Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Shark lámpa készítés

Témaindító: boros339, idő: Júl 20, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 9
(#) boros339 válasza hüblerattila hozzászólására (») Júl 21, 2008 /

köszönöm mindenkinek, vki abban segítsen még h a 2 motor mien sebességű?
(#) rockersrac hozzászólása Júl 21, 2008 /

javaslom hübler attilának inkább szálljon magába és ne okoskodjon! láttam myvipen a videoját amit csinált a fényéről,hát siralmas! -_-"
(#) hüblerattila hozzászólása Júl 21, 2008 /

Szerintem ami a dichro-t forgatja az lassú fordulatú a belső meg talán középgyors. De pl raksz bele középgyors motrokat egy potméteres sebességszabályzóval és akkor betudod állítani az optimálisat akár külön-külön.
(#) hüblerattila válasza rockersrac hozzászólására (») Júl 21, 2008 /

Nem okoskodtam csak segíteni próbáltam!
(#) Szabi91 válasza boros339 hozzászólására (») Júl 21, 2008 /

Szivesen!
Bármilyen motor lehet!
Mindig csak kis időre fog áramot kapni, oda pedig nem számít, hogy milyen sebességű.
A két motornak ugyanolyan típusúnak kell lennie! Valamilyen 12V-os!
(#) sound.man válasza Szabi91 hozzászólására (») Júl 21, 2008 /

Idézet:
„Bármilyen motor lehet!”
Azért nem bármilyen... Meg azt se értem miért kell ugyanolyan típusúnak lenni a két motornak...
(#) Szabi91 válasza sound.man hozzászólására (») Júl 21, 2008 /

Jah, elnézést kérek!
Kicsit már kifáradtam, hosszú napom volt.
Látom hogy egy motor van csak benne! Azt hittem kettő!
Mégegyszer elnézést!
Szóval:
Akkora motor legyen benne, amekkorát a kapcsoló tranzisztorok elbírnak. Azaz 1,5A, mivel a stab IC csak 1A-t bír, azért maximum akkora lehet. De ide felesleges ekkora motor.
Ilyen biztos hogy jó bele:Bővebben: Link vagy Bővebben: Link
Mindkettő jó lesz bele, de ha lehet az utóbbit, a drágábbat vedd meg. Azért küldtem kettőt, mert az egyik fele annyiba kerül.

Hmm... Evvel csak az a baj h nem mikro motor és nincs rajta áttétel. Szóval fordulatszáma nagy, ereje nulla. Ha mégis belövöd a sebességét akkor már egyáltalán nem bír semmit még a parabolát sem. Bővebben: Link valami ilyesmi kell ezekbe a fényekbe. Amúgy télleg két motor van benne. Az egyik forgatja a parabolát a másik ütemre a dichro tükröt.
(#) Szabi91 válasza sound.man hozzászólására (») Júl 21, 2008 /

A kapcsolásban, amiről beszélünk, csak egy motor van...
Idézet:
„Ha mégis belövöd a sebességét akkor már egyáltalán nem bír semmit még a parabolát sem.”

Áttétel.
Annyi ereje biztos hogy van, hogy azt a tükröt mozgassa. Jól rá gell rögzíteni a motor tengelyére, le ne essen, mert egymás után gyorsan is ellenkező irányba mogdítja a motrot az áramkör.

Amúgy most ez az egész téma a Shrak fénynek van nem a kapcsolásnak és a fénybe 2 motor kell. Picit lehet megbírná mozdítani a dichro háromszöget de azt se ahogy eredetileg kell szerintem... bár lehet ki kell próbálni, de a parabolát hogy forgatja majd normálisan arra nem sok esélyt látok... :no:
(#) boros339 válasza sound.man hozzászólására (») Júl 22, 2008 /

egyre oksabb leszek, ezért hála mindenkinek. múgy kinézetre ien motorok vannak benne amit belinkelt sound.man. most már csak az a kérdés h vajon a parabola télleg csak 1 iránybaa forog ritmusra kezd forogni, mien gyorsan, és h vezérli-e vmi
(#) boros339 válasza boros339 hozzászólására (») Júl 22, 2008 /

(#) sound.man válasza boros339 hozzászólására (») Júl 22, 2008 /

A vezérlő az jó bele de itthon párszáz forintból kitudod hozni úgyhogy nem hiszem hogy mégéri. Bulikba szoktunk ilyen fény bérelni és ha nincs zene akkor egyirányba forog a tükör ez látszik is amit kivetít a falra. Ahogy megy az ütem akkor viszont a dichro háromszög szétdobálja ütemre. Én így vettem észre, szerinem így működik.

értem, sztem megcsinálom így és ha nem oan akko még mindíg lehet a parabola motorjának vezérlést csinálni
(#) sound.man válasza boros339 hozzászólására (») Júl 22, 2008 /

Amit kinéztél vezérlőt az se egy motort tud vezérelni. Amúgy nyakamat teszem rá hogy így működik h a parabola csak forog.

értem, am vajon a 2 motor egyforma mert a parabolájé az 12.72es gondolom ez azt jelenti h 12v 72rpm, de a dichroé is vaon ien :S
(#) rockersrac válasza boros339 hozzászólására (») Júl 22, 2008 /

nem azért,hogy kötöszködjek,de tanulj meg RENDESEN írni! ez fórum és NEM msn! használj telljes szavakat ha lehet! amúgy az apollo nevű lámpa hogy működik? valaki válaszoljon mán rája végre! -_-"
(#) hüblerattila válasza rockersrac hozzászólására (») Júl 22, 2008 /

Mellékeltem róla egy rajzot, ja meg van olyan is amiben a vonalizzó helyett kettő darab sima tűlábas halogénizzót teszenk bele. Remélem tudtam segíteni.

fény.JPG

(#) rockersrac válasza hüblerattila hozzászólására (») Júl 22, 2008 /

hát az igazat megvallva már megtaláltam a működési módját a lámpának csak lusta voltam befirkálni...
(#) sound.man válasza rockersrac hozzászólására (») Júl 22, 2008 /

Jó hogy elmondtam neked... hihi Amúgy én is egy sráctól tudom. Amúgy mennyire egy egyszerű fény...
(#) sound.man válasza sound.man hozzászólására (») Júl 24, 2008 /

Dichro Filter Hűű de jó ára van. 3 féle színből már kicsit necces az ára....
(#) rockersrac válasza sound.man hozzászólására (») Júl 24, 2008 /

b.meg! :O ez már télleg borsos ár! hűűűű asszem egyenlőre maradok a corallonál,vagy a festéses szinezésnél... ennyiért már komplett sharkot lehet venni sztem...
(#) sound.man válasza rockersrac hozzászólására (») Júl 24, 2008 /

19x19cm... Annyi hogy ebből megcsinálsz vagy 10 Shark-ot
(#) boros339 válasza sound.man hozzászólására (») Júl 24, 2008 /

szerintem sima üveglappal fogom megcsinálni csak azt nem tudom hogy mivel szinezzem be, valamilyen fóliát húzzak rá? vagy valamilyen áteresztő festékkel? ennyiért nagyon drága, de legalább a mérteket megtudtam amúgy milyen színből érdemes össze rakni?
(#) boros339 válasza boros339 hozzászólására (») Júl 24, 2008 /

amúgy most vettem észre hogy az 19centis, az meg nagyon nagy mivel a shark elején lévő vágat 8 centis szóval ettól csak kisseb lehet, de viszont van ott a par lámpák elé szín fólia 360ft-ért az nem olyan rossz ár és abból lehet vágni méretre.
(#) sound.man válasza boros339 hozzászólására (») Júl 24, 2008 /

Ezeket is lehet vágni szerintem sima üvegvágóval. Inkább én is előszőr kipróbálnám a színfóliát mert ha az jó akkor nem kell kifizetni több tízezreket az dichro filterekért.
(#) boros339 válasza sound.man hozzászólására (») Júl 24, 2008 /

de az a dichro filter akkor se jó a sharkba amit belinkeltek mert az 9centis és az egész fénynek a magassága 15centi a közepén ahol a tükrök vannak aaz 8 centi
(#) sound.man válasza boros339 hozzászólására (») Júl 24, 2008 /

Ez a darab 19x19cm. Méretre kell vágni. Ez nem csak direkt a shark-ba csinálják.
(#) fero_89 hozzászólása Júl 29, 2008 /

helló
nekem lenne egy olyan problémám hogy hogyan lehetne kivitelezni ezt a lámpát az egyik elkészült , a másik viszont még nem és nagyon jó lenne ha tudna benn valaki segíteni hogy hol találok hozzá kapcsolási rajzot hogy 3 rom motort vezérel hangra külön külön , és szeretnék bele mintát is csak nem tudom hogyan mekkora kell bele ?és hová kell tenni ? kérlek titeket hogy segítsetek benne , amúgy egy raptor vagy épp shark utánzat lesz, és mellékelek hozzá rajzot is! talán így könnyebb lesz , -amúgy a múltkori is rajt van!
remélem tudtok segíteni , segítségeteket előre is köszönöm rajzot módosíthatjátok is !
(#) brato válasza fero_89 hozzászólására (») Júl 29, 2008 /

Hát nem tudom.. a képen fekete fényű lámpás van?
Mert én csak fekete képet látok.
Következő: »»   2 / 9
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem