Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DVB-C (digitális kábeltévé) és annak készülékei
Lapozás: OK   2 / 2
(#) Tomi20 válasza Massawa hozzászólására (») Dec 4, 2021 /
 
Köszönöm, így már értem, igen, az internet is ebből az "átalakítóból" jött.
(#) kadarist válasza Massawa hozzászólására (») Dec 4, 2021 /
 
De az hogyan van van megoldva, hogy analóg csatornák diszkrét frekvenciáit teszi ki a kimenetre? Annyi modulátor van elhelyezve a dobozban, mint amennyi analóg csatornát generál?
(#) Massawa válasza kadarist hozzászólására (») Dec 4, 2021 /
 
Gyakoraltilag ugyanugy mint az ado, az analog modulácioval modulalják a lézer fényét, majd az optika másig végén a fény speciális fotodetektorokra jut, amin megjelenik ugyanaz a nagyfrekvenciás jel mint amivel eredetileg a fényt modulalták. ( azaz ugyanazok a modulaciok lesznek a kimeneten mint amit a központba beküldtek a koaxba vagy majd az optikába. Az optikai része a hálozatnak teljesen transzparens, azaz mintha ott sem lenne, csak a koaxot helyettesiti.
A kábelTV hálozatban minden jel analog, még az is ami a digitális jeleket továbbitja ( QAM meg COFDM modulacio, akárcsak a normális TV antenna, vagy a mühold jele).
Persze ehhez nagyon különleges optikai alkatrészek kellenek hiszen az egész modulácio valojában egy analog modulacio ( a fény intenzitása lineárisan változik a jelre és igen nagy frekvencia sávban és emiatt meglehetösen nagy teljesitménnyel megy - sokkal nagyobbal, mint a klasszikus optikai - telefon, GSM hálozat - és igen nagy jel zaj viszonyt kell biztositani.
Nagyon primitiven ugyanaz történik, mint amikor az erösitövel a hangszoro helyett egy LEDet hajtanál meg, annak a fènye meg egy optikai eszközre esne annak a kimenete meg a hangszorot hajtaná.
A hozzászólás módosítva: Dec 4, 2021
(#) szs válasza kadarist hozzászólására (») Dec 4, 2021 /
 
Az a doboz ugyanazt adta ki az említett rf modulátoron, mintha egy szélessávú antenna lenne a tetőn. Az "analóg" tv az antennabemenetén ezzel kitűnően tud foglalkozni -de ehhez te jobban értesz, mint én . Én csak használtam a tv-t. (Most is használom, de a hagyományos részen csak a "Hangyák háborúja" megy. Már sokadik évadnál jár.)
A hozzászólás módosítva: Dec 4, 2021
(#) kadarist válasza Massawa hozzászólására (») Dec 4, 2021 /
 
Köszönöm a választ!
(#) szs hozzászólása Dec 4, 2021 /
 
Affene az kábelszolgáltatókba!
Elvittem a Zanyámnak az antiktelefon fórumtársunk igen nagy segítségével megjavult TV-t, hát délután elég sokszor velt "nincs jel", és nagyon bánkódtam. De most, amikor a lényeg (Zanyámnak mindenképp), a női kézilabda megy, megemberelték maguk, most nincs akadás.
(#) Macsek71 hozzászólása Jan 7, 2022 /
 
Valaki legyenszíves felhomályosítani !

Hogyan is van ez : több gyártó készülékét akasztottam "ugyanarra" a kábeltv-hálózatra (D**i féle optikai modemrouter tv kimenete -> 1 to 3 splitter -> 3 készülék)
Mindhárom tv-nél az automata csatornakeresést használtam, a sa**ung, phi**ps ugyanolyan sorrendben "vette fel" az adókat, a jóélet másképp...
Nem abc sorrendbe rendezés miatt, szintén randomnak tűnő, de teljesen más a sorrend.
A manuális átrendezésen kívül lehet valami beállítási trükkel egyformára programoztatni az adókat ? ( a *tv az egyik készüléken a 25 programhelyen a másikon 83. található ... ? )
(#) Massawa válasza Macsek71 hozzászólására (») Jan 7, 2022 /
 
Valoszinü nem lehet, mert tulbonyolitották a szabványt. Minden programnak van egy saját identifikácioja ( ID száma) meg pár évvel késöbb egyes csatornák elkezdték pár betüvel is jelezni a programot. Igy késöbb a név is felkerült a kisugárzott listába, ráadásul, ha jol emlékszem két helyre is. Nos ebböl válogat a szerencsétlen vevöberendezés.
Az is elöfordult, hogy a szerencsétlen távolkeleti fejlesztök még a latin betüket sem ismerték rendesen igy kitaláltak egy algoritmust hogyan szortirozzák a programokat. Innen a balhé.
( meg sokszor azt sem veszik figyelembe melyik csatorna kodolt melyik meg nem - mert az is 2 helyen fordul elö az adásban/streamben). Igy az egyik sorba megkeresi valamennyi adást, és a foghatokat extra kijelöli ( láthatova teszi ) , a másik meg a nem foghatokat azonnal kidobálja a listábol. Igy az egyiken a lista rövidebb, de minden müsor láthato a masikon meg hosszabb, de több láthatatlan müsorral.
Probáld meg meg a keresésnél kiválasztani a kodolt/ nem kodolt adásokat.
(#) Macsek71 válasza Massawa hozzászólására (») Jan 7, 2022 /
 
Köszi !

Közben megpróbáltam cs*getni ezt a jóélet tvt...
Ha a beállításainál elárulom neki, hogy Magyarországon vagyunk nem is kezd el digitális adásokat keresni ...
Ha "---" országot választom, akkor megtalálja a didit adásokat, de valami neki tetsző - általam definiálhatatlan - rendszer szerint ...

Úgy tűnik marad a manuális csatornaátrendezés, ami a másik 2 tv-n a 28 programhelyen van, itt is ott legyen
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem