Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3644 / 3644
(#) tki válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Hé, 18:34 /

Léteznek olyan trükkök, még bolti, megvásárolható kivitelben is, hogy az ablak kicsit nyitva van, viszont a keletkező rést egy lyukas valami, vászon vagy más betölti (nem emlékszem a formájára), aminek van egy, a csőhöz illeszkedő nagy lyuka, amin át kidugható a cső vége. Nyilván barkácsolható is.

Illetve olyan átalakítók léteznek még, amik a kerek, adott átmérőjű csőből szélesebb, de laposabb, résekbe jobban elférő kivezető nyílást képeznek, amin keresztül azért az adott mennyiségű levegő, ami a működéséhez kell, távozni tud.

A legjobb egyébként az benne, hogy a mobil légkondi is legalább valóban hűvöset fúj az emberre. : -)
(#) Bakman válasza Jonni hozzászólására (») Hé, 18:34 /

Idézet:
„Nekem nem volt még ilyenem”
Nekem volt, semmit nem ér. Ez már párszor ki lett tárgyalva a fórumon, a Peltier elemes vackok is hasonlóan "ügyesek", mint a sótabletta.
Idézet:
„amig ment a páramentesítő addig állítólag állandóan ki kellett öntögetni a vizet belőle mert állandóan megtelet.”
Meg lehet csinálni úgy is, hogy folyamatosan legyen hova folynia a víznek, ezer féle megoldás létezik. Az "állandóan megtelt" eléggé relatív. Amikor én vettem a kompreszsorost, egy héten keresztül naponta háromszor telt meg, majd csökkent az összeszedett pára mert lényegesen csökkent a páratartalom. Ezek után már csak akkor ment, amikor száradtak a lakásban a ruhák.
Idézet:
„áttértek valami speciális szellőztetőre”
Ezek jó dolgok, ha rendszeresen karbantartják (tisztítják) őket, különben egy idő után nagy átok.
(#) tki válasza Jonni hozzászólására (») Hé, 18:52 /

Láttam olyat régen, ha a pörgős, vízzel töltött ufóra gondolsz. : -) Hideg párásító volt, csak nem ultrahanggal? Vendégségben tapasztaltam, hogy igen kis, lesötétített hálószobában tényleg képes valami minimális hatásra, de könnyen lehetett érzékcsalódás. Mintha mostanában a kültéri párásítók is ilyesmit művelnének - nyilván a nagyobb cseppű pára ha rád hullik, a párolgás miatt hűthet egy kicsit.
A hozzászólás módosítva: Hé, 18:54
(#) Udvari Zsombor válasza Bakman hozzászólására (») Hé, 19:07 /

Pontosan mire gondolsz?
(#) Jonni válasza tki hozzászólására (») Hé, 19:08 /

Valami ILYESMIRE gondolok. Ez konkrétan tényleg csak érzéki csalódás. Egy ventillátor is többet ér ettől
(#) Bakman válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Hé, 19:23 /

Lásd melléklet.
(#) Udvari Zsombor válasza Bakman hozzászólására (») Hé, 19:30 /

Azt mondod, hogy a szoba gipszkarton fala és a tető közötti "szerelő folyosóba" lehetne vezetni a mobilklíma csövének végét? De ehhez méretes lukat kellene vágni a gipszkartonba, amit nem szeretnénk.
Kezdem azt hinni, hogy a mi tetőterünk nem mobil klíma kompatibilis.
(#) Jonni válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Hé, 19:31 /

Pedig ez egy nagyon jó ötlet! Vagy B opció : leköltözöl a pincébe , ott nem szokott túl meleg lenni
(#) Udvari Zsombor válasza Jonni hozzászólására (») Hé, 19:37 /

A pincében még WiFi se működik, mert olyan vastag a beton. Visszatérve a témára:
Előzetesen azt gondoltuk, hogy a mobil klíma "tegnapra" kellett volna, de nem szeretnék miatta hatalmas lukat vágni a falamba...
(#) Jonni válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Hé, 19:43 /

A wifid 2,4 vagy 5G-s? Ha az utóbbi akkor azért, ha az előbbi akkor vagy rossz helyen van a router vagy gyenge a sugárzása. A nagy lukra tehetsz egy "kupakot" télire és arra egy képet pl. De ha nem akarsz fúrni akkor marad a meleg.
(#) Udvari Zsombor válasza Jonni hozzászólására (») Hé, 19:52 /

Léteznek olyan mobilklímák is, amikben vagy a beépített tartályban kell meghatározott időnként vizet cserélni vagy után kell töltögetni a tartályát vagy jégakkukat kellene cserélgetni benne.
Ezeket nem gondolnám annyira jónak. Szerintetek?
(#) bbb válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Hé, 19:58 /

Keresd meg Gafly kakukkos topikját! Oda linkeltem videót a hangképző javításáról, annak a szövete pont olyan kialakítású, amit neked is az ablakra kellene tenned, annyi különbséggel, hogy az ablakod jóval nagyobb és persze a csőnek lyukat kell raknod bele.
Ha ezt nem csinálod meg, csak kilógatod az ablakon a csövet, akkor engedni fogod befele a meleget, tehát sokat rontasz a hatásfokon. Az is bőven elég, ha valami szövetet kétoldalassal hozzáragasztasz a nyílt részekhez, csak valamennyire a beáramlő hőt fogja meg. De valami ilyesmit kereshetsz is: ablaktömítés
A hozzászólás módosítva: Hé, 20:00
(#) bbb válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Hé, 19:58 /

Simán felejtsd el, semmire nem jó.
(#) Udvari Zsombor válasza bbb hozzászólására (») Hé, 20:00 /

Az jó tetőablakhoz is? Ugyanis nem ahhoz mutatja a termékfotó.
(#) Jonni válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Hé, 20:13 /

Idézet:
„vagy jégakkukat kellene cserélgetni benne.”

Na az nem mobiklíma hanem léghűtő! És semmit nem ér, nem hűt, ha eléállsz úgy érzed mintha jó levegőt fujna de a szobát nem hűti le.
(#) bbb válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Hé, 20:15 /

Ez egy széles szalag, amit úgy vágsz, ahogy akarsz. Van benne egy nyílás a kimenő csőnek és az egész kb. 4m hosszú. A normál ablakhoz képest annyi a különbség tetőablak esetében, hogy két nyitott részed van, amit le kell vele fedned. Bővebben: Link Ez se mutatja a tetőablakot, de a leírásban benne van, szerintem a kézikönyvben is leírják hogyan rakd fel. Ezen az oldalon képeket is találsz arról, amiről beszélek: Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Hé, 20:16
(#) Udvari Zsombor válasza bbb hozzászólására (») Hé, 20:38 /

Ezt minden évben újra kellene applikálni az ablakra, mivel onnantól kezdve, hogy rajta van az ablakon, az adott ablakot nem lehet többet becsukni a mobilklíma őszi leszereléséig. Tetőablak esetén ez azzal a veszéllyel is járhat, hogy esetleg megállhat a víz a szalag mögött kívül valamint esetleg a flexibilis csőbe is bejuthat az eső.
(#) bbb válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Hé, 20:43 /

Tévedsz. Az ablakot ettől még be tudod csukni. Ráadásul csak annyira kell kinyitni, hogy a csövet ki tudd dugni a résen.
(#) Udvari Zsombor válasza bbb hozzászólására (») Hé, 20:53 /

Ha az ablak becsukódik, akkor ott tényleg semmi hely nincs, mert tömítve van. Nem megy szét a fólia attól, hogy rácsukódik az ablak újra és újra?
(#) bbb válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Hé, 21:05 /

Rákattintottál arra, ami linkeket adtam? Ezeket nem arra találták ki, hogy leszedegesd. Rácsukod az ablakot és nem lesz tőle baja. Annyira nincs tömítve az ablakod, hogy ez ne férjen oda.
(#) jani1987 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Hé, 21:05 /

Lehet peltier elemmel hűtő felületet létrehozni? Nekem ez kattog egy ideje csak nincs ipari méretű bordám.
(#) Skori válasza jani1987 hozzászólására (») Hé, 21:15 /

A peltieres hűtés működhet ugyan, de sokkal kisebb a teljesítménye, és sokkal rosszabb a hatásfoka, mint bármilyen kompresszoros hőszivattyúnak. Magyarul: elméletileg igen, de gyakorlatilag inkább nem.
(#) Udvari Zsombor válasza bbb hozzászólására (») Hé, 21:28 /

Persze, megnéztem a képeket a linkjeiden. Itthon egyelőre senkit se tudok meggyőzni arról, hogy nem megy tönkre a fólia attól, hogy a tömített ablak odacsukja. Egyelőre nem rendelünk semmit.
(#) Alkotó válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Hé, 21:40 /

Jobb választás lehet egy fixen kiépített klíma mint a mobil. Nagyobb beruházás, de sokkal korrektebb megoldás, nyáron hűt, télen fűt. Nálam jól funkcionálnak, ezért javaslom.
(#) Udvari Zsombor válasza Alkotó hozzászólására (») Hé, 21:42 /

Fix klímát semmiképpen se szeretnénk, a fűtést rendes kombikazán intézi télen.
Következő: »»   3644 / 3644
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem