Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Igen biztos,
Ilyen ellenállásokat anno a Kékesben láttam az OA1160 mellett ?
Azért meglehetősen "alternatív" elgondolás, hogy a pozitív zöld, és a negatív piros...
Így értem. Magamtól azt hittem, hogy többek között hangerőt is azzal kellene matatni és/vagy eszköz csatlakozáshoz megnyomni, hogy használható legyen.
Esetleg kapcsolási skicc van, hogy mi volt az elképzelés?
Hő és páratartalom mérőKis ujjgyakorlat.
Teljesen automatikus szerencsére
Ha van tápellátás, és bekapcsolom a telefonon a BT-t, akkor pár mp alatt megtalálja és fel is csatlakozik egy érintésre. Illetve a telefonon első alkalommal jóvá kell hagyni a csatlakozást (magától ismeretlen készülékkel nem kapcsolódik össze), de az "ellenoldalon" nem kell gombnyomással nyugtázni a műveletet. (Amíg van kapcsolat, más készülékkel nem lehet rácsatlakozni, ennyi a "védelem" benne.) A hozzászólás módosítva: Csü, 15:44
Harmatpontra tippelek.
"Kis ujjgyakorlat."
Szintén olyasmi; ébresztőóra és időzítő lesz belőle extrákkal... A weben keresztül is lekérdezhető (TLS-sel). Kisfogyasztású custom hardware-hez gyűjtök információt, valamint Arduino-t nem szoktam használni, azzal sem árt játszani egy kicsit. A páratartalom-mérő még nincs rajta, csak egy BMP085, az RTC pedig 5 V-os egy sok évvel ezelőtti panelhoz, úgyhogy rendelnem kell hozzá pár dolgot.
Engem ezekben a kijelzőkben az idegesít, hogy mikroszkóppal kell nézni. Igazából a másik baj, hogy messziről nem lehet leovasni. (nekem is van ilyen kijelzőm de lehet, hogy max karóra lessz belőle, vagy majd elválik, hogy mi)
Én is rendszeresen szidom őket, nemrég itt is írtam valahol. Itt a hordozhatóság a lényeg, az annak részletein való gondolkodás, valamint az alkalom a szoftveres munkára abból összerakva, amit itthon volt. : -) Egyébként ahhoz képest meglepően jól olvashatók az OLED kijelzők a nagyon éles határvonalú pixeleik miatt.
Közben rendeltem egy ilyet (a "B" változatot), ez is ESP32, csak újabb, valószínűleg ez lesz a végleges munkadarab - pl. SD kártyáról betölthető kedvenc háttérképeken megjeleníteni az adatokat rendes méretű számkegyekkel: https://www.amazon.de/dp/B0FQMTVWG7 Ebben a műfajban eleve van erősítő+hangszóró is, akkutöltő is, kisfogyasztású stb. Érdekes lesz megnézni, mennyire használható, Bentley lesz-e belőle vagy Wartburg. A hozzászólás módosítva: 7:40
Ilyen kis kék dobozos csodát még nem láttam, de első ránézésre értelezhetőbb a mérete mint az előzőnek , ezt már kijelzőnek is lehet használni
Ja, a képen nagyon csinos, legalábbis az áramvonalasabb változata. A Waveshare-től van, úgyhogy reménykedem a használhatóságában. Elvileg ajándék lesz.
En ezeket az old school kijelzoket szeretem. Ilyen mindig hever az asztalomon valami probapanelre dugva
Húúúú! Ezeket én is imádom
Ezekből sosem elég. Szép darab azzal a mátrixszal. Ez kicsit más volt: https://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_post_2663741.html#2663741
Itt arult a forumon valaki 2x40-es valtozatot, en is vettem kettot.
..mondtam, hogy mindig hever az asztalon par
![]() Ez meg be sincs forrasztva, bar mar kozel all hozza...
5*5cm es nyákon hő és páraméréssel pic alapon
A hozzászólás módosítva: 9:05
Idézet: „mindig hever az asztalon par” Nem eladó az az asztal ? ![]()
Igen, latttam mar regebben. A kistesobol (IV-21) en is csinaltam hasonlot, de nekem az tul kicsi, ezert spajzoltam be IV-18-bol is..
..ok, de kijelzok nelkul
A VFD-ket maniakusan gyujtogetem, szerintem sosem fogom felhasznalni amit osszeharacsoltam. Regebben a nixie csovekre voltam racsavarodva, de a VFD most valahogy jobban tetszik. Mellesleg praktikus is, foleg a matrix valtozatok... |
Bejelentkezés
Hirdetés |

Ha van tápellátás, és bekapcsolom a telefonon a BT-t, akkor pár mp alatt megtalálja és fel is csatlakozik egy érintésre. Illetve a telefonon első alkalommal jóvá kell hagyni a csatlakozást (magától ismeretlen készülékkel nem kapcsolódik össze), de az "ellenoldalon" nem kell gombnyomással nyugtázni a műveletet. (Amíg van kapcsolat, más készülékkel nem lehet rácsatlakozni, ennyi a "védelem" benne.)