Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   1031 / 1123
(#) antiktelefon válasza bbb hozzászólására (») Okt 11, 2022 /
 
Elsősorban az az építési minőségre vonatkozik, van chinesium fogaskerés és üvegszál erősítésű abs meg más műanyagok is.
Csak ez most egy olyan probléma, amit kellő pénzzel, de tartósan akarok megoldani.
A hozzászólás módosítva: Okt 11, 2022
(#) bbb válasza antiktelefon hozzászólására (») Okt 11, 2022 /
 
Én a helyedben a canont választanám. A márkaszervízzel jó tapasztalataim vannak (még a vacak tintás nyomtatójukért is futárt küldtek és cserélték gariban), s most ez az i-Sensys elég olcsó fenntarthatóságúnak néz ki, megfelelő minőséggel.
(#) antiktelefon válasza bbb hozzászólására (») Okt 11, 2022 /
 
Canon pixma ip7200 retek van itt, napi használatban volt, egyszer csak fej dugulás hibára kiállt és soha többet nem volt hajlandó működni. 99% szoftveresen tiltott le.
Lassan melegedett be, várólista bugos volt és hulladék cucc.
Ha valakinek kell még el is viheti, azóta sem dobtam még ki.
A régebbi szériához még volt leírás orosz fórumokon a számláló nullázásra, ehhez már nem volt, így annál újabb cuccot nem szívesen vennék, ha nem ismert hány oldal után tilt és hogy resetelhető.
A hozzászólás módosítva: Okt 11, 2022
(#) bbb válasza antiktelefon hozzászólására (») Okt 11, 2022 /
 
Az egy tintás szutyok, ne hasonlítsd a lézerhez! A tintás vackaikat kb. utánad dobálták... Volt, amelyiket a dobozból kivéve már nem működött, ahelyett adtak másikat, de nem ugyan olyat, hanem egy drágábbik fajtát - ergo az is ugyan annyit ért Mondjuk mi télen-nyáron kint a közúton használtuk őket, ahhoz képest meglepően sokáig bírták.
(#) Udvari Zsombor válasza bbb hozzászólására (») Okt 12, 2022 /
 
Lekopogom, hogy az én nyomtatómmal nem szokott gond lenni, elég volt megnyomni/bepipálni, hogy ne jöjjön többet elő meg nem járulok hozzá, és a szoftvere azóta csendben van. Egyedül rendszerindításnál és nyomtatásnál ugrik fel a jobb alsó sarokban, hogy közölje a tintaszintet, amúgy nyugi van. Mindig tuja, hogy mit kell csinálnia, sose felejt el semmit sem.
Külsős forrásból töltöttem le és telepítettem a szoftverét, szerintem az még azt se tudja, hogy mi az a Windows Update. A telepítés utáni tesztoldal pedig csupán egy majdnem ~¾bankkártya méretű fotó két körtéről!
(#) Udvari Zsombor válasza antiktelefon hozzászólására (») Okt 12, 2022 /
 
Idézet:
„Az egyszer rövid úton darabokban végezte emiatt, de nem akarok több leltiltós consuer szemetet, műanyag fogaskerekes izét, vezetékes hálózatról nem nyomtató hulladékot.”
Régen volt nekünk egy "HP DeskJet 400 Series" nyomtató, élete során valahogyan kiköpött magából egy-két fogaskereket a papírtovábbító mechanikából, de változatlanul működött tovább! Sajnos az lett a veszte, hogy már nem lehetett hozzá patront kapni, még utángyártottat sem.
(#) villanyipi válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Okt 12, 2022 /
 
Itt most nem éves szinten 20 oldalas nyomtatásról beszélünk, ha valami céget tudsz nekem mutatni élőben akik hajlandóak a méregdrága fenntarthatóságú tintás vackokra alapozni, meghajlok előtted, de itt havi pár ezres példányszámokról szól az értekezlet, megfizethetetlenül költséges és iszonyatos szerviz áras volna ilyen projektre egy tintás, innentől kár is egy szinten emlegetni azokat a vackokat a fentebb emlegetett dolgokkal.
(#) villanyipi válasza bbb hozzászólására (») Okt 12, 2022 /
 
Nekem phaser 6180 van most üzemben, tény hogy ez is túl van a 35k oldalon úgy vettem, hogy a tulaja javításosra árulta, én meg hobbista mazohista lévén, gondoltam megjavítom.
Igazából egyetlen baja az üres tonerek voltak, vettem port chipet negyed árba volt mint a komplett toner, azóta is hiba nélkül megy.Mint mondtam usb-ről nem bírom összehozni csupán a win7es gépemen, de nem is zavar, pár csomag papír elment már benne.
Nagy előnye hogy az imbolygó kis szekrény amire kitettem, a súly miatt olyan stabillá vállt hogy azóta meg sem ing ha nyitogatom
(#) Udvari Zsombor válasza villanyipi hozzászólására (») Okt 13, 2022 /
 
Rendben, akkor nem szóltam. Azt hittem, hogy valakinek otthonra kell a tapasztalat gyűjtés.
Valóban, még a középiskolában is, ahova jártam, lézeres szürkeárnyalatos fénymásoló van. Egyszer egy javítása után a magyar tanárunk olyan minőségben hozta a fénymásolatot, hogy már-már kezdtem megsajnálni szegény készüléket, hogy mennyire szétstrapálják...
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Okt 13, 2022 /
 
Be lehet állítani, hogy jegyezze meg a "Vonalbemenet" beállított hangerőjét a Win10? Minden egyes csatlakoztatás után manuálisan kell lehúznom 40-re, mert visszarakja a rendszer hangerejére (72).
(#) FAZ1 hozzászólása Okt 13, 2022 /
 
Általában sokan szokták azt hangoztatni, hogy a Windows7 operációs rendszer gyakorlatilag már nem frissül! Érdekes, ám nekem pl. tegnap reggel (úgy 9:00 óra után), a gépem kikapcsolásakor ezt dobta fel, majd utána vagy jó 5 percig "molyolt".

Ha tényleg nem frissít, akkor vajon mit csinál. És miért írja ezt ki?
Talán megjegyzendő még a témához - az általam használt operációs rendszer - Windows7 Ultimate.
(#) img válasza FAZ1 hozzászólására (») Okt 13, 2022 1 /
 
Csak biztonsági frissítéseket kap, funkciófrissítéseket már nem.
(#) FAZ1 válasza img hozzászólására (») Okt 13, 2022 /
 
Valójában az is frissítés. Szerintem ...
(#) Andralin válasza img hozzászólására (») Okt 13, 2022 /
 
Nem sajnos, a Windows 7 már régóta nem kap biztonsági frissítéseket.

A kapott frissítések lehetnek pl. a Microsoft Security Essentials adatbázisának a frissítései vagy a Microsoft Update frissítése, vagy pl. még támogatott Office programoknak a frissítései, ha van ilyen feltelepítve.

De semmiféle biztonsági frissítést nem kap már a rendszer.
(#) img válasza Andralin hozzászólására (») Okt 14, 2022 1 /
 
"...a Microsoft Security Essentials adatbázisának a frissítései..."

Pontosan az a biztonsági frissítés. Mármint a biztonsági szoftverének a frissítése. Elnézést, ha félreérthető voltam.
A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2022
(#) FAZ1 válasza Andralin hozzászólására (») Okt 14, 2022 /
 
Idézet:
„még támogatott Office programoknak a frissítései”

Nem hinném, hogy arra nekem bármi bejött volna, én még az Office 2003-at használom.
(#) Andralin válasza img hozzászólására (») Okt 14, 2022 /
 
Végülis lehet biztonsági frissítésnek is nevezni egy antivírus program vírusdefiniciós listájának rendszeres, általános frissülését. De hamis biztonságérzetet ne keltsünk vele.

A lényeg, hogy magához a Windows 7 operációs rendszerhez már nem jönnek biztonsági frissítések. Bármilyen biztonsági rés, sebezhetőség napvilágra látott 2020 januárja óta, az befoltozatlan, hívogatóan tátong a rendszeren, nincs ellene védelem.

Kivétel azon üzleti felhasználók szűkebb köre, akiknek a Windows 7 liszensze feljogosít az ESU frissítésekre (Extended Security Updates, Kiterjesztett Biztonsági Frissítés). Ilyenek pl. a legálisan liszenszelt Professional, Enterprise vagy az Embedded verziók. Azok a mai napig is megkapnak minden fontos frissítést és teljesen biztonságosan használhatók az ESU frissítések mellett. De az otthoni felhasználók nagy tömege nem jogosult erre.
(#) img válasza Andralin hozzászólására (») Okt 14, 2022 /
 
Igen, ez így van.
(#) FAZ1 válasza Andralin hozzászólására (») Okt 14, 2022 /
 
Talán akkor érdekes lehet, de nekem az egyik gépemen (Pentiumos) licenszelt Windows7 Professional operációs rendszer van. Arra soha nem jön soha semmi.
De másik gépemen (AMD-s) a Windows7 Ultimate elég rendszeresen kapja.
Az Eset NOD32 szintén kapja. A Professionálnál azt írja, hogy már nincs frissítés, mert elavult az op. rendszer, a másiknál viszont 2-3 naponta, vagy hetente bejön egy.
Pedig a valóban 4 évre megvásárolt licenszem 2023 novemberéig érvényes!
(#) mikrodigit válasza FAZ1 hozzászólására (») Okt 15, 2022 /
 
Nekem egyik gépemen Win7 Professional 32 bites van, másikon ugyanez 64 bites változatban. A mai napig 3-4 naponként érkezik rájuk "Biztonságiintelligencia-frissítés – Windows Defender Antivirus" és kb. havonta "Rosszindulatú Windows szoftverek eltávolítására szolgáló eszköz".
Legális, vásárolt példányok és szinte minden MS frissítés telepítve van.
A NOD Internet Security is működik rajtuk.
(#) Doky586 válasza mikrodigit hozzászólására (») Okt 15, 2022 /
 
A win7 defendere még egyész más mint a win10-ben levő. Ott még az Emese (MSE) a beépített vírusirtó (aminek hőskorában sem volt túl jó híre)
A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2022
(#) nagym6 hozzászólása Okt 19, 2022 /
 
Üdv. Canon IP7250 nyomtatót nem tudom használni Lenovo T460 laptopon WIN10. Nyomtató legelső csatlakoztatásakor (USB) felismerte önmagától a WIN10 kiírta, hogy rendben. De nyomtatáskor nem látja a drivert sem, nem szerepel a választható nyomtató listában. Ezért telepítettem volna letöltött drivert, amikor oda ér a telepítés, hogy csatlakoztassa a nyomtatót, akkor csatlakoztatás után nem látja, leáll a telepítés. Mit tegyek? Köszönöm.
(#) pipi válasza nagym6 hozzászólására (») Okt 19, 2022 /
 
Eszközkezelőben töröld ki, ha kérdi a drivert is, utána húzd le az usb-ről,
Ha látszik a telepített programokban, írtsd ki onnan is,
gép újraindít, és csak akkor dugd vissza, amikor telepítéskor kéri
A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2022
(#) CHZ hozzászólása Okt 20, 2022 /
 
Sziasztok!
Illesztő programot frissítette a PC, ezert a képernyö felbontás megvaltozott.
1920 felbontás beállítás lehtősége eltünt. Sajnos elkapkodtam és a lehetöségek közül nem megfelelövel próbálkoztam és a monitor képe fekete, nem lehet visszalépni.
Csodás” Win 10 nem indíthstó csökkentett módban. Mi a megoldás?
(#) nedudgi válasza CHZ hozzászólására (») Okt 20, 2022 /
 
Tudsz másik monitort rakni a gépre?
(#) CHZ válasza nedudgi hozzászólására (») Okt 20, 2022 /
 
Aminek nagyobb a felbontása, olyat nem.
(#) nedudgi válasza CHZ hozzászólására (») Okt 20, 2022 / 1
 
Lehet kisebb is. Ha nagyon nem keféltél el valamit, sipákolni kell neki. A lényeg a monitor változása.
A hozzászólás módosítva: Okt 20, 2022
(#) CHZ válasza nedudgi hozzászólására (») Okt 20, 2022 /
 
A legnagyobb felbontasi llehetoseget választottam es ez történt, ezert gondolom, hogy kissebb felbontású monitoron sem lesz kép.
(#) nedudgi válasza CHZ hozzászólására (») Okt 20, 2022 / 2
 
Az lehet, de észreveszi a Windows, és beáll egy minimum felbontásra.
AMD kártya?
(#) CHZ válasza nedudgi hozzászólására (») Okt 20, 2022 /
 
Köszi, kipróbàlom.
Következő: »»   1031 / 1123
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem