Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LED-es index
 
Témaindító: Einstein21, idő: Márc 29, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   19 / 19
(#) Tomi111 válasza villanyipi hozzászólására (») Júl 3, 2020 /
 
Adj a vezérlésnek direkt tápot, így folyamatosan működik, csak a ledeket kapcsold rá a kapcsolóval, amikor indexelsz.( fogyasztása minimális) Bár így van, mikor éppen szünet lesz, mikor bekapcsolod, de szerintem nem zavaró. ( szabály szerint azonnal világítani kell az irányjelzőnek bekapcsoláskor )
(#) villanyipi válasza Tomi111 hozzászólására (») Júl 3, 2020 /
 
Az index eleve így működik ezzel a relével és a bimetállal is de mostanság nem törődöm vele majd próbálkozom ha időm engedi.
(#) ITI47 válasza Tomi111 hozzászólására (») Júl 6, 2020 /
 
Szia!
Van ettől jobb megoldás is. Én már több éve használom. A szabály az indexre az hogy 1 másodperc a megengedett idő a működésre.
(#) Tomi111 válasza ITI47 hozzászólására (») Júl 7, 2020 /
 
Szia! Én is csináltam havernak egyet néhány éve 6V-os Simsonba. Az eredetivel bimetállossal alig világítottak az izzók, sok feszültség esett a relén. Csináltam egy pic-est. Tökéletes azóta is. Egy 5-6V-os relét kapcsol a pic, figyeli a relé kimenetét, és ha testre kerül az izzókon keresztül, azonnal meghúzza a relét beállított ideig. Az idő letelte után újra figyeli a kimenetet. Ha még testen van, újra meghúz, ha már nincs, nem húz meg, figyel tovább. Egy régi elektronikus Trabant-Wartburg fényváltó relét beleztem ki, csak a reléjét meghagyva új nyákot csináltam bele. Bekötése a szokásos: Test(31), +6V(49) és a lámpák kapcsolója felé(49a). Ezzel tökéletes az index. Állandó az idő, bekapcsoláskor azonnal világítással indul. A relén nem esik feszültség. Kerestem a rajzot, de nem találtam, csak kézi rajz volt.
(#) ITI47 válasza Tomi111 hozzászólására (») Júl 7, 2020 /
 
Szia!
Én ledesre gondoltam. Nincs relé, csupán 2 Li-Ion akkuról megy, oldalanként 2x 3W-os teljesítmény ledekkel. Ha érdekel, szívesen teszek fel rajzot róla.
(#) szs válasza ITI47 hozzászólására (») Júl 7, 2020 /
 
Nemcsak őt érdekelné (ha érdekli őt) , engem is nagyon, meghát ennek a fórumnak ez az értelme, tudást szeretnénk szerezni, megoldásokat látni!
Megmutatod akkor?
A hozzászólás módosítva: Júl 7, 2020
(#) ITI47 válasza szs hozzászólására (») Júl 8, 2020 /
 
Szívesen teszem!
Előre jelzem hogy én egy olyan kismotorra fejlesztem ki ezt az indexet, amin gyárilag nincs index, se akku. Sok éves kísérletezés után jutottam el a mostani megoldáshoz. Ezt bármilyen járműre utólag fel lehet szerelni. A fényereje, a ledeknek köszönhetően azonos, vagy erősebb mint a hagyományos 21W-os izzóé. A motoromon már 3 éve működik, hibamentesen. Első kép: kapcsolási rajz, második kép: tranzisztoros ütemadó, harmadik kép: gyakorlati összeállítás. Így kell felszerelni a járműre. Negyedik kép: a 3W-os POWER led elhelyezése a motor indexbe:
(#) szs válasza proli007 hozzászólására (») Júl 13, 2020 /
 
Hello!
Én ezt a hozzászólásod nem is oly rég találtam meg, és azon gondolkodtam, el kéne készíteni egyszerű, hobbistánàl otthon található alkatrészekből is. Meg is csináltam, az alanti kép és videó szerint.
Az 1 Megás ellenállást a kondenzátor előtt én soknak találtam, kettőt tettem be párhuzamosan, még az 500K is soknak bizonyult az én percenként 100-szor villanó (ne555-ből készített) indexrelémhez, végül a 240Khozta a várt eredményt. Talán egy 1Megás potméter, vagy trimmr potméter lehet a legjobb megoldás, mert nemcsak a periódusidőtől függött, de a tápfeszültség változtatásától is, hogy végigfusson a fény, és az utolsó is kitartson pár pillanatig.

Köszönöm az ötletet, jó játék volt, élvezettel csináltam.
futófényes index videó
A hozzászólás módosítva: Júl 13, 2020
(#) ITI47 válasza szs hozzászólására (») Júl 26, 2020 /
 
Játéknak jó, indexnek nem. Nagyon gyenge.
(#) szs válasza ITI47 hozzászólására (») Júl 26, 2020 /
 
Hát persze, hogy gyenge. Biciklire, sötétben megteszi esetleg (a kezemet én mindig kiteszem, de este jó kiegészítő lehetne). Dehát: hobby, a tudás fejlesztésére, és hogy tudjuk, mi célt is szolgál, hogyan is működik a jelzett IC, arra nagyon megteszi.
A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2020
(#) ITI47 válasza szs hozzászólására (») Júl 27, 2020 /
 
Egyet értek Veled. Az első próbálkozásokból lesznek a végső, legjobb megoldások. Én is úgy kezdtem. Az első ledes indexemet 3 db. magasfényű leddel csináltam, aztán 9 db. leddel és végül 3W-os Power leddel, lámpánként. A 3W-os már világít rendesen, napsütésben is.
(#) ITI47 válasza ITI47 hozzászólására (») Aug 8, 2022 /
 
Elakadt a tű a lemezen!
Pedig nagyon sokat fejlődött a ledes index, pár év alatt. A gyári megoldásoknál már jobbakat lehet csinálni, erősebb fénnyel, olcsóbban. Akit érdekel, írjon.
Következő: »»   19 / 19
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem