Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3307 / 3639
(#) Egri Frédi válasza Bakman hozzászólására (») Aug 29, 2021 / 2

Azért Einstein -nek volt a maga korában néhány olyan "agysorvasztó" gondolata, amit csak évekkel/évtizedekkel később tudtak/sikerült igazolni ...
(#) Bakman válasza Egri Frédi hozzászólására (») Aug 29, 2021 /

És sok olyan is, amit az életében nem mondott, mint az már bebizonyosodott több alkalommal. Csak ugye a hatalmas, gondolatébresztő mondatok mennyivel másként hangzanak egy nagy embertől...
(#) mek-elek válasza Bakman hozzászólására (») Aug 29, 2021 /

És, ha nem haragszol, ebben mi a tanulság, vagy elgondolkodtató?
(#) Bakman válasza mek-elek hozzászólására (») Aug 29, 2021 /

Nem haragszom.

A nagyon nagy többség, természetesen tisztelet a kivételeknek, valós vagy valótlan idézeteket puffogtatnak és itt meg is állnak, legfeljebb sóhajtanak egyet, miszerint mennyire igaz és úúúú meg ááá meg hajjjjaaaajjjj, de hogy a kisujjukat is mozdítanák, na azt már nem. Ez a képmutatás, ami elgondolkodtató.
(#) mek-elek válasza Bakman hozzászólására (») Aug 29, 2021 /

Köszönöm!
Szerintem a képmutatás nem elgondolkodtató, hanem csak egy viselkedési forma. Persze megértem ez ügyben a véleményedet. Azonban a hitet sem a templomba osztják, az magánügy. És szerintem mindenki saját magánügye. Ezen nem kellene vitatkozni.
És mindentől függetlenül, további jó hétvégét!
(#) nagym6 válasza Bakman hozzászólására (») Aug 29, 2021 /

Ha nem igaz, akkor bementem a csőbe. Kértem a törlését. Mi ebben a képmutatás?
(#) jani1987 hozzászólása Aug 29, 2021 /

Vannak köztetek festők? Fal festéssel kapcsolatban szeretnék tanácsot kapni. Réteg rend stb. Átvettem a lakás kulcsokat és egy hetet szánok a felújításra.
(#) antiktelefon válasza jani1987 hozzászólására (») Aug 29, 2021 /

Idézet:
„egy hetet szánok a felújításra”

Ez itt a legnagyobb probléma, egy hét nagyon kevés bármilyen komoly felújításra. De először nézd át a villanyt, vizet, ha van fűtést, hogy ne festés után kelljen vésni.
Amúgy semmit nem mondtál a falról, alapnak az biztos, hogy ha hámlik, el kell távolítani. Ha nem stabil, akkor van mélyalapozó. Ha meszes, akkor azt mással nem lehet festeni, de akárhogy döntesz, olyan festéket használj, ami a nedvességet hagyja elpárologni a falból, illetve az olcsó festék okkal olcsó.
A hozzászólás módosítva: Aug 29, 2021
(#) szs válasza antiktelefon hozzászólására (») Aug 29, 2021 /

Pont fordítva.
Meszelést (lemosás után, portalanítás miatt) lehet diszperzittel. Fordítva nem érdemes.
(#) Egri Frédi válasza antiktelefon hozzászólására (») Aug 29, 2021 /

A lakás állapotától függően lehet 1 hét elég lesz a hibák feltárására ...
Az asszony lakását az előtt újította fel a eladó, hogy eladta. A szobában nincs védőföldelés és MTK vezetéken (NEM CSŐBEN !!! a vakolatban) lett a villany bevezetve. Plussz ér persze nincs ... A konnektorok földeltek, másfélét már venni sem lehet ...
(#) jani1987 válasza antiktelefon hozzászólására (») Aug 29, 2021 /

Ami biztos: a fal tégla és vályog keveréke. A bútort szerintem túl közel rakták a falhoz mert penészes.
(#) antiktelefon válasza szs hozzászólására (») Aug 29, 2021 /

Előkészítve lehet meszeltet diszperzittel festeni, de sok értelmét nem látom (főleg, hogy írta utólag, helyenként penészedik és részben vályog). De nem mondtam semmit a fordítottjáról.

Ha penészes a fal, akkor mindenképpen az okát kell megszüntetni, aztán a penészt kezelni. ha nedvesedik a fal, vagy hőhíd van, azzal később még bőven lesz problémád. Vályogot csak olyannal fess, ami a párát teljesen át tudja engedni, ha már diszperzites és nem akarod az egészet leverni, akkor azzal kell majd.
(#) jani1987 válasza antiktelefon hozzászólására (») Aug 30, 2021 /

Otthon könnyű dolgom volt mert vert fal van és az soha nem penészedett. Bezzeg a cementes vakolat.
(#) Profisixx hozzászólása Aug 30, 2021 /

Jó reggelt! Érdeklődöm,hogyan lehet "hivatalos" formában admint/moderátort elérni, üzenetet küldeni számára? Nem találok erre megfelelő lehetőséget. Privát üzenetben nem akarom zavarni.
(#) Ódenka válasza Profisixx hozzászólására (») Aug 30, 2021 /

Így, la...

mod.JPG

(#) Frankye válasza Profisixx hozzászólására (») Aug 30, 2021 /

Vagy pedig így.

vagy így.jpg

(#) Profisixx válasza Frankye hozzászólására (») Aug 30, 2021 /

Köszi mindkettőtöknek, de úgy látom a "Moderációt kérek" a hozzászólásra vonatkozik csak, a Hiba jelentése pedig: "Weboldallal kapcsolatos hiba jelentése" az amit itt meg lehet adni, de nekem nem a weboldallal van hiba,hanem sajna az egyik buzgó felhasználóval. Ezt a "hibát" (hibás felhasználót) szeretném jelenteni a moderátor/admin-nak, lehet-e állandó és teljes tiltást kérni rá,úgy mint a Facebookon is van ilyen lehetőség?!
(#) Gafly válasza Profisixx hozzászólására (») Aug 30, 2021 / 2

Amennyire tudom, a moderátorok szoktak egymással beszélni.
Az persze előfordulhat, hogy nem rögtön reagálnak, de szoktak...
Idézet:
„nekem nem a weboldallal van hiba,hanem sajna az egyik buzgó felhasználóval”

Erre most mit lehet mondani?
Nekem van egy "Letojom" tablettám erre célra.
A hozzászólás módosítva: Aug 30, 2021
(#) bbb válasza Profisixx hozzászólására (») Aug 30, 2021 / 1

Jelen pillanatban csak a Frankye féle megoldás a hivatalosan elfogadott és ismert módja a moderátorokkal való kapcsolatfelvételnek. Amit ott írsz, azt mindannyian látják.
(#) sargarigo válasza Profisixx hozzászólására (») Aug 30, 2021 / 1

Hidd el, hogy ha bármi gondod van, akkor azt akárhogyan jelented, a megfelelő kezekbe fog kerülni!
Ez nem vodás ügyfélszolgálat, hogy csak előre megírt problémák léteznek.
(#) MajorosL válasza Profisixx hozzászólására (») Aug 30, 2021 /

Ha ahogy írod, egy felhasználót szeretnél letiltani a privát üzenet küldésről (irányodba), akkor a vele történt beszélgetésnél a nyilacskára kattintva bejön egy menü, ott hozzá tudod adni a tiltólistához, nem kell ehhez moderátor, a moderátor sem fog tudni helyetted tiltani senkit.
(#) Profisixx válasza Gafly hozzászólására (») Aug 30, 2021 /

Irigylem rendíthetetlen nyugalmadat,de itt sajna a letojom tabletta már nem segít.De azért köszi.
(#) Profisixx válasza sargarigo hozzászólására (») Aug 30, 2021 /

Köszi mindenkinek a támogató hozzászólást, a tanácsaitokat megfogadom.üdv
(#) Profisixx válasza MajorosL hozzászólására (») Aug 30, 2021 /

Nem-nem,félreértetted,ez már megtörtént,korábban letiltottam ezen módon,most minden egyéb módon cseszeget, fórumbejegyzéseimnél,vagy hirdetéseimnél piszkoskodik,ahol sajna nem tudom letiltani,de azért köszi,hogy foglalkozol a bejegyzésemmel. Talán a legjobb ha a moderátorokhoz kerül ez a történet.üdv
(#) MajorosL válasza Profisixx hozzászólására (») Aug 30, 2021 /

Moderátor akkor tud segíteni amikor az adott ügy megtörténik, például törli a hozzászólást az apróhirdetésről. Az ügyet hosszútávon Te tudod megoldani, hogy megbeszélitek a nézeteltérést, a moderátor nem tud XY-t kitiltani YX apróhirdetéséből, hogy ne tudjon kommentet írni.
De ha épp fut egy apróhirdetés, aminél nem odavaló komment jelenik meg, arról lehet értesíteni moderátort és akkor tud is intézkedni.
(#) Kovidivi válasza MajorosL hozzászólására (») Aug 30, 2021 /

Kivéve ha az elkövető kimeríti a zaklatás fogalmát, és akkor lehet menni a rendőrségre (folyamatos, kéretlen, akár szöveges akár szóbeli fenyegető magatartás, ha ez a zaklatott emberben félelmet kelt, akkor zaklatásról beszélünk).
(#) Gafly válasza Profisixx hozzászólására (») Aug 30, 2021 /

Idézet:
„Talán a legjobb ha a moderátorokhoz kerül ez a történet.”

Ezen kuncogtam magamban egy sort
Bár lehet Neked egyáltalán nem vicces...
A hozzászólás módosítva: Aug 30, 2021
(#) vision61 válasza mnyugger hozzászólására (») Aug 30, 2021 /

Idézet:
„Ne szakbarbárkodjunk.”

Sokan tévesen értelmezik ezt a szakbarbár főnevet.
(#) antiktelefon válasza jani1987 hozzászólására (») Aug 31, 2021 / 1

Innen szép győzni
Ha esetleg raksz fel majd képeket, lehet konkrétabban is tudnak majd neked segíteni, de a penésznek mindenképpen az okát szüntesd meg, nincs penészgátló varázsfesték, ami eltünteti tartósan. Ha tényleg csak a bútorok rátolása volt, akkor a penészes részek leverése segíthet. A lakás villamos hálózata milyen állapotban van, csöveket ellenőrizted? Ha vésel falat, ne felejts el plusz csövet berakni kommunikációs kábeleknek, később sokat fog segíteni.
(#) Frankye válasza MajorosL hozzászólására (») Aug 31, 2021 /

Ez egészen pontosan így van.
Sajnos az nem megoldható (már csak technikailag sem), hogy egy-egy fórumtagot nem engedünk egy másik fórumtag hozzászólására reagálni. Amennyiben sértő, valótlan, vagy más okból kifogásolható egy hozzászólás, akkor azt a "Moderációt kérek" funkcióval lehet jelezni felénk. Ha a privát üzenetvátásban jelenik meg kéretlen, vagy más okból nem odaillő válasz, azt az illető letiltásával lehet kezelni. Egyebekben pedig valóban, mi, moderátorok, "beszélgetünk" egymással a fórum nyilvános részén kívül, többek között az ilyen, és hasonló esetek miatt, de a fejlesztési, változtatási dolgokat is ott vitatjuk meg, illetve a súlyosan/sorozatosan szabálysértő fórumozókra is ott hívjuk fel egymás figyelmét.
Nem titok, hogy - természetesen - a jelen beszélgetést is megemlítem ott, és felhívom a többi moderátor kollégám, valamint az oldal üzemeltetőjének figyelmét is rá.
Következő: »»   3307 / 3639
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem