Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Engem általában kevésbé hoznak lázba a pixelgrafikus VFD-k, mint azok, amiken mindenféle egyedi szegmensek vannak, de egy ilyen órához azért most kedvem támadt. Csak nincs kijelzőm hozzá...
Assemblerben ki kellett hozzá találni a megoldást.
Még látványosabb a 23:59:59 - ről ---> 0:00:00 - ra átfordulás , csak ahhoz jó sokáig fent kell maradni A hozzászólás módosítva: Hé, 13:23
Élöben a képe nagyon szép , a betekintési szöge is nagy ( le - fel - jobbra - balra ) ,
hamarabb összefolynak a számok , mint hogy ne lehessen látni. Sajna a fényerőt csak 4 fokozatban lehet állítani. Itt árulták a fórumon , elfekvő készlet volt. Még (eredeti ) Japán gyártmány. A hozzászólás módosítva: Hé, 13:24
Színbe nem tudnék választani mert mind szép
(vagy RGB led van benne? , az is megoldás)
Nagyon jó, láttam a hasonló kijelzők árát is - a jó hobbihoz szerencse is kell. : -)
Egyvalami zavarja a szemem, ha elfogadod: inkább a számjegyek tartoznak egybe és nem a számok bal, ill. jobb fele a mellettük levő elválasztó kettőspontokkal. Vagyis értelemszerűen a számjegyek közt kellene kevesebb térközt hagyni, hogy egy-egy egységnek látsszanak a párok, mert azok, és a számok közt, a kettőspontok körül nagyobbat.
Akkor valami ilyesmire gondolsz?
Ez is szép, de én még a mátrix VFD-re válaszoltam.
Igen , én első ötletként egyenlő távolságokra osztottam el a számjegyeket ,
de majd megpróbálom átprogramozni , és akár a pontok is lehetnek kerekebbek. Mellékelek egy neten talált képet , ahol már tényleg nehéz kinézni hány óra is van.
A képen azt feltételezem, hogy "óra perc másodperc" a kijelzett formátum, de az, hogy mérnöki pontossággal egyenlő távolságra vannak a számok és se pont se kettőspont nincs az valóban nagyban rontja a leolvashatóságot (több idő kell hozzá).
Na igen, Nixie-hez még csak-csak lehet találni ezt-azt, ami pötty-, rövid csík- vagy kettőspötty-formájú, de VFD-hez nem tudok ilyet.
Láttam olyan megoldást , hogy egy kis csövet tettek be a nagyok közé.
Az enyémet sikerült egy kicsit átrendezni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |

, az is megoldás)