Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Léteznek olyan trükkök, még bolti, megvásárolható kivitelben is, hogy az ablak kicsit nyitva van, viszont a keletkező rést egy lyukas valami, vászon vagy más betölti (nem emlékszem a formájára), aminek van egy, a csőhöz illeszkedő nagy lyuka, amin át kidugható a cső vége. Nyilván barkácsolható is.
Illetve olyan átalakítók léteznek még, amik a kerek, adott átmérőjű csőből szélesebb, de laposabb, résekbe jobban elférő kivezető nyílást képeznek, amin keresztül azért az adott mennyiségű levegő, ami a működéséhez kell, távozni tud. A legjobb egyébként az benne, hogy a mobil légkondi is legalább valóban hűvöset fúj az emberre. : -) Idézet: Nekem volt, semmit nem ér. Ez már párszor ki lett tárgyalva a fórumon, a Peltier elemes vackok is hasonlóan "ügyesek", mint a sótabletta.„Nekem nem volt még ilyenem” Idézet: Meg lehet csinálni úgy is, hogy folyamatosan legyen hova folynia a víznek, ezer féle megoldás létezik. Az "állandóan megtelt" eléggé relatív. Amikor én vettem a kompreszsorost, egy héten keresztül naponta háromszor telt meg, majd csökkent az összeszedett pára mert lényegesen csökkent a páratartalom. Ezek után már csak akkor ment, amikor száradtak a lakásban a ruhák.„amig ment a páramentesítő addig állítólag állandóan ki kellett öntögetni a vizet belőle mert állandóan megtelet.” Idézet: Ezek jó dolgok, ha rendszeresen karbantartják (tisztítják) őket, különben egy idő után nagy átok. „áttértek valami speciális szellőztetőre”
Láttam olyat régen, ha a pörgős, vízzel töltött ufóra gondolsz. : -) Hideg párásító volt, csak nem ultrahanggal? Vendégségben tapasztaltam, hogy igen kis, lesötétített hálószobában tényleg képes valami minimális hatásra, de könnyen lehetett érzékcsalódás. Mintha mostanában a kültéri párásítók is ilyesmit művelnének - nyilván a nagyobb cseppű pára ha rád hullik, a párolgás miatt hűthet egy kicsit.
A hozzászólás módosítva: Hé, 18:54
Pontosan mire gondolsz?
![]()
Valami ILYESMIRE gondolok. Ez konkrétan tényleg csak érzéki csalódás. Egy ventillátor is többet ér ettől
![]()
Azt mondod, hogy a szoba gipszkarton fala és a tető közötti "szerelő folyosóba" lehetne vezetni a mobilklíma csövének végét? De ehhez méretes lukat kellene vágni a gipszkartonba, amit nem szeretnénk.
Kezdem azt hinni, hogy a mi tetőterünk nem mobil klíma kompatibilis. ![]()
Pedig ez egy nagyon jó ötlet! Vagy B opció : leköltözöl a pincébe , ott nem szokott túl meleg lenni
![]()
A pincében még WiFi se működik, mert olyan vastag a beton. Visszatérve a témára:
Előzetesen azt gondoltuk, hogy a mobil klíma "tegnapra" kellett volna, de nem szeretnék miatta hatalmas lukat vágni a falamba...
A wifid 2,4 vagy 5G-s? Ha az utóbbi akkor azért, ha az előbbi akkor vagy rossz helyen van a router vagy gyenge a sugárzása. A nagy lukra tehetsz egy "kupakot" télire és arra egy képet pl. De ha nem akarsz fúrni akkor marad a meleg.
Léteznek olyan mobilklímák is, amikben vagy a beépített tartályban kell meghatározott időnként vizet cserélni vagy után kell töltögetni a tartályát vagy jégakkukat kellene cserélgetni benne.
Ezeket nem gondolnám annyira jónak. Szerintetek?
Keresd meg Gafly kakukkos topikját! Oda linkeltem videót a hangképző javításáról, annak a szövete pont olyan kialakítású, amit neked is az ablakra kellene tenned, annyi különbséggel, hogy az ablakod jóval nagyobb és persze a csőnek lyukat kell raknod bele.
Ha ezt nem csinálod meg, csak kilógatod az ablakon a csövet, akkor engedni fogod befele a meleget, tehát sokat rontasz a hatásfokon. Az is bőven elég, ha valami szövetet kétoldalassal hozzáragasztasz a nyílt részekhez, csak valamennyire a beáramlő hőt fogja meg. De valami ilyesmit kereshetsz is: ablaktömítés A hozzászólás módosítva: Hé, 20:00
Simán felejtsd el, semmire nem jó.
Az jó tetőablakhoz is? Ugyanis nem ahhoz mutatja a termékfotó.
Idézet: „vagy jégakkukat kellene cserélgetni benne.” Na az nem mobiklíma hanem léghűtő! És semmit nem ér, nem hűt, ha eléállsz úgy érzed mintha jó levegőt fujna de a szobát nem hűti le.
Ez egy széles szalag, amit úgy vágsz, ahogy akarsz. Van benne egy nyílás a kimenő csőnek és az egész kb. 4m hosszú. A normál ablakhoz képest annyi a különbség tetőablak esetében, hogy két nyitott részed van, amit le kell vele fedned. Bővebben: Link Ez se mutatja a tetőablakot, de a leírásban benne van, szerintem a kézikönyvben is leírják hogyan rakd fel. Ezen az oldalon képeket is találsz arról, amiről beszélek: Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Hé, 20:16
Ezt minden évben újra kellene applikálni az ablakra, mivel onnantól kezdve, hogy rajta van az ablakon, az adott ablakot nem lehet többet becsukni a mobilklíma őszi leszereléséig. Tetőablak esetén ez azzal a veszéllyel is járhat, hogy esetleg megállhat a víz a szalag mögött kívül valamint esetleg a flexibilis csőbe is bejuthat az eső.
Tévedsz. Az ablakot ettől még be tudod csukni. Ráadásul csak annyira kell kinyitni, hogy a csövet ki tudd dugni a résen.
Ha az ablak becsukódik, akkor ott tényleg semmi hely nincs, mert tömítve van. Nem megy szét a fólia attól, hogy rácsukódik az ablak újra és újra?
Rákattintottál arra, ami linkeket adtam? Ezeket nem arra találták ki, hogy leszedegesd. Rácsukod az ablakot és nem lesz tőle baja. Annyira nincs tömítve az ablakod, hogy ez ne férjen oda.
Lehet peltier elemmel hűtő felületet létrehozni? Nekem ez kattog egy ideje csak nincs ipari méretű bordám.
A peltieres hűtés működhet ugyan, de sokkal kisebb a teljesítménye, és sokkal rosszabb a hatásfoka, mint bármilyen kompresszoros hőszivattyúnak. Magyarul: elméletileg igen, de gyakorlatilag inkább nem.
Persze, megnéztem a képeket a linkjeiden. Itthon egyelőre senkit se tudok meggyőzni arról, hogy nem megy tönkre a fólia attól, hogy a tömített ablak odacsukja. Egyelőre nem rendelünk semmit.
Jobb választás lehet egy fixen kiépített klíma mint a mobil. Nagyobb beruházás, de sokkal korrektebb megoldás, nyáron hűt, télen fűt. Nálam jól funkcionálnak, ezért javaslom.
Fix klímát semmiképpen se szeretnénk, a fűtést rendes kombikazán intézi télen.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |