Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3460 / 3552
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Dec 31, 2022 /
 
Szabadon felhasználható képek között találtam egy régi CD-n.
"Flexibilis madárodú" szellőzőcsőből!

Intr_009.jpg
    
(#) SALáta válasza Gafly hozzászólására (») Dec 31, 2022 /
 
Jajj jajj. Nagyobb rönköt ketté szoktam vágni lánfűrésszel .
(#) Gafly válasza SALáta hozzászólására (») Dec 31, 2022 /
 
A készült videók linkjeinek feltöltését Gery78 fórumtársunk eskü alatt megígérte.
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Jan 1, 2023 /
 
Jelenleg 16°C-ot mérünk kint, január 1-én! Az időjárás meg van kergülve...
(#) Josi777 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jan 1, 2023 / 2
 
Akkor viszont nem csak most, hanem már egy jó ideje, ugyanis ezekben az években simán pluszokkal kezdett az újév. 1987,1988,1991,1998,2007,2010,2012,2014,2018,2019,2020, ezekben meg kicsi később jött:1994,2015. Viszont tavaly ilyenkor is hasonlóan meleg volt. Szerintem ez nem megkergülés, hanem egy természetes, ciklikus folyamat.
(#) jani1987 hozzászólása Jan 1, 2023 /
 
Boldog Új évet kívánunk mindenkinek.
(#) mnyugger válasza Josi777 hozzászólására (») Jan 1, 2023 /
 
1977, vagy 78 szilveszterén nagyon kellemes volt az idő. A lányok körömcipőben, lengén öltözve mentünk a buliba. Reggelre térdig ért a hó. Mínusz sok fok volt. A fiúk a házigazdától kölcsönkapott kabátokban, kardigánokban húztak haza a lányok meleg ruhájáért.
Mire visszaértünk, a lányok rendet raktak és előkészítették a melegítő italokat. Persze ők is letesztelték.
(#) sany válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jan 2, 2023 /
 
Majd jön megint a szélvihar, mint tavaly január végén.
(#) Gafly hozzászólása Jan 2, 2023 /
 
(#) kameleon2 válasza szs hozzászólására (») Jan 2, 2023 /
 
Sziasztok! Végül győzött a Metabo, mert ahhoz van 2,5m-es vezetősín is. Mivel nekem csak bútorlaphoz kell ez a gép, emiatt elengedtem a nagyobb teljesítményt. A héten megjön, úgyhogy remélem hét végén el is kezdhetem darabolni a szekrényeket, bár a szívem fog meghasadni miatta. 60-as években készült politúros bútor. Semmi bajuk, de nem férek tőlük, másnak meg sajnos nem érték.
(#) Moderátor hozzászólása elactrofan hozzászólására (») Jan 2, 2023
 
Ha egy kérdésnek van saját témája, kérjük, ott tedd fel. Ezzel a téma felkerül a frissek közé.
(#) Gery78 válasza Gafly hozzászólására (») Jan 3, 2023 / 2
 
Tehát akkor a favágás:
Volt néhány tuskó amit fel kellett szeletelni, ezt csináltuk éppen, ezek láthatók a képeken, és a videókon. Az első képen kipróbáltam a fejszét, hogy milyen fát vágni, még nem volt rá igazán alkalmam. Kálmán volt a mester, pontosan elmondta hogy kell fát vágni, a végére belejöttem. Jól szétcsapkodtuk a tuskókat, aztán meg beraktuk a garázs mellé. Volt egy tuskó ami az Istennek nem akart szétjönni. Kálmán belevágta a fejszét, és kiszedni sem bírtuk. Már majdnem ráírtuk a fejsze nyelére, hogy Excalibur, és csak az vehette volna ki, aki méltó rá. Aztán kitaláltuk, hogy nem úgy van ám az, nem adjuk fel olyan könnyen. Egy jó nagy kalapáccsal (amit ott láthattatok a szerszámtartó tuskókon ) rácsapkodtunk a fejszére, hogy előre menjen. Természetesen meg se mozdult. Aztán a következő fokozat egy 50cm-s síndarab volt, kitaláltam, hogy majd azzal. Na, meg is ragadtam, és elkezdtem ütni. Ment is előre fél centit rögtön. Volt vagy 20 kg az a sín. Aztán cseréltünk, és Kálmán ütötte a sínnel. Végül csak szétjött a rohadék. A tuskó tele volt görccsel, és kanyarral, mert két ág találkozásánál volt elvágva a láncfűrésszel. Ez volt az utolsó vágás, itt már nagyon poénra vettük a figurát.

Alátétként használjuk a sínt

Kálmán üti a sínnel

Végre szétjött
(#) szikorapéter válasza Gery78 hozzászólására (») Jan 3, 2023 /
 
Láttam már ilyet élesben.
Emberünknek beszorult a sárga áruházas "hasítóbalta" és mivel nem tudták kiszedni gondolták a másik oldalról a fabunkóval megverik.
Sajnálatos módon embereink nem voltak gyakorlatiasak, és mikor az 1-es delikvens odavert a fabunkóval a balta fejének, a balta feje ugyan bentebb ment, midőn a nyele sugárirányban elindult felfele ahol is a 2 -es delikvensnek harangoztak.
Ezután vásároltak egy hidraulikus rönkhasítót.
(#) antiktelefon válasza Gery78 hozzászólására (») Jan 3, 2023 / 3
 
Vigyetek a szénből és szénporból, azt nem kell aprítani, csak brikettbe nyomni.
(#) MajorosL hozzászólása Jan 3, 2023 / 6
 
Fejlesztési információ

Kedves Mindenki!

Szeretnénk két újdonságról is hírt adni Nektek, amit a mai nappal indítottunk.

Elosztó - Hobbielektronika.hu fejlesztési napló
Többen kértétek, hogy a HE oldalán megvalósuló fejlesztésekről - változásokról szeretnétek információt kapni. Úgy gondoltuk, hogy hosszútávon megmaradó módon, és jól követhető módon innentől minden fontos, HE egészét érintő változtatásokról - fejlesztésekről hírt adunk számotokra, az "Elosztó" névre keresztelt információ elosztó oldalon.
Klikk a láblécben az Elosztó menüpontra, vagy Súgó / Elosztó

Szavazásra lehetőség
Többször kértétek és sokan kértétek, hogy főleg közösségi programok szervezésénél nagyon hasznos lenne az adott fórumtémán belül egy szavazás indítása, és ami nagyon fontos, hogy lehessen lezárási határidőt is meghatározni.
Készítettünk tehát ennek megfelelően egy szavazási lehetőséget, mely természetesen témánként teljesen eltérő lehet.
Jelenleg moderátornak kell jelezni, hogy szavazást szeretnétek indítani és kérésre a moderátor indítja a szavazást.
Fontos, hogy az eredmény kizárólag szavazást követően jelenik meg, illetve szavazni is kizárólag egyszer lehetséges az adott kérdésre, és nyilvánosan nem jelenik meg, ki mire szavazott személy szerint, csak az eredmény.

Reméljük, hogy jelen fejlesztések elnyerik tetszéseteket!

MajorosL
(#) btamas81 válasza Gery78 hozzászólására (») Jan 3, 2023 / 3
 
Soha ne a tuskó közepébe próbáld vágni a baltát, hanem a szélébe. Fele annyi csapásból szétjön.
(#) Gafly válasza MajorosL hozzászólására (») Jan 3, 2023 /
 
Ha már telhetetlenek vagyunk, akkor olyan szavazás is lehetne, ahol nevesítve (automatikusan kitöltött, és nem szerkeszthető) van a jelentkezés és van még egy free text oszlop is.

Például:
November 27.-én be tudunk menni a fűrésztelepre. Le kell adni előre a létszámot. Után ebéd, aki akar a csárdában ebédelni, jelezze.
Jelentkezés:
Gafly, kaja
Sany, +2 fő, kaja 3

Szervezésben sokat segített volna régebben is.
(#) bbb válasza Gafly hozzászólására (») Jan 3, 2023 /
 
Az már nem szavazás, hanem multiválasztós űrlapos cucc De igen, egy ilyen űrlapos megoldás megkönnyítheti a találkozókra való jelentkezést.
Viszont ott meg kell álmodni ám azt is, hogy a lemondás része hogy működjön, vagyis lehessen módosítani a már kitöltött űrlapot, akár nullázva a jelentkezést.
(#) Gafly válasza bbb hozzászólására (») Jan 3, 2023 /
 
Persze.
Az lenne a lényeg, hogy csak regisztrált felhasználó tudjon szavazni, és csak egy sort hozhasson létre, és csak azt szerkeszthesse. Volt már rá példa, hogy az anoním szabad szavazásban valamelyik fórumtársunk más nevét is átírta disznóra
Az egy szabad szöveg oszlop (nem kell hosszú) pont elég szerintem.
(#) tufatofu válasza Gafly hozzászólására (») Jan 3, 2023 /
 
A feljelentgetés sincs nevesítve, pedig jó lenne
(#) bbb válasza Gafly hozzászólására (») Jan 3, 2023 /
 
Ugyan arról beszélünk
Rákattint a jelentkezek gombra, kiválasztja mennyi fővel, kér-e enni, ... Ezt a rendszer a nevével regisztrálja és módosíthatja a meghatározott ideig. Ez egy többes választó listás űrlap, nem sima egy helyre kattinthatok szavazás. A kirakása pedig úgy kellene menjen, ahogy most a szavazásokra is megy a szabály, azaz topikba beírja a szervező, hogy milyen mezőket szeretne milyen választható tartalommal, majd jelzi egy moderálási kéréssel, hogy ebből kellene űrlapot készíteni. Ez az űrlap pedig a jobb oldalt lévő "Saját menü" alatt megjelenhetne egy űrlapjaim pont alatt, így a szervező egyben láthatná az összesített eredményt, aki meg csak kitöltötte, a saját leadott dolgait látná és szerkeszthetné.

Én szívem szerint még egy funkciónak örülnék itt az oldalon, ez pedig a "trollok elrejtése"/"nem vagyok rá kíváncsi"/"felhasználó ignorálása" funkció. Ezt a funkciót bekapcsolva egy adott felhasználó hozzászólásai a rá érkező hozzászóláslánccal együtt elrejtésre kerülnének, mintha ott se lennének. Ez ugyan csak a bejelentkezett felhasználó elől rejtené el a hozzászólásokat, de igazán megszépítené az itt létet, ha a hülyeség eleve meg se jelenne... (ezért is kellene a teljes láncolatot elrejteni ilyenkor)
(#) gyerek67 válasza MajorosL hozzászólására (») Jan 4, 2023 /
 
Szia!
Most lehet, hogy butaságot kérek, de nem-e lehetne-e az elosztót is ugyanúgy értesítésre jelölni, mint bármelyik másik topicot?
Így azonnal láthatnánk, hogy valamilyen változás történt.
(#) jdani hozzászólása Jan 5, 2023 /
 
Sziasztok. Google egyes keresése szerint Belgiumban egyértelműen belga frankot használnak mint fizetőeszközt, más találatoknál meg egyértelműen eurót használnak.
Most akkor?
(#) Gafly válasza jdani hozzászólására (») Jan 5, 2023 /
 
Nekem ez hihető:
Idézet:
„1999-ben Belgium bevezette az eurót, az egységes európai fizetőeszközt, mely 2002-ben felváltotta a belga frankot.”
(#) Alkotó hozzászólása Jan 5, 2023 /
 
Azon töprengtem ma reggel vízforralás közben, mi ad hangot a vízforralóban. Az elektromos forralóra gondolok, ami a bekapcsoláskor még alig, de később hangosan "zúg". Sokkal hangosabban, mint azt a molekulák mozgásával magyarázni tudnám. Ezt a hangot nem a víz adja, hanem a forraló.
Tudja valaki mi a hangforrás a forralóban?
(#) nagym6 válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 5, 2023 /
 
A forraló fém felületen gyorsan gőzzé váló víz ami térfogat növeléssel jár, de felfelé indul, ettől haladtában azonnal lehűl forráspont alá mert ott hidegebb vízbe megy, víz lesz, térfogat visszacsökken.
Bekapcsoláskor hideg az egész víz, még nem tud forrni a fémfelületen. Ahogy melegszik a víz, egyre hamarabb tud "buborékolni", ezért egyre intenzívebb ez a folyamat.
A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2023
(#) gyerek67 válasza nagym6 hozzászólására (») Jan 5, 2023 / 1
 
És az ilyeténképpen "összeroppanó" pici bubik "halálsikolyai".
(#) Alkotó válasza nagym6 hozzászólására (») Jan 5, 2023 /
 
Értem az okfejtést, ami valóban logikus.
Azon vagyok fennakadva, hogyan tud ez a kis buborék-születés majd elhalás ilyen durván nagy zajjal járni.
(#) moltam válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 5, 2023 /
 
Cifrább dolgokat is tud tenni az a sok kis buborék, pl megeszi a szivattyú lapátokat, hajócsavarokat, csak ott a nyomásesés miatti elforrás miatt jön létre kavitáció.
(#) nagym6 válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 5, 2023 /
 
Gondolom az apró buborékok térfogat növekedés-csökkenés okozta rezgéseket a víz felvezeti a felszínre, levegőnek átadva.
Ha nem vízforraló, hanem sima gázláng melegíti fémedényben, ugyanez van.
Következő: »»   3460 / 3552
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem