Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosogatógép hiba
 
Témaindító: Redsaw, idő: Dec 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   233 / 259
(#) János77013 hozzászólása Szept 11, 2021 /
 
Sziasztok lenne egy problémám adott egy, BEKO DFN05211 mosogatógép olyan tüneteket produkál hogy, elinditom a programot elkezdi a szivatyuzást aztán közben már engedi is le, és néha még a forgófej is elindul mintha mosogatna tud valaki segíteni mi lehet a baj?
A hozzászólás módosítva: Szept 11, 2021
(#) Josi777 válasza János77013 hozzászólására (») Szept 12, 2021 / 1
 
Ez nem tipikus hiba, ráadásul a "mintha" meghatározás eléggé zavaró. Ha tényleg bekapcsol a keringető szivattyú motorja, akkor valószínűleg zárlatos a panel, de ha nem, akkor meg áramlásérzékelő hiba, ha egyáltalán van benne. Ha segítséget kérsz, akkor gondolom, meg is tudod javítani. Ahhoz viszont szét kell szedni. Szóval szedd szét egy kicsit és úgy próbáld elindítani, így sokkal több infóhoz juthatsz (és mi is).
(A vizet nem szivattyúzza be, hanem veszi. A hálózati víznyomástól megy bele egy mágnesszelepen keresztül! Viszont ez a gép nem leengedi a vizet, hanem kiszivattyúzza.)
(#) János77013 válasza Josi777 hozzászólására (») Szept 12, 2021 / 1
 
Értem köszönöm a kioktató szakkifejezéseket, igen én szeretném mejgavitani a vizet, be engedi a mágnesszelep és egyidőben ki is szivattyúza, tehát egyszere csinálja mindkettő folyamatot, attól hogy valaki nem szakember és pénzt szeretne spórolni nem kell leirni, itt mi felénk olyan szerelők vannak hogy annyit én is értek hozzá, ezzel nem szeretném lennézni a tisztességes szakmályához értő embereket! Azért köszönöm a segítséget megézem az áramláskapcsolót már ha van benne!
A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2021
(#) Suba53 válasza János77013 hozzászólására (») Szept 12, 2021 1 / 1
 
Bocs!

Te egy kisregényt is egy mondattal írsz meg?
(#) János77013 válasza Suba53 hozzászólására (») Szept 12, 2021 1 /
 
Látom mindegy ha a facebookra írtam volna ki, itt is csak a mocskolódás megy ott sem tudnak másba kötekedni csak a helyesirásban nethuszárok amugy nem egy mondat nézd meg jobban!!! Sosem fogom megérteni ezért nem voltál lusta irni te szerencsétlen!
(#) még1MbR válasza János77013 hozzászólására (») Szept 12, 2021 /
 
Te mindenen megsértődsz?
(#) János77013 válasza még1MbR hozzászólására (») Szept 12, 2021 /
 
Nem de azt hittem itt kapok kis segítséget, ehelyett csak a szekálás. Tisztességesen feltetem egy kérdést erre ezek a válaszok.
(#) Josi777 válasza János77013 hozzászólására (») Szept 13, 2021 / 1
 
NEM szekálás, de pont arról van szó, hogy a kérdésed mellőzött némi szakmaiságot. Már rengetegszer volt róla szó, hogy próbáljuk meg jól megfogalmazni a kérdésünket, problémánkat, ezzel segítve azt, aki az idejét, energiáját áldozza rád. Amikor nekem kell kitalálni, hogy valójában mire is gondolhattál, az azt jelenti, hogy nem sikerült jól megfogalmazni. És amikor erre minden rosszindulat nélkül jelzést kapsz, az nem kioktatás, hanem segítség.
Hogyan szeretnél valamit megjavítani, ha még csak részben, felületesen sem ismered a működését?
Azt meg fel sem merem tételezni, hogy minden elektromos hozzáértés nélkül szeretnél hozzálátni egy hálózati feszültségről működő, védőföldelt készülék javításának!
(#) Gafly válasza Josi777 hozzászólására (») Szept 13, 2021 /
 
Szerintem neked (is) igazad van, nem kell egyből "nethuszározni", ha nincsen rögtön válasz mint a FB-n, hogy cseréld ki a kondenzátorokat...

Szerintem a mellékelt példa jó példa a normális kommunikációra, ahogyan itt kellene történni a dolgoknak...
(#) Rveres hozzászólása Szept 13, 2021 /
 
Sziasztok,
Adott egy régi Orion OD-007 -es típusú mosogatógép. Csak azt tűnt fel, hogy nem megy tovább a programokban. Amit nekem sikerült kiderítenem, hogy a porgramkapcsolót tekerő motor a 230V-ot megkapja de a tengely se té se tova nem megy!
A kérdésem az, hogy a képen szereplő Invensys SM10 típusú Motor az javítható?
Ha nem akkor honnen lehetne szerezni, mert egyszerűen nem látok seholse ilyet vagy hasonlót.
Előre is köszönöm a segítségeteket.
(#) Hp41C válasza Rveres hozzászólására (») Szept 13, 2021 /
 
Talán itt.
(#) János77013 hozzászólása Szept 13, 2021 1 /
 
Hagyuk nektek igazatok van teljesen, nem is értem én tudatlan, hogy merek egy ilyen komoly dologhoz hozzá fogni. Köszönöm a segítséget főleg, hogy amit kérdeztem arra nem nagyon volt válasz. Inkább ez a fórum a szakembereknek van kitalálva, amikor elakadnak és nem tudják mi lehet a baj. Komoly szakik vagytok ti is tisztelet a kivételnek.
(#) Josi777 válasza Gafly hozzászólására (») Szept 14, 2021 / 3
 
Valójában ez a fészbúkos stílus öli meg az emberben a segítő készséget. Ahhoz, hogy meg tudj valamit javítani, legalább alap szinten ismerni kéne a működését. Miért kioktatás az, ha elmondom, hogy nem szivattyúzza be a vizet, azaz nincs semmiféle szivattyú? Ha egyszerre űrit is meg vizet is szivattyúzik, akkor az két szivattyú együttes működése lenne. Hogyan kellett volna írnom? Fogalmazza már meg nekem valaki, ha van rá egy kis ideje. Komolyan mondom, ilyenkor elmegy a kedvem egy jó időre, hogy bárkinek is megpróbáljak segíteni! Van épp elég dolgom, hogy azzal foglalkozzak.
(#) diginewl hozzászólása Szept 22, 2021 /
 
Még nem hiba, de lesz
Itt ülök egy Indesit DSG mosogatógép oldalánál. A vízbeeresztő kanyarulatos csatornái már eléggé vízkövesek, beszűkült. Sokáig veszi a vizet, mire elkezd mosogatni.
Hogyan tudnám leszedni ezt a áttetsző színű műanyag útvesztőt, hogy kisavazzam? Belülről fogja egy szürke csőrózsa, amit nem tudok sehogy sem leszedni róla - eltrörni nem szeretném, mert így is sok mosogatni való van, amit nem lehet a gépbe tenni... Van erre ötlet?
Köszönettel: Jenő

Indesit.jpg
    
(#) sankesz10 hozzászólása Szept 22, 2021 /
 
Sziasztok!

Van egy AEG FFB53610ZM mosogatógépünk, mindössze alig 2 éves és már elromlott.
Sajnos a számlát nem találjuk, így nem javítható garival.
A hiba a következő, amint bedugjuk a gépet a konnektorba elkezdi a vizet beengedni, még be sincs kapcsolva de már engedi a vizet be, független a programtól.
Ha nincs bedugva a konnektorba, akkor nem folyik be a víz, tehát a szelep jó a vízcsövön.
A program is rendben fut, de víz állandóan folyik be.
Már elúszott a konyhánk is mert nem voltunk a helyiségben.
Nem tudom mi lehet, ha valaki tudna valamit segíteni, megköszönném.
Üdv, Sándor
(#) palko0125 válasza diginewl hozzászólására (») Szept 22, 2021 / 1
 
Szia!
A belső szürke csőrózsa menetesen jön le, szóval tekerd bátran és le fog jönni. Onnan már sima ügyed van. Ha leszedted szimplán önts bele rendes háztartási vízkőoldót. A bilincset helyettesítsd awab bilinccsel.
Üdv, Palkó.
(#) palko0125 válasza sankesz10 hozzászólására (») Szept 22, 2021 / 1
 
Szia!
Nagy eséllyel zárlatos a szelepet vezérlő triak. Nézd meg a vezérlő panelt, kövesd le melyik triak működteti a szelepet és cseréld azt. Z0607, MAC97 esetleg ACS108 lehet a kapcsoló elem.
Üdv, Palkó.
(#) diginewl válasza palko0125 hozzászólására (») Szept 22, 2021 /
 
Köszönöm az ötletet!
(#) stenglt hozzászólása Szept 22, 2021 /
 
Szervusztok,
a mellékelt fényképeken látható elváltozásokat okozta a mosogatógép az üveg poharakon és tányérokon. Mitől van ez ?
(#) még1MbR válasza stenglt hozzászólására (») Szept 22, 2021 /
 
Majd az okosak megmondják a tutit, de szerintem a tablettás mosogatószer miatt. A folyékony talán nem tartalmaz szemcséket.
(#) Epu2 válasza stenglt hozzászólására (») Szept 22, 2021 /
 
Vegyszer maradék.
(#) Josi777 válasza diginewl hozzászólására (») Szept 22, 2021 / 1
 
Én úgy emlékszem, hogy bajonett záras. A mosótérben van a rács, oda a legnagyobb átmérőjű gyűrűjébe bele lehet illeszteni a vízpumpa fogót és óvatosan balra tekerni a szürke rácsot.
(#) Csabika81 hozzászólása Szept 23, 2021 /
 
Sziasztok. Indesit dsg051 mosogatógéphez kérnék segítséget. Amikor beindítom elkezd szivattyúzni, majd egy kis idő múlva leáll és villog a mosogatás és a vége gomb. A bemenő víz szűrőjét kitakarítottam, de a hiba továbbra is fent áll. Előre is köszönöm ha valaki tud segíteni.
(#) Nyehőce hozzászólása Szept 24, 2021 /
 
Sziasztok!

Whirlpool ADP-550 WH mosogatógép hibakódokat
Ismer valaki? Ennél a tipusnál nincs kijelző csak ledek a programfunkciók mellett. A legalsó led mosogatás végén folyamatosan gyorsan villog és néha sípoló hangjelzést is ad, vagy mosogatás közben megáll és kinyomja a vizet. Tapasztalt ilyet valaki? Köszönöm a válaszokat.
(#) sankesz10 válasza palko0125 hozzászólására (») Szept 27, 2021 /
 
Szia!
Köszönöm a segítséget, a triak az a 0103MN jelzésű, most már csak azt kellene tudnom hol lehet kapni, a régi konta bezárt, conradba nincs, csak online van, esetleg valaki tudna olyat is BP-n ahol eltudnám hozni? Köszi
(#) Hutty válasza sankesz10 hozzászólására (») Szept 27, 2021 /
 
(#) forma3 hozzászólása Szept 27, 2021 /
 
Sziasztok!

Bosch SMS58L12EU típusú mosogatógéppel kapcsolatban szeretnek segítséget kérni, a hiba az, hogy a kis csap ikon mellett idővel kigyullad a piros led (ami elvileg a vízhiányt jelenti), és megszakad a mosási program.
A befolyó víz cső végén lévő aquastop szelep szűrőjét már kitakarítottam, és a szelepet is leteszteltem, szépen folyik rajt át a víz nyitott állapotban.
Mi lehet a hiba, mivel méri a vízbevételezest, átfolyásmérő vagy szintkapcsoló? Hol keressem ezeket?
Köszi!
(#) forma3 válasza forma3 hozzászólására (») Szept 28, 2021 /
 
Közben szétszedtem a gépet, és megtaláltam az átfolyásmérő, viszont csak a reed relés panelt látom kivehetőnek. A jqrókerék lehet hogy egybe van öntve az egész labirintusos cuccal? A labirintus amúgy mi célt szolgál, minek tárol sok liter befolyó vizet?
(#) Kriszta1972 hozzászólása Okt 1, 2021 /
 
Sziasztok!


Vásároltam egy használt Whirlpool mosogatógépet. A gép tökéletes, gyönyörűen mosogat, csendes, szép, szóval minden rendben vele. Azonban a kezelőpanelen két led nem jó. Igazából ki lehet logikázni, hogy hogyan nyomjam a gombokat, hogy a funkciót élesítsem, de azért érdekelne, hogy ezeket az apró zöld kis visszajelentő ledeket ki lehet - e cserélni. Whirlpool 6. érzék ADG 6240/1 A ++ IX típus.
(#) neoviki válasza János77013 hozzászólására (») Okt 4, 2021 /
 
Szia! Nem tudom (itt nem látom9, hogy megoldódott-e a problémád. Talán érdemes lenne ránézned a szintszabályozóra. Gyakori, hogy eldugul a hozzávezető cső(csövek) és ez szokott mindenféle furcsa problémát okozni. Én általában (ha nem egyértelmű hibajelenség van) azzal kezdem, hogy leveszem ezeket a csöveket az szintérzékelőről és átfúvatom. Sok esetben megoldódott már így a gond.
Következő: »»   233 / 259
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem