Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3527 / 3552
(#) zolika60 válasza Suba53 hozzászólására (») Nov 26, 2023 /
 
Azt nem tudom én sem, hogy az E-ON ügyfélszolgálaton hogyan lehet bármit elintézni. Nekem sem sikerül már hónapok óta. Telepítettek nálam egy napelem rendszert májusban , ami nem működik. Ez MVM terület. Amikor megírtam nekik a panaszom egyből átpasszolták az MVM-nek. Az meg megírta, hogy nem működik forduljak a telepítőhöz. Ennek a levélnek a másolatát elküldtem az E-ON-nak. Csak egy automata válasz jött, hogy a levél beérkezett, de azóta sem történt semmi. A telefonos ügyfélszolgálat elérhetetlen. Még van néhány napjuk a legutóbbi levél óta a válaszadásra megadott harminc napból, de a jövő héten az is letelik. Ha nem történik érdemi változás kénytelen leszek őket feljelenteni csalásért.
(#) Suba53 válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 26, 2023 /
 
Én holnapra tudtam időpontot foglalni az Érdi irodájukba. Beviszek minden papírt, és elküldöm őket a melegebb éghajlatra. A Bp-i irodákban három hétre előre nincs időpont

Az internetes ügyfélszolgálatuk a semmivel egyenlő. Simán figyelmen kívül hagynak minden bejelentést, igénylést, és ha reklamálsz, hogy letelt a 30 nap, küldenek 5000.-Ft kötbért, majd továbbra sem történik semmi. Levelekre az előírt határidőben nem válaszolnak, ha meg több hónap késéssel írnak valamit, az nem megoldás, hanem mindenfélét kitalálnak, hogy ne kelljen dolgozniuk.

Tavaly októberben beadtam egy napelemes házi kiserőmű telepítési igényt, mert akkor járt le az a határidő, ameddig befogadták a visszatáplálásos elszámolást. Nem válaszoltak. Majd idén áprilisban kértem egy hálózat bővítést H tarifára. Augusztus végén jött egy levél, hogy egy időben nem tudnak két igénnyel foglalkozni ( 21. század, elektronikus adatfeldolgozás, szánalmas. ) döntsem el, hogy melyik igényt tekintsék elsődlegesnek. Akkor írtam nekik, hogy a H tarifa bővítést kérem elsődlegesnek kezelni. Eddig küldtek összesen háromszor kötbért, de érdemi válasz, elvégzett munka nincs. Most meg küldik ezt az idióta levelet, hogy a nyilvántartásuk szerint a saját tulajdonomban nem velem állnak szerződésben. Röhej.

Egyszerűen katasztrófa az a társaság. Egy jogállamban már régen lapátra tették volna az egész bagázst, itt meg úgy szórakozhatnak a nekik kiszolgáltatott ügyfelekkel, ahogy nem szégyellik. Gyalázat.
(#) zolika60 válasza Suba53 hozzászólására (») Nov 26, 2023 /
 
Nekem ez nem opció sajnos. Minden iroda viszonylag messze van és lehetetlen ügyfélszolgálati idővel működik.
(#) Bakman válasza Suba53 hozzászólására (») Nov 26, 2023 /
 
Idézet:
„Én holnapra tudtam időpontot foglalni”
Mindenképpen várjuk a feljeményeket. Személy szerint nagyon kíváncsi vagyok mit fognak mondani, pláne arra, hogy nem veled vannak szerződésben...
(#) Suba53 válasza Bakman hozzászólására (») Nov 26, 2023 /
 
Erre én is kíváncsi vagyok.
Viszek tulajdoni lapot az ingatlanról, mert feltételezem, hogy azzal fognak kekeckedni, hogy nekem nem adhatnak ki infót csak a szerződéses félnek. Aki amúgy én volnék.
Viszem a villamos energia vásárlási szerződést is, ami egyértelműen a nevemre szól.
Kíváncsi vagyok mibe fognak ezek után belekötni.
(#) Suba53 válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 26, 2023 /
 
Telefonon el lehet érni őket, ha kellően türelmes vagy. Izzasztanak a telefon mellett sokáig, a minden munkatársunk foglalt dumával, de ha kellően kitartó vagy, egy idő múlva kapcsolnak ügyfélszolgálatost, aki minden lát a rendszerben, az előzményekkel együtt.
Én azért megyek be, mert feltételezem, hogy az lesz a válasz, hogy nekem telefonon nem adhatnak felvilágosítást, hiszen nem én vagyok a szerződő fél. ( Szerintük. )
Eddig kb háromszor sikerült beszélni velük, de akkor még nem találták ki ezt az ügyfél lerázó formulát. Sokat agyalhattak ezen.
Rossz vicc ez az egész.
(#) zolika60 válasza Suba53 hozzászólására (») Nov 26, 2023 /
 
Nekem csak negyven perc türelmem volt. Az kevésnek bizonyult.
(#) tufatofu válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 26, 2023 /
 
Én azt nem tudtam elintézni személyesen, mikor bementünk az asszonnyal kézen fogva, hogy ő is eljárhasson az áramügyekben korlátok nélkül az idők végezetéig. 1 évig járhat el a közös ingatlanunk áramügyeiben, mert az én nevemen van a mérő. Mondtam a hölgynek, akkor írja át kettőnk nevére, de azt meg nem lehet. Azt nem tudom, hogy tényleg nem lehet-e, vagy csak nem tetszett a nőnek a pofánk, de abszurd.
(#) zolika60 válasza tufatofu hozzászólására (») Nov 26, 2023 /
 
Mocsok egy banda. Sajnos óvatlan voltam, amikor szerződést kötöttem velük.
(#) szs válasza Suba53 hozzászólására (») Nov 26, 2023 /
 
Nem is értem. Ha elfogadják tőled a pénzt, amit a szolgáltatásert fizetsz, akkor hogyan mondhatják, hogy nincs suerződes veled (és a hellyel)? És akkor miért is fizettek 5 pénz kötbért???
Jó, én jártam úgy, hogy felhívtam a szolgáltatót, nincs áram. Szépen be is mutatkoztam (és közöltem a helyet, és még azt a csodálatos számot is). Rohadtul nem jött ki senki, mert "szs" nincs velük szerződésben. Csak szsné.

Kíváncsian várom a fejleményeket.
(#) gg630504 válasza Suba53 hozzászólására (») Nov 26, 2023 /
 
Lehet, hogy egy etelközi anyakönyvbeli felmenőd alapján suttyomban átneveztek ...cs-ről ...ts-re?
A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2023
(#) szs válasza gg630504 hozzászólására (») Nov 26, 2023 /
 
(Még annyi sem okvetlen kell. Ezert momdtam az szs-szsné különbséget. Szigorúan zárójelben mondom el: mikor a fater meghalt, akkor az örökölt házat mind átadtuk egy testvérünknek. Azonban az összes közmű a mai napig a fater nevén van, neki jönnek a számlák. Egy hiba esetén nehéz lenne a húgomnak egy 80 éves férfi nevében nyilatkozni. Aki 17 éve nem él.)
(#) Skori hozzászólása Nov 26, 2023 /
 
Van valakinek benzines Hyundai i30-as autója? Az érdekelne, hogy gyárilag milyen indító-akku van benne. Ah kapacitás, és fizikai méretek - konkrétan:pl. befér-e a 19cm magasság, vagy csak a 17,5cm?
(#) zolika60 válasza Skori hozzászólására (») Nov 26, 2023 /
 
Nekem nincs, de az Unix program szerint belefér.
(#) bbb válasza Skori hozzászólására (») Nov 26, 2023 /
 
Mondjuk még pár apróságot írhattál volna...
Évjárat? Motorméret?

Az én FD-mbe Exide Premium EA530 került immáron másodszor és remekül bevált (az első valami 7 év körül bírta, s a legnagyobb hidegben is pöccröff indított, a második még csak két éve van benne). Mondjuk meg kell hagyni, szépen felment az ára, ez alatt a két év alatt "csak" 9000-rel lett drágább ugyanott...
Ja és persze elvileg ez is 19cm magas, vidáman befér a helyére.
árukereső
A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2023
(#) nagym6 válasza Skori hozzászólására (») Nov 26, 2023 /
 
Gondolom megmérhető a helye mérete. A + és - saruk helyzete az akkutetőn számít erre figyelj, van fordított is. Tehát a saruk akku szélén, csak egy helyzetben tehető bele, mert oda passzolnak a kábelek, de lehet fordított elhelyezésű a két saru polaritás.
(#) SzervízMacska válasza nagym6 hozzászólására (») Nov 26, 2023 /
 
Megegyezés szerint, mikor feléd vannak a kivezetések, aszerint bal-, vagy jobb pozitívos…
(#) Suba53 hozzászólása Nov 27, 2023 /
 
Srácok!
2017-ben, amikor megszűnt a korábbi villamos energia szolgáltató, akkor több lehetőséget is felkínáltak. Én az ELMŰ ÉMÁSZ szolgáltatót választottam, és velülk kötöttem szerződést, amit aztán átvett az E-ON.
Akkor emlékeim szerint még a DÉMÁSZ-t is lehetett volna választani.
Létezik még más az E-ON-tól független lakossági villamos energia szolgáltató, amelyik illetékes Budapesten, vagy az E-ON a monopol helyzetű szolgáltaó?

A számlát az MVM küldi, de a beadványokat kérelmeket az E-ON internetes felületén lehet beadni, akik meg ignorálnak minden feladatot. Mik az összefüggések, az MVM, E-ON, ÉMÁSZ, stb szervezetek között?
A hozzászólás módosítva: Nov 27, 2023
(#) sany válasza Suba53 hozzászólására (») Nov 27, 2023 /
 
Csak fizetni, fizetni... Mindegy kinek.
(#) Suba53 válasza mnyugger hozzászólására (») Nov 27, 2023 /
 
OMG!
(#) Skori válasza bbb hozzászólására (») Nov 27, 2023 /
 
2011-es 1.4-es benzines. Az előző tulaj a lehető legkisebb akkut rakta bele (bár végülis bírta pár évig), de ez már a végét járja, tehát a közeljövőben biztosan cserélni kell. Azt nehéz megmérni milyen magas fér be úgy, hogy a motorháztető lecsukható legyen és semmi ne érjen hozzá az akksihoz amikor lecsukom. Ami benne van az 17,5cm magas, de gyanús hogy magasabb is elfér, és a kapacitása sem baj ha kicsit nagyobb mint a minimálisan elegendő... Legalábbis ha már újat veszek bele, akkor legyen megfelelő kapacitású, vagy akár inkább kicsit túlméretezett, de férjen is el fizikailag a számára szolgáló helyen.
Nekem a Banner akksikat ajánlották régebben, eddig be is vált, a Focusomban már több mint 7 éve szolgál - eddig hibátlanul egy ilyen aksi.
(#) bbb válasza Skori hozzászólására (») Nov 27, 2023 /
 
Ez már akkor a második generációs, vagy még az első? Csak azért vagyok bizonytalan benne, mert akkor volt a váltás a két generáció között... Az enyém is 1.4benzin 2008 decemberi, még az első generáció. A 19cm-es belefér. Amit írtam neked az előző hozzászólásban, azt szereti, még az akku körüli szövetet is át lehetett rá húzni. Jobb pozitív való bele, az Exide premium EA530 a nagy indítóárama miatt a téli hidegben se nyüglődött.

Az első ilyen akkum miután kicseréltem, lett belőle tartalék, hogy ha bikázni kellene valamelyik autót... Csak azért merem ajánlani, mert nekem bevált ez a típus.
(#) Skori válasza bbb hozzászólására (») Nov 27, 2023 /
 
Még az első generációs. Sajnos a "bicska-kulcs-távirányító" háza már szétment (és nem az első), és sehol nem kapok kompatibilis műanyag házat, mert amit most árulnak i30-hoz, abba egyszerűen nem fér bele az a panel, ami ebben van. A Fordé persze még a gyári, és hibátlan, pedig az sokkal öregebb autó. A Hyundai-t az asszony használja, de nem tudom ennek van-e szerepe a gyorsabb elhasználódásban (de a kuplung esetében feltételezem, hogy van... )
(#) bbb válasza Skori hozzászólására (») Nov 27, 2023 /
 
Ha az első generációs, akkor olyan, mint az enyém. Én minden nap használom és a gyári bicskakulcson mindössze egy kis kopás látszik, meg a matrica kopott le róla. Igaz én zsebben hordom, nem valami női táska mélyére eldugva
Alin lehet hozzá komplett házat venni gombokért: ali
(#) sany válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 27, 2023 /
 
Majd ő elintézi.
(#) Suba53 válasza szs hozzászólására (») Nov 28, 2023 /
 
Sajnos arra még várni kell.
Jól elnéztem a dátumot, egy decemberi hétfő, nem a tegnapi.
Ez természetesen ott derült ki.
(#) bbb válasza Frankye hozzászólására (») Nov 30, 2023 /
 
Eljött az ideje, hogy a cikksorozatot elkezdjem. Ennek örömére a bevezető elkészült, s holnaptól kezdve minden nap egy újabb oldallal fog bővülni, ahogy szépen sorban haladok az adventi kalendáriumban

Moderátori jóváhagyás után elérhető: Link
(#) zolika60 válasza bbb hozzászólására (») Nov 30, 2023 /
 
Nem tudom mi is elérhető?
(#) bbb válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 30, 2023 /
 
Idézet:
„Moderátori jóváhagyás után”
A cikkek csak úgy jelennek meg, ha elkészíted, lezárod, s végül jóváhagyja egy moderátor. Addig viszont nem látható. A módosítások alatt is el fog tűnni, vagyis amikor újabb oldallal bővítem, akkor megnyitom szerkesztésre, ezzel számotokra láthatatlan lesz, módosítom, lezárom, s ismét jóvá kell hagyja egy moderátor, utána fogjátok ismét látni.
Itt ez a rend.
A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2023
(#) granpa válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 30, 2023 /
 
Hát a papír (ami elérhető).
Következő: »»   3527 / 3552
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem