Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Az más. Oda tényleg nem lehet beletenni szigetelést csak fölé. Már ha jól értem, és valami vasbeton réteg szerűség van a gerendák alatt és felett is.
Ismeretségemben van két hasonló ház ( szüleimé, illetve párom szüleié)...
A födém mindkét házon : Betongerenda - közte üreges beton béléstest, rajta vékony betonréteg, salak szigetelés (?) , vasalt beton padlózat(nak, de egyik házon sem lett beépítve a tetőtér) Mindkét ház a '80 évek derekán épült, ~10*10 méter alapterületű - lehet már nem Kádár-kocka ... Most tervezünk - energetikus javaslatára - 40 cm salakgyapot szigetelést teríteni az egyik ház padlására ...
Én épp a múlt héten fejeztem be. Lehordtam a tapasztást, felszedtem a felső deszkázatot, ami az erdőből származó hasított akáctól kezdve, a valahonnan lebontott ólajtón keresztül, a mindenféle botokig mindenből állt. Az alsó deszkázatról feltakarítottam a ráhullott törmeléket és sarat. Aztán rátettem a kőzetgyapotot. Ez után a gerendák tetejére pozdorja lapokat csavaroztam, hogy járható és pakolható legyen. Nem kis munka volt.
Dupla sár gerendás födém a kádár kocka.
A hőtükör fóliát össze kel ragasztani szigetelést be kel forgatni a stablonba hogy érjen valamit. Én a sajátom úgy csinálom majd meg kívülről meg kap majd 2 centis hungarocellt.
Elhiszem. Főleg a deszkák felfeszegetése meg a rengeteg sár maszat, azt onnan lehordani. Ahhoz képest maga a szigetelés már gyerekjáték. Nálunk még valami fém háló is kéne a végeire, hogy még véletlenül se tudja utána semmiféle rágcsáló megrágcsálni a szigetelést. Egyszer régebben megnéztem, van ahol 4 centi vastagon van a sár, de ha csak 3 centit szorzok fel 140 m2-rel az se kevés.
10x12-es kadarkockan csereltettunk augusztusban tetot… 7M Ft
Kar a pozdorja lapokert! Sajnos az nem para atereszto… idovel a draga szigeteles vizben fog uszni!
Nem hinném. A pozdorja és a szigetelés között van egy kevés hézag, ott kiszellőzik szerintem. Egyébként ez volt költséghatékony. Egy barátom szerezte egy pingpongasztal gyárból. Ezért a méretük is ilyen volt. Lent kellett szabnom, mert nem fért föl a padlásfeljárón.
Idézet: Én macskákat használok erre. „Nálunk még valami fém háló is kéne a végeire, hogy még véletlenül se tudja utána semmiféle rágcsáló megrágcsálni a szigetelést.” nagyon szeretnek főleg mostanság a hideg időben ott bandázni. A kémény jó meleg.
Az hogy nincs értelme, nem teljesen igaz. Kb 2 éve lett a ház szigetelve, majd a padlásra is terítettünk 5cm vastag üveg gyapotot. Az elmúlt teleken jóval kevesebb gáz ment el fűtésre, mint előtte.Mivel a meleg leginkább a födémen keresztül távozik,szerintem vastagabb szigeteléssel jobb lesz. A padlás sár padlás.
De a párával kapcsolatos megjegyzéseknek is lehet valóságalapja, mert annó apósom végigrakatta a padlást, rá vastag fóliát. Egyszer felmentem antennát szerelni, a jó vastag átlátszó fólia belül csurom víz volt...
Nálunk 20cm lépéssálló van , 1/3 al kevesebb a fütés ...
Hogyne volna értelme!
Alulra párazáró,felülre pára áteresztő fóliát kell rakni, hogy az esetlegesen bekerülő pára felül el tudjon menni. Gondolom a fehér vastag fólia nem az volt.
Nekem 3 éve 4 milliós árajánlatot adtak.
Granpának ott hagyták a veszélyes hulladék sittet, az önmagában millás tétel elvitetni.
Azt bizony; milliós tétel lenne, de szerencsére megvan a helye, ami sokkal olcsóbb.
ÜzletBővebben: LinkSziasztok. Ismeri valaki ezt az üzletet? Szükségem lenne erre a panelra, de jobban megnézve az oldalt, kb más egyebet nem is lehet kapni, csak abból a bizonyos TVből 3 nyákot, meg egy samsung tápot... Megbízható forrás? A hozzászólás módosítva: Nov 17, 2024
Egy kis nosztalgia...Azért voltak IBM PC árak. A hozzászólás módosítva: Nov 17, 2024
Keress itt csabai kollegát, hogy nézzen már be a boltba. Utalsz neki, megveszi, postázza ...
Egy kukkot nem láttam arról, hogy bármelyik IBM lenne…
@Rosszmáj: Valóban van sok csabai kollégánk, olyan is aki "kis macskaugrásnyira" lakik. Annyi délutáni sétaként is talán belefér, hogy szemrevételzi a boltot, úgymint kamu-e?
@SzervizMacska: Akkoriban sem volt már összenőve a IBM-PC a PC-vel. PC, az a Personal Computer összefoglaló neve ma is. És boldog, boldogtalan gyártotta, nyugati (leginkább csempészett) alkatrészekből. MÁV is józsefkörúti bizományiból vásárolt PC-ket/PC alkatrészeket.
Csak azok nem? Ha más nem a szabványuk csak az.
A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2024
Valamikor régen részegységenként hozták be nyugatról turistaként emberek, itthon összerakva adták el. Még sokan cégek is így jutottak géphez, a magán importőrök pedig szépen gazdagodtak.
1990-ben a bruttó átlagkereset 14 kFt volt. Negyvennel szorzandó. XT ma 2 MFt. AT-486 19 MFt.
Egy kicsit azért képben vagyok. Ha például üveg vagy kőzetgyapot a szigetelésed, ott is mikor jobb a szigetelés, ha összenyomod, vagy ha lazán építed be? Mert ott is gyakorlatilag a levegőt zárod be. Ha nem hiszed, van nálam mindig hőkamera tesztelhetünk.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

nagyon szeretnek főleg mostanság a hideg időben ott bandázni. A kémény jó meleg.