Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Digitális mérleg
 
Témaindító: elcső, idő: Ápr 10, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   5 / 6
(#) nagym6 válasza rockersrac hozzászólására (») Dec 20, 2015 /
 
A hőmérséklet változásra is rendkívül érzékeny a mélegcella. Nincs-e hideg-meleg légáramlás, hősugárzás. Én szárítószekrény mellett használok ilyet, de el kellett tennem másik asztalra a mérleget. Ha a mérendő is meleg, akkor nem szabad közvetlenül a mérlegre tenni, hanem höszigetelő közbeiktatásával. Én egy 10cm vastag szigetelő kockát teszek a mérlegre, arra a meleg mérendőt.
Súlyt -akármit- barárságosabb gyógyszertárban megmérnek, szépen kell kérni a gyógyszerésztől. Lesz ismert ellenőrző súly. Ott elvileg rendszeresen kalibrált századgrammos mérleg van. Olyan valami súly legyen, ami tisztítható, ne rakódjon üregekbe kosz.
A hozzászólás módosítva: Dec 20, 2015
(#) rockersrac válasza nagym6 hozzászólására (») Dec 20, 2015 /
 
Itt szobahőmérsékletű műanyag tárgyak lesznek csak mérve vele.
(#) Prendick válasza rockersrac hozzászólására (») Dec 20, 2015 /
 
(#) rockersrac válasza Prendick hozzászólására (») Dec 20, 2015 /
 
Köszi!
(#) Kovidivi válasza rockersrac hozzászólására (») Dec 20, 2015 1 /
 
Ennél azért több önállóságot vártam!
(#) rockersrac válasza Kovidivi hozzászólására (») Dec 20, 2015 / 1
 
Telefonról, 32K nettel, amin örülök hogy betöltött annyira az oldal, hogy válaszolni tudjak? Hát telefonról ne várj sokkal több önállóságot, ugyanis 32k nettel nem fogok neki guglizni, ne haragudj. Persze ezt nem tudhattad, de attól nem biztos hogy így kell lereagálni az ilyesmit.
(#) liemont hozzászólása Jún 23, 2016 /
 
Sziasztok.

Nem tudom figyeli-e még valaki a fórumot, de remélem igen.
Hozzám került egy Digi DS-500 típusú mérleg ami valamiért furcsán mér. A története, hogy egyszer csak véletlenül beléptek vele a "kalibrációba". Miután ez megtörtént megijedve kikapcsolták gyorsan. Azóta bekapcsolás után az eddigi négy nulla ( 0000) már csak kettőt ír ki méghozzá így 0,0. Amikor rátettem egy 50grammos súlyt 15,5 -öt ír ki. Sikerült újra belépnem a kalibráló részbe, de sajnos nincs mód zéró felvételre sem referencia súly beállítására.
Elküldtem szervizbe ahol közölték, hogy nem javítható, de ajánlanak helyette egy másikat 80ezer Ft-ért. A gond az, hogy vagy tényleg nem lehet megcsinálni, amit igazából nem hiszek, vagy inkább el akartak adni egy mérleget és úgy voltak vele itt a remek alkalom. A kérdésem igazából, hogy mit lehet tenni a mérleggel? Jó hír, hogy a mérleg pontos. 100 grammnál 31et ír ki 200 nál 62-t azaz mér rendesen. Hogy lehetett úgy elállítani 2 gombnyomással hogy kidobásra legyen ítélve. Válaszaitokat előre is köszönöm.
(#) Bakman válasza liemont hozzászólására (») Jún 23, 2016 /
 
Az adatok alapján a súllyal egyenes arányban van a kijelzett érték, szerintem is jól mér. Az átváltóprogramokkal próbálkozva nem jött ki semmilyen értelmes adat, hogy milyen mértékegység a kiírt adat. A használati utasítás meglehetősen szűkszavú, egy próbát megér felkeresni közvetlen a gyártót.

Ha ez nem vezet eredményre, próbálkozz vele nyugodtan, ebben a formában úgy sem használható.

Ez a "nem javítható, vegyél másikat" c. történet olyan, mint gázkazánoknál a szerelők többségének hibamegállapítása: panelcsere, sokezer (és a hiba nem szűnik).
(#) zsoltee0001 válasza liemont hozzászólására (») Jún 23, 2016 /
 
Hello
Nem lehet, hogy át lett ugrasztva egy általunk nem ismert mértékegységre?
Üdv
(#) liemont válasza Bakman hozzászólására (») Jún 23, 2016 /
 
Találtam egy használati utasítást a DS-671-hez ami hasonlít erre, megpróbálom az alapján újra kalibrálni. Érdekessége hogy a leírás szerint akkora referencia értéket kell megadni mint amekkora a mérleg súly kapacitása. Na ilyet még nem hallottam, de ezek szerint ilyen is van.
Holnap tudom megnézni, ha van valami kiírom, hátha mással is történik ilyen.
(#) StMiklos válasza liemont hozzászólására (») Jún 23, 2016 /
 
Szevasz!
Kérféle mérleg kalibrációját is végzem az "agy" cseréje után. Az agy kb. öt év után elhülyül, programját elfelejti, csak komplett csere a lehetőség.
Amerikai Mastercool és svájci Refco. Ezek ipari hordozható mérlegek.
Bár más-más a nyomkodási procedúra, de az elv logikusan kikövetkeztethető.
Kalibrációba belépve üres platónál 2 gombnyomásra 0-nak veszi ami éppen a kijelzőjén van (SET és ZERO). Ez egy szám, nekem nincs dolgom vele.
Ezt követően felrakom a kalibrációs súlyokat, meg kell várnom, amíg stabilizálódik (40kg az előírás, de lehet más is), megadom az értéket, gombnyomásra lesz egy szám, ezt is, mint az előzőt valahva letárolja, de ez gyorsan eltűnik, kész is a mérésre.
Kb. ez a menet, a méréskor nyilván a kalibrációs értékekből dolgozik, számol.
Az egyik, még kalibráció előtt a 110kg-os méréshatárú pontosan mér, mint ahogy Te is megállapítottad, de kb. 3kg-nál eléri a 110-es max értéket és kiakad.
Valószínű, miután még nincs meg az a bizonyos kalibrációkor "megtudott" szám, mint szorzó, egy magas szélső default értékből ez következik.
Fejből nem tudom pontosan a sorrendet, de kb. 10 gombnyomás elég.
Ezt követően már természetesen pontosan mér.
Az elv tekintetében azonos a procedura, de persze más gomokat kell nyomkodni.
Üdv: StMiklos
(#) liemont válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Jún 23, 2016 /
 
Elvileg csak grammot mér, de mint a mérlegeknél szokott lenni, van egy "érték" ami alapján számolja a tömeget, lehet ezt írja ki. Bár ez jellemzően sok ezres nagyságrendű szokott lenni, bár biztosan mérlege válogatja.
(#) liemont válasza StMiklos hozzászólására (») Jún 23, 2016 /
 
Ezt is letesztelem holnap, köszi a gyors válaszokat.
(#) sargarigo válasza liemont hozzászólására (») Jún 23, 2016 /
 
Ha már tudod hogy mit kell nyomkodni, akkor próbából rátehetsz egy kiló cukrot is! Nagyjából tudod hogy itt egy kilót kellene mérjen. Ha helyette pl. 1/3 kg-ot mér, akkor értelemszerűen 3kg lett volna a kalibráló súly. Most már tudod hogy 3kg pontos súlyra van szükséged, nem kell a gyártót zaklatni.
(#) liemont hozzászólása Jún 26, 2016 /
 
Hát sajnos nem sikerült egyik módszerrel sem
Ha belépek a "menübe" Akkor a következőket látom(TARE gombbal tudok továbblépni)
DS-500
S0 -001
S1 -011
S2 -100
S3 -011
S4 -101
S5 -000
S6 -000
Set 0 (üresen hagyom hogy felvegye a zéró pozíciót
--------
Set SP (teszek rá súlyt vagy sem ugyanugy továbblép változás nélkül)
--------
Cal 0 (üresen hagyom hogy zérót találjon)
--------
Cal SP (súlyt teszek rá vagy sem tovább nem megy---lefagy??!!)
Ötlet?

ui: annyi van még hogyha a DS-500 feliratnál megnyomom az ON/OFF gombot átmegyek egy másik részbe ahol két számérték között tudok váltogatni. Az egyik nullán ál a másik 5998on ál.. Az első nullás érték 18140ig megy fele ha megnyomom a második 65535-ig. Sajnos egyik értéket sem tudom "lementeni" változtatás után.
A mérleg pontos gyártója, típusa : Teraoka DIGI ds-500
A hozzászólás módosítva: Jún 26, 2016
(#) liemont hozzászólása Júl 2, 2016 /
 
Sziasztok!
Probléma megoldva.
Érdekes volt a megoldás. Akárhány leírást néztem át, illetve itt is azt tanácsoltátok, hogy valamilféle módon el kell tárolni benne a referencia súly értékét. Nos Mivel az volt az a pont ahol "lefagyott" így gondoltam szétszedem és megnézem, hátha lesz belül egy púpos kondi, vagy egy szakadt vezeték ami miatt megfagy a szoftver. Szétszedtem és miután nem találtam benne semmi rendelleneset, összeraktam és akkor már el lehetett menteni a referencia súlyt. Hogy mi volt a baja? jó kérdés.
Viszont még egy gyors kérdésem lenne, hátha valaki tudja. Volt belül egy kis kapcsoló SW felirattal on/off jelzéssel, on -ra kapcsolva. Nem tudom mi lehetett, nem akartam kikapcsolni.Valaki ötlet?
(#) zsoltno1 hozzászólása Feb 13, 2017 /
 
Sziasztok!

EF551BW-31P mérlegből tudja valaki, hogy lehet ki kényszeríteni a kalíbrálást?
Nincs Jumper! , csak gombok vannak (on/set- nyil - nyil -start)
ha van ötlet segítsetek mert így csak dísztárgy!
(#) meslac hozzászólása Jún 12, 2019 /
 
Van egy CAS AD-1/30-as mérlegem csak az a hiba, hogy 2 kg helyett 2,3 kg mér. Tudom, kalibrálni kellene, de sajnos semmit nem találtam róla.
(#) wpdd hozzászólása Okt 24, 2019 / 1
 
Sziasztok hozzám került javításra egy mérleg gomb hibája volt kicseréltem igy bekapcsolt ERR1 kód fogadott levettem a tálcát elindult visszatettem a tálcát és lehetett mérni tárázás után.... de mivel pékségből jött kivül belül tiszta liszt be akartam állítani a 0-pontját hogy ne keljen levenni minden inditáskor a tálcáját mert akk ujra jöhet vissza valami hibával. sikerült ugy bekalibrálnom hogy tálcával megvan a 0-pont. de valahogy elronthattan a kalibrálást mert 1 kg lisztre 4,917 kg-ot ír találtam angol service manual -t de forditóval sem értem... youtubon csak hasonlókról probáltam meg beállítani képet is mellékeltem ilyen lenne ha nem lenne rajta néhol 1 mm liszt xd egyéb adatai max 6kg, min40g,e=d=2g aki tud irjon vagy linkeljen nekem valami használhatót hogy ujra pontosan mérjen
(#) wpdd válasza wpdd hozzászólására (») Okt 25, 2019 / 1
 
Sziasztok megint én megcsináltam a mérleget max 6kg volt a mérlegre írva igy 6 kgot használtam beállításra a (tare) és a (*) gomb arra kell hogy kétjegyű számokat megadhassunk. az első két számra majdnem mindegy mit írtam be nem állított látszólag semmit, a második már szorzatot csinált vagy osztást a harmadiknál megint mindegy volt mit írtam be a negyedikhez két nullát használtam. mikor a számokat megadtam a (zero) gombbal léptetett tovább a negyedik két számjegy után zero majd a bekapcsolo gomb kéri az uloadnál hogy ha üres a mérleg (nyomni I/O gombot) eztán rá kell tenni a 6 kg ot és ujra (I/O) kiírja hogy end és csippan ilyenkor kész a kalibrálás a 4x2 számjegy után kérhet (tare) adatot de nekem nem minden alkalommal kért ilyet ez a számsor volt a nyertes: (00:34:10:00) a harmincnégy volt a lényeg mert az adott 1es szorzót a valós kijelzésre és ha csak minimálisan van elállítódva a mérleg ne piszkáld a számokat csak az üres és tele mérés fog kelleni finomhangolásra ha levideoztam volna vagy fotoztam volna az elején akkor 2-5 perc alatt beállítható lett volna nektek is jó szórakozásst
(#) meslac válasza alex01 hozzászólására (») Okt 29, 2019 /
 
Szia!
Tudom nagyon régi a hozzászólásod, de jutottál e valamire a kaptármérleggel.
(#) cxaba hozzászólása Nov 13, 2019 /
 
Tisztelet mindenkinek.
Segítségre van szükségem egy kis magyarországon gyártott konyhamérleg hibájának elhárításához. A mérleg adatai: Philips Essence, HR2394 / 9.0V/DC. D4402.
A hibája, hogy nagyon rövid idő alatt lemeríti az elemet, külömben pontosan mér, de egy kb.12 orai használaton kivül, már ki írja, hogy le van merülve az elem és ki kapcsol, majd probál ujra vissza kapcsolni. Gondolom hogy automatikusan kellene kikapcsoljon néhány másodpercre a használat megszünése után, de bekapcsolva marad és igy tovább fogyaszt? Ha valaki ismeri, kérném segitségét.
Előre is köszönöm!
(#) vaszilij99 hozzászólása Jan 18, 2020 /
 
Sziasztok!

ACS-A30-as digitális mérlegem van. Valaki esetleg ismeri a metódust, hogy kell a kalibrációt megtenni rajta? Eredetileg hitelesítettként vásároltam, kis MKEH matricával.

ACS-A30.jpg
    
(#) duke hozzászólása Júl 8, 2021 /
 
Van egy ilyen mérlegem, a szokásos kinai beszerzés. Nem müködik. Lehet ezzel bármít is csinálni ? Normál sullyal megterhelve nem reagál, a kijelző 0-at mutat. A maximum méreshatár többszörösével megterhelve egy rövid időre mutat valami össze-vissza számokat aminek nem sok köze van a súlyhoz. Aztán visszaáll nullára, akkor is ha suly van rajta.
(#) StMiklos válasza duke hozzászólására (») Júl 8, 2021 /
 
Szevasz!

Kicsi az esély, de bejöhet.
Mondjuk elfelejtette a kalibrációs beállításokat. Fel kell (lehet még?) programozni.
Olykor cserélek kpl. kezelőegységet, annak van egy procedúrája, naturba semmit sem mutat.
Típus alapján meg kellene keresni és megpróbálni újra programozni, látom kalibrációs súlyod van.
Kb. 3-6 év alatt kiveszik belőle a program és nem is programozható már.

Üdv: StMiklos
(#) csuhi17 hozzászólása Okt 20, 2021 /
 
Hali, Nem találtam megfelelő topikot a kérdésemnek, újat meg nem akartam nyitni.
A cégnél nálunk, poralapú termékeket gyártunk az építőiparnak.
A rendszert PLC <-> PC program vezérli.
Van a gépen 3 darab mérleg. A két kicsi az ugyanúgy, ugyanabból az alkatrészből van felépítve.
A két kicsiből van gond az egyikkel.
A mérőcellák utilcell 350 -es modell.
A mérlegeknél három cella van párhuzamosítva. összesodorva sorkapocsban.
a gép csarnokon belül van.

A jó mérlegnél.
a mérőfej, vagy feldolgozó egység közel van, kb. 6-7 m.
a keverő fölött van 1-2m, nagyrészt szélvédettnek mondható, a keverő alulról melegíti.

A rossz mérlegnél.
a feldolgozó e. és a cellák között 15-20m lehet, nem tudtam lemérni mert össze vissza van vezetékelve.
a földszinten van, sokkal kevesebb rezgés éri, a keverőtől 5-10m-re lehet. a szerkezet vihet át valamennyi rezgést.
Itt már nem annyira fix a hőmérséklet, mert egy személyi bejáró van a közelébe általában áthúz a szél.

A vezetékek mind a két mérlegnél ugyanazok, kicsivel vastagabbak mint a cella vezetéke. itt az erekre gondolok.

Méregetni nagyon nincs időm, és nem is engedi a főnököm, sajnos ő egy kádárból lett mű"szaki"ember ez mellett sajnos skót a négyzetenszerinte a szállítószalagnál ha a golyók kihullanak a csapágyból az még egy pár napig elfog menni....Ő mindent jobban tud, szerinte ez programhiba és nem lehet megoldani.

A hibajelenség az, hogy a tárasúlya a mérlegnek nem fix, folyton elmászik.
A gyártást úgy kezdjük, hogy a mérlegeket kitárázzuk, ha nincs benne a 0-5 kg os határban.
Ez a hibás mérlegnél sűrűn előfordul.
1. Miután az adalékszert kiadagolta nem áll vissza a tárasúlyra, sokszor "marad" benne valamennyi.
A fizikai hibákat kizártuk nem húzza, szívja fel semmi, kicsit megmozgatva kézzel visszaáll a rossz
súlyra, illetve sokszor +ban marad a mérleg és ritkán megy le 0 kg alá.

2. ez a mérleg után a másik kis mérleg egy kontroll mérleg, a rossz mérlegből az anyagot felhordja
egy elevátor a jó mérlegbe, és azon lehet látni hogy van-e benne eltérés. és nem is kevés. mindig
többet mutat mint amit a rossz mérleg belemért. Ez a terméket nem rontja el, csak jobb lesz
tőle, csak hát a cégnek ez hiány. illetve folyton tolerálnunk kell kézzel amihez sokat kell mászkálni.

Vagyis adagolás közben is változik a súly, van amikor közel pontos, de az ritka.

3. Azt vettem észre, hogy amikor nem adagol és a mérleg is megnyugodott akkor a súly szép lassan
5-10mp alatt felmászik +5 kg-al majd szépen visszaesik, illetve ritkán csökken majd visszaáll.
a változás tized kilónként van. a változás sebessége sem lineáris, van hogy gyorsan megindul majd
belassul eddig az összes variációt láttam.

A hiba a kezdetektől fennáll már több éve szívunk vele.
Vagyis két hiba jelenség van, az egyik az hogy miután kiürítette a mérleget nem áll vissza a tárasúly, van hogy pár kiló, van hogy 30-50.
a másik meg az hogy ha nem is adagol változik a súly, felmegy lemegy, gyorsan lassan...

Ilyen szerkezettel még nem volt dolgom, nem tudom mire utalhat a hiba, vezeték, hőmérséklet változás, rossz mérőcella, plc vagy a PC-program a hibás...

A gyártó, telepítő cég semmilyen hibát nem talált, távolról beléptek a gépünkbe és megmondták hogy mi vagyunk a .....k és mi nem értünk hozzá.
Ha esetleg valakinek lenne ötlete, hogy merre tapogatózzak azt megköszönném.
(#) Gafly válasza csuhi17 hozzászólására (») Okt 20, 2021 /
 
Szerintem ennél jobb topic-ot nem találhattál volna, és (csak a magam részéről persze) köszönöm hogy nem nyitottál sajátot ennek kérdésnek.

Persze nem hobbi, de a PLC/PC program hibát első körben kizárnám.
(#) Teaway válasza csuhi17 hozzászólására (») Okt 20, 2021 /
 
Idézet:
„A gyártó, telepítő cég semmilyen hibát nem talált.”


És ez mégis mi, ha nem hiba?? ► „Miután az adalékszert kiadagolta nem áll vissza a tárasúlyra, sokszor "marad" benne valamennyi.”
A hozzászólás módosítva: Okt 20, 2021
(#) Suba53 válasza csuhi17 hozzászólására (») Okt 20, 2021 /
 
Ahogy a főnöködet leírtad, abból azt gyanítom, hogy nem fog a sarkára állni, és kiharcolni azt, hogy a szervizesek jelenjenek meg és a helyszínen mérjék fel a hibát.
Pedig ezt kellene csinálni, mert szerintem a PC-re távolról belépve nem biztos hogy látszik minden nyűge a mérlegnek.
(#) Cinema válasza csuhi17 hozzászólására (») Okt 20, 2021 /
 
Meg kellene nézni, hogy ugyanonnan, ugyanazon fázisról kapnak-e tápellátást.
Lehet valamilyen földelési hiba, vagy a kábelezés helytelen kivitelezése.
Több-ponton földelés is okozhat problémát, csak egy ponton legyen a védőföldelés bekötve.
Ezek ötletek-javaslatok, de Én is tapasztaltam hasonló jelenséget, más gépeknél és a kábelezés másképp-kivitelezése segített.

Üdv!
Következő: »»   5 / 6
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem