Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Szárítógép problémák
 
Témaindító: csatalo, idő: Máj 26, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   19 / 22
(#) bodgabo válasza Horvath65 hozzászólására (») Dec 19, 2022 /
 
Atyaég, ez így működött csapágy nélkül?
Ott a tengely mellett jött ki a szösz ahol elvileg csapágynak és szimeringnek kellene lenni.
Ha így üzemelt akkor lehet hogy a tengely is megkopott és a csapágyban lógni fog...
(#) Josi777 válasza Horvath65 hozzászólására (») Dec 19, 2022 1 / 1
 
Kár volt megrendelni a csapágyháza, mert amíg nincs kicserélve a dobtengely, addig nem lesz jó. Szerintem ezt a projektet engedd el, úgy vélem, hogy gazdságosan nem javítható.
(#) Horvath65 válasza bodgabo hozzászólására (») Dec 19, 2022 /
 
Sajnos igen de mivel az előlapot illetve a program gombot nem tudom levenni ezért nem tudom az oldal lemezeket levenni. Így nem férek a dob tengelyéhez. Van ötleted, hogyan tudom levenni a program gombot?
(#) Horvath65 válasza Josi777 hozzászólására (») Dec 19, 2022 /
 
Hol kapok ilyen dobtengelyt? Sehol nem találok. Mert egyszerű lenne, belülről kell szét csavarozni.
(#) Dino71 válasza Horvath65 hozzászólására (») Dec 19, 2022 / 1
 
El kell keserítselek. Nincs külön dobtengely, csak egybe dobbal. Opció, hogy elviszed egy esztergályoshoz és ő csinál egyet rá.
Csatoltam egy robbantott ábrát róla.
(#) Horvath65 válasza Dino71 hozzászólására (») Dec 19, 2022 /
 
Helló! Köszönöm. Ettől tartottam. A két ünnep között gyártatok. Gondoltam az esztergálásra, de hátha alapon kutakodtam. 7 tized a kopás, berakom így is(elkalintyol így is, mégse másfél centi), de előbb leméretezem. További szép estét!
(#) Horvath65 válasza Dino71 hozzászólására (») Dec 19, 2022 /
 
Helló! Esetleg a programváltó gomb leszedéséhez van ötleted, és a hőcserélő kipucolásához?
(#) Dino71 válasza Horvath65 hozzászólására (») Dec 20, 2022 / 1
 
Így látatlanba nincs de keresek képet róla hátha látni.
Sajna semmit nem találtam. csinálj pár fotót róla. de szerintem ha belülről lecsavarozod a kezelő elektronikát akkor lejön.
A hozzászólás módosítva: Dec 20, 2022
(#) Horvath65 válasza Dino71 hozzászólására (») Dec 21, 2022 / 1
 
Az általad csatolt ábrán az A06-os gomb az A03-as panelre csatlakozik és a 3; 11; csavarok fogják fel. A csavarokat ki szedtem, de a kezelőgombot nem tudom leszedni. De majd készítek néhány képet. De csak holnap tudok hozzáférni.
A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2022
(#) razor válasza Josi777 hozzászólására (») Dec 22, 2022 /
 
Kitakarítottam az alsó tartályt az ottmaradt kondenzvíztől, a szivattyú szívó részénél is az esetleges kis mennyiségű koszt. Csövek nem voltak eltömődve. 4 ciklus le is ment probléma mentesen, de a következőnél ugyanazon teletartály hibával megáll a szárítási ciklus, természetes a felső tartályban csekély mennyiségű víz volt. Lehet, hogy a szenzor rossz, vagy esetleg a szivattyú adta meg magát?

A képen látható a szivattyú és a szenzor helye. milyen elv alapján működik a szenzor?
(#) Horvath65 válasza Horvath65 hozzászólására (») Dec 28, 2022 / 1
 
Helló Dinó71! Csináltam képeket és a csapágyat kicseréltem és tengelyt leméreteztem. Tudom nem a leg jobb dolog arra a tengelyre tenni az új csapágyat, de nem tudtam hirtelen új tengelyt esztergáltatni. A jövő héten megoldom és átcserélem. Teszek fel néhány képet.
(#) Horvath65 válasza Josi777 hozzászólására (») Dec 28, 2022 /
 
Helló! DE! Gazdaságosan javítható! Feltettem az új csapágyat és tökéletesen dolgozik! Valóban nem lehet kapni külön tengelyt, de lehet esztergáltatni! A jövőhéten esztergálják, leméreteztem mert szétszerelhető a tengely a dobtól!
(#) D R L hozzászólása Dec 28, 2022 /
 
Sziasztok! Van egy Zanussi ZTE 273 típusú szárítógép ami azt a hibát produkálja, hogy a motor menet közben meg meg áll kb fél másodpercre, szakaszosan megy. Vagy menet közben el kezd búgni csökken a fordulata majd megáll és búg. Kondenzátor cserélve lett, de ugyan azt csinálja. A vezérlő panelnél ha kicsit kopoktatva van akkor abbahagyja vagy pont akkor jön elő a hiba. Arra gondoltam, hogy kontakthibás, a motorhoz menő kábel csatlakozójánál nem látszik, hogy bármi baja lenne. Ezért gondoltam megnézem a reléket, kiforrasztottam szétszedtem, és az érintkezők jó állapotban vannak nincsenek megégve. Visszaforrasztásnál az egyik reléből ujjat tettem (Mert csak 1 volt a boltban) gondoltam ezzel megoldódik. Össze lett rakva (részben) és nem akart elindulni csak a relék kattogtak, majd kb negyed óra mulva elindult. Azóta megy de még mindig csinálja azt, hogy meg meg áll kb fél-egy másodpercre. Találkoztatok már hasonló problémával?
(#) Baxi válasza D R L hozzászólására (») Dec 30, 2022 /
 
Én motorra tippelnék, a kocogtatás meg lehet véletlen. Terheléses méréssel megtudod találni a hibát. Esetleg párhuzamosan régi hagyományos izzót a motorral, izzó világít motor áll akkor motor. Egyszerre esik a fesz akkor betáp.
De oda figyelve, nekem ez a szXr gyújtotta fel a lakást! Évente karbantartva, kitakarítva stb, csak a panellel nem foglalkoztam, ami nagy hiba volt! Én a helyedbe kidobnám, s vennék egy modern gázos/hőszívatyus gépet. Igaz ezek is inkább rosszak mint jók. Egy bosch gép bírt nálunk ~ 4 hónapot, de cserélték. Eltűnt belőle a gáz. Ami pozitívum hogy a villanyszámla ~ 10e kevesebb lett (mosógépet is cseréltük). Két gyerek mellet reggeltől estig mennek kis túlzással.
(#) D R L válasza Baxi hozzászólására (») Jan 5, 2023 / 1
 
Megoldódott a probléma, a nyáklapon az R99 nevű SMD ellenállást kellett újraforrasztani.
(#) Bitrendezo hozzászólása Jan 14, 2023 /
 
Üdv!
Egy Candy GVS4H7A1TCEX-S 3 éves hőszivattyús szárítógéppel kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni.
A legutóbbi szárításnál erős égett szagot éreztem (amikor hazaértem, a család többi tagja volt otthon, őket nem zavarta. Kb. 1-2 órát mehetett a gép, amikor leállítottam). Nincs semmi hibaüzenet a kijelzőn.
A szárítás nem futott le végig, de ehhez képest is elég kevés vizet gyűjtött, kb. 1 dl. Az első ventilátor, nem forgott (ezt kívülről láttam a rácson keresztül). Lehetséges hogy az éghetett le? Van rá esély, hogy ha kicserélem a ventit, akkor megoldódik a probléma, vagy elképzelhető hogy valami nagyobb gond okozhatta a venti leégését? Ezt találtam 24000 Ft-ért. Ennek a hibája miatt nem továbbította a vizet a tartályba? Vízfolyást nem láttam a gép körül. Persze ez is még csak tipp, holnap fogom szétszedni.
(#) Dino71 válasza Bitrendezo hozzászólására (») Jan 15, 2023 / 1
 
Szia!
Az a ventilátor sose szokott leégni. csak perceket megy általában a szárítás végén hűti vissza a rendszert. Ami büdös szokott lenni, az a hátsó tömítésről ha elkopik a filcréteg akkor a gumin fut a dob. Na az szokott büdös lenni mert a gumin megtapad a dob. Ilyenkor erőlködik a meghajtó motorja. Na az már leéghet de ritka az is. Nézzed meg, hogy egyáltalán forog e a dob ha bekapcsolod.
Lehet még dugulás a szösztől a kondenzvíz gyűjtő rendszerben. Lehet rossz a kondenzvíz szivattyú, vagy a vízszintérzékelője. És persze elszökhetett a gáz is a rendszerből.
(#) Bitrendezo válasza Dino71 hozzászólására (») Jan 15, 2023 /
 
Szia Dino71!
Köszönöm a pozitív hozzászólást és a sok infót.
Szétszedés előtt lefuttattam egy tesztet. Mindkét irányban forog a dob, az ajtózár is ok, illetve a kis első venti is forgott. Nem emlékszem, hogy még mit tesztelt ezeken kívül, de nincs hibakód.
Nem szedtem szét teljesen, de be tudtam fotózni hátra és úgy látom hogy egy indító kondi olvadt meg. Lehet hogy nagyon megtömték? Mellékeltem egy fotót. Holnap lesz időm és akkor teljesen szétkapom/átnézem rendesen.
Ebből a kondiból, ha tényleg ez a hibás, akkor a gyári Ducatit érdemes beszerezni, vagy van, amit jobban ajánlanál?
Lehetséges hogy szorult a motor és amiatt melegedett túl a kondi? Most üres dobbal, egy ujjal könnyen lehet forgatni.
A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2023
(#) Dino71 válasza Bitrendezo hozzászólására (») Jan 15, 2023 / 1
 
Akkor Ő lesz a ludas. Azt cseréljed, az a kompresszor kondija. És azért is nem szárított. De ha már szétszeded én kitakarítanám az egész gépet. Lehet el van szösszel az egész kalorikus kőr. Meg a kondenzvíz járatok.
(#) Dzsosz hozzászólása Jan 17, 2023 /
 
Sziasztok!

Van egy Electrolux EDP2074GW3 szárítógép, ami nem fűt. A programok a hűtési fázisig futnak, utána E60 hibakódot jelenit meg a gép. Van tapasztalatom szárítógépekkel kapcsolatban, így szétszedtem. A fűtőbetétjében egy kis fém biztostű volt. Gondoltam, ez okozott valami problémát( később rájöttem, hogy igen, mert a fűtőszál és a klixon közé volt beakadva). A fűtőszál 108 Ω-ot mutatott, viszont csak az egyik szálon, a másikon nem tudtam ellenállást mérni, de azt gondoltam ez így jó. Összeraktam, hiba ugyanaz. Keresgélés után megtaláltam ezt az E60 hibát, a megoldás pedig a fűtésrelék cseréje volt. Gondoltam ebbe az irányba megyek és kollégám ellenőrízte a reléket, persze mindkét relé teljesen jó volt. Újabb összerakás után, a vezérlő panelen 110-110V-ot mértem. Itt lett gyanús a dolog. Fűtőbetét újra ki, (vezetéket korábban már kisípoltam, az jó volt, nem volt szakadt), mérés után a Klixonnak nem volt ellenállása. Jól gondolom, hogy ezért nem megy a fűtés? (A Klixonhoz bejövő vezetéket kisípoltam, az sem volt szakadt, illetve a másik fűtőszálnak is volt most már ellenállása a lecsatlakoztattott vezetéken keresztül.)
A másik kérdésem az lenne, hogy a képen látható Klixont lehet-e külön kapni, és szakszerű módon kicserélni? ( Új fűtőbetét 35 e, ha nem muszáj, nem vennék bele újat, azt a pénzt inkább másra költeném.)

Előre is köszönöm, ha segítetek.
(#) Josi777 válasza Dzsosz hozzászólására (») Jan 17, 2023 / 2
 
Két áramkörös ez a fűtőbetét, a rajta lévő klixon pedig egy ún. biztonsági klixon. A két fűtőszál közös pontjára megy, ezen keresztül tud csak fűteni. Az a szerepe, hogy ha túlmelegedne az egység, akkor megszakítja a fűtéskört mechanikusan. Attól biztonsági, hogy ha egyszer átkapcsolt, akkor a normál klixonoktól eltérően nem kapcsol vissza magától. Erre a gyári megoldás a fűtőegység cseréje. Mint látod, szegecselve van a csillám lemezre, ezért nagy odafigyelést igényel a cseréje. De nincs rá szükség, ugyanis van egy trükk, amivel visszahozható az életbe. Ezt csak most veled osztom meg, mert titkos Fogsz egy 1,5 mm-es fúrót és megpróbálod pont a közepét átfúrni, szerencsére ebben segítségünkre van egy kis mélyedés, ami megvezeti a fúrót. Majd amikor kifúrtad a műanyag házát, akkor ugyanazzal a fúróval, amit kifogsz a gépből, beledugod a furatba és amikor "koppan", akkor még tovább nyomod. Egy kis kattanást fogsz hallani, majd a szakadásvizsgálóval rövidzárat mérhetsz rajta. Ezzel meg is van javítva a fűtőegység.
Nem véletlenül old le ez a klixon, minden ilyen esetben szükséges feltárni, hogy mi okozta a hibát. Jelen esetben nálad ez egyértelműnek tűnik. Mindenesetre nem árt, ha a fűtőegység kivezetéseit ellenőrzöd a földelés felé. Sok sikert
(#) Dzsosz válasza Josi777 hozzászólására (») Jan 17, 2023 /
 
Köszönöm szépen az infót.
(#) Dzsosz hozzászólása Jan 17, 2023 /
 
Na még egyszer, mert nem tette ki hsz-be amit írtam:
Köszönöm szépen az infót. Amit írtál a fúrásról, láttam egy héber nyelvű videóban, de nem értettem se a nyelvet, se azt hogy miért fúrja meg a klixont. Így már értem.
Nem vagyok elektromos szaki, azt meg tudnád mondani, hogyan ellenőrízzem a kivezetéseket a földelés felé?
Köszönöm szépen a segítséged, sokat spóroltál meg nekünk az infóval.
(#) Josi777 válasza Dzsosz hozzászólására (») Jan 17, 2023 /
 
Fogsz egy 230V-os próbalámpát, majd egy hálózati vezeték egyik kivezetését rákötöd a fűtőbetét egyik kivezetésére, a másikat a próbalámpára, majd a próbalámpa másik vezetékét pedig a fűtőegység testjére. A lámpának nem szabad világítania, ha mégis világít, akkor testzárlatos a fűtőegység, ami indokolja a túlmelegedését. Óvatosan, érintésvédelemre odafigyelni!
(#) somys hozzászólása Jan 18, 2023 /
 
Sziasztok!
Ariston ASD 70 c száritógép. Program leáll, kb. 10 perc mulva leáll és a viztartály ikon villog.A tartály üres.Áramtalanitás után a program indul és ismét 10 perc múlva viztartály ikon villogással leáll.Relative több vizet tartalmazó kabátka lett be téve, okozhatta ez?Köszönöm a válaszotokat.
A hozzászólás módosítva: Jan 18, 2023
(#) Dzsosz hozzászólása Jan 18, 2023 /
 
Fűtés működik, hibakód nincs, megszáradnak a ruhák. Az általad leírt ellenőrzést nem csináltam meg, de multiméterrel megnéztem, hogy a testhez képest van e zárlat a fűtőbetétnél. Ez nem volt, így összeraktam, és hála Istennek jól működik. Josi777 köszönöm szépen mégegyszer a segítséged.
(#) Dzsosz válasza somys hozzászólására (») Jan 18, 2023 / 1
 
Szivattyú, esetleg? Csak tippelek.
(#) Josi777 válasza somys hozzászólására (») Jan 18, 2023 /
 
Akkor fordul ilyen elő, amikor a szivattyú melletti úszó kapcsolója fel van akadva, így hiába működik a szivattyú, mindig tele tartályt fogy érzékelni. Persze feltételezem, hogy az alsó víztartályt már ellenőrizted és nincs tele.
A hozzászólás módosítva: Jan 18, 2023
(#) Josi777 válasza Dzsosz hozzászólására (») Jan 18, 2023 /
 
Remek. Nem véletlenül írtam a 230V-os feszültséggel való ellenőrzést, ugyanis van olyan "zárlat", ami csak nagyobb feszültségnél lép fel, egy műszer max. 9V-os feszültségénél nem jelentkezik.
(#) Dzsosz válasza Josi777 hozzászólására (») Jan 18, 2023 /
 
Hát... Van 230V-os próbalámpám, meg vezetékeim is. Terrhelés alatt kellett volna megnézni, igaz?
Azért, gondolom hogy ha testzárlatos lenne a fűtőbetét, akkor lecsapná a biztosítékot, nem? Persze most csak okoskodom. De, jó hogy írtad az ellenőrzést, mert világtalan vagyok az elektromossághoz.
Következő: »»   19 / 22
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem