Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Skoda Octavia elektromos probléma
 
Témaindító: Secret, idő: Júl 25, 2008
Lapozás: OK   186 / 186
(#) zolika60 válasza Fakeoctavia hozzászólására (») Csü, 21:03 /
 
Valamikor régen tán tizenöt- húsz éve javítottam egy Passatot hasonló hibával. Ott a légtömegmérő csatlakozója volt a ludas.
(#) VIM válasza Fakeoctavia hozzászólására (») Pé, 9:37 /
 
Szia! Hibakód nincs? Szervó olaj nyomás gomba jó?
(#) xxxyyy válasza Fakeoctavia hozzászólására (») Pé, 12:43 /
 
Ugyan nekem AKL-es 1.6-osom van, de ismerős a hibajelenség. Első sorban főtengely nullponti jeladóra tippelnék, másodsorban vezérműtengely jeladót nézetném meg ha az a te motorodban is van. Utóbbinak a hibája nálam generált hibakódot is.
A torpanás nálam olyan volt, hogy majdnem kiszálltam a szélvédőn. Nem vagyok autószerelő, de talán a dugattyútörésed is a túl korai gyújtás miatt volt.
A hozzászólás módosítva: Pé, 12:53
(#) VIM válasza Fakeoctavia hozzászólására (») Pé, 19:32 /
 
Azt írtad, hogy már minden gyújtással kapcsolatos alkatrészt kicseréltél de a gyújtáselosztóban lévő hallos főtengely szöghelyzet jeladóról nem tettél említést. Az ugyanis elég érzékeny a kontaktusra és a kopásra. Ha az érintkezők és a csatlakozó oxidos az bizonytalanná teszi a helyes gyújtást, a kopás szintén, a tengelyen elhelyezkedő serleg alakú megszakító ami a hall érzékelő előtt forog el (a tengely nem lóghat az elosztóban, nem kotyoghat). A "torpanás" mikor történik? Menet közben fix gázpedál állásnál vagy amikor leveszed a pedálról a lábadat és váltani próbálsz?
(#) Fakeoctavia hozzászólása Pé, 21:26 /
 
Gyujtás csere alatt úgy értem, hogy maga a gyújtás elosztó is cserélve lett kompletten mert igen a csatlkozo mozgott benne nem is kicsit. A torpanás egyenletes haladáskor is jelentkezik és ha akkor visszább engedem a gázt megindul.
(#) Fakeoctavia hozzászólása Pé, 21:30 /
 
A főtengely jeladó nem volt cserélve még lehet azt megpróbálom akkor aztán meglátjuk. A map szenzor is volt még cserélve de semmit nem változott.
(#) Fakeoctavia hozzászólása Pé, 21:34 /
 
Ja és hibakódot nem ad ki. Szervó az tökéletes 1 hete lett benne teljes kormánymű, szervószivattyú cserélve újakra mert menetközbe elfolyt az olaj és be sült a szivattyú is.
(#) Fakeoctavia hozzászólása Pé, 21:36 /
 
Olajnyomást is néztünk az is rendben van szóval nem értem
Következő: »»   186 / 186
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem