Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?

Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   1714 / 1714
(#) uniman válasza elektrorudi hozzászólására (») Vas, 17:24 /

Ilyen gyártmány kapható már a neten....változó áron, már 20 alatt is láttam.
(#) sonajkniz hozzászólása Hé, 15:16 / 20

Szintillesztő

Sziasztok!

Van egy hiányosság az ipari berendezésekben.
Az encoderrel egybeépített léptetőmotorok 5V-os encoderrel rendelkeznek.
Viszont a legtöbb PLC 24V-os környezetben működik, és ennyit kér az encodertől is. Bár létezik 5V-ról 24V-ra szintillesztő, de egyrészt túlárazott, másrészt attól még az encodernek nem lesz 5V-ja.
Úgyhogy terveztem, és építetem egy saját szintillesztőt DC/DC konverterrel, ami egyben megcsinál mindent. A szintillesztő a végletekig le van egyszerűsítve. Csatornánként mindössze 2db. speciális kapcsolótranzisztorből áll. Ezen tranzisztorok érdekessége, hogy nem kell sem bázisellenállás, sem le(fel) húzó ellenállás. A DC/DC konvertert lehet, kicsit túlgondoltam, mert olyan szűrést tettem bele, ami egész érzékeny mikrovezérlőknek is jó lenne. De biztos ami biztos.
És ha már csinálom, akkor a doboz is legyen egyedi.
(#) vorosj válasza vorosj hozzászólására (») Csü, 15:10 / 10

Már szín szerint válogat a robot. https://www.youtube.com/watch?v=Qas6gvfRV60
(#) lazsi válasza vorosj hozzászólására (») Pé, 13:08 / 1

Milyen válogatós...
Következő: »»   1714 / 1714
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem