Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Skoda Octavia elektromos probléma
 
Témaindító: Secret, idő: Júl 25, 2008
Lapozás: OK   193 / 193
(#) GabZkp10 hozzászólása Sze, 7:51 /
 
Sziasztok.
Alany egy Skoda Octavia 2 2005 Sedan Elegance. 1.6 benzin
Néha a kocsi nehezen indul sokáig teker és olyankor kiadja ezt az esp jelet (kis kocsi meg alatta ket hullamos vonal) olyankor a motor is rosszul jár mintha 2 hengerezne és ha megyek vele a fordulatszámmérő akadozva megy fel a kocsi is erőtlen alig gyorsul.
Van mikor leállítom kiveszem a kulcsot visszadugom és jó. De van mikor csak többszöri indításra javul meg. Ha bejelez olyankor nagyon nehezen indul be..
kb 10 alkalomból 1-2 szer.
De van ritka alkalmakkor mikor egyáltalán nem javul meg meleg az idő is és megkell várni míg kihül az autó és csak akkor lesz jó.
Esetleg valaki járt már így?
Biztosítékoknál nincs gond azt megnéztük. Aksi is jó.
(#) GabZkp10 válasza GabZkp10 hozzászólására (») Sze, 11:10 /
 
BSE motorkód
(#) VIM válasza GabZkp10 hozzászólására (») Sze, 18:28 /
 
Szia! Egy hibakódolvasás mindenképpen jó jönne, hogy ne kelljen találgatni. Az ESP az a gázpedál, kuplung és fék kapcsoló ill. potméterek (helytelen?) állások miatt jelezhet már az indítás pillanatában. A kuplungnak csak egy záró kontaktusa van de a féknek egy záró és egy nyitója. A gázpedálhelyzetet azt ikerpályás potméter érzékeli. Ha ezeket a kapcsolókat és potmétereket befújod egy kis kontaktsprével, talán átmenetileg megszűnik a hibajelzés.
Következő: »»   193 / 193
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem