Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   935 / 1121
(#) img válasza kadarist hozzászólására (») Aug 5, 2021 /
 
"...a WD purple kerreg-kerreg-kerreg, nem lehet olvasni."

Szimplán kattog, miután felpörgött, vagy felpörög és a sebességét változtatva újra meg újra felpörög?

"A Toshiba felpörög-leáll, és így tovább."

Az akkor fejhibás, nem tud olvasni a tányérokról és mivel a firmware lényegi része ott található, így nem tud elindulni (csak a boot része van a firmware-nek a ROM-ban).
(#) img válasza villanyipi hozzászólására (») Aug 5, 2021 /
 
Nem azt javasoltam, hogy dobd ki azt a meghajtót, csak annyit, hogy mindig legyen róla biztonsági mentésed!

Adatmentésre hozott laptopok voltak, több közülük már garanciaidőn túl.

SSD-ben az Adata és a Kingston az, ami a Seagate HDD-ben.
(#) pipi válasza img hozzászólására (») Aug 6, 2021 /
 
SSD-ben mit javasolsz?
Köszi
(#) img válasza pipi hozzászólására (») Aug 6, 2021 / 1
 
A konzumerek közül a Samsung Pro-k a favoritjaim (az EVO elmegy, a QVO felejtős). Jók még a HP-k és az Intelek is, csak árban húzósabbak.
(#) img válasza img hozzászólására (») Aug 6, 2021 /
 
(#) villanyipi válasza img hozzászólására (») Aug 6, 2021 /
 
Hozzám bizony azon emberek jönnek akik egy szerviz véleménye után rákérdeznek nálam is, hogy mivel nincs garancia én mennyiből tudom kihozni.Adata mint márka nekem 3 évvel ezelőttig ismeretlen volt, akkor kaptam egy pc-t ismerősömtől és abban azóta is rendszer meghajtó a 64 gb-oss Adata ssd, sőt bármibe raktam bele még nem jött vissza sosem ezen hibával, sokan vannak akiknek akár még 1000 forint per alkatrésznyi spórolás is rengeteg segítség, na ők nem igen fizették volna ki a 30-40ezres háttér tár árát, csak mert arról találni írást .
Viszont lassan átmegyünk itt márka háborúba mintha nem csupán a szitázás és egy csinos címke különböztetné meg az ugyan azon üzemben tömeg gyártott termékek zömét, nem tudván hogy valószínűleg egy helyen készült az egy ársávban futó összes termék Szerintem térjünk vissza a fórum fő témájához, és ezen dolgokról esetleg lehetne nyitni egy témát, ahol aki szeretne nyugodtan érdeklődhet akár konkrét márka iránt is.
(#) antiktelefon válasza img hozzászólására (») Aug 6, 2021 /
 
Ezek azért nem a budget ssdk voltak, hanem a felsőkategóriás darabjaik... És így is tudták a ráírt adatokat, csak azt a pluszt nem, amit a mintadarabok tudtak. Elég szemét húzas, de az adatlapi adatokat hozza így is. A régebbi Kingston A400 egész tűrhető ssd főleg az árkategóriájában, illetve a 970 evo se rossz.
(#) img válasza villanyipi hozzászólására (») Aug 6, 2021 /
 
Jogos amit írsz, arról az oldalról neked is igazad van, mert nem egy csónakban evezünk: én általában munkaállomásokat rakok össze, ezért ahhoz mérem az eszközök tudását, hogy masszív terhelés alatt is stabilan helyt álljanak.
(#) img válasza antiktelefon hozzászólására (») Aug 6, 2021 /
 
Adata-ból pl. az SU800 az, amit nem tennék a lélegeztetőgépembe, Kingston A400-nál (meg az ugyanolyan, PS3111 vezérlővel szerelt többi modellnél) ott a SATAFIRM-S11 hiba, ami ugyan javítható, de csak teljes adatvesztéssel. Van valahol egy cikkem a Kingston machinációiról is, ha lesz időm megkeresem.
A hozzászólás módosítva: Aug 6, 2021
(#) Skori válasza img hozzászólására (») Aug 6, 2021 /
 
A Kingstonról azt olvastam, hogy az első szériás darabokba, meg miket tesztelésre küld, abban ismert chipgyártók jó minőségű tárolói vannak, majd a sorozatgyártás közben váltanak lényegesen olcsóbb chipekre, de az SSD tipus neve marad ugyanaz. Tehát pl. egy A400-at ki lehet fogni kiváló minőségű, tartós chipkekkel, de a gyakoribb az hogy a garanciális időt, és a megadott TBW-t éppen hogy kibírja, mielőtt tönkremegy.

Nekem több SSD-m is üzemel, egy Samsung 860EVO, erről csak jót tudok mondani, napi szinten, sok órát megy, gyors, nem melegszik, évek óta hibátlan. Vettem egy használt intelt (valami régi tipus, 480Gb), egy külső házba van belerakva, pendrájv helyett használom. Annak ellenére hogy használtam vettem (a samsungnak a felébe sem került), és régóta nyúzom, a tesztprogramok szerint még mindíg 100%-os, gyakorlatilag kinyírhatatlan. Van egy kingston UV500 256Gb, apróban vettem olcsón, OEM kivitel volt, gyakorlatilag új volt pár éve amikor hozzám került. Nem használtam túl sokat, szintén külső házban van, egyelőre hibátlan. Használtam egy Patriot 1Tb-os SSD-t is, ennél kb. 1 év után elkezdett csökkenni a kondíció, a xpenology nem szerette, de ettől még igazából semmi baja nem volt. Viszont jobban melegedett mint a többi. Laptopban valami LiteOn SSD van, igazából csak teszi a dolgát, pár éve, hibátlan. Egy másik asztali PC-ben valami OEM samsung, amit nem minden program hajlandó samsungnak felismerni, annak idején nyomoztam egy kicsit, és csak dell gépekbe került ilyen. Egyelőre ez is hibátlan. Tehát nagy átlagban jók a tapasztalataim. Kingston ügyben talán az UV400, UV500 sorozat jobb mint a belépő szintű A400-ak, vagy csak szerencsés darabot fogtam ki....
A hozzászólás módosítva: Aug 6, 2021
(#) Skori válasza Skori hozzászólására (») Aug 6, 2021 /
 
Egy kis kiegészítés csak az érdekesség kedvéért, hogy miért vettem meg anno az UV500 kingston-t... Azért mert a külső házba rakott intel, az áramfogyasztása miatt csak USB3 csatlakozóba dugható be, USB2-ről nem megy (mert 0,5A-nál többet eszik írás közben, és emiatt megszakad a kapcsolat, olvasni amúgy lehet USB2-n is). Azután elkezdtem keresgélni, hogy melyik SSD-nek mekkora áramfelvétele van. Na az UV500 ebben jó. Simán működik USB2-re rádugva is, ma már persze ez kevésbé szempont, de amikor vettem, akkor még sok PC-n nem volt USB3...
(#) villanyipi válasza img hozzászólására (») Aug 6, 2021 /
 
Természetes hogy ég és föld a 2 terület , össze sem hasonlítható, egy üzem szervergépébe már nem spórolnék márkán és áron sem de ott 0-24-ben megy kell is a strapálhatóság, ellenben aki csak otthon pár órán át használ egy laptopot, amit kíméletesen szépen mozgat nem dobja át a szekrényről az ágyra(igen volt ilyen kuncsaftom "szerencsémre") abba bőven el van évekig az alsó kategória is de már a középkategória sem elérhetetlen lassan.
Sok sorozat gyártó cég pont hogy ide dolgozik, és nem is titkolják ezt.
Akik meg kimondottan szerver és munkaállomásokba gyártanak, ők igen csak el kérik az árát, az nem igen lesz sosem a netezgetős email-t olvasós közösség piaca !
(#) Miska 45 hozzászólása Aug 9, 2021 /
 
Szevasztok. Mostanában a számitógépet 2 x kell inditani, mert az első inditás után nem töltődik be a program. Szétszedtem, kitakaritottam a proci hűtőrendszerét meg az egyéb csatlakozások helyeit, de a hiba nem szünt meg. Segitsetek okos megoldásokkal. Másik probléma. A monitorban lévő audi kimenetről nem jön ki semmi, csak a gépről. Miért? Köszi a tanácsokat.
(#) sargarigo válasza Miska 45 hozzászólására (») Aug 9, 2021 /
 
Szia! Melyik program nem töltődik be? Az operációs rendszer (Windows)? Lehet hogy ram hiba, de merevlemez baj is lehet. Egy újra telepítés segíthet ha amúgy a hardver rendben van. Ha ez nem segít, akkor jöhet a kutakodás az alkatrészek között. De előbb meg kellene próbálni az újratelepítést. Szerintem.
A monitoron lévő audio kimenet csak akkor szól ha be is megy valami. Ha mondjuk hdmi monitor, akkor meg kellene nézni a drivert hogy rendben van-e. Több oka lehet mindkét kérdésednek, elsőre ennyi jutott eszembe.
(#) Udvari Zsombor válasza Miska 45 hozzászólására (») Aug 9, 2021 /
 
Mikor először indítod a gépedet, akkor mi történik? Egyáltalán kiír-e valamit (pl. bluescreen)?
Rendesen átmegy a hang a monitorhoz? Úgy van-e beállítva a gépeden a hangeszköz, hogy a monitorra küldje a hangot (pl. HDMI audio eszköz)?
(#) Bakman válasza Miska 45 hozzászólására (») Aug 9, 2021 /
 
Cseréld ki az alaplapi elemet.
(#) Miska 45 hozzászólása Aug 10, 2021 /
 
Hello srácok. Köszi a gyors válaszokat, annyi tippet adtatok,hogy egy kis időre van szükségem mire átvizsgálom az ajánlott ötleteket. De egy buta kérdés. Hogyan tudom meg, hogy megy e valami audio a monitorba, mert a gépen lévő audi kimenetet használom fejhallgatóval. A monitor régi, nem LCD kijelzős Fujitsu Siemens Computer. Másik válasz. Az első bekapcsoláskor megjelenik a trapéz ablak a sok kis futkározó pontocskákkal. Kér kör után megállnak és nincs tovább. Kikapcs,10 másodperc után vissza kapcs és betölt a gép de elég lassan, de aztán működik.Nem vagyok nagy ész a géphez, a program Windows. Köszi a további segitséget.
(#) Epu2 válasza Miska 45 hozzászólására (») Aug 10, 2021 /
 
A régi képcsöves monitorokba nem is tudsz hangot küldeni, de minek is, mert nem tudja hallhatóvá tenni.
Mi az a trapéz ablak?
Ha beindul a gép végezz egy meghajtó ellenőrzést. Lehet azért nem indul a géped, mert egy rendszerfájl sérült.
(#) Udvari Zsombor válasza Epu2 hozzászólására (») Aug 10, 2021 / 1
 
Léteztek olyan képcsöves monitorok, amikbe volt beépített hangszóró, azoknak külön jack-jack kábellel kellett adni a hangot, hogy szóljon. Nekem is volt olyan (Packard Bell) monitorom, míg meg nem hibásodott.
A "trapéz ablak" szerintem a Win10 logója, alatta a "sok kis futkározó pontocskák" pedig az a kör alakú betöltés jelző a boot képernyőn.
Meghajtót mindenképpen ellenőriznie kellene, hogy milyen az állapota, az semmiképpen se jelent jót, ha csak másodjára tölt be, de akkor is lassan.
(#) Suba53 válasza Epu2 hozzászólására (») Aug 10, 2021 / 1
 
A trapéz ablak az a microsoft féle ablak ablak. Amikor indul a win, ez jelenik meg és ez alatt pörögnek a pontocskák.
Szerintem valami rossz, vagy inkompatibilis driver lehet a dolog mögött. Induláskor azt próbálja betölteni, elakad, és újra induláskor már az alap drivert tölti be, ami működik.
Én újra telepíteném a windows-t.
Ha hardver hiba, akkor utána is ***rosszalkodik, ha driver, akkor jó lesz, amíg újra le nem tölti a rossz drivert.
Telepítő USB eszközt a microsoft féle "MediaCreationTool" tud készíteni neked ingyen, és bérmentve. Már ha van egy üres 8GB-os pendrive-od.

Ejnye!
A hozzászólás módosítva: Aug 11, 2021
Moderátor által szerkesztve
(#) bbb válasza Suba53 hozzászólására (») Aug 10, 2021 /
 
Újratelepítés előtt inkább be kell kapcsolni a kékhalál esetén ne induljon automatikusan újra opciót és megnézni mitől dobja el magát. Lehet, hogy egyszerű árulásról van szó, amit meg lehet fejteni a kiírt hibaüzenetből.
(#) Epu2 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Aug 10, 2021 /
 
A monitort elfogadom, de nekem két W10 rendszerem fut, nem is egyformák, de a logo nálam nem jelentkezik. Azért köszi!
(#) vision61 válasza Epu2 hozzászólására (») Aug 10, 2021 / 1
 
Az én eddigi legjobb CRT Iiyama monitoromnak is van beépített hangszórója, és USB elosztója. Az USB értelemszerűen még 1-es, így nincs értelme használni, viszont a kép az tűéles a legnagyobb felbontáson is. Nagy is, nehéz is, de sajnáltam leselejtezni, elfér a sarokban egy szerviz gép mellett.
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Aug 10, 2021 /
 
Windows 98 SE, DOS mód. Installáltam a Norton Commander 3.0 programot, amely a gyors indíthatósága érdekében az autoexec.bat fájlba betette a
  1. SET PATH=;C:\NC3;
parancsot, de ha én próbálok ezzel a módszerrel meghatározni egy saját könyvtárat, hogy egy másik programot is könnyebben indíthassak, a Windows tulajdonképpen megbénul, mert az általam megadott helyen akarja keresni a fájljait. Mit csinálok rosszul?
(#) Udvari Zsombor válasza vision61 hozzászólására (») Aug 10, 2021 /
 
Nagyon helyes, ugyanis képcsöves monitoroknak sokkal de sokkal élénkebb színű képe tud lenni egy LCD monitornál, melyet már magam is tapasztaltam.
(#) vision61 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Aug 10, 2021 /
 
Az = jel után nem kell ; és a végére sem, illetve a SET sem kell, ha csak gyorsabb elérést szeretnél.
A pontosvesszőt akkor kell használni, ha egy sorban egymás után több elérési útvonalat adsz meg. Pl.:
PATH C:\DOS;C:\WINDOWS
A SET beállításokhoz használt (SET BLASTER=A220 I7 D1 T2), de ekkor ha jól emlékszem a config.sys is tartalmaz erre vonatkozó bejegyzést.
A hozzászólás módosítva: Aug 10, 2021
(#) Epu2 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Aug 10, 2021 /
 
Amikor elajándékoztam a tesztnyertes 19"-os CRT-met, azt nem a rossz képminőség miatt tettem. Hanem a hatalmas fogyasztása miatt. Hang nem volt benne.
(#) Udvari Zsombor válasza Suba53 hozzászólására (») Aug 11, 2021 /
 
Az ingyenes Rufus is megcsinálja a telepítő pendriveot rendesen, nekünk ezt a programot tanítják.
(#) Udvari Zsombor válasza vision61 hozzászólására (») Aug 11, 2021 /
 
Akkor rejtély, hogy a Norton Commander esetében hogyhogy működik az a formula, amit írtam? Érdekes... Viszont köszönöm, így már működik a "gyors elérés" DOS módban.
Aktuális mappától függetlenül gyorsan indíthatóvá akartam tenni a "Dazzle" nevű szép DOS képernyőkímélő programot, ehhez akartam meghatározni elérési utat, hogy ne kelljen mindig odanavigálni.
(#) Doky586 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Aug 11, 2021 / 1
 
Minket meg arra tanítottak hogy ha valaki nem ért valamihez az töltsön le hozzá programot, mert a programozója biztos értett a feladathoz és a programja megcsinálja (helyetted ugyanazt amit te is megcsinálhatnál ha értenél hozzá), csak az problem lehet ha a te igényeid nem találkoznak a programozóéval 100%-ban. (pl SecureBoot, ne törölje a pendriveot, stb)

Így pedig mindenki megcsinálhatja magának: (LINK)
Következő: »»   935 / 1121
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem