Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3526 / 3553
(#) tufatofu válasza bbb hozzászólására (») Nov 19, 2023 /
 
Köszi! Míg tart a vizsgálat addig valami életjelet adnak? Nekem elszámolták az éveimet a rovásomra. Beküldtem az adott időszakról a bérjegyzékeket, és kértem munkáltatótól hiteles igazolást is. Vannak akik azt mondták, hogy bíróságra kellett volna beadni, mert ők pillanatok alatt rendbe teszik a dolgot. Egyébként 60 napot írtak ügyintézésre... A fellebbezési idő legalább szünetel, hogy kifogást adtam be?
A hozzászólás módosítva: Nov 19, 2023
(#) Alkotó válasza tufatofu hozzászólására (») Nov 19, 2023 / 1
 
Azt nem tudom miről van szó, de az egészen biztos, hogy a bíróság semmit nem intéz el pillanatok alatt. Egyszerűen nem így van kitalálva, akár több év is lehet mire egyáltalán kitűznek egy tárgyalást (ha egyáltalán eljut abba a szakba, mert azt megelőzi néhány stáció).
(#) bbb válasza tufatofu hozzászólására (») Nov 19, 2023 / 1
 
Semmi életjel nem lesz tőlük. Kb. 30-60 nap múlva elkezdhetsz telefonálni, hogy mégis mi a helyzet, látták-e már egyáltalán a papírjaid? Az ő ügyintézésük ugyanis úgy működik ebben az esetben, hogy te észrevételezted, hogy nem jók az évek/összegek/akármi, ezután ők megpróbálják előkeríteni azokat a munkáltatókat, akiket te felsoroltál és tőlük bekérik hivatalból az igazolásokat. Amiket te adtál nekik, azok amolyan "tájékoztató jellegűek". Ezen kívül elvileg elmennek majd a NAV-hoz is, hogy tőlük is adatot szerezzenek, meg még ki tudja hova. Sokáig tart az biztos.
(#) nagym6 válasza bbb hozzászólására (») Nov 19, 2023 / 1
 
Csak egy kérdésre a NAV-tól 2-3 hónap a válasz. Adóügyi kérdésben sokszor a megyei NAV sem tud választ adni, ekkor a központból lehet levélben kérdezni. Ez 2-3 hónap válasz.
(#) tufatofu hozzászólása Nov 19, 2023 /
 
Köszi a választ Mindenkinek! 1 munkahelyről van szó. Ha jutnak valamire, arról kapok valami összesítőt?
(#) Gafly hozzászólása Nov 20, 2023 /
 
„Hé, Siri” vagy „Hé, Google” után lehet jön majd a „Hé, HE” is.
(#) bbb válasza bbb hozzászólására (») Nov 20, 2023 / 2
 
No megvan az ÁNYK nyomtatványok életútja... Csak nem hagyott nyugodni, hogyan is nyitja meg a hivatal ezt a titkosított kr fájlt, ezért megkérdeztem, s íme így működik ez a rendszer.
1) ÁNYK-ban a KRTITOK résszel létrehoznak egy titkosító kulcspárt
2) ÁNYT-vel (általános nyomtatvány tervező) létrehozzák a nyomtatványt, amibe belekódolják annak a hivatali kapunak a címét, ahova küldeni kell, ill. a titkosító kulcs publikus része is belekerül
3) a publikált nyomtatványt az ügyfél kitölti, elküldi (itt lényegtelen, hogy online kitöltő, vagy ÁNYK), ekkor generálódik egy .kr fájl, ami a saját kulcsoddal van titkosítva
4) beérkezik az előre belekódolt hivatali kapura a kr fájl, amit letöltenek és az ÁNYK program KRTITOK részével a hivatal privát kulcsával kinyitják és XML fájl készül belőle
5) ezt az XML fájlt már meg tudják nyitni az ÁNYK-val (illetve mivel ez már csak egy XML, így automata feldolgozót is lehet rá készíteni)

Összefoglalva - sajnos az online készített kr fájlt nem lehet megnyitni annak a titkosító kulcspárnak a hiánya miatt, amivel titkosítva lett. Ha az online kitöltőn lenne mód letölteni a saját titkosító kulcsot, akkor lehetne a 4-5 pontokban leírt módon megnyitni.

Szóval ki van ez találva, csak egy apró lépés hiányzik a rendszerből, s ez a beküldött nyomtatvány megnyitható módon történő letöltésének lehetősége... Úgy látszik, ha az ember beküldés előtt nem gondol rá, hogy elmentse magának, akkor ennyi.
(#) tufatofu válasza bbb hozzászólására (») Nov 20, 2023 /
 
Köszi a kimerítő választ! Nekem is ezt mondták, hogy azt az életben nem nyitom már meg olvasgatni.szs fórumtársnak szokott sikerülni, ha nem átkozódik
A hozzászólás módosítva: Nov 20, 2023
(#) bbb válasza tufatofu hozzászólására (») Nov 20, 2023 / 1
 
Kicsit kavartam a dolgokat... Az online kitöltő csak azokra működik, amiket már az új rendszerrel hoznak létre. Elvileg elvárás, hogy a régi nyomtatványokat aktualizálják a hivatalok és mindegyik csak online kitölthető legyen.

Az olyan javaslat, hogy értelmesen lementhető legyen, mehet a 1818-nak - ha elég sokan kérjük, egyszer majd csak meghallgatják Bővebben: Link
(#) Ge Lee válasza bbb hozzászólására (») Nov 20, 2023 /
 
Nálam evidens, hogy mielőtt titkosítanám a fájlt, csinálok belőle magamnak egy másolatot, hogy ha netán később meg szeretném nézni, vagy pdf-et akarnék belőle csinálni akkor tudjak.
A beküldött fájl nézegetése meg azért sem lényeges, mert úgy tudom hogy azt senki nem nézegeti már, szoftver nézi meg hogy jól lett-e kitöltve. Ezt abból gondolom, hogy miután beküldtem, nem sokkal később kapom az elfogadó nyugtát, annyi idő alatt azt ember nem nézi végig.
(#) tufatofu válasza Ge Lee hozzászólására (») Nov 20, 2023 /
 
Szerencsés ember vagy, mert én nem kaptam még "elfogadó nyugtát" ilyesmiről. A hóbelevancot pedig printscreen-el lehetett volna oldalanként lementeni több fotóban, de görgetni is kellett volna. Vissza lapozgatáskor pedig törlődtek a felsorolások.
(#) Macsek71 válasza Macsek71 hozzászólására (») Nov 20, 2023 /
 
Mégegyszer kösz mindenkinek a segítő hozzászólásokat !

"Tisztelettel jelentem", hogy megcsináltam a fékezett csatlakozást - sikeres próbaút is volt
A kocsi majdnem ugyanúgy pattog, de a féloldalas felugrás utáni riszálás talán megszűnt.

Videót nem ígérek, kaputelefon minőséggel nem fárasztanám a Csapatot.


További Kellemes napot !
(#) bbb válasza Ge Lee hozzászólására (») Nov 20, 2023 /
 
A nyugta, amit kapsz, az csak arról szól, hogy a rendszer befogadta a fájlt. Vagyis sikeresen megérkezett a kitöltött űrlapod a hivatal hivatali kapujára. Hogy onnantól mi történik vele, az már más kérdés, arról nem kapsz semmiféle elismerő nyugtát.
A kitöltött nyomtatvány adattartalmát a megérkezés után ember vizsgálja, vagy egy szakrendszer segítségével félautomatán, vagy teljesen manuálisan. Teljesen automata megoldásról én nem tudok, hogy létezne.
(#) tufatofu válasza bbb hozzászólására (») Nov 20, 2023 /
 
A "nyugtát" levélben küldik? Én azt sem kaptam az elküldésről
(#) bbb válasza tufatofu hozzászólására (») Nov 20, 2023 /
 
A befogadó nyugta az ügyfélkapus tárhelyedre érkezik.
(#) nagym6 válasza tufatofu hozzászólására (») Nov 20, 2023 /
 
30 napig van csak a tárhelyen a nyugta, legalábbis nálam.
(#) Ge Lee válasza bbb hozzászólására (») Nov 20, 2023 /
 
Nem egyről beszélünk. A nyugta neve: "elfogadó nyugta" azaz elfogadta amit beadtam. Amikor nem fogadja el, annak valami más neve van, talán hibás vagy ilyesmi, nem emlékszem már, mert olyat csak egyszer kaptam nagyon rég és azt nem fogadták el, javítanom kellett. Tehát nem arról szól a nyugta, hogy befogadták, hanem hogy elfogadták a tartalmát. És ez amilyen tempóval jön, kizárt hogy azt annyi idő alatt ember végig nézze, főleg hogy ezrével kapnak ilyet folyamatosan. Negyedévente küldöm be, szóval látom amit látok. És email-ben is megkapom ezt az értesítést, meg sem nézem magát a levelet ami a tárhelyemre megy mert felesleges, tudom mi áll benne.
(#) bbb válasza Ge Lee hozzászólására (») Nov 20, 2023 /
 
Egyről beszélünk, csak nem olvastad el mit írnak benne.

Idézet:
„Üzenet A dokumentum elfogadásra került, a tartalmi feldolgozás
megkezdődött.”

Ezt leírom még egyszer. Azt jelenti, hogy a rendszer befogadta a fájlt, nem volt benne olyan hiba, ami az alap ellenőrzéseken elbukna. Megjegyzem, hogy ezeket az ÁNYK amúgy is szűri az űrlap sablonban meghatározott módon (a fejlesztői leírásokban el van dugva miket tud, pl. megengedett értékek, összehasonlítások, stb.). Elutasító nyugtát akkor kapsz, amikor mondjuk korábbi űrlap verzióval készült nyomtatványt küldesz be.
(#) sany hozzászólása Nov 23, 2023 / 1
 
Egy igazi túlélő.
Alighanem az ország legidősebb barátcinegéjét fogták meg Pilisszentivánnál
Lehet 9 élete van, mint egy macskának.
(#) tbarath válasza Tomi94 hozzászólására (») Nov 25, 2023 / 1
 
Idézet:
„Egyébként sok üzlet és szolgáltatás nyitvatartási rendjét nem is értem. Hétköznap 9-től 16, nagyon esetleg 16:30-ig tart nyitva pl. egy csavarbolt. (És néha a kiírt idő előtt 20 perccel szó nélkül bezár...! Ha zárás előtt terveztél érkezni, hát megszívtad. Mondjuk ő is, mert többet elvből se megyek oda.) Ez az idősáv barkácsoló kedvű nyugdíjason kívül ugyan kinek jó? Normál munkarendben dolgozónak biztos nem ...”

De, normál munkarendben dolgozó szakiknak jó, akik odamennek munkaidőben, és kikérnek 30 ezerért csavart, anyát, bitet, menetes szárat, saválló ezt-azt, minden nyavalyát ami csak kell nekik a munkához. És ez nekik kb. ugyanúgy 5 perc, mint egy utcáról 3 csavarért beeső "laikust" kifaggatni, hogy mégis _pontosan_ milyen csavarból kellene neki 5 darab szumma 100 Forintért...
Belőlük élnek, hozzájuk van igazítva a munkaidő. Mondom ezt úgy, hogy én vagyok az a laikus, akit 5 percig faggatnak a 100 Ft bevételért...
(#) Suba53 hozzászólása Nov 26, 2023 /
 
Srácok!
Adjatok tanácsot mit lehet kezdeni ezzel az idióta E-ON szolgáltatóval.
Áprilisban kértem hálózat bővítést a H tarifa kiépítéséhez. Nem történt semmi.
Nyár végén felhívtam őket, hogy már foglalkozni kellene az üggyel. Akkor fizettek 5000.-Ft kötbért, a gyalázatos késedelem miatt. Most meg küldtek egy emailt a következő szöveggel.:

Idézet:
Tájékoztatjuk, hogy nem áll módunkban befogadni a teljesítmény bővítési igényét, mert a tárgyi címen
nyilvántartásunk szerint nem Önnel állunk szerződésben.


Ezek ennyire hülyének nézik az embert, hogy ilyen baromságokkal akarják levakarni magukról a munkát? Mit lehet erre válaszolni. Megvan a szerződésem, nekem jön a számla, erre azt írják, hogy nem velem állnak szerződésben?

Ott valami irtózatosan nagy baj van, vagy analfabéták gyülekezete, vagy kínjukban már nem tudnak mit kitalálni, hogy miért nem végzik a munkájukat?
Hol lehet ez ellen a gyalázat ellen panaszt tenni?
(#) Bakman válasza Suba53 hozzászólására (») Nov 26, 2023 /
 
Gyaníthatóan nincs hálózati és/vagy kiépítési kapacitásuk. Személyesen tedd fel nekik a kérdést az ügyfélszolgálaton úgy, hogy viszed a kinyomtatott levelet és a szerződést is. Kíváncsi vagyok, mit mondanak.
(#) Gafly válasza Bakman hozzászólására (») Nov 26, 2023 /
 
Az is egy jó érv, hogy akkor ön (kötelező azonosítania magát) azt nyilatkozta, nekem nem kell fizetnem továbbiakban önöknek a villanyszámlát, de a szolgáltatást továbbra is biztosítják.
Itt tessék hitelesen cégszerűen aláírni a nyilatkozatot.
Ebben a fázisban elő szokott kerülni, egy "felsőbbrendű lény".
(#) Ge Lee válasza Suba53 hozzászólására (») Nov 26, 2023 / 1
 
Mivel nem ők vannak kiszolgáltatott helyzetben kb. azt csinálnak amit akarnak, kiskirályok, örülj neki hogy egyáltalán kapsz tőlük áramot. Ha kicsit másabb lenne a helyzet, többet érne a pénzünk, vagy nem lenne ennyire drága az akku, én egy új építésnél biztos hogy nem szerződnék se gázra se villanyra, fűtenék fával meg vennék annyi napelemet ami elég. Nem lenne olcsóbb, de nem függnék egyiktől se, nem kéne fizetnem a havi számlákat, meg nem állnának elő rendszeresen időszakonként mindenféle hülyeséggel, plusz költségekkel, hogy szabványosítás meg hasonlók.
Kezdd azzal hogy szeretnél szerződést bontani, szerintem egyből segítőkészek lesznek.
(#) Lázár Péter hozzászólása Nov 26, 2023 /
 
Gondoltam magamban fölteszem meghirdetésre több száz elektroncsövem, meg egy csomó táp és kimenőtrafókat, aztán olvasgatom a szabályzatot és megállapítottam ez bonyolult. Könnyen gyűjtő hirdetés hibájába eshetek, aztán nem lapul mindenkinél otthon csőtesztelő így maximum hibásba sorolhatók a termékek. Aztán egyesével meghirdetni maga a képtelenség, így is úgy is csak a galiba lenne vele, gyorsfelejtő. Időm meg végképp nincs építgetni belőlük pedig anno azért gyűlt föl. Valakinek esetleg tippje, hogy hol érdemes ilyen holmikat hirdetni ahol vannak is ilyen téren érdeklődők?
(#) tufatofu válasza Lázár Péter hozzászólására (») Nov 26, 2023 /
 
Beméretlen csövet többnyire a "dísz" kategóriába lehet sorolni olcsó pénzért, vagy sosem fog elkelni(szerintem). A trafók pontos paraméterei nélkül szintén nehéz piacra dobni árában.
(#) Lázár Péter válasza tufatofu hozzászólására (») Nov 26, 2023 /
 
Nehéz ezt jól eltalálni. Mivel magam bontottam ki az elektroncsövek és trafók javát, így azért van infóm róla fejben arról mi honnan származik. Trafókra is ilyen ezer forint/db árra gondoltam elektroncsövek esetén kétszáz, de van az a szint ami alá elvből nem mennék. Kezdő építgetőnek tökéletes lenne. És itt persze ne olyan csövekre gondolj ami semmire nem való már funkcióját tekintve, de ne is több százezres kategóriára. Mindenesetre sokat gondolkoztam ezen, mindig úgy véltem, hogy a leendő vevő is jól járjon, de ha belegondolok abba, hogy már építettem belőle és azok mennyiért mentek el komplett, lehet jobb ha megtartom nyugdíjas éveimre. Mindenesetre az idő múlásával van ami fogy és nem gyártanak belőle többet, az csak csak értékesebbé válik.
(#) tufatofu válasza Lázár Péter hozzászólására (») Nov 26, 2023 /
 
Azok teljesen jó árak. Én az irracionálisan magas árakra írtam, azt amit.
(#) Frankye válasza Lázár Péter hozzászólására (») Nov 26, 2023 /
 
Tedd fel egységárral, a típusok felsorolásával a csöveket, a trafókat pedig csoportosítva,negy hirdetésben többet, ugyancsak egységárral.
(#) Ge Lee válasza Lázár Péter hozzászólására (») Nov 26, 2023 /
 
Ha nem ezerféle típus van akkor írj róluk egy listát, lehet hogy van benne olyan ami engem is érdekel. Elkótyavetyélni sem feltétlenül kell, nekem kellő típus ha az valóban új az nekem jóval többet ér mint 200Ft.
Az új vagy alig és a jócskán vagy nagyon használt csöveket egyszerű méréssel szét lehet válogatni, semmiféle speciális dolog vagy csőmérő sem szükséges hozzá.
Következő: »»   3526 / 3553
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem