Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   934 / 1117
(#) Régi motoros válasza img hozzászólására (») Júl 30, 2021 /
 
Na igen kezdem én is azt hinni. Két napja ezt kutatom. Annyira sikerült rájönni, hogy a megnevezésekből a sebességre lehet következtetni, de egy kábel bekötést verzió szerinti bontásban sehol nem találtam. Konkrétan, hogy melyik kábelhez, hány szál drót szükséges.

Ami világossá vált, hogy az említett USB3.2 Gen1 az = USB3.0 -val.
Csak míg az előbbi a szabvány új neve, addig az utóbbi a tulajdonképpeni "régi" megnevezés.
Ennek elméleti sebessége pedig 5Gbps, és használható hozzá a sima Type-A csatlakozó is,
vagy ha szükséges, akkor a Type-C csatlakozó is.

Azt is sikerült leszűrni, hogy az USB3.2 Gen2x2 az 20Gbps sebességű, és mivel ez két 10Gbps port összefogásával működik, így CSAK Type-C csatlakozóval működik, ha támogatja mindkét hardver,
és a köztük lévő kábel is.

Azt nem tudtam még kisilabizálni, hogy a Type-A csatlakozón képes e 10Gbps sebességre,
azaz USB3.2 Gen2 módban, vagy már ehez is a Type-C csati kell...


Mindenesetre akkor számomra két módszer van, mivel a board csak két db 5Gbps portot kínál,
rádugom az előzőleg linkelt USB3.2 Gen2x2 kivezető kábelt Type-C aljzattal, így elveszítve egy portot, vagy veszek egy olyan kábelt aminek mindkét végén Type-C csatlakozó van, szépen félbevágom,
és forrasztok rá egy 19 pines csatlakozót.
A hozzászólás módosítva: Júl 30, 2021
(#) Régi motoros válasza Régi motoros hozzászólására (») Júl 30, 2021 /
 
No ebbe épp most véletlen akadtam bele...
Tehát úgy néz ki, a sima Type-A csatlakozón is megy a 10Gbps sebességű adatátvitel.
(#) img válasza Régi motoros hozzászólására (») Júl 30, 2021 /
 
Kíváncsi vagyok, hogy sikerül-e megoldanod: szurkolok neked.
(#) Régi motoros válasza img hozzászólására (») Júl 30, 2021 /
 
Sajna míg keletről ide ér, egy hónap. Magyarisztánban ilyet még nem láttam. Tiszta szégyen.
(#) img válasza Régi motoros hozzászólására (») Júl 31, 2021 /
 
Sajnos elektronikai vonalon elég szegényes a kínálat itthon, vagy ha van is, olyan áron, hogy aki teheti inkább kivárja amíg külföldről megérkezik.
(#) adapter hozzászólása Aug 2, 2021 /
 
Sziasztok,
Azt szeretném kérdezni Ti milyen ingyenes szoftvert használtok a winchester állapot ellenőrzésére?
Mostanában kicsit fura hangokat vélek hallani írás/olvasáskor..
Lenovo lapos, Win 10, ST 1TB.....
Köszi!
(#) villanyipi válasza adapter hozzászólására (») Aug 2, 2021 /
 
Szia!
Hd sentinel bőven elégséges, de ha már hangja van szerezz be új hdd-t és mentsd le a dolgaid, laptopnál nagyobb a veszély a fizikai hibára, lévén nem fix helyhez kötött gépről beszélünk.
(#) adapter válasza villanyipi hozzászólására (») Aug 2, 2021 /
 
Szia,
Köszi, pont ezért szeretném megnézni kell-e új....
(Nagy gááz azért csak nem lesz tán, a gyerek használta online oktatáskor, ami fontos minden mentve van, most csak netezgetni használjuk....)
(#) Epu2 válasza adapter hozzászólására (») Aug 2, 2021 / 1
 
Ha kattog, bármikor megszűnhet. A működéssel együtt.
(#) villanyipi válasza adapter hozzászólására (») Aug 2, 2021 / 1
 
laptopba már nem szeretek hdd-t rakni, abba ssd a megbízhatóbb, persze be kell érni kisebb tárhellyel de az bővíthető felhővel, cserébe persze sokkal gyorsabb gépet kapsz
(#) img válasza adapter hozzászólására (») Aug 2, 2021 /
 
Ha Seagate, akkor az már a gyárkapun kikerülése pillanatában is egy hangosan ketyegő, időzített bomba és minden, működéssel töltött perce ajándék.
(#) nedudgi válasza adapter hozzászólására (») Aug 3, 2021 /
 
Sürgősen cseréld le, és válaszd olyan gyártó termékét, aki a gyári tesztprogramot elérhetővé teszi.
A hozzászólás módosítva: Aug 3, 2021
(#) didyman válasza nedudgi hozzászólására (») Aug 3, 2021 /
 
Milyen tesztprogramra gondolsz? Miért kell több, mint amit egy HD Sentinel tud? Én annó használtam a Seagate Disc Wizardot, de akkoriban volt ennek oka-ma már okafogyott az is.
(#) villanyipi válasza img hozzászólására (») Aug 3, 2021 / 1
 
Azért az eddig javításra hozott és,vagy leselejtezett laptopokban elég szép számban volt seagate hdd is, és eléggé sok laptopot túléltek, hamarabb ment tökre a laptop mint maga a hdd! Minden márka gyárt pár napos és örök darab terméket, persze más más az ár sáv !
(#) nedudgi válasza didyman hozzászólására (») Aug 3, 2021 /
 
Nem tudom, mit tud a HD Sentinel.
(#) villanyipi válasza nedudgi hozzászólására (») Aug 3, 2021 /
 
Ha úgy tetszik egy teljes monitoring szoftver, nem igen tud javítani de egy hdd minden bitjét és baját ellenőrizheti vele az ember!
(#) nedudgi válasza villanyipi hozzászólására (») Aug 3, 2021 / 1
 
Most már ezt is tudom.
(#) adapter hozzászólása Aug 3, 2021 /
 
Köszönöm az észrevételeket!
A HD szerint 100%-os, lehet hogy csak vaklárma volt, de mindenesetre leszedtem mindent ami még értékes volt, kicsit nyüstölöm még hátha változik mégis......
(#) img válasza villanyipi hozzászólására (») Aug 4, 2021 / 1
 
Nem kötözködésből, de a tiéd túl kicsi minta a világszinthez képest, én azt mondanám, hogy kifogtál néhány kivételesen jól sikerült darabot. Az öngyilkos firmware hibák mindig is jellemzőek voltak termékeikre, a mechanikai tervezésük sem díjnyertes: régebben önmaguktól beálló csapágyak okoztak meglepetést, mostanában meg a Rosewood széria költséghatékonysága lépte át a képzeletbeli határt, amit nem kellene. Pl., ha megnézel egy STx000LM024, STx000LM035, stb. HDD-t, akkor láthatod, hogy egy fólia a borítása. Nem, nincs alatta tető, az maga a tető. Meg sem kell nyomni, mert elég csak ránézni és már behorpadt...Jó pár laptop jött azzal, hogy "felemeltem a házánál fogva és azóta nem működik"- "véletlen egybeesésként" mindben egy fóliás Seagate volt. A firmware problémáikról nem is beszélve, aminek a javítását a gyártó ráadásul ellehetetleníti azzal, hogy tiltja a szervizterülethez a hozzáférést (persze a megfelelő felszereléssel és hardverrel megkerülhető, de felesleges plusz köröket kell futni miatta). Adatmentést is csak azért vállalnak a meghajtóikra kvázi ingyen, mert ezzel minimalizálják a katasztrofális statisztikáikat, hogy az ügyfelek ne forduljanak ellenük (így is nem egyszer perelték már be őket). Az adatmentésük egyébként némi kívánnivalót hagy maga után, mert egyszer megkérdezték a Holland szervizközpontjuk vezetőjét, hogy milyen jósági rátával dolgoznak, mire azt válaszolta, hogy 90% - ami önmagában nem is lenne rossz -, csak utána kiderült, hogy előszűrik a mentésre váró meghajtókat és 20% alapból kiesik, így valójában csak a 80% 90%-a a jósági rátájuk, ami egy átlagosan profi labor valós 92-95%-ához képest nagyon gyenge teljesítmény. Nemzetközi adatmentős fórumokon az az egyöntetű vélemény, hogy a Seagate a számítástechnika COVIDja.
(#) Skori válasza img hozzászólására (») Aug 4, 2021 /
 
Régen nem volt ennyire problémás a seagete, legalábbis régi hardverekben működnek a winyóik. Tudnál képet linkelni erről a fólia borításról? Mondjuk nekem a WD winyókkal volt pechem, amikor mindenki azt tartotta a legjobbnak, nekem történetesen akkor szállt el egy-egy WD (szerencsére garis volt, viszont nem WD-re cseréltem...)

Azt meg, hogy most milyen winyóm van (az SSD mellett, háttértárnak) meg kellett néznem mert nem emlékeztem a típusára, mivel még az előző PC-mből raktam át ebbe. TOSHIBA HDWD130 (381E1R5AS) 3Tb, nem is tudom, hogy létezik-e még ez a tipus. Mindenesetre kimondottan csendes, és teszi a dolgát. Ha egyszer kimúlik, fogalmam sincs mire cserélem majd, remélem addigra olyan árak lesznek, hogy SSD-re
A hozzászólás módosítva: Aug 4, 2021
(#) villanyipi válasza img hozzászólására (») Aug 4, 2021 /
 
Ilyen fotó engem is érdekelne, igaz hozzám öregebb gépek jönnek. Új seagate vinyóm a pc-mben jelenleg laptopban wd teszi a dolgát, cimborámnál van valami seagate, de az ő gépe a csendesebb. Ettől függetlenül lehet igaz amit írsz csak én inkább a szememnek hiszek fóliás seagate-el még sosem volt dolgom.
A hozzászólás módosítva: Aug 4, 2021
(#) img válasza villanyipi hozzászólására (») Aug 5, 2021 /
 
A lap alján vannak képek. Jogosan túloztam, mert van fedő, viszont gyakorlatilag olyan mintha nem is lenne, mert annyira vékony, hogy gyakorlatilag semmit sem tart, ujjal erősebben megnyomva már annyi a lemeznek.
(#) img válasza Skori hozzászólására (») Aug 5, 2021 /
 
A Toshiba és a Hitachi mostanában a legjobbak, utána a WD és a Samsung, a sor végén meg a Seagate.
(#) kadarist válasza img hozzászólására (») Aug 5, 2021 / 1
 
Nálam Toshiba és WD ment tönkre nem sok használat után. Most Seagate-el próbálkozom. Ez is csak szerencse kérdése lehet, nem technológiai kérdés.
(#) img válasza kadarist hozzászólására (») Aug 5, 2021 /
 
Ez világszintű tény, nem csak a saját tapasztalataim alapján írtam. Amikor megjelentek ezek a drive-ok, úgy gondolom, hogy senki sem számított arra, hogy sokáig gyártásban maradnak. Aztán a Seagate lapot húzott 21-re és nagy mennyiségben nagyon olcsóvá tette őket, a gyártók pedig milliószámra vásárolták meg és mindenbe -is- beletették őket. A Seagate annyira bátor volt, hogy a LaCie prémium strapameghajtójának (rugged drive) újabb verzióiba is ezeket rakatta, viszont ezáltal jóval sérülékenyebbekké váltak, mint ugyanannak a szériának a korábbi verziói. Szerencsére a Seagate közben valamit azért fejlesztett is rajtuk, pl. azok a meghajtók amelyeknek a feje találkozik a tányérral sokkal kevésbé valószínű, hogy anyagleválást vagy más súlyos felületi sérülést szenvednek mint a korábbi verzióik, de még így is nyugodtan mondhatjuk, hogy alapvetően rossz tervezés az egész design, ahogy van. Ráadásul, nem titkoltan, extrém költséghatékonyságra törekvés is tapasztalható náluk, ha ehhez hozzávesszük, hogy SMR technológiát használnak az adatsűrűség növelésére, akkor a végeredmény minden, csak nem pozitív. Ha elfogadsz egy tanácsot: mindig legyen biztonsági mentés az adataidról, mert előbb vagy utóbb szükséged lesz rá!
(#) Ge Lee válasza img hozzászólására (») Aug 5, 2021 /
 
A Toshibának még egy szavazat. Nekem van belőle 2db 3 terás és 2db 1 terás, megvannak vagy 4-5 éve, mennek szinte napi szinten gond nélkül.
(#) kadarist válasza kadarist hozzászólására (») Aug 5, 2021 /
 
Kiegészítés: a WD purple kerreg-kerreg-kerreg, nem lehet olvasni. A Toshiba felpörög-leáll, és így tovább. A Toshiba pár napot üzemelt, a WD kb. 1 évet, persze nem folyamatosan.
(#) bbb válasza Ge Lee hozzászólására (») Aug 5, 2021 /
 
Nekem van 2db 1 terrás Toshiba a kis D-Link NAS-omban, úgy hat éve, de lehet régebben. Abból az egyiket kellett cserélni 1 éves korában, akkor vettem azonnal egy ugyan olyan típust, s azt raktam be a RAID tömbbe, azóta mennek, a gariban kicserélt pedig a szekrénymentés része (azaz azon van a biztonsági mentés kb. havonta, s ekkor kerül ki a szekrényből, majd a mentés végeztével megy vissza a szekrénybe).
(#) villanyipi válasza img hozzászólására (») Aug 5, 2021 /
 
Ha már világszintű tény legyen, ettől nem fogom kidobni a több éve 100%os vinyómat A "Felemeltem a laptopot és tönkrement" esetek 90 százalékában pattant 3at a betonlapon, csak félnek bevallani mert attól oda a garancia esete áll fent, és valójában egy szakember által, vagy szakszerűen bárki által beszerelt merevlemezhez, körülbelül sehogy sem férsz hozzá nem hogy benyomd a fedlapot.Utána olvasva valóban sok a baj a seagate háza táján, de ha akkora volna mint említed semmit nem gyártanának, nulla profitért senki sem termel semmit
Van nálam 5 toshiba laptop hdd 2 kerreg de sikerült kimentenem az adatait, 1 megvan égve(nem vesszük ide kitudja miért de csak ez pukkant el) 2 maradék elvileg tökéletes, nincs hangja nem akad a fej mégsem működik.
Ezen hdd-ket mindet Adata ssd-re cseréltem nem a tárterület hanem a sebesség és csendes üzem volt a követelmény!
A hozzászólás módosítva: Aug 5, 2021
(#) antiktelefon válasza villanyipi hozzászólására (») Aug 5, 2021 /
 
Akkor még nem fogtál olcsó Asus és Lenovo laptopokat, ha a szélén emeled meg, eltörik a burkolat. A kijelzőbe belekopó billentyűzet a másik kedvencem. De ezek a 2.5-ös Rosewoodok konkrétan tervezési hibák, ingyen sem használnám őket.
Következő: »»   934 / 1117
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem