Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   4051 / 4051
(#) devergo74 válasza elektroncso hozzászólására (») 15:37 /

Most próbáltam egy árammérésre alkalmas lakatfogóval, az 0,9 A-t mutatott. Ezek szerint nem alkalmas arra, hogy túl kis ampereket kijelezzen?
Akkor nem a műszer a rossz, csak nem erre való, amire használni akartam, sajnos.
(#) elektroncso válasza devergo74 hozzászólására (») 15:43 /

Nem tudom biztosra, csak feltételezés. De próbáld meg nagyobb árammal, mondjuk 10A-rel (villanymelegítő) arra már biztosan mérnie kéne ha amúgy a modul működik.
Ha primer körben 0,9A folyik akkor a szekunder körben 0,9mA folyik, ezt mérd meg, hogy tudjuk nem szakadt e a mérőkör. Vagy feszültségmentes állapotban mérj bele a modul csatlakozójába ellenállás mérés állásban egy DMM-el lehúzott áramváltó mellett, ha hihetünk a leírásnak 50Ω körüli munkaellenállásra dolgozik az áramváltó ott ellenállást kéne mérned. Ha nem mérsz semmit csak a szakadást akkor szakadt a mérőkör.
(#) devergo74 válasza elektroncso hozzászólására (») 16:10 /

Áramkorlátozóba beletettem 1 db 100W-os izzót, majd rákapcsoltam egy forrasztópákát. A feszültség leesett kb. 180V-ra, de az árammérő 0,0A-t mutat. Itt azért már valamit kellene jeleznie.
(#) proli007 válasza devergo74 hozzászólására (») 16:27 /

A 100W, még fél amper sincs! És ha az áramkorlátozó alatt azt érted, hogy az izzó sorba van a terheléssel (vagy is a pákával) akkor még kevesebb az áram..
Következő: »»   4051 / 4051
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem