Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Skoda Octavia elektromos probléma
 
Témaindító: Secret, idő: Júl 25, 2008
Lapozás: OK   192 / 192
(#) bando válasza gor_ hozzászólására (») Nov 4, 2022 /
 
Szia,az akksi fölött biztosítékok vannak, azok sarujaiat is érdemes átnézni, szoktak kilazulni és utána olvadni is , főleg a nagyobbbak..és kihúzogatni őket kontakhíba ellenőrzésre..
vannak relék a bal teleszkóp mellett és a műszerfal alatt a nagyrésze..
(#) gor_ válasza bando hozzászólására (») Nov 8, 2022 /
 
Köszönöm szépen a segítséget kontakhibát nem találtam, de a műszerfal alatt a pedálok fölött két csavar eltávolítás után hozzáfértem a 100-as reléhez, amióta kicseréltem azóta nem állt le az autó,pedig előtte 10 percenként.
A relécsere javaslat nagy segítség volt.
(#) gor_ hozzászólása Nov 11, 2022 /
 
Sziasztok!

A sikeres 100 relé csere után szeretnék még kérni segítséget Octavia 1es problémákra.
Egyrészt a központi zár a bal első ajtónál, bezár,kinyit, bezár pedig már beültem, néha még gyújtáskor is, illetve ehhez hozz jött, most más már amikor kiszálláskor nem berreg hogy égve maradt a fényszóró.
Ajtózár vagy mikrokapcsoló csere megoldaná ezeket? Ezek mennyire bonyolultak, ha tényleg ez kell?

Illetve a már egyszer volt cserélve a bal első ablakemelőben a bowdenes szerkezetet, miután leesett az ablak, és most elkezdett szorulni és alig bírja felhozni teljesen , alsó 1/3-nál megakad.
Most megint a teljes bowdenes szerkezetet cserélni kell, mert eltörött egy műanyag benne ?
Szedjem szét és nézzem meg hogy megint az a műanyag tört el benne, vagy mit javasoltok?

Köszönöm szépen előre is a válaszokat.
(#) Ge Lee válasza gor_ hozzászólására (») Nov 11, 2022 /
 
A többire nem tudok mit mondani, de az a bowdenes szerkezet az nálam is szétmant a jobb hátsó ajtóban. Olvasgattam, meg nézegettem hogy mit lehetne vele kezdeni, magam nem szívesen állnék neki ilyesminek, mert nagyon régről vannak még rossz tapasztalataim hasonló dolgokkal. Aztán kiderült, hogy állítólag 12 ezer körül van egy ilyen szett amit be kell építeni a régi helyére, hogy a motort hogy kell utána megtanítani arra hogy hol van a végállás azt nem tudom, vagy talán beáll magától.
Na de. Az újjal épp ugyanaz a probléma mint a régivel, van ebben valami műanyag feszítő vagy vezető vagy mi, az törik el mert nem bírja (típushiba). Van (talán pesten) valami cég aki ezeknek a javítására szakosodott, azokat a műanyag izéket fémre csereberéli (fél vagyonért), onnantól állítólag örökös. És ugye én sem pesten lakom hanem onnan jó messze, így egyelőre az van, hogy nem használom többé azt az ablakot...
Jut eszembe, a központi zár nálam is érdekesen működik egy ideje, a bal hátsó ajtót eleinte vagy kinyitotta vagy nem, most már egyáltalán nem nyitja ki a távirányítóval, viszont ha kulccsal nyitom az ajtót akkor meg igen. Hogy miért fogadja el az egyik nyitási módot és a másikat nem, fel nem tudom fogni.
(#) VIM válasza gor_ hozzászólására (») Nov 11, 2022 /
 
Szia! Az ajtózáras probléma az valószínű, hogy vezetéktörés az ajtónál lévő átvezetésben. A zümmer hiba az lehet a zümmer hibája de a tpegységé is. Az ablakemelő mechanika az viszonylag egyszerűen megoldható ha csak a vezetősínt, szerelt bowdennel együtt veszel. arra kell odafigyelni, hogy besszereléskor meg kell kenni vékonyan gépzsírral minden egyes súrlódásnak kitett részét és a bowdendobra is kell. Azért törnek el a műanyag alkatrészek, mert kenetlenül rakják össze ahol javítják, hogy minél előbb tönkremenjen. A fémből készült ablakbefogó és vezető az lehet, hogy nem törik el de a bowden az el fog szakadni vagy a dobot teszi tönkre mikor a motor begyűri és akkor lesz egy drága javíthatatlan mechanikád. Ilyet nem érdemes külön venni, mert már addigra a bowdennal is probléma van amit nem lehet kikorrigálni de ilyen szettet sem érdemes venni az olcsóság jegyében, mert nem tudni, hogy a középső dob tartó az nem törött e el vagy a rögzítőfüle lett használhatatlan. Szóval egy aranyközéputú bevált, többek által használt vagy egy jobbat ha veszel és beszereled, akkor elég sokáig fog szolgálni. Ja, tanítani nem kell, mert ugyan oda kerül vissza minden ahol volt eredetileg.
(#) bando válasza gor_ hozzászólására (») Nov 12, 2022 /
 
Mindkét probléma ismerős..átvezetésnél szokott megszakadni a vezeték, néha több is...
Ablakemelő:ahogy VIM írja..fáradnak a műanyag alkatrészek, illetve a kenetlenség is okozója..csakis a teljes mechanizmus cseréje ajánlott..én már mind a 4 db.t cseréltem, sőt egyiket már 2x is..
(#) Ge Lee válasza VIM hozzászólására (») Nov 14, 2022 /
 
Na és ezt a mechanikát hol érdemes venni és melyiket? Nem nagy a választék ahogy nézegettem, sőt alig találtam. A gépzsírra meg azt tudom mondani, hogy szerintem nem véletlen hogy nincs kenve, ugyanis a zsír összeszedi a port és így hosszabb távon több kárt csinál mint hasznot.
(#) VIM válasza Ge Lee hozzászólására (») Nov 14, 2022 /
 
Szia! Az előző hsz.-ben lévő helyről szoktam rendelni szinte mindent, mert megfizethető és jó minőségű darabokat forgalmaznak és a választék is elég bőséges. Ha mondasz motorkódot, alvázszámot akkor meg tudom nézni az "etkában", hogy a Te gépedhez melyik való. A zsírról pedig annyit, hogy oda ahol ez a mechanika van oda sosem fog por bejutni. Ahhoz sivatagi homokvihar kellene de akkor is kétséges a por bejutása. A kenésnek fontos szerepe van a fém sín és a műanyag ablakbefogó tartó simább "közlekedése" érdekében. Nem fog időelőtt félrekopni a műanyag, majd érdessé válni a csúszó felülete ami nehezíti a pályáján való közlekedést, majd befeszül és törik. Nekem egyszer kenetlenül tették be (az első alkalommal történő cserekor) és ráadásul a felső bowdent nem igazították meg a megfelelő irányba (meg volt csavarodva), mégis viszonylag elég sokáig bírta. Amit magam építettem be annak minden porcikáját megkentem zsírral (bowdeneket amik majd bevezetik a kenőanyagok a vezetőbe, a görgőket és a pálya azon részeit ahol siklik a befogó) így elég lól bírja egy középárkategóriás darabbal a mechanika.
A hozzászólás módosítva: Nov 14, 2022
Következő: »»   192 / 192
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem