4, 2021 /
 
Szia! Illetlenség volna nem válaszolni,ha már segítesz,ötletet adsz Te is. Ez a kazán gyönyörűen cseppenti a vizet a membrán ház illesztésénél.De már megrendeltem a membránokat,amik meg is érkeztek a héten. Honap kicserélem,és megírom,hogy sikerült-e így megszüntetni a cseppentést.
(#) jpuskas99 válasza madaraszbela hozzászólására (») Jún 4, 2021 /
 
Ellenőrizd a tágulási tartályt. Az 1,5-ről 4 havonta a leesés 1,0 bar értékre már annak hibáját is jelezheti, vagyis szakszerűen utána kell pumpálnod VIM korábban sokszor leírt útmutatása szerint.
A hozzászólás módosítva: Jún 4, 2021
(#) jpuskas99 válasza Profisixx hozzászólására (») Jún 4, 2021 /
 
Az áramlásérzékelő hibája okozhat ilyen jelenséget, először azt kellene ellenőrizned
(#) VIM válasza attila1 hozzászólására (») Jún 4, 2021 /
 
A kivételek erősítik a szabályt alapon akkor mégis előfordulhat, hogy a peremnél ereszt az "ufó". Arra akartam rávilágítani, hogy a vízcsepp az mindig a legalsó pontról fog aláhullani de nem biztos, hogy ott a szivárgás helye, ezért nehogy megtévesztő legyen a hiba behatárolása.
(#) VIM válasza jpuskas99 hozzászólására (») Jún 4, 2021 /
 
Ilyen kazánja van Neki.
(#) VIM válasza madaraszbela hozzászólására (») Jún 4, 2021 /
 
Szia! Ennek a kazánnak bitermikus a hőcserélője és hajlamos a vízkövesedésre olyannyira, hogy hosszútávú gondozásmentesség esetén el dugul vagy kritikus módon leszűkül a primer/szekunder csövének a keresztmetszete és a felhalhalmozódott hő nem tud eltávozni a vízhűtéssel, így az helyileg felforr. Ezt lehet hallani a fűtéscsöveken. Ki kellene savazni amíg még nem késő de lehet, hogy máris az. Ha véletlenül másik kazán is van a rendszerben (vegyes tüzelésű) akkor máris késő, mert a vasiszap az rendkívüli módon beleég ebbe a bitermikus hőcserélőbe.
(#) Profisixx válasza jpuskas99 hozzászólására (») Jún 5, 2021 /
 
Szia! Az áramlásérzékelő egy kis csődarab amiben egy állandómágnes mozdul el a reed relé előtt ha jól tudom. Ez miért okoz ilyen jelenséget mintha forrna a víz? Ebből a kis csőből jönne ez a zaj??
Következő: »»   488 / 570
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem