Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Univerzális távirányító
Lapozás: OK   47 / 49
(#) VJ72 válasza djuice hozzászólására (») Jan 2, 2022 /
 
Üdv.
Pár éve ezt vettem az emag-tol de már nincs készleten.Bővebben: Link

De itt elérhető. Bővebben: Link
Tökéletesen működik, tanítható az eredeti távirányítóról.
(#) uniman válasza djuice hozzászólására (») Jan 2, 2022 /
 
Idézet:
„ami nekem kéne”

...sajnos erről nem árultad el a részleteket.
Használok olyan cuccot, amely bármilyen IR táv jelét meg tudja tanulni és reprodukálni, bár okostelefonnal lehet aztán vezérelni...(nem mellesleg a világ bármely pontjáról )

Én is évek óta hasztalan keresek egy autós erősítő távirányítóját. Speckó, rádiófrekis...
Bővebben: Link
(#) djuice válasza Massawa hozzászólására (») Jan 2, 2022 /
 
De akkor miért írod hogy valamennyi ami megfordult nálad? Egy konkrét típust mondj már közülük, mert én pl. egyet már mondtam, de mondok másikat is: Longer, Alien. Találkoztál már velük? Külön szoftverük van ami a gyártó kód-bázisából állít be készülékekre.
Meg van pl. Hama, Home és társai amiben 101 mindenféle cucc előre beírt és átváltható kód-táblája van egy térkép méretű kódszám melléklettel.
Csak azt ne mond, hogy ilyet te nem ismersz, csak a közvetlen infráról tanulókat, mert 56 helyen érdeklődhetsz az Auchan, Praktiker stb. multiktól a kis műszaki üzletekig, már mindenütt csak az előbb említetteket találni.
(Nem kell nekem amúgy hinni, el kell menni aztán szétnézni!)
(#) djuice válasza uniman hozzászólására (») Jan 2, 2022 /
 
Yamaha RDX-E700 kezelésére kell, de ez most nem lényeg, mert elsétálnék a taníthatóval az ismerőshöz és az övéről betanítom.

Köszi, aki konkrétan ajánlott is típust, nem csak okoskodik!
(#) Massawa válasza djuice hozzászólására (») Jan 2, 2022 /
 
Azért nem irok tipust, mert valoszinüleg pontosan az nem lesz kaphato, akkor megint elégedetlen leszel. Annak már jo egy évtizede amikor ilyesmikkel kellett foglalkoznom.

De nézz be ide, több tucat van. S ha kikeresed az UCR tipusokat, azok mindegyike támogatja az általam leirtakat.

Tavirányitok..
De hogy otthon te mit találsz arrol hakvány fogalmam suncs.
(#) szs válasza Massawa hozzászólására (») Jan 2, 2022 /
 
Kaphatóak itthon "UCR" típusok, általában az van a (szűkszavú) tájékoztatóban, hogy "előre programozott, több ezer típushoz", és semmi taníthatóságot nem említenek. Néha még megemlítik (közzétaszik) a valóban lepedőnyi felsorolást.
Neki pont ez nem jön be, biztosan több tv-hez szeretne egy tartalékot.
Én végülis elmentem a "bót"-ba, és kaptam távirányítót, csak el kellett mondanom, mihez, és jó is lett hozzá.
No nem a "szakértők"-nél, hanem a "nemhülye" boltban. A LIDL-ben párizsit-zsömlét veszek
A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2022
(#) uniman válasza Massawa hozzászólására (») Jan 2, 2022 /
 
Talán URC-t akartál írni...?
(#) Massawa válasza szs hozzászólására (») Jan 2, 2022 /
 
Már az gyanus, hogy nem kap listát, vagy lusta letölteni a WEBröl. Nekem még megvan pár könyv, A5 formátum közel 100 oldal minden tipusu berendezéshez, és ott van a leirás mi a teendö, ha tanitani kell. ( ezeket a könyveket a távirányitokhoz adták anno). Nekem akkoriban pontosan az volt a feladatom, hogy a berendezéseinket be kell tanitani mindent távirányitani - igaz, csak minden berendezésen a programváltora volt szükség.
A fenti linken van egy táblázat, ahol megmondják melyik mit tud ( hány különféle szerkezetet ) távirányitani, és hány “tanithato” gomb van rajtuk.
A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2022
(#) Massawa válasza uniman hozzászólására (») Jan 2, 2022 /
 
Igen, csak már nem tudtam javitani.
(#) Massawa válasza szs hozzászólására (») Jan 2, 2022 /
 
S ha megnézed ezt az aktuális tesztet, az elsö 20 a listán mind tanithato. ( a többit nem néztem)

Test
(#) szs válasza Massawa hozzászólására (») Jan 2, 2022 /
 
Ha megveszi, egészen biztosan kap listát, -annakidején, amikor én vettem univerzálisat, én is kaptam. Csak én a könnyebb utat választottam (addig kellett folyamatosan nyomni a "power" gombot, aamíg kikapcsol a TV. És onnantól jó volt -de ez egy régi dolog volt)
A fentebbi link: nekem az "amazon de" jön be, "Riry Replacement Remote Control RM-ED047 for Sony Bravia Smart TV" távirányító. Feltennéd a taníthatókról szólót is? Vagy csak elkerülte a figyelmem? (az bizony meglehet) Akkor légyszíves, mutass rá még egyszer. Érdekelne engem is a dolog.
Köszönöm előre is!

(Közben látom már a másik linket is, bár összehasonlító oldalnak tűnik elsőre, de ha átrágom magam, lehet, hogy előrébbleszek. De a nyelvi nehézségek időt igényelnek )
A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2022
(#) szs válasza Massawa hozzászólására (») Jan 2, 2022 /
 
Itt is csak összehasonlítgatást látok, és nem látom az első húsz versenyzőt...

"7 - 13 von 13 der besten Universal-Fernbedienungen im Vergleich" de még a "1 - 7 von 13 der besten Universal-Fernbedienungen im Vergleich " is
-számomra 13 indulót jelent...
A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2022
(#) djuice válasza Massawa hozzászólására (») Jan 2, 2022 /
 
Na látod, most leírtad a lényeget:
Idézet:
„Annak már jo egy évtizede amikor ilyesmikkel kellett foglalkoznom.”


Azért a mai piaci keresztmetszetet ne hasonlítsuk már a 10 évvel ezelőttihez, mert ami akkor volt, pont azért részleteztem, hogy ma már nagyon nincs így. Tucat bolttal beszéltem és zömében már csak előre programozott NEM TANÍTHATÓK VANNAK. Vagy a 4-5-6 ezres távhoz ha nincs esetleg usb-s csatolójú, vedd meg a duplájába kerülő infra interfacet egyszeri használatra.
De tök mindegy, mert bármit kipróbáltam eddig, Yamaha mini hifihez nem jók a kódok. Ez nem tv, hogy az LG-t majd 90%-ban bekapcsolja a Toshiba kód is... A táv gyártók meg sok mindenhez nem rendelkeznek kóddal, a netről frissíthető adatbázisúak sem. Ezt legegyszerűbb leellenőrizni, mert letöltöd az szoftvert és kikeresed az adatbázisban az adott típust hogy szerepel-e benne. Gondolod nem próbáltam? Azért írtam külön a Superior gyártójának is.

Vagy ott pl. a One For All. Régen csinált infra tanítható modelleket, ám ezek már kifutottak. Az újak meg ugyanúgy kódátváltósok zömében, esetleg ami még tanítható, az extrém drága és/vagy itthon nem kapható.

Már arra is gondoltam, hogy szétkapok inkább egy itthon fekvő régebbi távirt és kicseréltetem a kontrollerét valakivel + átprogramoztatom, mert egyszerűen nincs ma normális, elérhető infra tanítható távir sehol mint pl. 10 éve. Ezt boltosok is elmondják egyébként, vagy ahol esetleg vállalnak felprogramozást vmi kínai csodára, azt is hozzáteszik, hogy nem lesz teljes funkcionalitású.

Körbejártam én már ezt elhiheted, csak gondoltam, utolsó mentsvárként itt még akadnak ilyenekkel mókoló hobbisták.
(#) szs válasza djuice hozzászólására (») Jan 2, 2022 /
 
Azért nagyon nem fair, hogy többszöri kérésre sem árultad el, mihez kell, bár mások is kértek rá.
Két nap után nyögöd be
Idézet:
„Yamaha mini hifihez”

pont időben.
Ugyanígy történt az is, hogy:
Idézet:
„Körbejártam én már ezt”

hogy vakon kerestél bekötött szemű emberektől?

Nem baj, attól még én szívesen olvasom a többi hsz-t is.
(#) bbb válasza djuice hozzászólására (») Jan 2, 2022 /
 
Ez ugyan az a yamaha, amihez az irplus féle távirányítót csináltam neked?
(#) VJ72 válasza djuice hozzászólására (») Jan 2, 2022 /
 
Kaphatók közül melyikben van tanítható funkció (learning)? Ezt legtöbbször az árusító bolt sem tudja megmondani, csak vásárlás után derül ki.
Én is végigjártam ezt az utat, kellet volna egy Grundig ovation 9000web internetrádiós hifi táv.
Amivel eladták a Grundig-ot az egy Alien számítógépről programozható volt felprogramozva a 7000-es kódjával, amivel nem működött. És semmilyen grundig kóddal sem.
Eredeti távirányítót a grundig már nem forgalmazza.Bővebben: Link
Sikerült kölcsönkérnem nem kis utánajárással egy eredetit amit a zsömleárus LIDL tanítható (másolható) funkciójával lemásoltam, majd az ALIEN -hez vett infraportal a számítógépre mentettem.
Nem minden URC távban van learning funkció, amiben van pl somogyi már nem elérhető.Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2022
(#) szs válasza VJ72 hozzászólására (») Jan 2, 2022 /
 
Ez az utolsó bekezdés tetszett -és minden szempontból.
Nemcsak vicces, de végigcsináltad, és nem irtóztál a számítógépre mentéstől, az onnan programozástól. Ha már másként nem megy, nahát akkor...

(De ha kiderül végül, hogy a Yamaha mini hifi-t ugyanaz a nagy török monstrum gyártja, mint a TV-k többségét, és ugyanaz a török 8/1 távirányító beállítható rá a hagyományos (addig nyomom a gombot, míg kikapcsol) módon, hát most már a kútbaugrok )
(#) djuice válasza szs hozzászólására (») Jan 2, 2022 /
 
Ne haragudj, de olvasd már el 14:30-kor mit írtam, ha már a bekötött szemeknél tartasz...
(#) djuice válasza bbb hozzászólására (») Jan 2, 2022 /
 
Dehogy! Az egy Yamaha deck volt amit már rég eladtam.
14:30-kor írtam ma, hogy RDX-E700 tip. készülék.
De nem ez a lényeg, mert van lemásolható táv hozzá ismerettségemben, csak másolni nincs mivel... Csak ez se érdekel itt egy-két nagyon okost!

(Nem neked szól, csak szomorú vagyok hogy ezen a fórumon is már csak a kötekedés megy élből, meg hogy "nem igaz amit állítok", mert nem nézik ki a másikból, hogy hajlandó volt már előzetesen is érdeklődni a témában több felé, és még a felhánytorgatott kérdésre is lusták pár hsz-el feljebb elolvasni a már megírt választ!)
A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2022
(#) Massawa válasza djuice hozzászólására (») Jan 2, 2022 /
 
Ne beszélj félre, amit ma beraktam linkeket azok mind a ma kaphato legujabb cuccok, és mindegyiknek van learn funkcioja,
Ne beszélj a boltjaidrol, hanem nézd meg azokat a linkeket amiket beraktam. Nem tudom minek kötekedsz, segitségért jöttél ide, most meg osztod az észt.
A viselkedésed miatt most már feladom, pedig tudnék direkt Yamaha kodolt távvezérlöt is, de ha te akarsz okos lenni, akkor beszélgess a kedvenc tanácsadoiddal.
Söt itt az elektronikai forumon tudnánk megoldást is, hiszen meglehetösen primitiv a távvezérlök kodja, és az sem lenne gond egy jora kodolt távvezérlöt összehozni, de kétlem, hogy ezekután érdemes a problémáddal foglalkozni.

További jo szorakozást.
(#) Massawa válasza szs hozzászólására (») Jan 2, 2022 /
 
Tudid az alapmüveltséghez hozzátartozik a tájékozodás müveltsége is. Elég lett volna eljutni a táblázatig.
A jelzett sorban láthato, hogy valamennyi uj berendezés alkalmas a kod klonolására, s még legalább 3 másik oldalon is.
A jobb feksö sarokban a > ra kattintva megjelenik ujabb 5 cucc.
A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2022
(#) djuice válasza Massawa hozzászólására (») Jan 2, 2022 /
 
Én is úgy gondolom, hogy ha szerinted "nem igaz amit állítok", akkor miért is segítségről próbálsz meggyőzni, mintsem hogy minden leírt tény ellenére is vádaskodsz???

A belinkelt oldalad meg egyrészt külföldi, én németül nem tanultam, ebayről, amazonról nem rendelek, mert gondolom nem a te zsebed bánná, hogy 8-10 ezerért vegyek ott olyat, ami utána derül ki hogy zsákutca, de mindegy is. Az ilyen jó tanáccsal én nem tudok mit kezdeni, mégg ha sajátosan értelmezett jó szándékból is írtad állítólag.
Megtettem hogy megnéztem a linket, de ebből még semmi nem derült ki.
A kioktatást meg visszautasítom!
(#) Massawa válasza djuice hozzászólására (») Jan 2, 2022 /
 
Arrol meg ki tehet, ha a magyar kereskedök meg forgalmazok képtelenek összeállitani egy ilyen táblázatot. Arrol sem tehet senki ( rajtad kivül), hogy hiperpassziv a nyelvtudásod.
Remélem a távirányitok tipusait le tudod másolni a táblázatból és megérdeklödni okos tanácsadoidtol, hogy ki tudja azokat beszerezni.
(#) szs válasza djuice hozzászólására (») Jan 2, 2022 /
 
Hú, valóban írtad, el is siklottam felette, csak én miután most elolvastam, sem értettem, hogy az valójában egy "mini hifi", vagyishát nem TV-ről beszélünk.
Tényleg az én hibám, nagyon a TV-távirányító felé gondolkodtam.
Bocsáss meg...
A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2022
(#) szs válasza Massawa hozzászólására (») Jan 2, 2022 /
 
Eljutottam a táblázatig, de hát nehéz idegen nyelven olvasgatnom, azt viszont láttam, hogy 13. Ezért kértem tőled segítséget, hogy hogyan találjam meg a 20-at. De már nem érdekes annyira, majd utánanézek magam holnap -még ha lassabban is.
Köszönöm, hogy a drága időd rámáldoztad!
A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2022
(#) djuice válasza Massawa hozzászólására (») Jan 2, 2022 /
 
Ezen tényleg már nem tudja az ember eldönteni, hogy sírjon vagy nevessen!
(#) djuice válasza szs hozzászólására (») Jan 2, 2022 /
 
Yamaha nem tudom hogy egyáltalán gyártott-e tv-t, de ez sem lényeg itt, ahogy a hifi típusa sem. Leírtam miért...
Egy másolni tudó távir kérdése már ott tart, hogy számon kérik rajtam miért nem tudok németül. NONSZENSZ!
Ez is pont azt jelzi, nem segítségnyújtás a vezérelv adott személyeknél, hanem a dölyfös kioktatás...
(#) bbb válasza djuice hozzászólására (») Jan 3, 2022 /
 
A telefonos infrás megoldás nem megoldás erre a problémára? Az én telefonomban lévő gyári program vígan tudja ezt a másolósdit, hátha az irplus is...
(#) Inhouse válasza djuice hozzászólására (») Jan 3, 2022 /
 
Ha tudnál szerezni egy URC-009-est, akkor már meg is lenne. Sajnos egy ideje nem kapható. Ez egy USB-s tanítható távirányító. Saját adatbázis is van, és benne is van a Yamaha RDX-E700. Ha nem lenne, akkor meg tudnád tanítani neki az eredetiről és el is mentheted az örökkévalóságnak.
Szinte biztos, hogy kapható USB-s tanítható távirányító más gyártónál is. Ezeknek a szoftvere általában letölthető és megnézheted, hogy tartalmazza-e a kívánt készülék kódjait. Ha nem, de tanítható, akkor megint meg tudod oldani. A Lidl-ös LCD-s taníthatóak sem voltak annyira rosszak, ha nincs más azzal is mennie kell. Bár mostanában ebből sem láttam eladót.
Az Arduino-s infra távirányítós projektből nem lett semmi?
A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2022
(#) bbb válasza bbb hozzászólására (») Jan 3, 2022 /
 
A Somogyinál van programozható távirányító Superior freedom 4in1 néven: Bővebben: Link
Nem ismerem, de nem tartott sokáig megtalálni, USB-s, windows PC-hez program is van hozzá, ráadásul 5000Ft alatt.
Van hozzá egész jó tutorial is: youtube. Ha nem megy az angol, akkor kapcsold be az automatikus fordítást és kapsz érthető magyar feliratokat A legszebb pedig, hogy a videó szerint egy e-mail és berakják a kódot a készülékedhez.
A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2022
Következő: »»   47 / 49
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem