Fórum témák
» Több friss téma |
Hello mindenki.Van 1 SABA tv,aminek az a baja hogy bekapcsolás után nem indul be.Ráinditok,felsercen a magas de no kép.Világit a sárga led vagy fél percig,utánna 2zöld villanás,kis szünet aztán 6villanás(Gondolom a hibát mutatja).Végül kb. 10perc mulva beindul,de addig ismétlődnek a villanások.Valakinek valami 5let?
Keress rá a hibakódokra sztem a service manualba benne van.
Hello.Esetleg,ha érdekel valakit a képcső fütésével volt gond.Nem birta felfűteni.Növeltem a feszültséget ami a képcső fütésére megy.Mostmár normálisan bekapcsol.
Ezeka vezérlő chippek mire képesek... Még azt is jelzi hibakód formában ha nem tud felfűteni a kadódsugárcső.
hogy növelted a fűtést? lehet, hogy pont egy esetleges megnövekedett áramfelvétel miatt tiltott le a vezérlés.
Én nem szórakoznék a képcső fűtéssel, mert még multiméterrel sem tudod rendesen kimérni a feszóltséget, könnyen ki lehet nyírni egy képcsövet. Régen nagy divat volt a felfűtés, azt is ésszel kelett csinálni.
Ez igaz mert láttam hogy a mérésére is külon előtét kell.
Hello.Megmértem a képcső fütését,3,5V.keveseltem,meg a kód szerint is e miatt indult sokára.Először arra gondoltam hogy csökkentem az ellenállás értékét amin keresztül kapja a tápot.Kiderült nincs is rezisztor,egyenesen a magasfesztrafóról jön a táp.Tehát nem tudom növelni mondjuk 4V-ra.Jobb 5letem nem volt a trafó feritjére tekertem 2menetet,igy kaptam 4V váltóáramot.Rákötöttem a képernyőre.Müködik,menetközben 3,5V-ot mertem.
Üdv Mindenkinek!
Lenne egy SABA M 3705 M -es TV, ami elfelejti a csatorna beállításokat, ha a főkapcsolóval huzamosabb ideig van ki kapcsolva (pl.: fél nap) ha csak rövid időre ( pár perc akkor nincs gond). Ha simán csak a távirányítóval van kikapcsolva, alvó üzembe, akkor nem felejti el... Ha be van állítva akkor simán megtartja, lehet váltogatni... Ugyan régi tv, de kertbe munka után jó nézni valamit... (persze be lehet állítani mindig, de kicsit fárasztó ...) Mi lehet a hiba? Ötletek? Köszönöm: Gábriel
A régi akkut Varta dobd ki belőle, szétmarja a panelt 20év után/ és tegyél be 2db.AAA méretű 1,5V/alkáli elemet sorba kapcsolva, az eeprom-hoz, polaritás helyesen bekötve.
Így már nem felejti el fél év múlva sem, ha kihúzod.
Szia!
Ami benne van az egy 4V - os Pici Varta. Ha kis AA vagy AAA tartóba teszek 2db Akkut feltöltve, az jó, tölti, vagy nem? Az akkuk 2* 1,2 V = 2,4 V elég lenne? mérve: 2,8 V Ha nincs töltés, akkor tényleg jobb a sima alkáli elem. Vagy legyen több darab akku...? A polaritásra ügyelünk. Köszi a választ.
Szeretnék tőletek segítséget kérni,a TV-mel kapcsolatban.Tudom hogy nem ide tartozó téma de hátha tud valaki nekem segíteni.
![]() ![]()
Szia!Én először nekiállnék a tápnak.Valószinü hogy azért kapcsol le mikor beakarod kapcsolni mert a védelem nem engedi elindulni a tápot.Megnézném a táp tranzisztorát hogy nem rossz e véletlen.Esetleg a vezérlő ic diódák és a táp szüröelkójai is fontosak hogy megfelelö kapacitásuak legyenek(nem száradtak-e ki és megvan e bennük a rajtuk feltüntetett kapacitás.)Elsöre ennyi.
Értem.A sorvégfok tranzisztort (BU2708AF) azt át nézztem annak elvileg nincs baja, ellenállásmérővel mértem rá a Bázis+Emitterén mértem 1520 ohm-ot,a Bázis+Collektoron mértem 400ohm-ot dióda vizsgálóval nem jelez rövidzárlatot ott B+E-en 748 és B+C-on 641-et mutatott a műszer.A sorkimenő trafót aztis mértem ellenállás mérővel a különböző tekercseken 0,8-1 ohm-ig terjed az ellenállásuk de azt mondták hogy ez nem ilyen egyszerű át nézzni.Ez a tv két panelből áll az egyik a rezonáns tápegység a másik panelon az audió rendszer a vevő egység,ároló egység stb. van én a rezonáns részét nézztem úgy hogy nem volt csatlakoztatva a másik panelhoz elvileg itt is a vezérlő trafóval rendben van minden feszültségeket méregettem és mindenhol fél tápfesz volt de azt mondják hogy ez a készenléti állapottól van mert ha csatlakoztatom a másik panelhoz akkor teljes tápfesz lessz mindenhol.tegnap úgy döntöttem hogy össze rakom egy próba erejéig a tvt és hátha lessz valami(azért bíztam ebben hogy jó lessz a tv mert dugig volt porral),utánna be kapcsolt a tv működött egy fél óráig utánna megint ezt csinálta hogy le kapcsol és már nem kapcsol vissza.a kábeleket is át méregettem nem e ott van a hiba valami zárlat vagy szakadás de azok is rendben vannak.Szal azt ajánlod hogy nézzem át az össze kondit az egész cuccba?még annyi hogy a rezonáns tápnál a puffer kondi(a legnagyobb kondi nem tudom így hírtelen az értékét de azt hiszem hogy 470µF 500v)ez van kicsit meg púposodva a teteje.ez nem lehet ba?a rajta mért feszültség pedig 300V felett.köszön szépen a fáradozásodat hogy próbálsz segíteni.képeket csatolok a tv-vel kapcsolatban+a sorvég tranyónak az adatlapját is csatolom.
A nagy műanyag tetejű kondenzátor teteje szándékosan púpos, az a tágulási tere. Forrasztáshibákat kellene keresned, mert ezek a kikapcsolgatós dolog legtöbbször ilyen banális dolgoktól szokott lenni.
Értem.hát tüzetesen át lett nézzve mind a két nagy panel még a CRT-nek a paneljét is át nézztem forrasztási hibát illetve külső alkatrész sérüléseket keresve.de azért nagyon szépen köszönöm a segítséget.nem rég faterom el vitte a TV-t szerelőhöz.én már nem tudok vele sajnos mit kezdeni.lehet hogy meg találnám a hibáját egy idő után de nekik sürgős.hátt... ez van
![]() ![]()
Haza hozzta feter a tv-t és 6 rongyott fizetett azért mert kondit/kondikat cseréltek benne.kicsit dúrva ár.elvileg 500Ft volt az anyagár a javítási meg ugye 5500.Üdv.További szép napot.
Segítséget szeretnék kérni.
Van egy igen régi képcsöves SABA TV-m, egy ideje azt csinálja, hogy ha távirányítóval kapcsolom be akkor kicsit lassan,de bekapcsol, ha a gombbal kapcsolom ki, akkor imátkozni kell, hogy elinduljon. Valamint pár napja azt csinálja, hogy pár másodperc után de jön a kép és a hang, de ezután valami ciccereg hátul a gépbe, és furcsa szúros szaga van a készüléknek. Javítható-e a készülék (keressek TV szerelőt) vagy kuka?
Szia!
Én sajna nem tudok segíteni, de elárunád hogyan kell csatornakeresésre és mentésre bírni az emltett TV-t?
Szia!
Saba t6355vt, a távirányító pedig SABA TC500
Sziasztok! nekifutok ,hátha itt sikerül megoldani...Saba LD22DV134 tv-ét gyári beállításokra állítottam,mert nagyon nyögve nyelősen ment...azóta nem működik rajta a HDMI .Mit lehet tenni?
Szia!
Még mindig a szervizmenüs izgatás a javasolt módszer.
Pedig bátorkodtam arra gondolni,hogy a TV firmware-jével lehet gond..
![]()
Ha egy egyszerű szoftverfrissítés nem oldja meg a problémát, akkor muszáj kézzel belenyúlni abba firmware-be. Ezt pedig a szervizbeállítások segítségével lehet elvégezni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |