Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit gyűjt, retro cuccok
Azt általában meg szoktuk hagyni, mert nagyon stabil, és elvileg akkor is működik (~35 km) ahol más már régen nem. De szolgáltató döntése...
Alakulóban levő gyűjteményemEz nem a teljes gyűjtemény, meg még a raktár is kialakulóban van, de haladnak a dolgok szépen a maguk tempójában.
Remélem, hogy használhatóak is és nem csak porfogó kiállítási darabok.
Sokszor elgondolkoztam, hogy az "ipar mennyiségű" ingyen vihetős cucc hová kerül
, de mostmár látom. Ismerve pár készülék előéletét személyesen is, sokkal jobb életük lészen itt a Salgó polcon, mint régen a retkes pinecében.
A javítgatáshoz még nem volt időm, meg még nincs kialakítva a műhelyasztal, amit megálmodtam magamnak, de folyamatban van a dolog.
Ez a Nokia 2010 típus volt az első, "megfizethető" GSM maroktelefon hazánkban. 1996 májusában vettem egy havi fizetésemért, 30ezer forintért, nekem is megvan a mai napig. Előtte alig volt 100ezernél olcsóbb mobiltelefon. Oszlopokban álltak a földön az üzletekben, sorban álltak érte, vitték mint a cukrot. Akkora igény volt rá, hogy a Westel még az irodai dolgozói magán autóival is szállított vidékre a boltokba, annyit adtak el. Összehasonlításként: 1996-ban 632ezer beadott vonalas telefon igény volt, átlagosan 2 év várakozási idővel.
Forrás további érdekességekkel: https://unipub.lib.uni-corvinus.hu/4612/1/VT_2003n4p8.pdf A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2024
Mechanikai mérőműszerMetrológoia a kedvenc részem a szakmámból.Egy régi de vadonat új 0-100 mm mikrokészlet. Gyűjteményem legszebb és új darabja. Gyártási év a dupla logózás miatt ,1964 mikrométer gyártás ,1965 csomagolás gyártása. Sajnos a mai árak már megfizethetetlenek a további bővítéshez . A hozzászólás módosítva: Okt 20, 2024
RevoxSziasztok.Kaptam egy keverő pultot. Kicsit hiányos de nem tudom hogy milyen idős lehet. Kinézetre nem mai darab.
40éves cucc meg takaritom egy kicsit át nézem és be üzemelem.
Megnézem hogy mit csinál
Szerintem működni fog, szinte elpusztíthatatlan darab.
Milyen csatlakozók vannak rajta?
Neutrik XLR és aranyozot RCA lásd képek
Be indítva hibátlanul működik.
Vannak esztétikai hibái. Hiányzó potméter sapkák dugók.
Azokat a kék fémházas Philips elektrolit kondenzátorokat meg kellene mérni, mert rendkivüli mértékben romlani szokott a kapacitás/ESR értékük.
(Abban a korban minden ReVox/Studer ezekkel volt tele) TJ
Egyenlőre így marad.
Lehet jövőre neki állok és az egész készüléket át kondizom. Bár lehet hogy még értékbe sokkal jobbak mint amit a kinaiak mos gyártanak.
Gondoltam, hogy így lesz. A 90-es évek végén és a 2000-ek elején használtam hasonlót.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

, de mostmár látom.