Fórum témák
» Több friss téma |
Ez klassz, a tableten a W10 -en megy...
Kedves kollég ujra megkereslek a régebbi jótanácsaid révén , köszönöm, de megpróbáltam a lehetetlent , vetten egy új panelt a WD500-hoz (kínából 7000 ft) de ahogy jósóltad nem megy vele , wincsi pörög , és a fejeket hallom hogy keresik a helyüket , de van egy dilemmám , nem ugyanolyan a panel jelzése mint az eredeti , itt van a kép róluk , vess légyszi egy pillantást rá , ez a kis eltérés lehet-e a hiba , amiért nem áll össze , még elküldöm a katasztrófális képet a zárlatról amit én okoztam egy árnyékoló lemezzel , az ÍC lába szó szerint elfröccsent , Tud e okozni ez az adatokban , és a hardware -ben végzetes hibát , és azért nem sikerül , köszönöm a türelmedet előre is
Újabb felmerült probléma, az alábbi HWID -hez próbálok keresni drivert barátommal,
de nem találok egy letölthető fájlt sehol. Talán valaki szerencsésebb nálam? USB\VID_1F3A&PID_1010&REV_0200 USB\VID_1F3A&PID_1010
Ez valamilyen Androidos tv okosító kütyü lenne?
Kedves Ferenc!
Nekem úgy rémlik, hogy ez a PCB modell nem rendelkezik különálló U12 EPROM chip-el, a Marvell MCU-n belül van a maszkolt ROM (az "M" betűvel jelölt az, a központi vezérlő), ezért azt / abból kell áthelyezni / átmásolni a donorra. Amíg nincs áttéve a jó tartalom addig ne kapcsold be a HDD-t, mert a nem megfelelő EPROM tartalom rosszabb esetben le is nullázhatja a rajta lévő adataidat! Az elpárolgott lábú chip a motorvezérlő, a sérült lába direktben a motorra csatlakozik. Ha szerencséd van, nem hatott ki az 5 voltos ágon lévő logikai részek (pl. a Marvell MCU is) működésére, ez nagy mértékben függ az alkalmazott TVS diódák gyorsaságától valamint a gépben lévő tápegység stabilitásától és a védelmének jóságától. Ha közel vagy Budapesthez, tudok segíteni.
Ez az ADB driver? Milyen eszközhöz kellene?
A lényeg kimaradt: azért nem áll fel a HDD, mert nem a megfelelő EPROM tartalom van benne.
Szervusz!
A két elektronika fizikailag gyakorlatilag azonos (a Rev.xx eltérése lényegtelen). Nem azért nem megy, hanem mint már írtam - a firmware indító része (bootloader) ebben az elektronikában van - hogy fizikailag hol (az U12 eepromban vagy a Marvell CPU-ban) ebből a szempontból teljesen lényegtelen. Ha nem egyezik az eredetivel, nem tud a merevlemez megfelelően beindulni, működni. Számtalan emberke beleesett már ebbe a hibába - WD merevlemeznél szinte esélytelen egy identikus darabot találni. Ilyen esetekben én is a Firmware adatbázisomból keresem ki a megfelelőt, és programozom át vele az elektronikát. Hogy egyéb kár keletkezett-e? Így nehéz lenne megmondani. A szerencse (ha ugyan lehet annak nevezni), hogy a rövidzár a 12V-os ágon keletkezett (a Preamp az 5V-on van - ha ez tönkremegy, gyakorlatilag vége), itt csak a meghajtómotor van, az pedig általában túlél egy ilyen zárlatot.
Egy occó kínai tablet, ami befagyott a BOOT képernyőnél, és nem hajlandó tovább menni.
Hangerő gombok nincsenek rajta, csak egy POWER és egy Vissza gomb. Nem tudom már hány kombinációt kipróbáltam, hogy induljon a BOOTloader, de nem akarja. A Reset gombra sem javul meg, úgyan úgy befagy a BOOT ciklusba. Elvileg lementettem róla a ROM -ot, szóval van egy System.img fájlom hozzá 768Mb, azt akartam az imént a PhoenixCard -al feltenni egy SD -re, de nyavalyog, hogy valami hiányzik a képfájlból. Felírtam a Win32img -el, de nem történt változás. Nem tudom, hogy az úgy egyáltalán megfelelően készíti el az SD -t a flash -eléshez. ![]() Jó szokás szerint, meg vagyok lőve megint. UI.: Ja és akku leforrasztás is volt már, semmi változás. A hozzászólás módosítva: Ápr 18, 2022
Ha már itt tartunk, meg tudja valaki fejteni, a bal felső sarokban a fém lapos henger alkatrész mi akar lenni, az MT1 feliratnál vezetékkel beforrasztva? El nem tudom képzelni...
Az előlapon ott semmi nem látszik. A hozzászólás módosítva: Ápr 18, 2022
Nem látom, de vagy mikrofonra vagy rezgő motorra tippelek.
Megnéztem a nagyobb képet: rezgő motor. ![]() A hozzászólás módosítva: Ápr 18, 2022
Csak tippelek: az akkuját töltsd fel, mert találkoztam már olyan Androidos készülékkel, ami bizonyos akkuszint (50%) alatt nem áll BL ill. flash módba!
Érdekes, de logikus MoTor1.
![]() Több órás töltés után már nem hiszem, hogy ez lenne a gond. Másik gond, hogy Yuntab gyártót se találok, ahová legalább egy mailt tudnék írni support ügyben. A hozzászólás módosítva: Ápr 18, 2022
Abból indultam ki, hogy 15%-ot mutat a kijelzőn, eszerint az egy korábbi érték.
A Yuntab valami bérgyártó lehet talán.
Van ehhez a bootloaderhez egy komplett fejlesztői rendszer Bővebben: Link
Kattints a Smart_Call_HD2.zip-re, utána a Download from Others-re. Ezek után a Option 2-nél lévő linkre kattints és megindul a letöltés.
A benne lévő driver az jó, lett egy Android bootloader interface.
A programban nem tudom hol kell nyelvet változtatni, oroszul nem értek, de szerintem nincs kapcsolat arra tippelek... Próbáltam újraindítani, de semmi változás még...
Csatlakoztattad az eszközt a PC-hez, hogy felismerje?
Kiszemezgettem translatorral, azt mondja, hogy a készülék nincs csatlakoztatva.
Csatlakoztassa a készüléket, USB2 kábellel. Kapcsolja be a fejlesztői beállításokat. Szóval ez csak akkor fér hozzá, ha már felállt a rendszer. ![]()
Előzőleg nem volt aktiválva a fejlesztői beállítások?
Válassz másik programot. Itt menj a "1-B Update from a PC with .img file" bekezdéshez. Ha van .img fájlod, akkor azt rátöltheted a kütyüdre. Bővebben: Link
Ha én azt tudnám...
![]()
Kövesd kadarist megoldását!
Jó megpróbálom, de abból már lehet csak holnap lesz valami. Ezzel a phoenixsuittal próbáltam, de nem ette meg a firmware -t. Azt mondta, hogy vagy régi, vagy hibás, vagy nem az eszközhöz való.
![]() Megpróbáltam egy másik netről letöltött FW -vel, amiatt is nyavalygott, bár arra már más üzenetet adott.
WIN 3.11-el már találkoztam, de 11-gyel még nem.
![]()
Kedves img , nagyon köszönöm a kimeritő diagnózisodat , úgy érzem rászorulok a segítségre , innen az én ismereteim és lehetőségeim a végére értek. Nagyon örülnék a segítségnek , igazán kedves gesztus tőled . Jócskán vidéken lakok , de a fiam Bpesten él és dolgozik , ő el tudná vinni a WD cuccot ha lehetséges , alkalom adtán .Nem tudom , hogy a kapcsolatot hogy vehetném fől ?
köszönök mindent email cím, ***@***-*** E-mail címet több okból sem írunk ki: - Spam-botokat nem kell táplálni - Segítséget nem privátban kérünk A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2022
Moderátor által szerkesztve
No hát nem tudom mi van, de szerintem az égiek is összebeszéltek ellenem.
Le akartam tölteni a PhoenisUSBpro -t az említett linkről, de azon a PhoenixCard 3.1 progit tölti le, mint említettem azon nálam nem tudom miért nincs szöveg. No mindegy, rákerestem a PhoenixUSBPro ra, és letöltöttem. Elindítom, és 1080 felbontásban kilóg az alja. ![]() Le fel görgető sáv persze sehol... Van egy USB driver mappa, abból próbáltam frissíteni, de azt mondja, hogy már telepítettem a legújabb illesztőprogramot. Van egy új USB device (VID_1f3a_PID_efe8) Csak épp sárga felkiáltójel van előtte, 10 kód, az illesztőprogram nem indítható el... ![]() A hozzászólás módosítva: Ápr 18, 2022
Pittti fórumtárs Nyugat Mo.-i emlékeim szerint, hozzá is nyugodt szívvel viheted, ha ő van közelebb. Írok privátban.
Lehetséges, hogy olyan betűtípust szeretne használni a program, ami régebbi rendszereken nincsen meg, de ennek ellenére mégis elindul?
![]()
Mint látod elindul, csak a szövegek hiányoznak, na de három gépen is...
![]() Végül is kilestem youtuberól, melyík gomb micsoda, de nem volt hajlandó megírni az SD kártyát, mert valami hibát dobott, többszöri próbálkozásra is. A kártya jó, mert most is használom. Fórumokon utánaolvastam a hibának, az jött le, hogy túl válogatós a kártyára, és a kártyaolvasóra is, így ezt a programot feladtam... A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2022
Végül is mégis csak sikerült feltámasztani a tabletet. Kotorásztam még egy kicsit, és a csatlakozást trükkös módon kell kivitelezni, csak úgy indul el a ROM írás.
Egész pontosan a PhoenixUSBPro -ba be kell tallózni a feltölteni kívánt ROM fájlt. Ezután a [Start] gombra kattintani, így a piros X zöld pipára vált (gondolom ellenőrzi a ROM fájlt). A trükkös rész pedig: 1. Tartsa lenyomva a bekapcsológombot legalább 10 másodpercig az eszköz kikapcsolásához. 2. Nyomja meg az egyik gombot a bekapcsológomb kivételével, és ne engedje el. 3. Csatlakoztassa az eszközt a számítógéphez az USB kábellel. 4. Kattintson 10-szer a bekapcsológombra. 5. Engedje el az összes lenyomott gombot, és a készülék frissítése automatikusan elindul. 6. Ha az eszköz nem lép be a frissítési folyamatba, próbálja megismételni az 1–6. lépéseket. Második nekifutásra sikerült is... Köszi mindenkinek. |
Bejelentkezés
Hirdetés |